מבחר מטוגנים מתוקים:
עוגיות תמרים מטוגנות: לבצק: 1/2 ליטר שמן 1 ק"ג סולת 2 כוסות מים שמן לטיגון עמוק למלית: 1/2 קילו תמרים מעוכים 4 כפות מים 1/4 כפית קינמון קורט ציפורן טחון לסירופ: 1/2 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים מיץ מ-1/2 לימון אופן ההכנה: מחממים את השמן בקלחת בינונית על אש נמוכה עד שהוא חמים שמים את הסולת בקערה ויוצקים עליה את השמן והמים תוך ערבוב ולשים עד שהבצק רך וגמיש משהים את הבצק כרבע שעה ומחלקים לרבעים מכניסים לקערה את התמרים מוסיפים את המים הקינמון והציפורן ומערבבים לעיס אחידה מרדדים חלק של הבצק על משטח משומן לעלה בעובי 1/2 ס"מ מורחים את העלה ב-1/4 ממלית התמרים ומגלגלים לגלילה חורצים בסכין על פני הגלילה חריצים לא עמוקים ופורסים אותה לפרוסות אלכסוניות ומכינים כך גם את יתר העוגיות מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את העוגיות עד שיזהיבו משני הצדדים שמים את כל חומרי הסירופ בקלחת ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות עד שהסירופ צמיג מכניסים עוגיות אחדות לסיר ומבשלים כדקה מוציאים ומניחים על מסננת ובדרך זו מכינים את שאר העוגיות שבאקייה: החומרים לבצק: 1 מרגרינה 1 כוס מים פושרים 600 ג"ר קמח קורט מלח 4-5 טיפות מי זוהר מעט שומשום לפיזור. שמן לטיגון החומרים לסירופ: 2 כוסות סוכר 1 כוס מים מיץ מחצי לימון הוראות הכנה דבר ראשון מכינים את הסירופ- כי הוא צריך להיות חם כשה"שבאקייה" יוצאת מהשמן. מבשלים את כל חומרי הרוטב בסיר תוך בחישה, עד שהסירופ מסמיך ומצטמצם בערך לחצי הכמות. מכינים את הבצק מכל החומרים ומשהים לכשעה בצד.. מרדדים את הבצק על משטח משומן , חותכים לריבועים קטנים בעזרת גלגלת משוננת או סכין רגילה.. באותו ריבוע לחרוץ מספר של 4 פתחים, ואז מכניסים רצועה אחת בתוך השניה והופכים לצד השני. . מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. להוציא לספוג את השמן ולצקת את הסירופ ומעליו שומשום. זנגולה עירקית: 1 קילו קמח 50 גרם שמרים {או 2 כפות שמרים יבשים} 1 כוס מים פושרים 1 כפית סוכר 1 כפית מלח לסירופ רבע קילו סוכר חצי כוס מים חצי לימון סחוט 3-4 טיפות מי ורדים או זוהר. אופן ההכנה שמים את הקמח בקערה ובאמצע עושים גומה קטנה, מכניסים לתוכה את השמרים.שופכים על השמרים את כוס המים הפושרים וכפית אחת של סוכר.מכסים קצת את הגומה עם מעט קמח מלמעלה ומכסים עם מגבת ומתפיחים בערך 15 דקות.לשים ביד את כל חומרי הבצק.ביד השניה מוסיפים מים פושרים, כמה שצריך, לפי העין והיד,, עד לקבלת בצק דליל למדי.הסימן הוא שכשמושכים פיסת בצק מהקערה, היא נמתחת כמו מסטיק. ממשיכים ללוש ומוסיפים כפית אחת של מלח.מכסים שוב במגבת, ומתפיחים שוב עד להכפלת כמות הבצק. מחממים שמן לטיגון עמוק.קורעים מן הבצק כדורים כדורים. הבצק דביק, ולכן יש להרטיב את הידיים מפעם לפעם. מעבדים כל כדור בצק לצורת עיגול וקורעים חור במרכזה - נוצרת צורה של בייגלה עם חור.. מטגנים עד הזהבה מכינים את הסירופ:. מרתיחים מים וסוכר, מנמיכים את האש ומניחים להתבשל עד שמסמיך קצת. מוסיפים את המיץ לימון ומי הוורדים,ומערבבים. את הזנגולה המוכנה מכניסים ישר לסיר עם הסירופ, איך שהיא יוצאת מסיר הטיגון. מצפים אותה בסירופ , ומוציאים לצלחת הגשה. סיגרים מתוקים של חמותי: חומרים לבצק: 1/2 ק"ג קמח רגיל 1 כוס שמן רגיל 1 כוס יין לבן אפשר לקנות עלים מוכנים כבר לסיגרים {ככה אני עושה... לא מכינה לבד}. שמן לטיגון שומשום לפיזור למילוי שקדים: 250 גר, שקדים מולבנים {או אגוזים וקוקוס במקום } 200 גר' סוכר דק 1 חלבון ביצה גדולה גרד קליפת לימון שלם. אופן ההכנה: מכינים את הבצק {אם לא משתמשים בעלי סיגרים מוכנים כמובן}: מערבבים שמן ויין , מוסיפים קמח,מערבבים היטב . מניחים בצד לחצי שעה. מכינים את המלית : טוחנים שקדים עם קליפת לימון,מוסיפים סוכר וחלבון ביצה, מערבבים ולשים . מכינים את הסירופ:250 גר' סוכר,1/2 כוס מים,מיץ מחצי לימון,מספר חוטי זעפרן מפוררים. מבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מסמיך. מכינים את הבצק: מחלקים בצק ל-4 כדורים שווים.מרדדים כל כדור לעלה דק מאד.קורצים עיגולים בעזרת כוס, במרכז כל עיגול להניח מהמלית.לגלגל כמו סיגר {מניחים את המלית, סוגרים קצה עליון ומגלגלים מהצד.}. מטגנים בשמן חם עד הזהבה.טובלים בסירופ חם ומניחים על רשת עד שכל הרוטב נוטף. מפזרים מעט שומשון מעל. בערב אשאל את חמותי על עוד מתכונים. אם יש משהו מיוחד, תגידי. נשיקותתתת