שרשור סליחות וחטאים קטנים

gils33

New member
שרשור סליחות וחטאים קטנים

החלטתי לפתוח שרשור סליחות,למי שאתם רוצים,מי שרוצה כמה שרוצה. אומרים שחייבים לבקש סליחה אחד מהשני. אז אני אתחיל ואומר באם פגעתי במישהו, אין לי ולא הייתה לי כל כוונה לפגוע ואם פגעתי אזי אני מבקש סליחה.

MrCheff

New member
מותר להגניב איזה דבר תורה קטן? ../images/Emo13.gif

על מה יום כיפור בעצם מכפר? יום הכיפורים מכפר על עברות שבין אדם לקב"ה, למשל חילול שבת, אי-שמירת כשרות וכו' וכו' על מה יום כיפור לא מכפר? -- על עבירות שבין אדם לחבירו. כלומר, אתה יכול להיות צדיק גדול, לשמור על קלה כחמורה, לאכול כשר למהדרין, וכו' וכו' אבל כל עוד יחסי האנוש שלך הם לא איי-איי-איי ואתה די אנטיפט ולא ממש מזיז לך מחברים, אז אתה בבעיה לעומת זאת, אתה יכול להיות אוכל שרצים ונבילות, בולס אנטילופות ואוהד של הפועל ת"א, אבל עדיין להיות חביב ונחמד לבריות, אדם שעוזר.. ממש מעאנטש.. ואז הכל פתוח. כי בסה"כ שבאים למעלה ועושים את המאזן, הדבר החשוב ביותר הוא איך אתה בתור בן-אדם.. כי מצלע האלוהים נברא האדם, ואם אתה פוגע בחבריך, כאילו פגעת ביושב במרומים. גמר חתימה טובה

gils33

New member
תודה רבה - החכמנו

נו אז קדימה שרשרו - בטוח שיש לכם ממי לבקש סליחה

Master Stav

New member
יום הכיפור משונה בעיני

סוג של פטנט כמ גוי של שבת לא ממש עושה לי את זה משתדל להיות אדם טוב כול השנה ולגבי היושב/ת במרומים .... מה שבינו לבינו/ה ...אינו עינינו של שום אוכל חינם בדמות מתווך אמונה

hirshfe

New member
../images/Emo45.gif

כל מילה שכתבת, כאילו יצאה מהמקלדת שלי

schlomitsmile

Member
מנהל
בעיניי דוקא יש לו טעם לא מדובר על להיות בנאדם טוב רק לכבוד יום-כיפור. כל השנה רובנו במירוץ עכברים, השאון מבחוץ ומבפנים לא ממש מזמין לנשימה עמוקה והסתכלות פנימה. יום אחד בשנה שורר שקט. אין לאן לברוח- אין טלויזיה, אין אוטו, אין עבודה (חוץ מלמי שיש לו ילדים...../images/Emo13.gif). רק שקט, שמזכיר לעצור ולהתבונן פנימה.

Master Stav

New member
לא בבית סיפרי

לא צריך יום מיוחד בשנה כל בוקר 25 דקות טאי צ'י ....אני מסתכל לבפנים .....בצורה מזוככת .....

elotan

Member
עם הכל הסכמתי

עד לעניין של הפועל ת"א על זה אין סליחה ואין מחילה, לא בעולם הזה ולא בעולם הבא.

אתה לא יודע אם פגעת?

כי בעיני המטרה של הסליחה היא לפנות אישית לאותו אדם ולבקש את סליחתו, אם זה משהו כללי - כלומר אם אדם שפגע ביא היה אומר - אם פגעתי אז סליחה - בעיני זה לא היה מספיק. או שאתה יודע ואתה מבקש סליחה או שאתה לא יודע ואז משהו כללי כזה לא מביא אותי למקום של סליחה. ובאופן אישי - כשאני פוגעת, אני מבקשת סליחה,לא מחכה ליום כיפור (שבעיני אין לו משמעות כיום סליחות, סבל ותענית)

gils33

New member
אני עדיין לא מכיר כאן אף אחד אישית

ויכול להיות שבלהט וברוח הדברים פגעתי ברגשותיו של מישהו/י לכן ביקשתי סליחה כללית מכולם.

גם אני לא מכירה אישית גולשות אצלי בפורום

אבל זה הבסיס להכרות שלנו - הכתיבה בפורום וחוסר ההכרות האישית.. אולי אחת או שתיים פגשתי אישית בעבר , בחיים האמיתיים לא פגעתי באף אחת משתיהן. ואם פגעתי בפורום - התנצלתי באותו רגע או כמה ימים אחרי כן כשהבנתי שפגעתי. אני לא מנסה להגיד משהו נגד הסליחה שלך - אני מנסה להבהיר משהו בקשר אלי.

gils33

New member
מקובל עליי

שמח תמיד לדעות נוספות גם אני לא משאיר ויכוחים פתוחים,אם פגעתי,תמיד אתנצל. סליחה לא עולה כסף קודם כל ועושה כל כך הרבה טוב. יש אנשים שלא מבקשים סליחה כי הם גאוותנים,הם מפסידים כ"כ הרבה. לפעמים אני מעדיף להתחיל לדבר עם אדם שפגע בי רק כדי לא להפסיד אותו כחבר,ברגע שאני עושה את הצעד הראשון,השחרור שלו הרבה יותר קל.

למעלה