שרשור סופשבוע...

פוֹלי

New member
שרשור סופשבוע...

החופש עבר, השביתה הוסיפה לחלק מכם כמה ימים אקסטרה. ניצלתם את הזמן כמו שצריך? הלכתם להופעות? קניתם דיסקים חדשים? קראתם ספר מעניין? אתם מוזמנים לספר!

Fauno

New member
שמעתי את האלבום של טרייסי ת'ורן.

התחיל דווקא יפה, ומשיר 6 האלבום ממש התחיל להתדרדר. 5 מתוך 10 בסולמי. מישהו שמע? אהב, אולי? נ.ב: אני חדש פה:)

kittycatbone

New member
הממ

לצערי הרב לא עשיתי כמעט כלום שהוא יעיל o0 כמה עבודות לפסח של הבי"ס, וגם אלה רובן לא
נפגשתי קצת עם חברים... הייתי בכנס תזמורת. בכל מקרה אבל, מבחינת מוזיקה (שהיא לא קלאסית) בקושי שמעתי
ולא קניתי כבר דיסקים חדשים כמה חודשים
אולי התקופה תעבור הלוואי
(אני מאשימה את האמפי3 שלי שנשבר בכל המצב!)

FunkyMonk

New member
הפסח הזה היה בשבילי שנוי במחלוקת

הוא היה די בזבוז של זמן מבחינתי, הרבה דברים היו יכולים להיות הרבה יותר טובים. רוב הזמן הייתי עם חברים שלי, יצאתי די הרבה, ובזמן שלא, ישנתי. בימים האחרונים תפסתי את כל השעות שינה שהחסרתי (אכן, החסרתי שעות שינה בחופש. ישנתי איזה 5-6 שעות כל לילה, זה היה קצת דפוק). בתחילת החופש התחלתי לראות את העונה השלישית של אבודים, לפני שתי דקות סיימתי לראות את הפרק ה-16. זין, זו כזו סדרה טובה, אני לא מאמין. גאונים הכותבים, והשחקנים עוד יותר. למרות שאני לא אוהב את ג'ולייט היא נראית כמו דינוזאור. ונראה לי הגעתי למסקנה למה אני כל כך כל כך אוהב את הסדרה הזו. בנג'מין פשוט כל כך מזכיר לי את ת'ום יורק. בהתחלה לקח לי זמן להבין את מי הוא מזכיר לי, אבל כשזה הכה בי הייתי המום! אני יודע שרק אני מוצא את הדמיון, אבל בשבילי זה כל כך ברור! מתחילת החופש נוספו לי עוד כ-20 אלבומים לאוסף הוירטואלי שלי (רובם של אבא שלי, משהו כמו 7-8 מהם שלי). את אלו שאני קניתי שמעתי, למען האמת אני חייב לציין שהיו לי אחלה בחירות (בינהן - פרימוס, עץ הדרבן. דיסיפלן וחסר כוכבים של קרימסון המעולים, ועוד כמה.). את של אבא שלי בקושי שמעתי. שמעתי כמה בודדים, כמו את rock bottom של רוברט וויט שכבר כתבתי עליו די ממזמן, ועוד כמה. אני מאד מקווה לשמוע אותם, אולי להכיר דברים חדשים. בחופש הזה הגעתי למסקנה המרחיקת לכת שככל הנראה רדיוהד היא הלהקה האהובה עלי. אין רגע שבו אני לא יכול לשמוע רדיוהד (פאבלו האני לא נחשב כאן). זו מסקנה די מרחיקת לכת, אם אתם מישהו שמכיר אותי, וחושב שפינק פלויד זו הלהקה האהובה עלי. ואכן היא להקה מעולה, שאני מאד מאד אוהב.

Knives Out

New member
אבודים נהיה חרא, על מה אתה מדבר

מהעונה השלישית, הביאו את הכותבים הכי משעממים בעולם. הם סתם מותחים את העונה על פרקים לא עוזרים לעלילה והורסים את כל מה שהם בנו עד עכשיו. כסף. הכל כסף. סאמק.

FunkyMonk

New member
העונה השלישית באמת גרועה יחסית

אבל אני מדבר בכלליות על הסדרה. בכל זאת, גם השלישית טובה. בתכלס אני לא יודע לאיפה הם יכולים למתוח את זה עוד עונה. והחליפו תכותבים? זה מסביר כמה דברים.

פסח....

אני יודע שזו מסורת יהודית עתיקת יומין לחגוג אירועים טראומטיים על ידי האבסה עצמית, אבל אני בהחלט מרגיש שעברתי את הגבול. נראה לי שהגיע הזמן לשנות את הקונספט "ניסו להרוג אותנו, לא הצליחו, בואו נאכל" ולהתחיל לחגוג לפי "ניסו להאביס ולנוון אותנו, לא הצליחו, בואו נצא לג'וגינג". כרגיל, תוכניות רבות ללימודים היו לי לפסח (שחשבתי שבא עלי לטובה) שכללו קריאה ( כ- 800 עמ' לקורס משעמם) כתיבת עבודה פרו-סמינריונית (10 עמ' של בבל"ט) והכנת הרצאה שאני מעביר (עוד 10 עמ' של בבל"ט מלומד). נכון להיום, קראתי 150 עמ' ולא נגעתי בשאר הדברים.....בא לי למות (מזל שיש רדיוהד). אבל דיי להתבכיין... מה שכן, ראיתי כמה סרטים טובים: "הכל מואר" אם אלייז'ה ווד - סרט יפייפה - באמת שווה. דרמה הומוריטסטית אבל רצינית למדי (בסוף) שפשוט עשוייה היטב. לראות, לצחוק, לבכות וללכת לישון. "חיים של אחרים" - סרט גרמני (מציג עכשיו) על מזרח גרמניה לפני נפילת החומה. סיפור על מאבקם של האומנים באותה תקופה. מדהים ומדכא (נשמע קצת כמו ההגדרה של רדיוהד לא?). מוסיקה: The Diving Comedy - הרכב מגניב לחלוטין. קצת קברטי אבל משעשע, חם ומרגיע. לזמר יש קול מדהים (הפך מוחלט של יורק מבחינה ווקלית - טנור עמוק) ובגדול מוסיקה טובה. האלבום נקרא Absent Friends וניתן להשיג אותו בחנויות המובחרות. רצועות מומלצות: 3 - Leaving today 4 - Come Home Billy Bird - שנשמע כמו טרק של בל וסבאסטיאן... 5 - My Imaginary Friend

