שרשור מתכונים לפסח

  • פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

kriz

New member
שרשור מתכונים לפסח


בואו נעלה את המתכונים שלנו לפסח וניתן אחד לשני רעיונות.
אני אחלק את השרשור לנושאים אז השתדלו לשרשר תחת הנושא הנכון



חג שמח
 

kriz

New member
עלי גפן ממולאים באורז

עלי גפן במילוי אורז/kriz
חומרים:
למילוי:
1 צנצנת עלי גפן (אם יש טריים מה טוב)
2 כוסות אורז שעבר חצי בישול
0.5 כוס שמן
3/4 כוס לימון
2 בצלים מגורדים במגרדת דקה ומסוניים מנוזלים
1 כפית סוכר
מלח, פלפל שחור
שמיר, נענע ופטרוזיליה קצוצים דק (אני שמה רק נענע...)
1 פלפל חריף - אפשר כמובן יותר ואפשר לוותר לגמרי.
למי הבישול:
2.5 כוסות מים
1/4 כוס לימון
פלפל שחור, מלח
אופן ההכנה:
1. משרים את עלי הגפן במים רותחים 10 דקות (מדי פעם מערבבים כדי שהמים יחדרו לכל העלים. לאחר 10 דקות שופכים את המים ושמים מים חדשים לעוד 10 דקות. לאחר מכן שמים את העלים במסננת לניקוז הנוזלים.
2. מערבבים את כל חומרי המילוי יחד ונותנים לו "לנוח" ולתפוס טעמים כרבע שעה.
3. לוקחים עלה גפן, פותחים אותו כאשר הצד המחוספס כלפי מעלה, שמים בחלק התחתון של העלה כפית אורז (אפשר יותר אפשר פחות, תלוי בגודל העלה) סוגרים את העלה באופן הבא: תחילה משני הצדדים ואח"כ מגלגלים כלפי מעלה.
4. בסיר רחב מסדרים שכבת עלי גפן ללא מילוי ועליהם את עלי הגפן עם המילוי. מעל שמים שכבה נוספת של עלי גפן ללא מילוי.
רצוי להניח את הסיר עם עלי הגפן במקרר ללילה שלם או לפחות לשעתיים.
בישול עלי הגפן:
5. מרימים מעט את שכבת עלי הגפן (ללא המילוי) העליונה ומוסיפים לסיר את החומרים למי הבישול. שמים צלחת(!!!) כדי שעלי הגפן לא יפחתו כשהאורז מתבשל ומתנפח) ומביאים לרתיחה.
6. לאחר שהגיע לרתיחה מכסים את הסיר , מורידים לאש נמוכה ומבשלים כ-15-20 דקות.
&nbsp
 
בוקר טוב.פג התוקף של עלי גפן משומרים יש כבר טריים

בוקר טוב.
שבוי שעבר הצלחתי להשיג עלי גפן שנראה שהגיעו מירחו או הערבה .
בשוק בכרמיאל קניתי חצי ק"ג במחיר של עשר ש"ח נהדרים.
במילוי היה אורז ופטריות.
כמובן.
צרור גד (קוסברה.צתרור נענע
4 סלסלות פטריות
עגבניות שבושלו עם שם טרי ועבר דרך המסננת.
מלח ,כורכום,מעט אגוז מוסקט.
מיץ לימון טרי.
סילאן
מאיר כרמיאל
 

oritta17

New member
אצלינו מנה ראשונה מרק קניידלך.

