שרשור משחקי מכונית לקיץ

שרשור משחקי מכונית לקיץ

אז מכיוון שזה קיץ ובקיץ נוסעים הרבה לטייל או לים או לדודים רחוקים או לחברים בעיר אחרת או לאטרקציות בתל אביב (משמע פקקים...) וכל זה אומר הרבה זמן מכונית אני רואה לנכון לפתוח שרשור משחקים שאפשר לשחק עם הילדים ברכב, או לחילופין להציע להם לשחק בעצמם רק שיהיה קצת שקט

אז מי רוצה להתחיל? איזה משחקים אתם משחקים בדרכים?

חוטהשני

New member
הרבה פעמים שיחקתי אני רואה ואז צריך לנחש ע"י שאלות מה אני רואה - למה אני מתכוונת כשהתשובות הם כן/לא

אפשר כמובן את משחקי השירים - להתחיל שיר ולסיים אותו ואז צריך להתחיל שיר באות שהפסקנו/מילה שהפסקנו או לשיר שיר לפי נושא מסויים שאת מציעה.

אני מעדיפה בלי

מסכים.
כשקנינו את האוטו הנוכחי היה מותקן בו מסך ודיוידי וביקשתי לפרק את זה. אני חושבת שכשעסוקים במסך פחות עסוקים בנוף. אני זוכרת את זמן המכונית בתור זמן משפחתי משותף כילדה, אני זוכרת את המשחקים בתור משהו ממש כייפי. אני חושבת שזה קצת הולך לאיבוד עם האיפונים איפדים טלויזיות מחשבים.
אצלנו משחקים משחק נחמד שקוראים לו "מה הכי לא קשור" זה כמו משחק אסוציאציות רק הפוך כל אחד צריך להגיד מילה וזה שאחריו בתור צריך להגיד מה הכי לא קשור למילה הזו.
סופרים מכוניות בצבעים שונים, או משאיות או אוטובוסים עד ליעד, מחפשים את האותיות של השם בשלטים, מחפשים מספרים של רכבים בהם יש כפילויות של מספר או רצף מספרי או שלשת או רביעית מספרים זהה.
לפעמים משחקים 21 שאלות או אני רואה בעיני הקטנה שזה וריאציה של 21.
משחקים ארץ עיר בעל פה
אז למי יש עוד רעיונות?

חוטהשני

New member
גם לי עצוב שנסיעה כבר דורשת 'מסכים' במקום להנ להנות מהדרך והנוף...

גם אצלי כשנמאס כבר מהחידונים וכיוצב' (אני גם עושה לה חידוני הגיון שהם בעיקר סיכול אותיות :)) אז סופרים דברים בדרך...
כמו שלטים - מס' קילומטרים וכיוצב'...

TaraSky

New member
אל תהיי עצובה...

הבן שלי מאותגר מאוד וזמן האייפד מוגבל אצלנו. אבל... האייפד הוא הצלה לו ולנו בנסיעות וטיסות. ילד זה ילד ואם אני יכולה להנות מהנוף במשך שעות ארוכות ( אם יש נוף) אין זה אומר שגם הוא נהנה לאורך זמן. הוא משחק באייפד ולא רואה סרטים. בנסיעות ארוכות יוצא שאנחנו ההורים מדברים בינינו , לא עניינים שיעניינו ילד. האייפד כמו קריאת ספר וצילום חלק מהנוף הם חלק מהתעסוקה שלו בנסיעות.

חוטהשני

New member
העניין הוא לא האייפוד אלא כל הצורך הזה במסכים...

אני מבינה שבזמן נסיעה קשה לקרא בספר - אני אישית לא מסוגלת.

אבל אני למשל רואה שהבת שלי לא יכולה להרדם בלי לשחק באייפוד
אני אישית הייתי מעדיפה שהיא תקרא משהו... בעיני זה הרבה יותר טוב לישון ככה...

אני חושבת שזה עניין של גבולות

המסכים נכנסו לעולמנו בזכותנו או בגללנו ויש לנו את הכח להוציא אותם. אני חושבת שאם את מחליטה שאי אפשר לשחק במחשבים הללו לפני השינה או ברכב אז זה פשוט לא יהיה. אולי זה מפסיק להיות נכון בגיל מסויים אבל אצלי הגדול בן 9.5 ועדיין לאף אחד אין מסך משל עצמו וזה לא קיים בכמויות כאלה בבית שלי.
קודם כל אין מסכים ניידים. יש רק מחשב אחד בסלון וטלויזיה אחת בסלון. זה בהחלט מספיק לכל הבית. ואם יש ויכוחים על מי משתמש ומתי אז הם צריכים להסתדר על משאב מוגבל ולדעתי זה מלמד אותם הרבה יותר על להתחלק ומערכות יחסים מכל דבר אחר.

חוטהשני

New member
אצלי היא כבר גדולה... כשהם קטנים באמת אפשר היה לשלוט בזה - אבל יש גיל שזה כבר פחות אפשרי...

אם כי אני עוד מנסה להציע לה גם דברים אחרים :)

דינהלה1

New member
אצלנו:

אחד הילדים חושב על חיה ושני האחרים צריכים לגלות איזו חיה מדובר. המנחשים שואלים שאלות ויכולים לקבל תשובות רק של כן ו לא.
למשל: האם זאת חיה עם כנפים
או האם החיה גרה במים
וכו..

סוג של "חי צומח דומם" בגרסה קלילה בהתאם לגיל הילדים, למשל אחרי שבוחרים אות הילדים צריכים למצוא שם של חיה שמתחילה באות הזאת, או שם של ילד, ילדה, מקצוע, שיר וכו...

נ.ב על הדרך גם אני ובעלי מצטרפים

עוד כמה רעיונות לדרך: לקנות לכל ילד חוברת עבודה נחמדה עם מדבקות שאפשר לעשות תוך כדי נסיעה ברכב, משחקים שמתאימים לנסיעה ברכב, לדוגמא משחקי קלפים. בדרך כלל הגדולה שלי "מארגנת" ואפילו ממציאה עם הקלפים משחק חדש...

אצלנו הם יודעים לסוע

בדכ אני נהנית מהנסיעות. הם מביאים איתם ספרים או משחקים, יש שיחות שאין בבית. לפעמים משחקים משחקי דרך כמו לזהות צורות מתחלפות בעננים או שומעים שירים יחד ושרים. אני אוהבת את זמני הנסיעה אצלנו.
אין לנו טאבלטים או מסכים כמו שכתבו פה.

rona73

New member
ככה בדיוק לימדתי את הילדים את סוגי הרכבים...

הם היו בין 4-5 אני חושבת.

הם למדו מהר מאוד את רנו וסוגותיו,מרצדס,מזדה ועוד....
גם הסתכלנו על המספרים ומאיפה הם מגיעים.פה כתוב על הלוחיות מאיזה עיר וכמובן יש מארצות אחרות......

זה לא אומר שקט אבל כיף לכל המשפחה,כולם משתתפים!

איזה מתוקים

זה רעיון מעולה ללמד אותם על סוגי רכבים....
אגב כשכתבתי שקט לא התכוונתי דממת אלחוט אלא תקשורת נעימה...

למעלה