שרשור מתלבטים

פגעסוס

Well-known member
../images/Emo26.gif

בקישורי הפורום תוכל למצוא את האתרים של המכונים הידועים בארץ. מעבר לכך אני ממליץ לך להכנס לאתר של מידעת ולאתר של המרכז האצי לבחינות והערכה (גם הם בקישורי הפורום). תוכל למצוא שם מידע בנוגע לבחינה בתנאים מותאמים, כמו גם את תאריכי הבחינה. לשאלותיך: תמיד כדאי להתחיל לעבוד על הפסיכומטרי, זה נושא מעניין ומאתגר ולעולם אי אפשר ללמוד אליו יותר מדי זמן. אני מבין שאתה רוצה לשפר את הבגרויות, אז זה לשיקולך, האם אתה מרגיש שאתה יכול לעמוד בללמוד את שני החומרים יחדיו? אם כן, לך על זה. אם לא, תחשוב מה אתה מעדיף לעשות קודם. בנוגע להקדמת הגיוס... תמיד יכול ליפול עליך בלת"ם. אתה לא יכול לתכנן הכל ולצפות שזה יתנהל בדיוק כפי שתכננת. בצורה מסויימת אתה יכול לשאול "ואם יגיעו חייזרים וימסרו לכולנו את הידע המלא של העולם"... לדעתי האפשרות של הקדמת הגיוס לא אמורה להוות שיקול. את תאריכי מבחני הפסיכומטרי, אתה יכול למצוא בלוח האירועים של הפורום כמו גם באתר של המרכז הארצי לבחינות והערכה. בכל הנוגע לקורסים השונים, בדוק באתרים של המכונים השונים וצלצל אליהם לשם בירור הפרטים.. בהצלחה,

היי שבי! שלום גם לך! ../images/Emo140.gif

לפני שאתה נכנס למירוץ - רק תשאל את עצמך "לאן אני רץ?" כלומר האם באמת אתה צריך לשפר בגרות? אולי תוציא ציון פסיכומטרי שיספיק לך עם הבגרות הנוכחית? אולי בכלל תרצה ללמוד דווקא במכללה שלא דורשת ציון פסיכומטרי? בקרוב יפרסמו האוניברסיטאות ספי קבלה לפי חישוב ציוני בגרות בלבד - אולי כדאי לך לחכות ולראות? אולי אתה לא זקוק לבחינה? אם תשתף אותנו על תחומי ההתענינות שלך זה אולי יכול לעזור. בעקרון יש בחינה פסיכומטרית כל חודשיים בערך הבחינה הקרובה היא בדצמבר והבאה אחריה היא בפברואר. אני לא יודע אם אתה זכאי לבחינה בתנאים מותאמים, אבל אם כן, בחינה בתנאים מותאמים אפשר לעשות רק במועדי אפריל ויולי. פרסומים לקורסים לפסיכומטרי אתה יכול למצוא בכל עיתון כמעט וגם לבקר באתרי האינטרנט של המכונים השונים. וזה עולה בסביבות 4000 שקלים - אני לא מעודכן במחירים. אם תעשה קורס במסגרת הצבא זה יעלה לך בסביבות 1000 שקל בלבד. המלצה שלי: לך תבלה עד הגיוס, אם אתה רוצה - תשפר ל5 יחידות אנגלית כי כמעט אין הבדל בין 4 ל-5 באנגלית וזה לא יהיה לך ממש קשה. לשדרג 3 יחידות במת´ ל5 זה משימה מאוד מפרכת ולא פשוטה וזה ממש ללמוד את כל המתמטיקה מחדש ולא הייתי ממליץ לך לעשות את זה אלא אם כן אתה ממש חייב לשפר את הבגרות ואין לך דרך אחרת או אם אתה הולך ללמוד מקצוע ריאלי באוניברסיטה (כימיה,פיזיקה,הנדסה,מחשבים וכו´). שיהיה המון בהצלחה בהמשך - תבוא לעדכן אותנו!
ילד חורף

וולי

New member
יש לי דילמה...

סיימתי את לימודי בתיכון (יש!!!) ואני מתגייסת בסוף אפריל. אני מנסה להחליט אם לעשות את הפסיכומטרי של אפריל או לא. כמה זמן נמשך בממוצע הקורס שלפניו (אני ממש רוצה לטייל קצת בעולם לפני הצבא). האם באמת יש הבדל בין הציון שאנשים מוציאים לפני ואחרי צבא?

סייפיי

New member
התלבטות- אולי תוכלו לעזור

אני עכשיו תלמיד יב´, אני רוצה לפתוח לי את האופציה לעתודה, לכן אני נדרש להוציא פסיכומטרי מעל 700. המועד האחרון שאני יכול לשלוח את טופס הבקשה הוא 28 בפברואר והטופס חייב לכלול גם ציון פסיכומטרי, לכן אין לי ברירה אלא להצליח בנסיון הראשון לעבור את ה700. מה לדעתכם יעזור לי יותר, לגשת למועד דצמבר (מה שאומר שיהיה לי פחות זמן להתכונן), או לגשת למועד פברואר (ואז אני אצטרך לחכות יותר זמן אם אני ארצה לשפר, במקרה שלא אתקבל לתוכנית הספיציפית של העתודה שאני רוצה)? האם תוכלו להמליץ לי על קורס פסיכומטרי באילת? ספרים? טיפים ללמידה?

היי וולי!!

קורס לוקח חודשיים - שלושה (יש קורס ארוך וקורס קצר) על התשובה לשאלה השניה אני לא יודע לענות, אבל אני יכול להגיד לך שרוב האנשים משפרים את הציון במבחן השני (מי שעושה) בהצלחה! ילד חורף

צביקה ו

New member
בכל מקרה אתה יכול לשפר רק חצי שנה

אחרי המועד בו תיבחן, אז אין לך בעיה עם המועד. העתודה מוכנה שתיבחן בכל אחד מהמועדים עד אפריל אז הייתי ממליץ לך לקחת את הזמן וללמוד טוב עד פברואר (הקורסים למועד דצמבר כבר נפתחו אם אני לא טועה). לגבי שאר השאלות, עיין בארכיון הפורום, כבר דנו בנושאים האלה בעבר.

eyalelta

New member
אתה ממש לא חייב 700+ בשביל העתודה

אני מכיר כאלה עם 600 וקצת שהתקבלו

לדעתי לא כדאי לחכות

קודם כל, אם אני לא טועה, הקורס יותר זול לפני צבא. אני לא יודע עד כמה זה עדיין נכון, או עד כמה זה משנה לך. בכל מקרה, הרבה הרבה הרבה יותר קל להתעסק עם מתמטיקה ואנגלית אחרי תיכון ולא אחרי שנים של דיונות חול ובסיסים מאובקים שמנוונים את המוח. מה גם שיש פחות לחץ כי במקרה הכי גרוע משפרים אחרי הצבא. הכל אפשרי, ולפעמים יש יותר מוטיבציה אחרי צבא. אני אישית מאוד ממליץ לעשות בגיל הזה.

למעלה