שרשור סופשבוע...

פוֹלי

New member
שרשור סופשבוע...

כמו תמיד - אתם מוזמנים להעלות המלצות לדברים שעניינו אתכם, מוזיקה, ספרים, לינקים לאתרים מעניינים וכו' וכו'...

kittycatbone

New member
קינה לקורבנות הירושימה

מאת קשישטוף פנדרצקי. יצירה שלמדנו עליה בתולדות המוזיקה (ותהיה במבחן ביום שניXP). בכל מקרה, היא כמו שמה יצירה שנכתבה על הפצצה האטומית בהירושימה, וכמו האימה הזאת, כך גם היצירה. 52 כלי קשת שמנגנים בשיטות קצת (מאוד) לא קונבנציונליות, שמחרישות את האוזניים. תווים חדשים שהומצאו בשביל זה. ובקיצור, יציראה שנשמעת נורא. ובגלל זה דווקא, כשאני שומעת אותה וחושבת על הכותרת אני מאוד אוהבת אותה. בגלל הטראומה שהיא מנסה להעביר, ומצליחה בגדול. בהחלט לאוהבי מוזיקה קלאסית-מודרנית אוונגרדית. (ואפילו להם אני לא בטוחה ..)

scooby4

New member
באותו ההקשר של מלהע"מ השנייה

יצירה בשם 'מטמורפוזה' (Metamorphosen) של ריכארד שטראוס שנכתבה בחודשים האחרונים של מלהע"מ השנייה, לכאורה כהתאבלות על מות הרייך השלישי (שטראוס שימש כ"נשיא לשכת המוזיקה של הרייך" והיה כביכול פרו-נאצי). כיום אני מאמין שמקובל לחשוב דווקא ששטראוס שנא את היטלר, והיה אנטי-נאצי. היצירה, בת חצי שעה (קצת פחות), היא להרכב של 23 כלי מיתר. חוץ מזה, פשוט שווה להקשיב לה. במיוחד אם יש לכם בגרות בהיסטוריה ב' מועד חורף ביום שני ואתם לא רוצים ללמוד, אבל עדיין להרגיש כאילו אתם לומדים.

למעלה