שרשור נקודות האור

שרשור נקודות האור ../images/Emo42.gif../images/Emo140.gif

אושר - הרגשת אושר באמת, אי אפשר לבקש לומר "הרגישו בכוח". מחשבה שלי? זה מורכב מכמה גורמים. יכולת למשל, להביט על החיים, היופי שבדברים, ולספוגג את ההרגשה
זה לרצות מניחה, באמת דבר ראשון. מה שבהמשך מוליד ומעודד את היכולת לראות .. ולהרגיש בטוב. אינני נאיבית ומתימרת לומר שאין קשיים והחיים נפלאים בלבד וקלים. אני רוצה לומר שצריך באמת לעבוד על שינוי, בענין הזה ספציפית. כי ראשית (לצערנו) קיימת "הקלות הבלתי נסבלת" לנטות אחרי הרע שקורה, והסחף הזה לוכד את הנשמה ואיתה את האנרגיות הטובות. חשבו למשל על מלה טובה ומחויכת שאמר/ה אדם אהוב אליכם מהמשפחה/חבר/חברה אולי גם בנוסף חיבוק. הרגשתם כמה כוח נמלאתם?? אלו דבר/ים טוב/ים קטנטנים או יותר קרו לכם השבוע? יהיה כיף לשמוע
אצלי ..האיש
והמשפחה - הם נותנים וממלאים את הנשמה שלי שאין מלים. (ומשם שואבת כוחות ושמחה לכל הענינים בחיים)

נקודות קטנות של אושר

כנות ופתיחות - אם אנשים כנים איתי, או יוצא לי להיכנס לדיאלוג פורה ומפרה, שבתוכו פתיחות גדולה ורגישות גדולה - זו נקודת אור בשבילי (וקרתה לי בדיוק לפני 10 דקות).
הרפייה - גורמת לי אושר. כשאני מרפה מאיזה לחץ שיושב לי בראש ובתכל'ס לא גורם לביצוע של משימה, אלא דוקא מבהיל ומשתק - אז פתאום משהו נפתח ודוקא אז, מידע זורם ומשהו מתקדם. זה קרה לי השבוע, כשפתחתי את דלתי לביקור הפתעה. יאללה. עכשיו אתם. מה האיר את השבוע שלכם?

s h i r k u s h

New member
השבוע שלי הואר ../images/Emo62.gif בגלל...

שנעשה לי יותר ויותר נוח בעבודה, זה כבר לא קשה כמו בהתחלה, אני כבר לא "החדשה" שם, ואני חלק מהם, ככה שיש צחוקים, יש שיחות נפש וכנראה שאצליח גם לשלב את העבודה בגלידריה.
עברו 3 שבועות מאז שההורים נסעו, והאמת שאני גאה בעצמי על זה שעושה כביסה, מנקה ודואגת לדברים בבית- מרגישה לראשונה בוגרת באמת והתחלתי לחשוב יותר ויותר על הרצון שלי לעזוב עוד שנה ככה ולעבור לגור עם חבר קרוב שלי באיזור ת"א- זה יהיה קשה אבל בשביל זה חוסכת.

setonr

New member
למרות המאמץ ממשיך לחפש בשוק

נקודות אור. יש למכביר אבל ללא רגש וקליק -כימי...

שום דבר לא האיר את השבוע שלך?

שרשור נקודות אור, זה שרשור עם מאמץ. אי אפשר לבוא ולכתוב - לא מצאתי. לא מאמינה שבמשך שבוע שלם אין כלום כלום שום נקודה שמחה. צריך לחפש טוב טוב ולכתוב כאן לפחות נקודת אור אחת.

setonr

New member
ללהבה-במחשבה שנייה היו לא מעט -----

נקודות אור כמו למשל הייתי פעמיים השבוע עם נכדי. הנכד הגדול רצה את סבא להתיעצות.... הקטן רצה את סבו לטיול ומשחקים...עשיתי את הכל שהשעות יעברו בכייף. -- ההשתתפות בפורום שלנו ובאחרים מעלה לי את מצב הרוח לטובה, במיוחד השרשור של 51 המשתתפים ב1 באפריל. --הטיול ב"פרובנס" בשרון, כשהאביב במלוא עוזו עד הצהריים.. ---והעיקר אני מרגיש תכונה אצל ילדי שרוצים להפתעני ביום ההולדת שקרב והולך.... את צודקת להבונת היקרה הסיכום חיובי...

bellkis

New member
אושר ללהבה ירוקה

אושר זה לא מצב טבעי של האדם אבל לתענוג יש לך אישור של הטבע אז שיהיה לך בהצלחה בלקיס

מהו המצב הטבעי של האדם לדעתך?

