שרשור מתוק

שרשור מתוק

שלא כהרגלי, אני הולכת על מתוק. מדוע מתוק? כי אני מנצלת את הפורום הזה. אחה"צ מפגש מתוק :שוקולד ומתוקים בכלל.. חוויות בהמשך. לקראת המפגש נתבקשנו לחשוב מה מזכיר. מה אומר. מה טועם. מה מתקשר. איפה מוזכר. מתכונים. שירים. דקלומים. בינתיים... פותחת שרשור מתוק בכמה שירים מתוקים / שוקולדיים. ומה יש לכם בנושא המתוקים?
 

אפי 7

New member
אוהבת אוהבת אוהבת שוקולד

יש לי חברה קוראים לה חפיסה חפיסת שוקולד אותה אני מעריצה. כל יום לא מוותרת שתי קוביות אוכלת טוב לבריאות, טוב לנשמה למצב רוח טוב חממה. בחברתה לשהות לא להגזים הגוף מתרחב בלי משים כל מתיקות נלקחת במידה לנצח תישאר לנו ידידה. שבת מתוקה אפי
 

maxima

New member
אפי...כייף לך...אני אוהבת שוקולד

אבללא מתחילה לטעום..כי אחרי הטעימה הראשונה אני טועמת.....וטועמת....וטועמת.. ופתאום אופס איןשוקולד...
 
לא, לא, לא

לא אוהבת שוקולד. איש לא יבין זאת. השוקולד היחידי שאליו אני מתקרבת - שוקולד מריר עם כמה שיותר מוצקי קקאו וגרד תפוז.קוביה קטנה ו...די.
 

אפי 7

New member
סוף התחלה - ברור שאוכלת רק שוקולד

מריר ולא פחות מ-70% אוהבת גם את השאר אך לא מתפתה. אפי
 
אחה"צ של שוקולד..התרעה- הפגיעה בשוקולד מתקרבת

מהשלכות ההתחממות הגלובלית- הנפגעים הבאים הם מוצרי הקקאו, בינהם גם השוקולד. מחקר חדש שערך המרכז הבינלאומי לחקלאות טרופית מורה על כך שחובבי השוקולד צריכים להתחיל לדאוג. בקרוב צפויה התייקרות רצינית של מוצרי השוקולד למיניהם . זאת עקב ההתחממות העולמית. עקב ההתחממות, צפויים איזורי גידול הקקאו בגאנה ובחוף השנהב, האחראים על יותר ממחצית משוק הקקאו בעולם, להצטמצם בכ-50% עד לשנת 2050....
 
אם נשווה לאהבה...

כמו באהבה...יש בעיה כשהכל נגמר. ואז...לפעמים יש טעם של עוד. לפעמים מקבלים תחושת קבס. אבל, אם מדברים באהבה..אהבתי את הסרט שוקולד. ז'ולייט בינוש וג'וני דאפ...
 

TJ

New member
שוקולד ותחושת קבס זו סתירה פנימית

אין דבר כזה לאכול יותר מדי שוקולד ולא לרצות עוד [בתנאי שהוא מינימום 60%....]. ומי שאינו מרגיש טעם של עוד כשאחרון הפירורים אזל - אינו אוהב אמיתי של שוקולד.
 

TJ

New member
תודה. נרגעתי. במחקרים הידועים לי דובר על

שנת 2040 וזה הדאיג אותי. 2050 כבר לא.
 
מזון האלים...9 סיבות לאכילת קקאו

שוקולד הוא מזון העשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו הטרופי, הנקרא קקאו תאוברומה Theobroma Cacao (ביוונית - מזון האלים). 1. מעניק פיצוץ של אנרגיה ברוב הזנים של הקקאו יש מעט קפאין, הרבה פחות מאשר בקפה, תה או קולה. ישנן אף מחקרים שמצביעים על כך שבקקאו אין בכלל קפאין. אך בקקאו יש מעורר עדין שנקרא טיאברומין, שמעניק אנרגיה נפלאה ועדינה יותר. 2. עשיר במינרלים הקקאו עשיר ברזל, מגנזיום, סידן, אבץ, נחושת, אשלגן וכרומיום. 3. עשיר בוויטמין סי הקקאו הוא האגוז בעל הערכים הגבוהים ביותר של ויטמין סי. 4. המקור הטוב ביותר למגנזיום המגנזיום הוא המינרל שכיום הכי חסר בתזונה שלנו, והוא גם הכי קריטי. המגנזיום חשוב לתפקוד המוח, הוא מגמיש, מקל על עצירות ומגביר בסיסיות. בנוסף המגנזיום הוא מינרל קריטי לפעילות הלב. 5. מקל על כאבי מחזור מאחר והשוקולד עשיר במגנזיום, שהוא מינרל שמרגיע שרירים וכאבים, הוא מסייע בהקלה על כאבי מחזור. זו הסיבה שנשים אוהבות שוקולד וחושקות בו בעיקר לפני ובזמן המחזור. 6. מחזק את העצמות המגנזיום שבקקאו עובד טוב עם מזונות עשירים בסידן (כמו חרובים), שכן הוא קריטי לספיגתו. 7. גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים קקאו מעלה את רמות הסרטונין, הדופמין והפנילטלמין במוח. הפנילטלמין, שנקרא גם כימיקל האהבה, יוצר תחושת משיכה וכשמתאהבים ערכיו עולים. השוקולד שומר על ערכי פנילטלמין גבוהים. בנוסף, הכרומיום שבקקאו מאזן את הכימיה במוח, והאננדמיד (מעביר כימי בין עצבי שמופרש במוח כשאנחנו מרגישים טוב) קיים גם הוא בשוקולד. זו הסיבה ששוקולד יכול לגרום לתחושת "היי". הסרטונין והדופמין הם שני כימיקלים נוגדי דיכאון וסטרס שיוצרים תחושת שמחה. לקקאו יש את היכולת להגביר את הרמות שלהם במוח. 8. מכבה תיאבון הקקאו גורם לתחושת שובע, וזו הסיבה שהוא נמצא ברוב האבקות והחטיפים להרזיה. אכלו כף פולי קקאו עם ממתיק טבעי (כמו דבש, מייפל או סילאן) ותחושו שבעים ומלאי אנרגיה למספר שעות. 9. עשיר בנוגדי חמצון הקקאו הוא אחד המזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון (ריכוז של 10%). יש בו פי 10 נוגדי חמצון מאוכמניות, פי 20 מיין אדום ופי 30 מתה ירוק. נוגדי החמצון הן מולקולות שמונעות את הנזק שנגרם בשל רדיקלים חופשיים בגוף. ( הרשימה הזו הוזכרה במאמר שהובא השבוע בYNET' ע"י טלי לוין- יועצת תזונה הוליסטית.)
 
קחו מרק שוקולד

מצרכים למרק שוקולד חם (4 מנות): 100 גרם קוביות שוקולד מריר (עדיף 60%) 1 כוס חלב 1 מיכל שמנת מתוקה מקל קינמון כוכב אניס (רק למי שאוהב) ספלון עם קפה אספרסו / נסקפה 2 כפות דבש (או סוכר) 2 כפות ברנדי להמיס ולבשל את כל החומרים למעט הברנדי בסיר קטן ועל אש קטנה (כ-10 דקות), מערבבים להמסה מלאה ולמיצוי מלא של הטעמים. להוסיף את הברנדי רגע לפני שמורידים מהאש. להוציא את מקל הקינמו וכוכב האניס. בעזרת מעבד מזון ידני להקציף את מרק השוקולד המומס (כדקה). לצקת לקעריות.
 
למעלה