שרשור משפטים *יייייאי*

שרשור משפטים *יייייאי*

החלטתי לפתוח שירשור משפטים (עם זה פסדר:p), פה כל אחד יכתוב משפטים או משפט שהוא אוהב מתוך שיר ושאומר לו הרבה. המ אני אתחיל בשביל הדוגמא: (לא של בוב דילן..אבל מילא) "so close no matter how far" מהשיר nothing else matter של מטאליקה "The thoughts from my mind Command my lips to say I hate you" מהשיר 4 walls של staind קדימה לשרשר:):):)

משהו של דילן

קצת קשור לציטוט שהבאת: Someone else is speakin' with my mouth, but I'm listening only to my heart. מתוך I and I

Chocoholic

New member
אז בואו נמקד את הנושא סביב דילן

שהרי הוא נושא הפורום... "My love winks, she does not bother, She Knows too much to argue or to judge" (מתוך 'Love Minus Zero/No Limit') לדעת "יותר מדי", עד לרמה שאינה מצריכה כלל ויכוח או שיפוט של דברי אחרים, שכן זו התעסקות בקטנות; העיקר הוא ש"אני" יודע את האמת. זו תוכנה נאצלת בעיני (אם כי צריך לדעת מתי להשתמש בה) ויש פה פילוסופיה שלמה מאחורי המשפט הזה.

love minus zero

מיצג עבורי אדיאלים לחיים: 1.לדבר בשקט, בלי אדיאלים (אני יודע שאני קצת סותר את עצמי) או אלימות. זה ג םמתקשר למפשט שציטטת כי בעצם האהובה לא שופטת או מתווכת עם אף אחד, היא יודעת שכל אחד צודק מזוית הראיה שלו. היא גם לא מדברת במילים גדולות אלה ברוגע ושלווה. 2. היא לא אומרת מצהירה על נאמנות או מתלהבת ממתנות- אבל היא עצמה אמיתית מבפנים. 3. יודעת שאין הצלחה כמו כישלון ושכישלון אינו הצלחה כלל - לדעתי הכוונה היא שלא צריך להתלהב מהצלחות כיהם רגעיות וכשלונות ניתן ללמוד יותר, אם זאת כישלון אינים דבר שצריך לנסות להשיג אחרת לא לומדים. עוד לפני זה, היא עומדת בניגוד לאנשים שמצטטים ומספרים ומצייאים מסקנות על הקירות - היא אמיתית בלי להשתמש בסיסמאות. לדעתי בין השורות דילן יוצא כאן נגד חלקים מתרבות המחאה ממנה צמח - הוא אומר שלא צריך ללכת עם אדיאלים רחוק מדי בלי להקשיב לצד השדני ולשקט. 4. הבית השלישי, ממנו ציטטת , אומר גם משהו אנושי -כל אחד, גם הפשוט ינותר טינה מיתשהו (שלא לדבר על אווירה של עולם תחתון שיש בבית), לעומת זאת האהובה היא מעל לזה, לא נוטרת טינה, לא שופטת ולא מתווכחת. 5. אחרי שלאורך כל השיר הציג לנו דילן אישה חזקה חכמה, שלווה ושלמה עם עצמה בבית האחרון הוא חושף את החולשה שלה: היא כמו עורב בחלונו עם כנף שבורה -זה מה שעושה את אהבה שלמה- היא דו כיווננית -היא משוה נשגב עבורו אבל גם זקוקה לו ולא יכולה בלעדיו. הכותרת של השיר מצביע גם על אהבה מושלמת ללא חסרונות וגם על אהבה אין סופית, אם קוראים את הכותרת כתרגיל מתמטי - לחלק באין גבול נותן אין-סוף. לדעתי אחד מן השירים הגדולים ביותר של דילן. אה, ועוד ציטוט, קשור למה שאמרתי: you'rw right from your side, I'm right from mine מתוך one too many mornings

עלהמצפה

New member
מתוך Dirge

There are those who worship loneliness, I'm not one of them, In this age of fiberglass I'm searching for a gem אצל רבים מאיתנו מתקיים קונפליקט אין-סופי: אנחנו רוצים פרטיות אבל רוצים גם משפחה...הז'אנר שאני הכי אוהב אצל דילן זה אהבה/אכזבה. לדעתי כאן הוא מתגלה במיטבו כמו גם בשיר אהבה מינוס אפס/אין גבול שכבר הוזכר כאן.

מתוך up to me

She's everything I need and love but I can't be swayed by that. It frightens me, the awful truth of how sweet life can be, גם לאהבה מאושרת יש צדדים מפחדים, מי שרגיל לסבול לא יתרגל במהירות לאפשרות של אושר. בכלל, up to me שיר מדהים, מצדיק לבדו רכישת אוסף משולש.

למעלה