שרשור מתכונים

gmgy

New member
שרשור מתכונים

כיון שאני אף פעם לא מספיקה לכתוב ביום חמישי בבוקר, עד שאני שמה את המתכונים שלי אף אחד לא שם אליהם לב
ולכן אני פותחת את שרשור יום חמישי (בעצם כבר התחלף התאריך, אז באמת יום חמישי
) במתכון מיום חמישי האחרון ומיד אחריו אני אחשוב על עוד משהו דג בכיפת מלח 1 דג, עדיף בס, בערך במשקל של 2.2-2.7 ק"ג (המידות מוזרות בגלל שזה תרגום...) 4 חלבונים ½ כוס מים 2.5 ק"ג מלח חופן פטרוזיליה 1 שומר (הבסיס), חתוך לרבעים 1 לימון חתוך לפרוסות ½ תפוס, חתוך לפרוסות שמן זית הוראות: לחמם תנור ל-230 מעלות צלסיוס. כסו בסיס של תבנית אפיה גדולה בנייר פרגמנט. שטפו את הדג מבפנים ומבחוץ. יבשו עם נייר מגבת. מלאו את הבסיס של הדג עם עשבי התיבול ופירות ההדר. השאירו כמה חתיכות לימון לקישוט. שפכו חצי מהמלח לתתוך קערה גדולה, הוסיפו את החלבונים והמים ואז את החצי השני של המלח. בעזרת הידיים "לושו" את התערובת עד שתהיה אחידה. פזרו שכבת מלח בערך בגובה סנטימטר על התבנית והשאירו שני סנטימטר מכל כיוון. שימו את הדג בתבנית וכסו את הדג בשארית המלח כך שכולו יהיה מכוסה במלח. אם הראש והזנה יוצאים החוצה זה לא נורא, אפילו יפה לפרזנטציה... בשלו בתנור בערך 35 דקות. יש הוראות איך לדעת שהדג בדיוק מוכן, אבל צריך מד חום שנכנס לתוך הדג, וזה באמת שטויות (בחיים לא השתמשתי בזה). אחרי 35 דקות להוציא מהתנור ולתת לדג "לשבת" 5 דקות. מומלץ להגיש אותו ככה, ולשבור את המלח שהתקשה בזמן הבישול על השולחן. מאוד מרשים אורחים... הערות: ** את שמן הזית אמורים לבזוק על הדג בזמן שנותנים לאורחים. בחיים לא בזקתי, ואף אחד לא דרש, הדג יוצא עסיסי וטעים בלי זה. ** שימו איזה עשבי תיבול שבא לכם. כבר שמתי כוסברה, לא שמתי תפוז וזה תמיד יוצא טעים Striped Bass in Salt Dome Recipe courtesy Alton Brown1 striped bass, 5 to 6 pounds, gills removed, fins trimmed 4 egg whites1/2 cup water2 (3 pound) boxes of kosher salt1 handful parsley 1 fennel bulb, (with stem) quarteredSeveral sprigs thyme1 lemon, sliced thin1/2 orange, sliced thinOlive oil Heat oven to 450 degrees. Cover the bottom of a baking sheet large enough to hold the fish with parchment paper. Rinse fish inside and out with cold water and drain. Dry with paper towels. Stuff body cavity with herbs and citrus, saving a few lemon slices for garnish. Set aside. Pour 1 box of salt into a large bowl, add egg whites and water, then the second box of salt. Use your hands to work mixture to a mortar-like consistency. Lay down a 1/2-inch thick bed for the fish to lay on with a 1-inch clearance on all sides. Lay the fish on this bed and pile the remainder of the salt mortar on top. Work into a smooth dome completely encasing the fish. (Don´t worry if the head or tail poke out a little.) Cook approximately 35 minutes. Check for doneness by pushing the probe of an instant read thermometer through the salt into the fish. When temperature reaches 130 degrees, remove from oven, and rest at room temperature for 5 minutes. Open the fish at the table by hitting the dome several times with a small hammer and lifting off the slabs of salt. Brush away any stray salt. Gently pull out dorsal (back) fin. Using a fish knife or serrated pie server, make a single incision all the way down the back of the fish and around the gill plate. Then lift the skin off working from the head to the tail. Remove meat from top side of fish, going down one side of the spine then the other. Grasp the tail and remove the skeleton, (it should come up intact). The meat revealed below will slide right off the skin. Sprinkle meat with a little virgin oil and lemon juice. Serve immediately. Yield: 8 servingsPrep Time: 25 minutesCook Time: 40 minutes
 

