שרשור סטיקרים של ההתנתקות

תומר0140

New member
שרשור סטיקרים של ההתנתקות

שימו כאן כל מיני סטיקרים שקשורים להתנתקות. בעד או נגד - לא משנה!

חימס

New member
כי

"מתנתקים מהגוש" מראה על הפניית עורף לגוש קטיף, בעוד ש"מתנתקים מעזה" מראה על היפרדות מהפלסטינים ברצועה. אני מעדיף להשתמש בשפה שתעודד אחדות ולא פילוג. מאותה סיבה אני מתנגד לשימוש במילה "גירוש", גם אם פרקטית הוא נכון. אפשר תמיד למצוא מושגים מתונים יותר.

Cornflakes

New member
אם אתה בקטע

של לכבס מילים, תהנה. אבל תיזהר, כי אחרים גם עלולים להשתמש בשיטה הזאת. אל תתפלא אם יום אחד יטענו תומכי הרוצח המתועב מהפיגוע בשפרעם שהוא לא רצח, אלא רק קיצר את חייהם של מספר אנשים. גם אם פרקטית הוא רצח, המילה "רצח" לא מעודדת אחדות, ואפשר תמיד למצוא מושגים מתונים יותר. (לא שאני משווה, אבל רק כדי שתבין כמה שזה נשמע מטומטם.)

חימס

New member
אולי נאיבי

אבל לא מטומטם, בבקשה. בקשר לשימוש במילה גירוש, יכול להיות שאתה צודק. לא לקרוא לילד בשמו יעוות את תפיסת המציאות וכנראה גם יגרום נזק. אבל זה עדיין חשוב שנדע שאנחנו מתנתקים מעזה ולא מהגוש, כי זה עדיין נכון. והסיבה שאנחנו מגרשים את הגוש היא כי אנחנו רוצים להתנתק מעזה, ולא בגלל שיש לנו בעיה כלשהי עם הגוש עצמו.

Cornflakes

New member
לא מסכים איתך.

היציאה מעזה היא בגידה של המדינה בציבור שתמיד היה נאמן לה וחינך את ילדיו לתרום לה כמה שיותר. לא משנה מה הכוונה, מדובר כאן בהתנתקות מהציבור הזה. בכל אופן, אני מתנצל על השימוש במילה "מטומטם".

Cornflakes

New member
ועוד אחד

וזהו

Cornflakes

New member
בטח שקשור.

הסטיקר הראשון אומר ששרון לא יביא שלום, ואני מצפה שתבין בעצמך שמדובר על ההתנתקות. הסטיקר השני מבטא את העובדה ששרון מזלזל בהחלטות העם. בהחלטה הגורלית על ההתנתקות הוא סירב לשאול את העם למרות שכולם התחננו שיעשה זאת. המתנחלים הודיעו שיקבלו את תוצאות משאל העם אבל הוא סירב וגרם לקרע עצום בעם. הסטיקרים השלישי והרביעי אומרים ששרון מושחת. ההחלטה הגורלית ביותר שלו היא ההתנתקות, ויש גם בשמאל כאלה שאומרים שפרשיות השחיתות הובילו להחלטה הזאת.

למעלה