שניצל/שיפודי דג
שניצל/שיפודי דג .
לצערי לא זוכרת מי נתן לי את המתכון - אבל הוא מוצלח מאוד
אפשר להשתמש בקוביות סלמון, או זהבון , קוביות דג- אפשר לשפד.
או בפילה דג ללא עצמות - למשל פילה מושט .
מכינים מרינדה שמכילה שום כתוש, מלח, פלפל, מעט רוטב סויה ,
אפשר גם לוותר על הסויה , להוסיף מעט צ'ילי גרוס ומעט מיץ לימון טרי
מערבבים את הקוביות דג בתוך המרינדה ושמים במקרר לפחות לשעתיים.
מכינים בקערות נפרדות - ביצה טרופה ופירורי לחם/פנקו/קמח מצה.
(לפסח למשל- משתמשים בקמח מצה, ולא משתמשים בסויה- אפשר להחליף לסילאן למשל..)
(למי שלא אוהב ביצה- אפשר לוותר)
טובלים את הדג בביצה ובפירורים
ומכינים בטיגון או אפיה בתנור או טוסטר אובן
גירסה לטיגון- מטגנים בשמן עמוק , מעבירים למסננת ואח"כ לנייר סופג .
גירסה לאפיה - יעני טיגון ללא טיגון - מניחים בתבנית ע"ג נייר אפיה
מרססים בתרסיס שמן או מברישים בשמן את הדג.
אופים בתנור חם - 180 מעלות עד להזהבה. אפשר להפוך.
לא להגזים בזמן האפייה שלא יתייבש.