שרשור סופ"ש
+ שאלת השבוע (מעניינת במיוחד!)

שרשור סופ"ש
+ שאלת השבוע (מעניינת במיוחד!)

איך היה השבוע שלכם

מה התוכניות לסופ"ש

ולשאלה השבועית
:

בעקבות שרשור בקבוצה שאני חברה בה:
מה הנוהל שלכם לגבי ביקורים של משפחות וחברים

האם הם לנים אצלכם או בסאבלט/מלון

האם אתם מוציאים לבילויים או רק מכוונים אותם

איך אתם מוצאים איזון בין לארח ולהנות מחברת אנשים לבין לא לצאת מתוסכלים ועייפים כי היה לא פשוט לארח

את מי אירחתם אצלכם עד כה
איך הם היו בתור אורחים

ואיך אתם בתור אורחים כאשר מגיעים לארץ למשל

ספרו ושתפו

alphadelta

New member
אירוח

אוהבים לארח. לבשל ולהכין. רק מי שטוב לנו איתם. ואז הם ישנים אצלינו. אם לא מאה אחוז נח אני שולחת להם רשימת מלונות בסביבה והם מבינים את הרמז.
אני בשלב בחיי שאני נמצאת רק אם מי שטוב לי. ולנו כמשפחה.
מאחר וכך, רב האורחים מרגישים אצלינו בבית.

מדהים!

כל הכבוד שאתם עושים את זה.
לנו היו 2 אירוחים עד כה ושני האירוחים היו לא פשוטים , בלשון המעטה.
אחרי זה הבנו שזה פשוט לא מתאים לנו: גם בגלל הטיפולים, גם בגלל שהדירה שלנו פיצית בטירוף ואם יש אורח משמע הסלון שלנו מקורקע והוא חלק משמעותי בדירה.
&nbsp
זה פשוט לא מתאים ואנחנו אומרים את זה ומאשימים את הטיפולים (שזה האמת), זה די משתיק את כולם.
&nbsp

מתפנה לכתוב על השבוע שלנו

בוני חזרה לביה"ס ביום שלישי, ואני חזרתי לפעילויות שלי - התנדבות וספורט שאני עושה. החזרה של בוני היתה חלקה לגמרי. היא נהנת מהמורה החדש ומהדברים הקטנים שהשתנו השנה, ואני מרגישה שהיא צללה בכייף לתוך שנת הלימודים.
אני שמחתי מאוד לחזור לשיגרה שלי. ועוד יותר שמחתי לגלות כמה התגעגעו אלי.

בשבת נסענו אני ובוני על האופניים לאחד החופים ליד העיר. מישהו שם חפר בחול, אז נגשנו לראות במה מדובר. מסתבר שהבחור הזה עושה מידי פעם מבוכים במקומות שונים, והפעם הוא החליט לעשות את זה בחול. הרבה עבודה קשה שתרד לטמיון עם הגאות - מצרפת תמונה.

אחה"צ הלכנו למסיבת רחוב. הוזמנו למסיבה שארגנו אנשי הרחוב של הבית החדש שאנחנו בונים. זאת שכונה חדשה והם החליטו לערוך מפגש שכולם יכירו את כולם. היה מאוד נחמד. אם חשבנו שנושא כמויות האוכל הוא ישראלי, מסתבר שממש לא. אני הבאתי פשטידה ובקבוק יין. אחרים הגיעו עם כמה מגשים שלא יביישו אירוע מקצועי בכל רמה. אנשים מקסימים והמון ילדים בגילאים שונים ששיחקו בכייף יחד. מאוד נהנתי.

לגבי שאלת האירוח

אני חיה בסוף העולם שמאלה, אז לא הרבה מגיעים לביקור. מי שהגיע עד עכשיו לן אצלנו.
אנחנו לוקחים אותם למקומות שונים ומשמשים מדריכי תיירים מא' עד ת'.
לא פשוט לי לארח. למרות שיש לנו 3 חדרי שינה, הבית שלנו לא גדול, וזה אומר שכולם יחד, די צפוף, כל הזמן. לי זה לא פשוט. בזמן האירוח אני בתוך זה ואין בעיה. אחרי כן אני מוצאת את עצמי מותשת.

עד היום אירחתי את אבא שלי שלוש פעמים, את בת זוגתו והבן שלה, דודתי ואת אחותו של בעלי. כולם היו אורחים בכייף, כל אחד בדרכו שלו.

כאשר אני מתארחת, אני מנסה להבין מה נכון למארח. יש אנשים שרוצים שתעזרי, שתהי חלק מהבית. יש אנשים שרוצים שתהי אורחת. חשוב לי להבין את הצורך של המארח לעשות מה שנכון לו.

למעלה