שרשור מתכוני חג

שרשור מתכוני חג ../images/Emo155.gif

בואו נפתח שרשור מתכונים לחג לאלו שמארחים ולאלה שלא, כמוני ולפעמים מתחשק לעשות משהו לא מסובך לפסח..... מי מתחיל?
 

פרלמנים

New member
פשטידת בשר, צנוברים ומצות מהממת

אסף מכין את זה בפסח ואנחנו משמינים בכיף! רכיבים: *10-12 מצות. * מגש אפיה גדול * חצי קילו בשר טחון. * שלושה בצלים גדולים, קצוצים. * 100 גר צנוברים. * פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה ומלח לתיבול (אפשר גם רוזמרין) * שמן אופן הכנה: א. מניחים על השיש מגבת מטבח נקיה. טובלים את המצות במי מלח ומניכים את המצות הרטובות על המגבת. המצות צריכות להיות רכות ונוחות לעיצוב (בלתי שבירות לחלוטין, אבל לא מתפוררות מרוב רטיבות). מכסים עם המגבת. ב. מטגנים את הבצל בשמן עד לחום. מוסיפים את הבשר, מפוררים היטב ומטגנים עד החלפת צבע. מנמיכים את האש ומבשלים עד התאדות כל הנוזלים, אך לא ליבש לגמרי. זה צריך להיות עסיסי. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, ומוסיפים את הצנוברים. (בסוף, שלא ישרפו) ג. בתבנית: מרפדים היטב במצות הרטובות, מצפים את התחתית ומשאירים שוליים מחוץ למחבת (כדי שיהיה במה לקפל מלמעלה אחר כך). שופכים את הבשר ומהדקים. מכסים עם שאר המצות מלמעלה, ומקפלים מעל את השוליים. מכסים במצה אחרונה מלמעלה ומורחים שוב בשמן. אופים בתנור 170 מעלות עד שהחלק העליון משחים והופך קראנצ’י. ממליצה מאוד!!! בתיאבון, ג'סיקה
 

תחיצ

New member
על אותו עקרון אפשר להכין בורקס

משרים את המצות ומרככים אותם, כדי שיהיו נוחות לגלגול. מכינים איזה מלית שאוהבים (פירה תפו"א עם בצל, בשר טחון, כבד, ירקות מאודים - כל מה שאוהבים). חוצים את המצה לחצי (לפי הסימנים זה הכי נוח) מניחים כף מהמלית בתוך מחצית המצה ומגלגלים. מכינים בצד קערית עם ביצה (כמו לשניצל), מגלגלים כל "אגרול" בתוך הביצה ומטגנים קלות, כדי שיקבל צורה. אפשר להגיש עם רוטב ואפשר לאכול סתם כך. כמובן הכי טוב לאכול מיד.
 

פרלמנים

New member
../images/Emo3.gifמממ...

אני מרגישה איך אני "מרזה" מרגע לרגע מהחג הזה... הכל עשוי עם שמן, בשר, מצות, תפו"א... כל הדברים "המרזים" האלה... צוחקת... תחיה, זה נשמע מעולה.
שבוע טוב, ג'סיקה
 

sigis7

New member
פשטידה מתוקה עם מקצף תפוז..ארוך!

פשטידה: שוברים 6 מצות לתוך קערה. על הפרורים שופכים יין מתוק, מיים ושמן.(אני מדור הסבתות, לפי ההרגשה, זה צריך להיות לח כזה, נאמר 2 כפות שמן). מגרדים 2 תפוחי עץ גרנד. סוכר וקינמון. שקדים או אגוזים חתוכים.(אסור מתחת לגיל 5) צימוקים. 3 ביצים. לשמן תבנית ח. פעמית קטנה , להניח את העיסה. ולמרוח שמן מלמעלה. לאפות ב 180 מעלות, כשזה מכוסה בנייר אלומיניום, ואחרי 20 ד' בערך להסיר את הנייר ולתת לפשטידה ל"השתזף". מגישים חם. עם הדיאטה הזו מגישים מקצף שצורתו אולי לא מלבבת אבל הוא חגיגה אמיתית.מגישים את הפשטידה כשהיא "שוחה" במקצף או בנפרד בכלי אחר. מקצף: מכינים קצף נוקשה מ 2-3 חלבונים עם סוכר. מניחים בצד. כוס וחצי מיץ מעורב של תפוז ולימון (משהו כמו תפוז וחצי + רבע לימון) 3 כוסות מיים 4 כפות סוכר את כל זה מרתיחים, כרותח מוסיפים תוך כדי בחישה רבע כוס של קמח תפו"א שבללתם במעט מיים, בוחשים טוב טוב שלא יהיו גושים. עד שיסמיך מעט כמו פודינג. מוסיפים את הפודינג לקצף, נותנים לזה להתקרר קצת בחוץ ומכניסים למקרר.
לא לטרוף את הכל כשזה חם!!!
 

אירנה ק

New member
פשטידת ת"א אם מילוי../images/Emo91.gif

מיצרכים: 10-12 ת"א בינוניים. 6 ביצים 500 גר. בשר טחון או פטריות טריות חתוכות 2-3 בצלים קצצוצים קמח מצות מלח פלפל אבקת מרק עוף 1. לטגן בצל ולהסיף את הבשר או פטריות ולטגן עד שיהי מוכן 2. לבשל את הת"א טוב לעשות פירה ולצנן 3. להסף לפירה את הביצים, אבקת מרק, מלח, פלפל, קמח מצות( לפי העין תלוי בגודל ביצים
| ות"א) ולערבב טוב 4. לתוך תבנית משומנת לשפוך שני שליש מהפירה ליישר אבל אפשר לעשות שוליים כמו בפאי לשפוך את המילוי ולכסת בפירה שנשאר למרוח במעט שמן אפשר לקשט בצנוברים 5. להכניס לתנור שחומם מראש 180-200 מעלות לשעה שעה-ורבע לאכול וללקק את הצלחת
מבקשת סליחה מראש אל השגיאות אפשריות
 
למעלה