שרשור סלטים

CArlicK

New member
שרשור סלטים

מכירים את אלה שמאוד אוהבים את הבישולים שלכם
אבל אין להם סבלנות לחכות? אוהבים את האוכל בשלוף מהמקרר....
אז אני גרה עם אחד כזה
ומצאתי את הפתרון האולטימטיבי
סלטים קרים במקרר - כמו שקונים במעדניות
אז עשיתי כמה נסיונות שעלו דוקא לא רע
אבל אשמח לקבל מתכונים מהמומחולים
וגם רעיונות - כדי שלא ישעמם....
לדוגמאות: סלט חצילים (לסוגיהם) סלט אבוקדו סלט תפוחי אדמה סלט כרוב אדום (איך עושים????) אז קדימה - רעיונות ומתכונים
ותודות מראש!
ישמח אותי מאוד!
 
אז ככה סלט חצילים קלוי על האש עם...

בדרך כלל שמים מיונז או טחינה, תנסי עם חומוס (כן, סלט חומוס כמו של אחלה או צבר) פשוט הופך את הסלט למעדן אחר לגמרי. לקלות חציל על האש או בתנור. להוציא את התוכן מהחציל. למעוך קלות במזלג. להוסיף שן שום קצוצה. צרור פטרוזיליה קצוצה. מיץ לימון. 2 כפות חומוס. מלח, פלפל שחור.
 
ועוד סלט חצילים מהמם

מתכון: סלט חצילים משגע רכיבים: 1 חציל גדול פרוס לעיגולים ומטוגן 1 לימון קצוץ עם הקליפה דק דק 1 קופסת שימורי רצועות גמבה 2 גבעולי בצל ירוק כולל השורש הלבן צרור פטרוזיליה קצוצה 3 מלפפונים חמוצים קצוצים 2 כפיות רסק עגבניות 2 כפות מיץ לימון טרי 2 כפות חומץ רגיל 2 כפות שמן (בנוסף לחצילים המטוגנים) מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה אופן הכנה: לטגן את החצילים. להוסיף את הלימון הקצוץ, הגמבה, בצל ירוק, פטרוזיליה והמלפפונים החמוצים. לערבב בנפרד את הרסק עם מיץ הלימון, החומץ והשמן. לשפוך לתוך התערובת. לטבל במלח , פפריקה מתוקה ופלפל שחור. הערות: כל הטעם בסלט זה הוא הלימון הקצוץ אסור לוותר עליו מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
וסלט סלק פשוט וטעים

לבשל סלק עד לריכוך. לחתוך לקוביות. להוסיף בצל יבש קצוץ. לטבל במלח, פלפל שחור והרבה כמון, מיץ לימון וקצת שמן. לחילופין אפשר במקום בצל יבש להוסיף שום קצוץ.
 
עם כל הנסיונות את לא יודעת להכין

סלט כרוב אדום
וואלה הכי פשוט בעולם. לקצוץ כרוב סגול. להוסיף מיונז. מעט מיץ לימון, מלח, פלפל שחור וקצת סוכר.
 
סלט גזר טעים

לבשל כמה גזרים שלמים מקולפים. כשהם רכים לחתוך לעיגולים. להוסיף כוסברה קצוצה דק. שני שיני שום קצוץ. מלח, פלפל שחור, כורכום, שמן ומיץ לימון. להתענג כמה שטעים.
 

איריסט

New member
עוד רעיון שאני עושה המון../images/Emo91.gif|פצצ

לוקחים ירקות כמו ברוקולי/כרובית, גזר, בצל, קישוא אפשר גם גמבה, מוסיפים קצת סויה, קצת יין, דבש, פפריקה, מרק עוף וקצת שמן זית, מכניסים לשקית קוקי, ל-10 דקות עד רבע שעה בחום גבוהה בתנור,לאחר שמוציאים מוסיפים פטריות חתוכות או לבבות דקל ומערבבים (אפשר להוסיף גם פטריות לירקות בשקית לאפיה) שומרים בקופסת פלסטיק במקרר אפילו שבוע ימים
 
למעלה