בנוסח המתכון של אודטה.
&nbsp
הקניידלך של אודטה
&nbsp
בסיר א '
&nbsp
1 כוס מים ,(200 מל').
5 כפות שמן
1 כפית מחוקה מלח
1/4 כפית מחוקה פלפל שחור
100 גר' בצל קצוץ דק דק.
מביאים הכל לרתיחה וממשיכים בבישול עוד דקה אחת,
מכבים את האש ומוסיפים בבת -אחת
1 כוס קמח מצה = (200 גרם) - ובוחשים
מוסיפים :
4 ביצים - ובוחשים בחוזקה. בהתחלה יש גושים אך בהמשך הבחישה העיסה הופכת להומוגנית וחלקה.
&nbsp
סיר ב' :
5 כוסות מים רותחים
2 כפות מחוקות אבקת מרק -עוף .(או מרק עוף שמכינים ערב מראש).
ברגע שרותח להנמיך אש קטנה.(לבדוק שהמרק מבעבע כול הזמן).
&nbsp
מרימים בכפית מהעיסה שנמצאת בסיר א' ,
ובעזרת כפית נוספת יוצקים את העיסה לסיר ב'- (לתוך מי -המרק הרותחים).
יוצקים לסיר המרק 15 כופתאות בכל פעם
מבשלים 5 דקות ,(הקניילדך יצופו 5 דקות בסיר המרק,)
ומעבירים לקערית. (רצוי בכף מחוררת ).
&nbsp
 

kriz

New member
בסטיל /תפ״א ממולא בבשר

פסטיל/KRIZ



חומרים (לכ-8 יחידות):

2 תפוחי אדמה מהזן האדום מבושלים בקליפתם

2 כפות שמן

בצל בינוני חתוך דק

200 גרם בשר בקר טחון

פטרוזיליה לפי הטעם

מלח, פלפל שחור, כמון



לטיגון הפסטיל:

קמח מצה

ביצה

שמן לטיגון יחסית עמוק (לא עמוק מדי - משהו כמו טיגון שניצלים).

מלח, פלפל שחור.



אופן ההכנה:

1. קולפים את תפוחי האדמה שבושלו במים עד לרכות מושלמת. מועכים לפירה (הבישול בקליפה חשוב כי תפוחי האדמה אמורים להיות יחסית יבשים).

2. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל.

3. כשהבצל מזהיב מוסיפים את הבשר והתבלינים וממשיכים לטגן. כל הזמן לפורר את הבצל באמצעות כף/מזלג כדי שלא יהיה גוש בשר. מטגנים עד שהבשר מוכן. טועמים ומשפרים תיבול.

6. מעבירים את הבשר לקערה, מוסיפים את הפטרוזיליה ומחכים עד שיתקרר לגמרי.

7. לוקחים חופן מתפוחי האדמה ביד (מומלץ להרטיב מעט את הידיים לפני כדי שהתפ"א לא יידבק לידיים), יוצרים כדור מהתפ"א ומשטחים אותו על גבי כף היד. ממלאים את התפ"א בבלילת הבשר וסוגרים היטב.

8. מכינים כך את כל הקציצות.

9. מחממים שמן לטיגון עמוק יחסית במחבת. מצפים כל קציצה בקמח מצה ובביצה (אני נוהגת לתבל את הקמח והביצה במלח ופלפל שחור) ומעבירים למחבת לטיגון.

10. מטגנים מכל צידי הבסטיליה עד שהמעטפת משנה צבעה לזהוב-שחום (ושימו לב שזה תלוי בעומק השמן ששמתם - יכול להיות שתצטרכו לטגן משני צדדים ויכול להיות שתצטרכו לטגן יותר משני צדדים..)

 

חנהפ

Active member
מגוון סלטים

http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search/label/סלטים  
סלט מלפפונים
4 מלפפונים
1/2 בצל סגול
מים
חומץ
מלח
סוכר
אופן ההכנה:
פורסים את המלפפונים והבצל דק
בוזקים כפית מלח ומניחים לשעה
סוחטים את הירקות ושמים בקערה
מוסיפים מים, חומץ- לפי הטעם
וסוכר
להוסיף מלח אם חסר
כדאי להכין את הסלט יום מראש
סלט עגבניות:
חצי סלסלת עגבניות שרי פרוסות
4 בצלים ירוקים קצוצים
רוטב:
3 כפות שמן קנולה
1 כף חומץ
1 כפית חרדל
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
שמים את חומרי הרוטב בצנצנת קטנה
משקשקים היטב ויוצקים על הסלט
מגישים מייד
סלט כרוב:
1/2 ראש כרוב בינוני פרוס דק
רוטב:
כפית מלח
1/4 כוס שמן
מיץ מחצי לימון
סוכר -לפי הטעם
מוסיפים את חומרי הרוטב לכרוב ולשים היטב
מניחים לספיגת טעמים
ועוד סלט כרוב
1/4 ראש כרוב לבן
1/4 ראש כרוב סגול
3 גזרים
4 מלפפונים

