בתור מי שמתעתדת ללדת בבית
דווקא חשוב לי גם לשמוע עמדות אחרות וכל מי שכתב שמי שיולדת בבית לוקחת סיכון צודק. רק חבל ששכח להתייחס לכך שגם מי שיולדת בבית חולים לוקחת סיכון כי שמה יש לא פחות תקלות ואירועים לא צפויים, הן כאלו שניתן היה למנוע והן שלא. ואגב, גם לחיות זה די מסוכן במיוחד אם את גם עושה משהו ולא רק יושבת נעולה בבית מאחורי הדלת. ואחר כך גם יכול לקרות משהו לילד (חלילה) ובכלל, בכל מה שאנחנו עושים בכל רגע נתון ישנו סיכון מסוים, מבחינתי בכל הקשור ללידה בבית מחושב, ומבחינת אחרים ממש לא ("חוסר אחריות" כהגדרת אחד הכותבים). מה שדווקא כן תפס לי את העין בהודעתו של הכותב הלוחמני שם, זה כמה אמירות סטריאוטיפיות ופרימיטיביות יכולות להיות בהודעה אחת לגבי אופיין של הנשים. זה דווקא היה לי כבר יותר קשה לעיכול, מודה. למשל, ..."יש פה אנשים, ובמיוחד נשים אשר חושבות או מסתכלות על לידה טבעית בתור משהו "מגניב" או "איני" (מלשון In), וכלל אינן מודעות לסכנות הכרוכות בכך ולסיבוכים הפוטנציאליים" - כלומר נשים הן לא הגיוניות במיוחד אלא נסחפות עם הזרם, היום הן ככה מחר אחרת, הפכפכות ורגשיות ואינן מתבססות בהחלטות שלהן על נתונים או עובדות. וגם, "...הדבר שהכי מכעיס אותי הוא שיש "מומחיות" לכאורה שמעודדות את הדבר הזה, כאשר לא מדובר בגוף שלהן-עצמן שנמצא בסכנה". - כלומר, שוב עולה כאן המסר של כמה נשים קלות להיסחף אחרי שכנוע של מישהו אחר, ועוד של "מומחיות" לכאורה (נו אז יש מיילדות מוסמכות שלמדו שנים והן גם בעלות ניסיון בעשרות ובמאות לידות כל זה מאבד כאן כל משמעות), ועוד עולה כאן כי נשים לא יודעות להבחין בין מי שרוצה את טובתן לאלו שלא ולכן הן מקבלות כדברי אלוהים חיים כל מי ש"מומחית" אומרת להן מבלי לשקול לעומק או להבין את הדברים עד הסוף. וגם, "...ואני מניח שלעתים קרובות לאותן "מומחיות" גם יש הטיה ברורה, כי הן אלה שמרוויחות כסף מאותה לידה" - כלומר, הנשים הן שרלטניות שבעבור בצע כסף גם מוכנות לסכן אחרות. (כמובן הכותב לא נותן בעצמו לעובדות לבלבל אותו, לדוגמה, העובדה שבית החולים מרוויח על כל "ראש" של יולדת כ-7,000 ש"ח) . ולבסוף, הכותב מקנח באמירה הנחרצת "לידה זה לא משהו שעושים בשביל "החוויה המגניבה" או "הטבעית", אלא אם מדובר באישה חסרת אחריות בצורה קיצונית" - כלומר, דעתה וחווייתה של האישה ממש לא רלוונטית כאן. היא הרי כלי קיבול בלבד ולא באמת חשובה, גם לא הרגשות שלה. ואם היא כן מנסה לקחת את כל אלו בחשבון אז זה מעיד על חוסר אחריותה. כל הפירושים הם כמובן רק שלי. זה פשוט מה שההודעה הזאת העלתה אצלי. כמה טוב לדעת שבניגוד אליי, אישה שכמותי, על גברים ניתן לסמוך, הם שקולים תמיד, הגיוניים, לא נסחפים אחרי אופנות חולפות, לא מושפעים משום גורמים חיצוניים להם ובכלל לוקחים כמה שפחות סיכונים וגם לא מסכנים אף אחד אחר. טוב, תמיד מסתבר לומדים משהו חדש.