שרשור מתלהם משהו על לידות בית

בתור מי שמתעתדת ללדת בבית

דווקא חשוב לי גם לשמוע עמדות אחרות וכל מי שכתב שמי שיולדת בבית לוקחת סיכון צודק. רק חבל ששכח להתייחס לכך שגם מי שיולדת בבית חולים לוקחת סיכון כי שמה יש לא פחות תקלות ואירועים לא צפויים, הן כאלו שניתן היה למנוע והן שלא. ואגב, גם לחיות זה די מסוכן במיוחד אם את גם עושה משהו ולא רק יושבת נעולה בבית מאחורי הדלת. ואחר כך גם יכול לקרות משהו לילד (חלילה) ובכלל, בכל מה שאנחנו עושים בכל רגע נתון ישנו סיכון מסוים, מבחינתי בכל הקשור ללידה בבית מחושב, ומבחינת אחרים ממש לא ("חוסר אחריות" כהגדרת אחד הכותבים). מה שדווקא כן תפס לי את העין בהודעתו של הכותב הלוחמני שם, זה כמה אמירות סטריאוטיפיות ופרימיטיביות יכולות להיות בהודעה אחת לגבי אופיין של הנשים. זה דווקא היה לי כבר יותר קשה לעיכול, מודה. למשל, ..."יש פה אנשים, ובמיוחד נשים אשר חושבות או מסתכלות על לידה טבעית בתור משהו "מגניב" או "איני" (מלשון In), וכלל אינן מודעות לסכנות הכרוכות בכך ולסיבוכים הפוטנציאליים" - כלומר נשים הן לא הגיוניות במיוחד אלא נסחפות עם הזרם, היום הן ככה מחר אחרת, הפכפכות ורגשיות ואינן מתבססות בהחלטות שלהן על נתונים או עובדות. וגם, "...הדבר שהכי מכעיס אותי הוא שיש "מומחיות" לכאורה שמעודדות את הדבר הזה, כאשר לא מדובר בגוף שלהן-עצמן שנמצא בסכנה". - כלומר, שוב עולה כאן המסר של כמה נשים קלות להיסחף אחרי שכנוע של מישהו אחר, ועוד של "מומחיות" לכאורה (נו אז יש מיילדות מוסמכות שלמדו שנים והן גם בעלות ניסיון בעשרות ובמאות לידות כל זה מאבד כאן כל משמעות), ועוד עולה כאן כי נשים לא יודעות להבחין בין מי שרוצה את טובתן לאלו שלא ולכן הן מקבלות כדברי אלוהים חיים כל מי ש"מומחית" אומרת להן מבלי לשקול לעומק או להבין את הדברים עד הסוף. וגם, "...ואני מניח שלעתים קרובות לאותן "מומחיות" גם יש הטיה ברורה, כי הן אלה שמרוויחות כסף מאותה לידה" - כלומר, הנשים הן שרלטניות שבעבור בצע כסף גם מוכנות לסכן אחרות. (כמובן הכותב לא נותן בעצמו לעובדות לבלבל אותו, לדוגמה, העובדה שבית החולים מרוויח על כל "ראש" של יולדת כ-7,000 ש"ח) . ולבסוף, הכותב מקנח באמירה הנחרצת "לידה זה לא משהו שעושים בשביל "החוויה המגניבה" או "הטבעית", אלא אם מדובר באישה חסרת אחריות בצורה קיצונית" - כלומר, דעתה וחווייתה של האישה ממש לא רלוונטית כאן. היא הרי כלי קיבול בלבד ולא באמת חשובה, גם לא הרגשות שלה. ואם היא כן מנסה לקחת את כל אלו בחשבון אז זה מעיד על חוסר אחריותה. כל הפירושים הם כמובן רק שלי. זה פשוט מה שההודעה הזאת העלתה אצלי. כמה טוב לדעת שבניגוד אליי, אישה שכמותי, על גברים ניתן לסמוך, הם שקולים תמיד, הגיוניים, לא נסחפים אחרי אופנות חולפות, לא מושפעים משום גורמים חיצוניים להם ובכלל לוקחים כמה שפחות סיכונים וגם לא מסכנים אף אחד אחר. טוב, תמיד מסתבר לומדים משהו חדש.

debby12

New member
מנהל
את ההודעה שניתחת בכלל רק עכשיו אני

רואה. היא באמת מאוד שוביניסטית, כמעט מיזוגוניסטית (שונאת נשים). מסכימה עם כל מילה מהניתוח שלך...

ס ו ל ה

New member
יופי יופי של ניתוח אני בטוחה שאם

יקרא הבחור זאת תתפלץ עליו דעתו, גם אישה, גם אישה ששוקלת ללדת בבית, וגם אישה חושבת באמת יותר מידי.

ס ו ל ה

New member
מתה על כל הגברים האלה שממש מבינים

מהחיים שלהם, ובקלות נותנים תוויות מעוותות על חוויות שבחיים לא יחוו באמת. אלה אנשים שבאותה דרך כשהאישה שלהם נוהגת מביאים עליה צעקה, או כהחברה שלהם מפליצה הם נגעלים ממנה כי לפלוץ אין ריח ורדים. מלאי חרדות פחדים ומשפריצים אותם על כל שיח רענן. פויה!

debby12

New member
מנהל
טוף ההתלהמות נגמרה

ונשאר סתם עוד מקרה מיני מיליונים שבו חווית לידת בית החולים שלהם שכנעה אותם ואת כל קרוביהם עד כמה לידה זה דבר מסוכן.

mise

New member
לא בדיוק.

אני מאמינה שזו לא בדיוק חווית הלידה בבית חולים ששכנעה אותם. הם היו משוכנעים עוד קודם. זה מדהים כמה אנשים רוצים, אוהבים ונהנים להתפלש בבורות ובמה שהאכילו אותם מגן ילדותם. אין לי בעיה אם מישהו/י שקרא, חקר ואומר, אוקיי, אני מבין שלידה בבית זו אופציה, אבל אני בוחרת ללדת בבי"ח מסיבות כאלה ואחרות. ואני מכירה נשים כאלה ויש בהן לא פחות עוצמה (ולפעמים הרבה יותר) מכאלה שבוחרות ללדת בבית. אבל אנשים שסתם משחררים כל מיני אמירות לאויר פשוט מעוררים את רחמיי. מילא הם, אבל כל אדם משפיע על הסביבה הקרובה שלו, המשפחה שלו, השכנים והחברים שלו וכל אחד מהם משפיע הלאה וכו' והבורות נשארת במעגל סגור.

עופריקה

New member
המעגל, נפתח הרבה פעמים

נו טוב, אולי לא הרבה פעמים אבל נפתח. "הכל צפוי והרשות נתונה". אם כל אחד משפיע, אז יש גם אנשים לא בורים בסביבה של כל אחד מאיתנו. אני רואה מה העיסוק שלי עשה לסביבה שלי. זה משמח

למעלה