kittycatbone

New member
הכל מואר..

ראיתי היום (וחצי אתמול חח) את הסרט וזה באמת סרט יפה מאוד! קצת מוזר, וגם מצחיק שכזה בהתחלה.... אבל יפה מאוד ובאמת עשוי טוב! בכל זאת אבל, יש שם המון דברים שלא לגמרי הבנתי את הרעיון שלהם... אולי זה משהו שכדאי לקרוא או משהו כדי להבין, או שאין מה להבין בעצם..

Paranoidd

New member
עבודה על רדיוהד לביה'ס . צריך עזרה

כחלק משיעורי הפילוסופיה שהחלטתי לקחת בהם חלק בשנה שעברה.. התבקשנו התלמידים לכתוב עבודת גמר (בגרות) כל אחד הוגה לו איזה נושא שהוא רוצה והמורה בעצם הופך את זה לפילוסופי.. אז בשביל שיהיה מעניין רציתי להכניס את רדיוהד לתמונה ויצא לי משהו כמו איך המלנכוליה שנובעת מהניכור מתבטאת במוזיקה הכביכול פוסט מודרנית.. אז חשבתי לקחת את אוקיי קומפיוטר ואולי את דה וול של פינק פלויד... אלבום החומה של פינק פלויד מאד משקף.. בעיקר את הניכור אבל זה נראה לי כבד מדי ואני גם ככה לא מת עליו אז אם יש לכם איזה רעיון לאלבום שיהיה די מוכר וישקף עצבות שנובעת מהניכור מהחברה ומהעולם אני אשמח.. אהה וגם רציתי לדדעת איזה אלבום של רדיוהד לדעתכם הכי יתאים? ואם ההודעה הזאת מעצבנת אתכם אני מבין...

פוֹלי

New member
ok computer הכי מתבקש וזו בחירה טובה

מציעה לך לנתח את fitter happier לעומק, הוא הא"ב של ניכור שמתבטא בשיר. (תוכנת מחשב במקום שירה, המילים שמדברות על פעולות יומיומיות שהאדם מבצע בצורה אוטומטית). בכלל - תעשה חיפושים אחורנית בפורום ותקרא במאמרים שהעלינו ניתוחים של שירים - זה ייתן לך המון. לא עולה לי לראש אלבום אחר שיכול לעזור במקרה הזה, אוקיי מחשב הוא הפתרון הקלאסי.
מעלה נשכחות, אני השתמשתי ב street spirit בבגרות בעל פה באנגלית, הבוחנים דווקא אהבו
בהצלחה

FunkyMonk

New member
Karma Police

כמובן השיר שמקדים את פיטר. מדבר על הרגע לפני שהאדם הופך למכונה, על הרגע האחרון בו מנסים לעצור את זה, אבל לא מצליחים.

נראה לי דווקא שהאלבום המתבקש

הוא Kid A אבל אני חושב שאוקיי גם עושה את העבודה היטב. אני חושב שמבחינה ביוגרפית (של הלהקה כמובן) הניכור והמלנכוליה הורגשו בעוצמה חזקה ביותר לאחר שאוקיי יצא, ולא לפניו. הלהקה התראיינה אין ספור פעמים אחרי יציאת האלבום וחבריה העידו על תחושת הניכור שעלתה בהם לאחר צאת האלבום וההצלחה הפנומנאלית שלו. אני ממליץ לך לצפות בסרט Meeting People Is easy - יש בו הרבה מאוד מהאמירה שאתה מנסה להעביר בעבודה. בהצלחה!

Knives Out

New member
הכי חשוב לקרוא בשביל להבין את KID A

הכי חשוב לקרוא לפחות חלקים מהעבודה הענקית והמעניינת הזאת: http://www.illuin.org/Marianne/Marianne_Tatom_Letts_dissertation.pdf

kittycatbone

New member
ואווו

פוסט מודרניזם ורדיוהד, אף פעם לא חשבתי על זה! אבל זה גם מאוד מתאים באמת!!
בחירה טובה לקשר את רדיוהד לזה ^^ אני גם חושבת שאוקיי קומפיוטר וקיד א' הכי מתאימים. אוקיי קומפיוטר מדבר באמת על החברה הטכנולוגית וכאלה וכאלה. אבל קיד א' לדעתי באמת יותר קשור בשלב מסויים לניכור, וגם מבחינה מוזיקאלית המעבר למוזיקה הרבה יותר אלקטרונית אולי יכולה להיות קשורה. יש שם גם המון שירים שאני חושבת יכולים להתקשר לניכור ומלנכוליה (ופוסט מודרניזם) בחברה כמו קיד א', everything in it's right place, idioteque. ובעצם כל האלבום הזה לדעתי מאוד מאוד מתקשר!! לדעתי תבחר פשוט בין שני האלבומים האלה לפי התחושות שלך, ואולי גם הפרשנות האישית אני מניחה

למעלה