למי שלא יכולה לפתוח
אני מצרפת כטקסט: רעיונות למאכלים בריאים, טעימים, לא משמינים, ומהירים: אני לא מוסמכת בנושא, אז לקחת אותי בערבון מוגבל! 1. תפו"א אפוי – הכי פשוט במיקרו ל 5-10 דקות, תלוי בגודל. כדאי להפוך באמצע. למי שיש סיר חרס לאפיית תפו"א, מומלץ ביותר. יוצא ממש טעים טעם של מדורה, פשוט וללא שמן. צריך לשים מראש בערך שעה וחצי – שעתיים (תלוי בכמות) ולהפוך מדי פעם. כדאי להוסיף בצל, מוסיף לתחושת ל"ג בעומר. אמנם לוקח זמן, אבל ההתעסקות היא מינימלית. 2. ביצים קשות –להכין מראש מספר ביצים קשות, שיספיקו גם ליום יומיים הבאים 3. צזיקי – סלט יוגורט מלפפונים טעים ומרענן. יוגורט 4.5%, (אפשר פחות למי שרוצה), מלפפון או שניים חתוכים (אפשר גם לקלף), טיפת שמן זית, מלח פלפל, שמיר קצוץ, אפשר נענע, אפשר שום (למי שמיניקה – פחות כדאי) הצזיקי הולך מצוין עם התפו"א! 4. טחינה – אמנם לא דל קלוריות, אבל בריא ומהיר הכנה. כדאי לקנות טחינה גולמית טעימה, יש עכשיו מוצר חדש של תלמה עם שוםשום מלא. מוסיפים מים, מלח, פלפל, לימון פטרוזיליה ומי שרוצה שום. כל פעם מכינים קצת ושומרים את השאר. 5. לפתן קר – לקחת קצת פירות מהמקרר – תפוחי עץ, שזיפים, ענבים (או צימוקים), אפרסקים (תלוי בעונה). לחתוך גס ולזרוק לסיר עם מים. להוסיף כמה כפות סוכר לפי הטעם, קינמון או מה שרוצים ונותנים להתבשל כחצי שעה על אש קטנה אחרי שרותח. הרעיון פתר אצלי המון פעמים את הצורך במשהו קר ומתוק (האגן דאז) . פשוט מאד להכין וטעים ביותר, אפילו להגיש לחברים שבאים לבקר! ועוד דבר – בהתקפת צמא, פשוט מלאתי כוס במיץ בלבד ושתיתי בטרוף – כמה שזה טעים. ולא משמין במיוחד. 6. קוסקוס – דורש קצת הכנה, אבל שווה, מפני שאז יש מספר ארוחות. עוף – חזה עוף של מאמא-עוף חתוך לרצועות בינוניות (אני לא אוהבת להתעסק עם עוף טרי, עצמות ועור, אבל כל אחת וטעמה). לטגן בסיר גדול עם קצת שמן עד שהעוף מלבין מכל הצדדים. לתבל את העוף במלח, פלפל, קינמון, כמון וכורכום. להוסיף מים ואז את הירקות: תפו"א, גזר, דלעת, קישוא, בצל, סלרי (עלים וגבעול) . להוסיף גרגרי חומוס מוכנים מקופסא ולתבל. לבשל כך כשעה וחצי, עד שהירקות רכים והעוף מוכן. את המרק עוף הזה אפשר להגיש עם קוסקוס מהיר הכנה (5 דק´), אורז או אטריות. 7. קישואים וגזר מוקפצים – שני גזרים , ושני קישואים לחתוך רצועות עבות לאורך. בווק או במחבת לשים כף (או שתיים) שמן, להקפיץ קודם את הגזר החתוך (להקפיד על שמן חם), אחרי שתי דקות להוסיף את הקישואים. אחרי שהירקות מקבלים קצת צבע שחום לכבות אש, ולהוסיף כף סויה וכף חומץ בלסמי ועלי בזיליקום חתוכים. אפשר לגוון כמובן עם כל ירק. 8. יש מוצר טעים ולא משמין שנקרא "פרי פרי" מחית פרי טבעית, שמגיע גם בגירסה מופחתת קלוריות – מומלץ ביותר!