ההודעה הבאה מתאימה יותר לפורום מנהלים - מקוה שתוכלו להציב שם
קישור אליה. אשמח אם מנהלי הפורומים יקראו אותה ויגיבו.

אני רוצה להסב את תשומת לבכם לתופעת 'ציידי הטעויות', שניכרת בשנים האחרונות בפורומים.

אלה משתתפים שלרוב אינם בעייתים ותורמים לפורום, על פניו; הם לא מתנהגים כמו טרולים, אבל בפועל התנהגותם בעייתית כמעט באותה מידה, כי יש להם עניין אחד עיקרי בפורום - לתפוס אחרים בטעותם. זה ה'גליק' שלהם בחיים.

לא משנה הנושא - הם ימצאו הודעה שבה יש טעות (גדולה או קטנה), ויפתחו שירשור שיעסוק רק *בטעות* ולא בנושא ההודעה.
'לא נכון', 'אתה טועה ומטעה', או במיטב המסורת הפאסיב-אגרסיב, יענו בשאלה משלהם 'למה אתה חושב ---' או 'מי אמר לך ש---' או כל דבר אחר שיעביר את המסר שאצלם זה לא היה קורה, ומי שזה כן קורה לו, הרי שזה באשמתו. הכל בדמיונו של הכותב, שממילא אידיוט - זה הרי משתמע מהדברים.

זה *לא* נעשה לטובת הפורום, כי לתקן עובדתית או להסביר משהו שכותב אחר לא הבין, ניתן בצורות שאינן תוקפניות ומשפילות, וממילא ההתייחסות בויכוח כזה אינה לנושא ההודעה, אלא רק לטעות, שנעשית למרכז הדיון והפתיל שממשיך משם הוא לרוב קרב-תרנגולים על אם היתה טעות או שלא.

התופעה נפוצה במיוחד בפורומים של ייעוץ מקצועי (כמו 'צרכנות' למשל, שלטעמי הוא יותר 'פורום התכתשויות' מצרכנות), תמיכה טכנית ועוד, שבהם קל לטעות.

לכן אותם 'ציידי טעויות' יושבים שם ואורבים לכותב (לרוב החדש) ולטעות הבאה, רק כדי שיוכלו לקטול אותו/אותה, ולשפד אותם על הטעות שלהם. כי הם שם לצורך זה - לא למשהו אחר.

מהבחינה הזו על כן, הם מזיקים כמעט כמו טרולים. אבל קשה יותר לתפוס אותם, כי הנזק שלהם סמוי - הם מבריחים כותבים טובים, שאין להם חשק להיכנס לויכוח מתיש בכל פעם.

אין לזה אגב קשר לצייקנות - אין שום בעיה עם דרישה לדייק ולמנוע הפצת מידע מטעה (וכמומחה בתחומי אני חש את זה מצויין, למקרא הודעה שאינה מדייקת; אבל אני תמיד מזכיר לעצמי שהכותב לא בא כדי להטעות - הסיכוי לכך נדיר ביותר, ועל כן אין סיבה להתרגז עליו)
דרישה כזו היא לגיטימית, ופורום יכול להתגאות בכך שהמידע שמובא בו מדויק. אבל לתקן לא צריך בנקמנות.

כמי שמתקן אחרים, אני רוצה שיתקנו אותי אם טעיתי. אבל אני לא רוצה להיות יעד למתקפה של 'צייד טעויות', שמחכה לקורבנו הבא. אין לי עניין להיות בפורום שכזה.

על כן אני ממליץ למנהלים - שימו לב לויכוחים מיותרים שמתפתחים סביב טעויות: אין בהם ערך לפורום, כי הם לא עוסקים בנושא הפתיל, ולרוב מייצרים FLAMING. קטעו אותם באיבם, ושימו לב לנטרל את 'ציידי הטעויות', שמזיקים יותר משמועילים.