shelycat

New member
ש..שנ..שני..שניצ..שניצל מטוגן

השבוע האמת די התעצלנו לנו והכי מסובך שהכנו היו בעצם שניצלים ופסטה. כך שאין לי ממש מה לחדש בתחום השניצ לוקחים חזה עוף מנקים טובלים בביצה מעורבבת במלח,פלפל,חרדל ומיץ מלימון, טובלים בתערובת פירורי לחם ושומשום והופ....למחבת עם שמן רותח (אני אוהבת בשמן זית ולא ממש איכפת לי מה אחירם אומרים על זה) לגבי הפסטה ממש התעצלנו והשתמשנו ברוטב מוכן אז ההכנה לוותה בליווי מבוגר והפסטה הוכנה לפי הוראות היצרן. שאר הדברים שאכלנו השבוע נקנו להם מוכנים וחוממו בבית או נאכלו און-דה-ספוט במקום שנקנו. אמרתי שהיינו עצלים השבוע?
 

אתי@

New member
לחם בירה זיתים ועגבניות מיובשות

לחם בירה זיתים ועגבניות מיובשות / חנוך פרבר *********************************************** רכיבים: 3.5 כוסות קמח כפית מלח חצי כפית סודה לשתייה כפית אבקת אפייה 330 מ"ל בירה ביצה אחת טרופה רבע כוס עגבניות מיובשות בשמש, מושרות בשמן, קצוצות, עם מעט מהשמן רבע כוס זיתים שחורים מגולענים וקצוצים תבנית אינגליש קייק משומנת אופן הכנה: מחממים את התנור לחום בינוני - 180 מעלות. בקערה מערבבים קמח, מלח, סודה ואבקת אפייה. מוסיפים את הביצה, הבירה, העגבניות והזיתים. מערבבים הכל לבלילה אחידה. מעבירים לתבנית ואופים כ - 40 דקות עד שהלחם משחים ונפרד מדפנות הכלי. מוציאים מהתבנית ומצננים על רשת. אוכלים טרי וחם. הערות: לחם הבירה נולד באירלנד ומצא מקום במטבחים רבים, מכיוון שהוא פתרון נהדר כשצריך לחם טרי, ומהר
 

Hadar p

New member
כמה שאלות../images/Emo12.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

באיזו בירה השתמשת?
במקום לשים אבקת אפיה וקמח רגיל...אפשר לשים קמת אוסם תופח?
יש לקנות עגבניות מיובשות בשמן זית של אוליביה אפשר להשתמש בהם?
על התבנית שמת את הלחם בצורת כיכר לחם או הצמדת לשולי התבנית כמו עוגה? באיזה תבנית השתמשת? נראה מצוין!
 

אתי@

New member
כמה תשובות ../images/Emo24.gif

קרלסברג כי זה מה שהיה בבית. למיטב הבנתי, כל בירה עם שמרים תתאים.
לא יודעת, אני חושבת שלא כדאי לקחת את הסיכון. אני חושבת שמחליפים רק כשזה קמח+אבקת אפייה. אם יש גם סודה לשתיה, ייתכן יש לה מטרה נוספת, את יכולה לשאול בפורום מתכונים.
בטח
אני השתמשתי בעיטורי עגבניות של אוליביה (אפילו לא סיננתי את שיני השום) ויצא פיצוץ. את יכולה לקנות עגבניות מיובשות של אוליביה ולקצוץ אותן וזה יצא בדיוק אותו הדבר. ובכלל - תוספות זה לבחירתך, לא? תמיד אפשר לגוון.
השתמשתי בתבנית אינגליש קייק, כל שלא הייתי צריכה לעצב צורה של לחם. ממליצה לשים נייר אפיה בתוך התבנית.
 

Hadar p

New member
שולב לתפריט יום הולדת לאמא נראה לי

אתי שמחר בערב אמא שלי תתקשר אליך להגיד תודה על מתכונים נפלאים
אני אשאל לגבי הקמת בפורום מתכונים. אגב כתבת סודה לשתיה.....האבקה? או הנוזל האמיתי בבקבוק?
 

אמיקה

New member
לחם בירה - הגירסה היותר פשוטה..

1 קמח תופח (קטן) של אסם 1 בירה (בקבוק רגיל - תתחילי מחצי) - כל בירה. חצי כפית מלח תוספות לבחירה (אגוזים, עגבניות מיובשות, צימוקים, זיתים, קימל וכו´..) לשים עד שנהיה בצק לא דביק, שמים בתבנית. בתנור - עד שמשחים, וה"קשה" נראה טוב משהו כמו 40-שעה, בחום בינוני - גבוה. טיפ: קצת מים בקערה חסינת אש עושה את הקשה יותר פריך.. זה מה שאני מכירה, וזה עובד מעולה. יוצא כיכר לא גדולה.
 

