פשטידת בשר, צנוברים ומצות מהממת
אסף מכין את זה בפסח ואנחנו משמינים בכיף! רכיבים: *10-12 מצות. * מגש אפיה גדול * חצי קילו בשר טחון. * שלושה בצלים גדולים, קצוצים. * 100 גר צנוברים. * פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה ומלח לתיבול (אפשר גם רוזמרין) * שמן אופן הכנה: א. מניחים על השיש מגבת מטבח נקיה. טובלים את המצות במי מלח ומניכים את המצות הרטובות על המגבת. המצות צריכות להיות רכות ונוחות לעיצוב (בלתי שבירות לחלוטין, אבל לא מתפוררות מרוב רטיבות). מכסים עם המגבת. ב. מטגנים את הבצל בשמן עד לחום. מוסיפים את הבשר, מפוררים היטב ומטגנים עד החלפת צבע. מנמיכים את האש ומבשלים עד התאדות כל הנוזלים, אך לא ליבש לגמרי. זה צריך להיות עסיסי. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, ומוסיפים את הצנוברים. (בסוף, שלא ישרפו) ג. בתבנית: מרפדים היטב במצות הרטובות, מצפים את התחתית ומשאירים שוליים מחוץ למחבת (כדי שיהיה במה לקפל מלמעלה אחר כך). שופכים את הבשר ומהדקים. מכסים עם שאר המצות מלמעלה, ומקפלים מעל את השוליים. מכסים במצה אחרונה מלמעלה ומורחים שוב בשמן. אופים בתנור 170 מעלות עד שהחלק העליון משחים והופך קראנצ’י. ממליצה מאוד!!! בתיאבון, ג'סיקה