שרשור מתכוני קינוחים מתוקים מטוגנים:

מליאל

New member
מי יכולה לשלוף לי מתכון למתוקים מטוגנים עם

סירופ....לפורים, יש להמון עדות ובהרבה שמות וצורות...כמו שבקייה זנגולה ועוד, אבל שיהיה מהיר וקל.
 
וואי, יש מלא. חכי, תיכף מימי תגיע ואיריס גם..

שתי אלו הן המנכליו"ת של ארגון עולי מרוקו בע"מ... כפרה עליהן. שתיהן בשלניות מושחתות. מנוולות של ממש במטבח. לי יש כמה מתכונים, אבל חכי, תני להן להשיב.
 

מליאל

New member
גם לי יש מתכון נהדר, אבל קודם אכין..

בכדי לשלוח עם תמונה.
 

לiקיטה

New member
../images/Emo210.gifמצטרפת להמתנה למימי ואיריס

כי נורא בא לי מתכונים חדשים לעוגיות ועוד של המנכליו"ת של ארגון עולי מרוקו בע"מ...
נשמע שקיבלתן המלצות + חותמת, חובת ההוכחה עליכן
 
מבחר מטוגנים מתוקים:

עוגיות תמרים מטוגנות: לבצק: 1/2 ליטר שמן 1 ק"ג סולת 2 כוסות מים שמן לטיגון עמוק למלית: 1/2 קילו תמרים מעוכים 4 כפות מים 1/4 כפית קינמון קורט ציפורן טחון לסירופ: 1/2 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים מיץ מ-1/2 לימון אופן ההכנה: מחממים את השמן בקלחת בינונית על אש נמוכה עד שהוא חמים שמים את הסולת בקערה ויוצקים עליה את השמן והמים תוך ערבוב ולשים עד שהבצק רך וגמיש משהים את הבצק כרבע שעה ומחלקים לרבעים מכניסים לקערה את התמרים מוסיפים את המים הקינמון והציפורן ומערבבים לעיס אחידה מרדדים חלק של הבצק על משטח משומן לעלה בעובי 1/2 ס"מ מורחים את העלה ב-1/4 ממלית התמרים ומגלגלים לגלילה חורצים בסכין על פני הגלילה חריצים לא עמוקים ופורסים אותה לפרוסות אלכסוניות ומכינים כך גם את יתר העוגיות מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את העוגיות עד שיזהיבו משני הצדדים שמים את כל חומרי הסירופ בקלחת ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות עד שהסירופ צמיג מכניסים עוגיות אחדות לסיר ומבשלים כדקה מוציאים ומניחים על מסננת ובדרך זו מכינים את שאר העוגיות שבאקייה: החומרים לבצק: 1 מרגרינה 1 כוס מים פושרים 600 ג"ר קמח קורט מלח 4-5 טיפות מי זוהר מעט שומשום לפיזור. שמן לטיגון החומרים לסירופ: 2 כוסות סוכר 1 כוס מים מיץ מחצי לימון הוראות הכנה דבר ראשון מכינים את הסירופ- כי הוא צריך להיות חם כשה"שבאקייה" יוצאת מהשמן. מבשלים את כל חומרי הרוטב בסיר תוך בחישה, עד שהסירופ מסמיך ומצטמצם בערך לחצי הכמות. מכינים את הבצק מכל החומרים ומשהים לכשעה בצד.. מרדדים את הבצק על משטח משומן , חותכים לריבועים קטנים בעזרת גלגלת משוננת או סכין רגילה.. באותו ריבוע לחרוץ מספר של 4 פתחים, ואז מכניסים רצועה אחת בתוך השניה והופכים לצד השני. . מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. להוציא לספוג את השמן ולצקת את הסירופ ומעליו שומשום. זנגולה עירקית: 1 קילו קמח 50 גרם שמרים {או 2 כפות שמרים יבשים} 1 כוס מים פושרים 1 כפית סוכר 1 כפית מלח לסירופ רבע קילו סוכר חצי כוס מים חצי לימון סחוט 3-4 טיפות מי ורדים או זוהר. אופן ההכנה שמים את הקמח בקערה ובאמצע עושים גומה קטנה, מכניסים לתוכה את השמרים.