Ronnie*

New member
ועוד אחד, ממש מעולה וקל! ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

הכנתי אותו לפני שבוע והוא היה ממש להיט! אפילו אבא של אורי יצא מגידרו והוא ממש לא מתלהב בדרך כלל. לחם בירה וגבינה, מתוך הספר "ממטעמי החלב של נירה רוסו" 1 פחית בירה 4 כפות סוכר 2 ושני שליש כוסות קמח תופח חצי כוס גבינת צ´דר או גבינה קשה אחרת מגוררת 6 כפות חמאה נמסה 1. יוצקים את הבירה לקערה גדולה ומניחים לבועות להתנדף. מוסיפים את הסוכר. 2. מוסיפים קמח וגבינה ומערבבים לבצק גס וגבשושי. אל תמשיכו לערבב, ואל תשאפו לבצק חלק. 3. יוצקים לתבנית מאורכת משומנת היטב, ועל הבצק יוצקים את החמאה המומסת. 4. מחממים תנור ל- 190 מעלות (חום גבוה) ואופים שעה. מניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.
 

אתי@

New member
לימונצ´לו / של הרברונן מפורום מתכונ

למעשה הכנת הליקר אורכת שבוע, לי היא ארכה שבועיים
אבל את המזיגה לבקבוקים עשיתי השבוע
אז זה נחשב "מתכון השבוע" יצא משגע
מומלץ לימונצ´לו/ הרברונן ********************* רכיבים: קליפות מ-5 לימונים צהובים, עם כמה שפחות מהלבן בקבוק אלכוהול לשתיה 95% מסמרי ציפורן/ ג´ינג´ר- לא חובה ליטר וחצי מים 750 גרם סוכר אופן הכנה: קליפות מחמישה לימונים גדולים, יפים וצהובים, עם כמה שפחות מהלבן (שנה אחת עבדתי ממש קשה וגירדתי עם צ´סטר. יצא מעולה). לשים בכלי אטום יחד עם בקבוק אלכוהול לשתיה 95 אחוז (יש בסופרים באזור המשקאות החריפים) ניתן לגוון במסמרי ציפורן או בג´ינג´ר, אבל מי שאוהב לימונצ´לו אמיתי יימנע מאלה. להניח במקום ללא מגע שמש. אחרי שבוע: מסננים את הנוזל, מוסיפים לו תערובת של ליטר וחצי מים שהומסו בהם בבישול 750 גרם סוכר ואחר כך התקררה (אם זה לא מספיק מתוק - תוסיפו עוד). מסננים לבקבוקים מעוקרים (הדרך הפשוטה: לשים בבקבוק מים רותחים, לנער היטב ולשפוך המים). טיפים על הבקבוקים: אני משתמש בבקבוקי 375 מ"ל או 500 מ"ל של יינות קינוח (אחרי השתיה כמובן) אותם אני משרה במים חמים במשך כמה שעות ואז מקלף בקלות את התוויות. ירדן מוסקט, מוסקט קנלי, כרמל פרייוט קולקשן מוסקט ועוד יתאימו לזה מאד. פקקים נהדרים וזולים בכל חנות פיצ´פקעס. באיקאה קניתי לפני שבוע זוגות מקסימים בתשעה ש"ח. לשמור בקירור, ולמהדרין: בפריזר. הערות: יוצא קצת יותר מ2.5 ליטר, בריכוז אלכוהולי של בערך 35 אחוז. זה לא מעט. מי שרוצה לדלל אלכוהול: להוסיף עוד לימון בהתחלה ועוד מים וסוכר בסוף.
 

נופר30

New member
מאז שחזרתי לעבוד

התמעטו הבישולים המסובכים ( מגיעה הבייתה רק בשש וחצי ואין לי כוח ) אז אתמול הכנתי לנו חתיכות חזה עוף בסויה וחרדל ( יצא מדהים וגם עבדתי קצת על שלומי ) + פתיתים שלשלום לא הכנתי כי יצאתי להרצאה ולא הספקתי יום שני פסטה ויום ראשון ( נו מי זוכר בימינו כל כך רחוק?)
 

Hadar p

New member
ובשבוע הזה היו המאכלים האלו../images/Emo117.gif

יום ראשון אני ממש לא זוכרת מה הכנתי!
יום שני: חזה עוף בתנור עם פיטריות בצל ומיונז (מתכון של חמותי שלא כ"כ יוצא לי)
יום שלישי: עוף בגריל עם שזיפים- מ-ע-ו-ל-ה!
יום רביעי: כדורי עוף בסגנון סיני עם אורז לבן שיצא אחלה!
היום: לאזניה עם בשר!
מחר ארוחת יומהולדת לאמא שלי שעליה דיברנו רבות אתמול...
 

