שרשור מתכוני סלמון שריכזתי בזמנו

שניצל/שיפודי דג

שניצל/שיפודי דג .
לצערי לא זוכרת מי נתן לי את המתכון - אבל הוא מוצלח מאוד

אפשר להשתמש בקוביות סלמון, או זהבון , קוביות דג- אפשר לשפד.
או בפילה דג ללא עצמות - למשל פילה מושט .

מכינים מרינדה שמכילה שום כתוש, מלח, פלפל, מעט רוטב סויה ,

אפשר גם לוותר על הסויה , להוסיף מעט צ'ילי גרוס ומעט מיץ לימון טרי

מערבבים את הקוביות דג בתוך המרינדה ושמים במקרר לפחות לשעתיים.

מכינים בקערות נפרדות - ביצה טרופה ופירורי לחם/פנקו/קמח מצה.
(לפסח למשל- משתמשים בקמח מצה, ולא משתמשים בסויה- אפשר להחליף לסילאן למשל..)
(למי שלא אוהב ביצה- אפשר לוותר)

טובלים את הדג בביצה ובפירורים
ומכינים בטיגון או אפיה בתנור או טוסטר אובן

גירסה לטיגון- מטגנים בשמן עמוק , מעבירים למסננת ואח"כ לנייר סופג .

גירסה לאפיה - יעני טיגון ללא טיגון - מניחים בתבנית ע"ג נייר אפיה
מרססים בתרסיס שמן או מברישים בשמן את הדג.

אופים בתנור חם - 180 מעלות עד להזהבה. אפשר להפוך.
לא להגזים בזמן האפייה שלא יתייבש.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נעמי'לה אהובתי, תודה רבה! לא יודעת

אם אספיק לקרוא היום, אך באמת כדאי להתחיל לחשוב על תשעת הימים ונוסיף לשרשור דגים בע"ה.
 

mmw2008

New member
ממליצה על סלמון בחרדל

זה מתכון כזה טעים שקיבלתי מחמותי, התמונה בלינק לא עושה צדק לסלמון, אבל זה ממש טעים.
מה שחשוב להקפיד זה לא לבשל את הסלמון יותר מדי, לבדוק מדי פעם שלא יהיה יבש. מערבבים חרדל וסוכר/סוכרלוז לפי הטעם, אני שמה יותר סוכרלוז מאשר חרדל כדי שיצא מתוק וטעים.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=2172219
המרכיבים:
&nbsp
פילה סלמון חתוך לרצועות
&nbsp
חרדל
&nbsp
סוכר או סוכרלוז
&nbsp
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
מערבבים לפי הטעים, חרדל וס
וכר יחדיו. מניחים במחבת, שהוספנו לה מעט מים, את חתיכות הסלמון, כאשר הצד עם העור נוגע במחבת. מורחים את משחת החרדל על הסלמון
&nbsp
מכל הכיוונים ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כ-15 דקות.
 
למעלה