שופכים על השמרים את כוס המים הפושרים וכפית אחת של סוכר.מכסים קצת את הגומה עם מעט קמח מלמעלה ומכסים עם מגבת ומתפיחים בערך 15 דקות.לשים ביד את כל חומרי הבצק.ביד השניה מוסיפים מים פושרים, כמה שצריך, לפי העין והיד,, עד לקבלת בצק דליל למדי.הסימן הוא שכשמושכים פיסת בצק מהקערה, היא נמתחת כמו מסטיק. ממשיכים ללוש ומוסיפים כפית אחת של מלח.מכסים שוב במגבת, ומתפיחים שוב עד להכפלת כמות הבצק. מחממים שמן לטיגון עמוק.קורעים מן הבצק כדורים כדורים. הבצק דביק, ולכן יש להרטיב את הידיים מפעם לפעם. מעבדים כל כדור בצק לצורת עיגול וקורעים חור במרכזה - נוצרת צורה של בייגלה עם חור.. מטגנים עד הזהבה מכינים את הסירופ:. מרתיחים מים וסוכר, מנמיכים את האש ומניחים להתבשל עד שמסמיך קצת. מוסיפים את המיץ לימון ומי הוורדים,ומערבבים. את הזנגולה המוכנה מכניסים ישר לסיר עם הסירופ, איך שהיא יוצאת מסיר הטיגון. מצפים אותה בסירופ , ומוציאים לצלחת הגשה. סיגרים מתוקים של חמותי: חומרים לבצק: 1/2 ק"ג קמח רגיל 1 כוס שמן רגיל 1 כוס יין לבן אפשר לקנות עלים מוכנים כבר לסיגרים {ככה אני עושה... לא מכינה לבד}. שמן לטיגון שומשום לפיזור למילוי שקדים: 250 גר, שקדים מולבנים {או אגוזים וקוקוס במקום } 200 גר' סוכר דק 1 חלבון ביצה גדולה גרד קליפת לימון שלם. אופן ההכנה: מכינים את הבצק {אם לא משתמשים בעלי סיגרים מוכנים כמובן}: מערבבים שמן ויין , מוסיפים קמח,מערבבים היטב . מניחים בצד לחצי שעה. מכינים את המלית : טוחנים שקדים עם קליפת לימון,מוסיפים סוכר וחלבון ביצה, מערבבים ולשים . מכינים את הסירופ:250 גר' סוכר,1/2 כוס מים,מיץ מחצי לימון,מספר חוטי זעפרן מפוררים. מבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מסמיך. מכינים את הבצק: מחלקים בצק ל-4 כדורים שווים.מרדדים כל כדור לעלה דק מאד.קורצים עיגולים בעזרת כוס, במרכז כל עיגול להניח מהמלית.לגלגל כמו סיגר {מניחים את המלית, סוגרים קצה עליון ומגלגלים מהצד.}. מטגנים בשמן חם עד הזהבה.טובלים בסירופ חם ומניחים על רשת עד שכל הרוטב נוטף. מפזרים מעט שומשון מעל. בערב אשאל את חמותי על עוד מתכונים. אם יש משהו מיוחד, תגידי. נשיקותתתת
 

רינת103

New member
מופלטה

קודם כל אריאלה-רפואה שלמה לבן שלך. מופלטה: 1 ק"ג קמח 3 כוסות מים פושרים 1/4 כוס שמן קמצוץ מלח בקערה שמים את כל המרכיבים,לשים לבצק רך וגמיש , יוצרים כ- 35-40 כדורים קטנים ומניחים על משטח משומן ל- 20 דק’ .מכינים מחבת ( עם תחתית כבדה רצוי - אפשר גם במולטי שף ) ומחממים אותה ללא שמן . עם כפות ידיים משומנות ושיש משומן פותחים כל כדור לעלה דק עגול (גודל מחבת) . מניחים על המחבת ומטגנים צד אחד (בנתיים פותחים עוד עלה) הופכים ושמים מעל עוד עלה , הופכים ומוסיפים עוד עלה , וכך ממשיכים עד שמצטברים כ- 10-15 עלים מוציאים לצלחת וממשיכים להכין את השאר . את המוכנים לכסות כדי שלא יתייבשו . כל סועד מפריד לעצמו מופלטה או שניים ומגלגל , אפשר לאכול את זה כך ואפשר למרוח דבש , חמאה
 

מליאל

New member
בדרך כלל אני לא שוכחת חובות....