אני מסכימה שאושר לא יכול להיות כל הזמן וכל רגע. אבל הוא מופיע בנקודות, בפרקי זמן קצרים - וזה היופי שלו

bellkis

New member
../images/Emo8.gif../images/Emo8.gif אושר ../images/Emo91.gif

בוקר טוב! להבה ירוקה את צודקת שאושר מופיע בפרקי זמן קצרים לכן אני חושבת שאושר נקרא זמן וכשזה בא דעי מה לעשות איתו. ובנוסף אושר בשבילי !זה אפיזודה של מצב רוח חולף .אז שיהיה לך יום טוב ומלא אהבה כי זה באמת האושר העליון בלקיס

Neora Barak

New member
על נקודות של אור וחושך

החיים, מזמנים לנו הפתעות וארועים, יומיומיים, ובכלל, חלקם טובים לנו ומחלקם אנו יוצאים מאוכזבים, אם לא נתנסה, לא נדע כיצד להמשיך, כל דבר שאנו עוברים, רע ככל שיראה לנו באותו רגע, יש בו נקודת אור, חוויה שהיתה, ואיננה יותר, משהוא שתורם לעיצוב העולם שאנחנו נבחר לחיות בו, אפשר להתייחס לגודל האכזבה - כגודל הציפייה, ואפשר להתייחס לגודל הציפייה- כגודל הלמידה, אפשר להביט סביב על מה שיש, לשאוף לעוד, ולשמוח בכך, ואפשר להביט על מה שאין, שלא התקיים, לקבל את הדין, ולהתעצב, אבל הכל בידיינו, אם נוכל להבין שכל מה שקורה לנו, קורה כהתנסות לטובה, להכרת העצמי שלנו, כלימוד הכלים שהסביבה העניקה לנו באותו רגע, נוכל לדעת כיצד להעצים את המשאבים הנפשיים שלנו, לארועים טובים יותר לנו, שיבואו אחריו, להתפתח, ולפתוח עצמנו להזדמנויות חדשות. בכל ארוע, יש משהוא טוב, נקודת אור שהעניקה לנו לפני !!! האכזבה - אושר, ולו לרגע, אם נשען על נקודת האור הזו, ולא !! על החושך שסביבותיה, נגלה פתאום, שבעצם היו לנו המון נקודות אור עד היום, אלא שלא הבחנו בהן ולא ידענו לשים עליהן את הדגש !!

bellkis

New member
אור וחושך ../images/Emo62.gif

המסקנה!! שעם באמת רוצים שחלומות יתשמו צריך רק להתעורר! אני.

opalit

New member
נקודות אור

אחרי המון המון זמן שלא ראיתי אותן הן הגיעו: אני עוברת דירה, ממש היום
, וחזרתי לקריאה אחרי תקופה ארוכה שלא הייתי מסוגלת להתעניין בספר.

opalit

New member
../images/Emo20.gifתודה../images/Emo13.gif

אני יכולה לשאול אותך משהו? אולי אפילו אין לזה תשובה ואני מקווה שאהיה ברורה, כתבת שיש באפשרותנו להסתכל על נקודות האור ואפשר גם לבחור שלא,(לא במילים האלה), לי נראה שקל להגיד את זה אבל מעטים האנשים שבאמת מיישמים את זה בתקופות קשות או בתקופות משבר, לפעמים נראה לי תמוה לחשוב חיובי כשאין ממש חיובי, כשהתקופות הקשות ממשיכות... אם אני אפרט אני לא אסיים, רציתי לשמוע דעתך.

Neora Barak

New member
אופלית, אני יכולה לכתוב לך

שבמשך 52 שנים, [ותכפילי את זה בחודשים וימים ושעות..], עברו עלי משברים שיכלו כבר לגרום לכל אדם לטוס מרצונו לשוחט.. ובכ"ז, אם לא הייתי משתדלת להסתכל על הוורוד שכן היה, ולשאוב מתוכו כוחות, גם אם זה היה רק גחל לוחש של קמצוץ של וורוד, לא הייתי עושה כלום, ומגיעה לשומדבר בחיים, תמיד הקפדתי להסתכל על מה שיש, ולא על מה שאין, אם יום אחד תעשי לך בינך לבינך את רשימת היש, מול רשימת האין, תדהמי לראות, שיש לך יותר יש.. מאשר איין. להסתכל רק על הנאכס- זה נורא קל, להסתכל על הדברים הטובים שקרו, זה יותר קשה, אבל כשמתרגלים, זה הופך לדרך חיים.

BellA עלמה

New member
נ'ק אור 1

חזרתי לא מזמן מטיול בפרק בריטניה בבת שמש והסביבה היה נחמד

hanaaat

New member
נק' אור

זה קצת מסובך, וגם לא סיפרתי את הסיפור בשום מקום כאן, אבל: אני כבר מרגישה מספיק טוב כדי להרשות לעצמי לא להיות מרוצה מהמצב שלי כיום.

למעלה