מזון האלים...9 סיבות לאכילת קקאו
שוקולד הוא מזון העשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו הטרופי, הנקרא קקאו תאוברומה Theobroma Cacao (ביוונית - מזון האלים). 1. מעניק פיצוץ של אנרגיה ברוב הזנים של הקקאו יש מעט קפאין, הרבה פחות מאשר בקפה, תה או קולה. ישנן אף מחקרים שמצביעים על כך שבקקאו אין בכלל קפאין. אך בקקאו יש מעורר עדין שנקרא טיאברומין, שמעניק אנרגיה נפלאה ועדינה יותר. 2. עשיר במינרלים הקקאו עשיר ברזל, מגנזיום, סידן, אבץ, נחושת, אשלגן וכרומיום. 3. עשיר בוויטמין סי הקקאו הוא האגוז בעל הערכים הגבוהים ביותר של ויטמין סי. 4. המקור הטוב ביותר למגנזיום המגנזיום הוא המינרל שכיום הכי חסר בתזונה שלנו, והוא גם הכי קריטי. המגנזיום חשוב לתפקוד המוח, הוא מגמיש, מקל על עצירות ומגביר בסיסיות. בנוסף המגנזיום הוא מינרל קריטי לפעילות הלב. 5. מקל על כאבי מחזור מאחר וה
שוקולד עשיר במגנזיום, שהוא מינרל שמרגיע שרירים וכאבים, הוא מסייע בהקלה על כאבי מחזור. זו הסיבה שנשים אוהבות
שוקולד וחושקות בו בעיקר לפני ובזמן המחזור. 6. מחזק את העצמות המגנזיום שבקקאו עובד טוב עם מזונות עשירים בסידן (כמו חרובים), שכן הוא קריטי לספיגתו. 7. גורם לנו להרגיש שמחים, מאוהבים ורגועים קקאו מעלה את רמות הסרטונין, הדופמין והפנילטלמין במוח. הפנילטלמין, שנקרא גם כימיקל האהבה, יוצר תחושת משיכה וכשמתאהבים ערכיו עולים. ה
שוקולד שומר על ערכי פנילטלמין גבוהים. בנוסף, הכרומיום שבקקאו מאזן את הכימיה במוח, והאננדמיד (מעביר כימי בין עצבי שמופרש במוח כשאנחנו מרגישים טוב) קיים גם הוא ב
שוקולד. זו הסיבה ש
שוקולד יכול לגרום לתחושת "היי". הסרטונין והדופמין הם שני כימיקלים נוגדי דיכאון וסטרס שיוצרים תחושת שמחה. לקקאו יש את היכולת להגביר את הרמות שלהם במוח. 8. מכבה תיאבון הקקאו גורם לתחושת שובע, וזו הסיבה שהוא נמצא ברוב האבקות והחטיפים להרזיה. אכלו כף פולי קקאו עם ממתיק טבעי (כמו דבש, מייפל או סילאן) ותחושו שבעים ומלאי אנרגיה למספר שעות. 9. עשיר בנוגדי חמצון הקקאו הוא אחד המזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון (ריכוז של 10%). יש בו פי 10 נוגדי חמצון מאוכמניות, פי 20 מיין אדום ופי 30 מתה ירוק. נוגדי החמצון הן מולקולות שמונעות את הנזק שנגרם בשל רדיקלים חופשיים בגוף. ( הרשימה הזו הוזכרה במאמר שהובא השבוע בYNET' ע"י טלי לוין- יועצת תזונה הוליסטית.)