מישהי נדמה לי שהבטיחה לרשום לנו מתכון לבצק מטוגן (מגולגל רצוי) שמכינים בדרך כלל בפורים.... ואני לא רוצה לסכסך אבל אריאלה היא הבטיחה לך .....והבטחות צריך לקיים.!!!!!!!11
 
מלי נשמה צודקת, הבטחתי אקיים רק שארי לא תקבל

עליי קריזה ותנחית עליי
בעילום שם כמו שרק היא יודעת. אתמול כבר הייתי עייפה תיראי מתי רשמתי את המתכונים של הכרובית
באמת שלא שכחתי אותך. אסיים את המטלות שלי בבית אשב יותר מאוחר לרשום. האם את מתכוונת ל-יויו? האם את רוצה גם ספינז' ? אצלנו לא רק בחנוכה אוכלים אותם, כוס תה עם שיבה או נענע עם ספינז'ה טוב בכל עת.
 
מלי, מימי פה והיא תשלם את חובה לחברה...

אני חייבת היום להיעדר, כי הבן הגדול פונה לבית החולים, ואני טיפה עסוקה. קחו את העניינים לידיים, אחזור מחר. לא לכעוס... אשלים הכל מאניינה. נשיקות וסליחה.
 
היי מלי הנה זה בא../images/Emo13.gifמקווה שלא פספסתי את פורים

בגלל שאתמול נרדמתי על הכורסה חצי לילה. האמת היא אומרים שאני בשלנית טובה אך אף פעם לא ידעתי לתת מרשמים בכתב בד"כ אני יודעת להסביר תוך מעשה או בע"פ, מקווה שאני מצליחה לנסח נכון את המתכונים ושזה יהיה מובן ( אם לא יהיה מובן אז תהיה בעיה לארי איתי היא תקבל את המתכונים בע"פ ושתשבור היא את הראש בכתיבה ובניסוח, הרי היא אלופה לא?). אז הינה לך המתכון המובטח. יו יו מצרכים לבצק: 1 ק"ג קמח 1 כוס שמן 1כוס 2 שקיות אבקת אפיה 2 סוכר וניל 4 ביצים סירופ 1 וחצי כוס סוכר 2 כוסות מים 3-4 כפות רום מיץ מחצי לימון קוקוס לעטוף הכנה את החומרים היבשים לערבב בנפרד, ולהוסיף את הרטובים ללוש לבצק ולתת לנוח. בינתיים על אש קטנה לבשל את הסירופ תוך כידיי בחישה בערך 20 דקות ולכבות. להכין מגש ולפזר עליו מצע קוקוס לחלק את הבצק ולגלגל לנקניקים, ומכל נקניק לחתוך חתיכות שוות בערך לגודל כדור פינג-פונג. ומכל כדור לעשות נחש ולסגור לטבעת לחמם שמן עמוק ולטגן את טבעות הבצק כשסיר הסירופ צמוד לסיר הטיגון, לאחר שהעוגיות הזהיבו משני הצדדים להוציא אותם בכף מחוררת לסינון השמן הישר לטבילה טובה בסירופ ולהוציא ישר לסדר שיכבה במגש הקוקוס ולפזר מעל שוב קוקוס וכך הלאה.... בהצלחה.
 
סליחה../images/Emo12.gifאמרתי שאני לא טובה בלרשום מרשמים

ולהוסיף לבצק כוס מיץ תפוזים. זהו עכשיו לא חסר כלום
 

מליאל

New member
אני בדיוק מכינה את זה לפי המתכון של אריאלה

ולא רשום שם שצריך לשים כוס סוכר בבצק,ואני לא שמתי. מקווה שיצא טוב ושזה לא ישנה, בגלל הסירופ שהוא מתוק מספיק.
 

מליאל

New member
אוי התגובה הקודמת הייתה אמורה להיות

על "הבמיה בפרסי", ובטעות רשמתי אותה פה. סליחה
 
למעלה