מגררים את הגזרים על מגררת גסה

את שאר הירקות פורסים דק במעבד המזון

כעת מתבלים כמו סלט הכרוב הלבן

סלט כרוב מעולה:

סלט כרוב
רכיבים:
2 שקיות כרוב וגזר חתוכים
3 בצל ירוק
1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
מיץ משני לימונים
3 כפות מיונז
2 כפיות שום כתוש
מלח ופלפל לפי הטעם


אופן הכנה:
לערבב את הירקות.
להוסיף את שאר הרכיבים ולערבב היטב.
הערות:
ע"פ מתכון של אריאלה פיקסלר אלון.

סלט ירקות נהדר שאני תמיד מכינה קופסא ענקית , נשמר לפחות 10 ימים במקרר

1 כרוב פרוס דק
4 מלפפונים פרוסים דק
4 פלפלים (אדום צהוב) פרוסים דק
2 בצל סגגול (אופיולאלי)
4 גזר מגורר גס

תחמיץ:
3/4 כוס חומץ
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן
כף מלח
7 שקיות סוכרה דיאט (או סוכר..)
 

raya

Well-known member
קרם תפוזים....
בקישור ומעתיקה / מתקנת כאן. (בקישור יש גם תמונה)
[URL]http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=75&MessageId=151483788[/URL]

קרם תפוזים...
מאת: raya
12/04/11 18:52
[קרם תפוזים]
מתכון שכבר נתתי לא מזמן (לפני שבוע) כאן.
מעתיקה שוב וממליצה להיכנס לקישור לקרוא את הטיפים והקישורים שבהודעה.

קרם תפוזים.... 05/04/11 20:02
מאת: raya

אני מכינה בכל שנה בפסח, לא בגלל הכשרות, אלא כי הקינוח הזה לא "כבד" אחרי ארוחה דשנה.

נושא : בבקשה... קרם תפוזים
שולח : raya1
תאריך כתיבה : 22/04/2006 21:50:45


מתוך הספר של בלנדר מקל תוצרת ESGE. כיום משווק עם השם BAMIX

הבלנדר נקרא zauberstab , בעל 3 דסקיות הניתנות להחלפה.

אחד - סכין כמו בבלנדרים הרגילים.

השני - שייבה עגולה ללא חורים להקצפת קצפת וכדומה - עם זה מכינים את הקרם.

השלישי שייבה כנ"ל עם חורים (נקרא quirl) להכנת מיונית.

לליטר מיץ תפוזים:

4 כפות (כ-50 גרם) קמח תפוחי אדמה.

3 ביצים גדולות (אפשר 4).

175 גרם סוכר (אני שמה כוס אחת).

קליפת לימון/תפוז בנדיבות.

לשים בסיר כ- ¾ מכמות המיץ, להוסיף ביצים וסוכר.

עם שארית המיץ לערבב את קמח תפ"א ולהוסיף לסיר.

לערבב כל זמן הבישול, עד שמגיעים לרתיחה או לסמיכות הרצויה.

מומלץ להגיש עם אגוזים/שקדים טחונים דק.

ניתן לעשות עם מיץ לימון, למהול אותו עם מים עד לחמיצות המתאימה.



רעיה

בזמנו דוד ממיתר כתב שהכין את הקינוח ללא הקצפה תוך כדי הבישול, אלא לאחר הבישול.
מצרפת קישור להערה שלו.
הקינוח הוכן על ידי דוד ממיתר גם עם תות שדה.

רעיה
 

oritta17

New member
עוגת קוקוס ושוקולד נהדרת .(פרווה לחג),,

&nbsp
מומלצת לפסח ,עוגת קוקוס וקרם שוקולד :טעימה במיוחד.
המצרכים הדרושים:
5 חלבונים
כוס סוכר
כוס וחצי קוקוס
החומרים לקרם המילוי ולציפוי העוגה :
2 מיכלי- שמנת מתוקה פרווה ("ריץ")
כף סוכר
200 גרם שוקולד מריר.
ההכנה :
משמנים מראש תבנית אפייה מס'- 6
מחממים מראש את התנור -אפיה ל-175 מעלות חום.