אמיקה

New member
הדר - יש לי שאלה רצינית..

אין לך בעיה של אוכל שנשאר? הייתי מתה ל"שחק" במטבח ולהכין כ"כ הרבה מנות, אבל אין מי שיאכל כ"כ הרבה... מה הסוד?
 

Hadar p

New member
רק עכשיו שמתי לב....מצטערת! לא

או יותר נכון להגיד בדרך כלל לא! אני מכינה כמויות קטנות! קונה הכל קטן! 400 גר´ בשר טחון, חצי קילו חזה עוף פרוס, 3 כרעיים מופרדות (פולקה וירך). מכינה רק כוס אורז או כוס פתיתים או רק 4 תפוחי אדמה לפירה.... מרקים נשארים יותר מיום אחד! מה שכבר נשאר אוכלים ביום שלמחרת! גם השבוע היה לנו יום שאריות.... אני שונאת את זה אבל מאד משתדלת שלא ישאר! אגב אם נשאר למשל עוף מצלי או מעוף בגריל או חזה עוף בצורה של שהיא...רוברט מאד אוהב שאני עושה לו סנדביץ עם חומוס הבשר כשהוא קר ועגבניה.... בקיצור לקח לי זמן ללמוד שמכינים מרק מ- 5 כוסות מים ולא סיר לגדוד ולקח זמן עד שהתרגלתי לכמויות אבל חבל לזרוק....
 

Hadar p

New member
עכשיו בזכות אמיקה נזכרתי יום ראשון

הכנתי את החזה עוף מה שרשמתי ביום שני... יום שני היה יום שאריות!
 

fila

New member
עוף במלח... הכי קל בעולם!

וגם: הכי טעים בעולם"(ציטוט משמעון) 1 עוף שלם טרי מלח גס לא חובה: אבל מאוד מוסיף! תבלינים: קארי שום גרוס תבלין עוף בגריל גרהם מאסאלה (מקווה שכך כותבים. לעטוף תבנית אפייה גדולה בנייר כסף , להניח במרכזה את העוף. לשפוך את המלח הגס מסביב לכל התבנית (כמויות נדיבות של מלח, לתבנית אפייה של התנור אני משתמשת במשהו כמו חצי שקית מלח גס) לבזוק על העוף את התבלינים ולהכניס לתנור שחומם לטמ"פ גבוהה, עד שנצלה! אחרי שהעוף כמעט מוכן להרים טמ"פ ולהעביר לתוכנית גריל בתנור. העוף מקבל עטיפה צלויה ופריכה! אפשר להגיש עם סלט ירקות, פירה או תפו"א אפויים בנייר כסף.
 

Hadar p

New member
כשאני מכינה עוף במלח אני שמה

מלח גס מסביב לעוף, תפו"א בנייר כסף וזהו! באמת הכי טעים שיש!
 

Hadar p

New member
נתנו לי מתכון למרק ../images/Emo187.gif נשמע../images/Emo127.gif

מעונינות במתכון?
 

kisses

New member
הבישולים שלי כללו השבוע

עוגת השזיפים הטובה של אהרוני, עוגיות קפה פריכות וסתם ככה : מי שמעוניין במתכונים לעיל אשמח לצרף: פטוצ´יני עם נתחי עוף, כוסברה ועגבניות מיובשות 500 גרם פטוצ´יני שמן זית לטיגון 300 גרם חזה עוף, חתוך לפיסות בגודל 2 ס"מ 50 גרם פטריות ירדן, קרועות 150 גרם פטריות שמפיניון פרוסות 3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים 2 כפות פסטו כוסברה (אפשר קנוי, עדיף טרי) 1 כף פסטו בזיליקום (אפשר קנוי, עדיף טרי) 2 כפות עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות 1/2 כוס ציר עוף או בקר מלח ופלפל שחור גרוס טרי פרמזן להגשה * מבשלים את הפטוצ´יני במי מלח ובמקביל מתחילים בהכנת הרוטב. * במחבת עם שמן זית מטגנים קלות את העוף. מוסיפים פטריות ובצל ירוק ומזהיבים. * מוסיפים את שני סוגי הפסטו, העגבניות המיובשות והציר ומתבלים במלח ופלפל. * מוסיפים את הפטוצ´יני המבושל, מערבבים יחד כדקה ומגישים עם פרמזן. * חובבי הכוסברה מוזמנים להוסיף צרור גדול של עלי כוסברה קצוצים, בשלב ערבוב הפסטה עם הרוטב.
 
למעלה