מכינים את בסיס העוגה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף קשה, ומוסיפים לקצף את הקוקוס בעדינות,(בקיפול.)
יוצקים את תערובת הקצף והקוקוס לתבנית המשומנת,
ומכניסים לתנור (המחומם מראש 175 מעלות חום,)
זמן אפייה כ -20 -25 דקות עד להזהבה.
&nbsp
בינתיים מכינים קרם גנאש :
לצקת בסיר מיכל אחד שמנת -מתוקה,לחמם רק עד לסף רתיחה,ולכבות את האש.
לשבור לקוביות 200 גרם שוקולד מריר, להכניס לשמנת המחוממת ולערבב כחצי דקה, לקרם סמיך,ולהניח לקרם להצטנן.
&nbsp
יוצקים על מאפה הקוקוס שבתבנית,את הקרם שוקולד שהצטנן בינתיים,
ומכניסים את התבנית למקרר לפחות ל- 4 שעות. (או לשעה וחצי בפריזר,ולאחר מכן להעביר למקרר.)

לאחר זמן זה ,מקציפים את מיכל השמנת -המתוקה (שנותרה), ביחד עם כף סוכר,לקבלת קצף קשה.
מוציאים את העוגה מהמקרר,ומורחים עליה את הקצף , ומכניסים להקפאה לעוד שעה.
אחר שעה בהקפאה, מוציאים ומעבירים את העוגה למקרר להפשרה.

לפני ההגשה,ניתן לקשט את העוגה עם הקצפת ב-דובדבנים,או חצאי תות-שדה ,או חצאי -אגוזים,או גרידת שוקולד.

אזהרה לשומרי - משקל: העוגה בטעם נפלא וממכר.

כמה פשוט להכנה - וכול כך טעים. (עוגה המתאימה לאלרגים לחלמונים, ולגם לבעלי ציליאק).
&nbsp
הערה :
בעוגה זו אין שימוש בחלמונים הצהובים.(אפשר לשמור אותם במקרר לשימוש במתכונים אחרים) .
 

אילנית12

New member
כדורי שוקולד לפסח ללא אפיה

טעים מאוד

כדורי שוקולד לפסח.
מקור:אנפה2
הכנה ותמונות:אילנית12

חומרים:(כוס פשוטה עם הידית 200 cc)
100 גרם שוקולד מריר
4 כפות קקאו,
1 כוס חלב/ מים/מיץ תפוזים / יין
1 כוס סוכר
להמיס הכל על האש או במיקרוגל, להזהר שלא ישרף, לצנן ולהוסיף לבפנים:
1 כוס אגוזי פקאן שבורים גס(אפשר גם אגוזי מלך)
1 כוס צימוקים (להשרות אותם במים חמים כחצי שעה לסחוט וליבש)
3 כפות ליקר שאוהבים( שמתי ליקר שוקולד,לעיתים אני שמה מיץ ענבים תירוש)
2 כוסות קמח מצה.
הכנה:
מערבבים את הכל ביחד, נותנים לתערובת לנוח 1/2 שעה במקרר.
ליצור כדורים בגודל הרצוי, לגלגל בתוך קוקוס מכל הצדדים.
להכניס לעטרות נייר.
לעיתים אני מכינה "נקניק":מגלגלת את התערובת על ניילון נצמד,מהדקת היטב ומקפיאה לשעה בערך,ופורסת.

12 יחידות גדולות מאוד,או 20 יחידות בינונים
טעים מאוד!/אילנית12
לפוסט המלא עם שאר התמונות:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1664197[/URL]


ספר חדש שקראתי השבוע:"הבת הסודית"-אם נאלצת לוותר על התינוקת שלה מחשש שתירצח
כל הפרטים בבלוג הנוסף שלי:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2506250

 
למעלה