שרשור ספרים טכניים במדעים השונים....

AnarchistPhilosopher

Well-known member
שרשור ספרים טכניים במדעים השונים....

מה דעתכם לשרשר לכאן ספרים בכל מיני קטגוריות של מדעים שונים, ספרים טכניים, בעברית ובאנגלית שהשתמשתם.משתמשים עדיין שאתם ממליצים עליהם?

AnarchistPhilosopher

Well-known member
מכניקה.

אני עדיין משתמש בספרים האלה: 1.an introduction to mechanics daniel kleppner הספר הוא נהדר לאלו השולטים באנגלית, ויש בו מבחר די גדול של שאלות, אבל הוא מיוחד בעיקר בשל ההסברים המפורטים בו, למשל הוא מראה גם כן למה לא יכול להיות דבר כזה כמו הצגה וקטורית של העתק זוויתי מבחינה מתמטית שזה לא יצא לי לראות בהרצאות. 2. הספר של יצחק שניצר בעברית, 120 תרגילים במכניקה בהוצאת האו"פ, רוב השאלות מאתגרות ודורשות שימוש בחדו"א, בהחלט הכנה טובה לקראת הבחינה, חבל שלא מצאתי את זה לפני כן. (-: 3. הספר של דוד אגמון מכניקה קלאסית ויחסותית, רמת השאלות לאו דווקא באותה רמה של הספרים הקודמים, אבל לא מזיק לקבל עוד תרגול.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
יש גם את סדרת ספרי התרגילים בהוצאת רקפת

של המחבר שי בירנברג, מה שמתאים לאלו שלוקחים פיזיקה הוא מכניקה למתקדמים.

אחמס1

New member
במכניקה (מאוד) מתקדמת, הספר המפורט ביותר

הוא ספרו של גולדשטיין "מכניקה קלאסית". הוא אחד משני הספרים הרשמיים של הקורס "מכניקה אנליטית" בטכניון, יחד עם לנדאו-ליפשיץ, שהוא טוב לדוברי רוסית ואנשים שכבר עשו את הקורס פעם, או פעמיים. אבל בשביל הקורסים הבסיסים בפיזיקה שדנים במכניקה, אין לזה שימוש.

kaplanal1

New member
מכניקה קלסית של גולדשטיין

הספר הזה טוב למי שכבר למד קורס "מכניקה מתקדמת",ורוצה לרענן את ידיעותיו.הוא די קשה לאלה שרוצים ללמוד את זה בפעם ראשונה

SpyKid

New member
הספר של ברקלי

(כאמור, על שם האוניברסיטה, רק שאני מדברת על הספר של מכניקה ולא של חשמל). באופן כללי נחשב לספר הקורס של פיזיקה 1מ' בטכניון ועובר על כל החומר של מכניקה (באנגלית, אבל יש תרגומים של האוניברסיטה הפתוחה לעברית בכ-12 כרכים).

AnarchistPhilosopher

Well-known member
חשמל ומגנטיות.

אני בעיקרון משתמש בשני הכרכים של האו"פ של תרגום של הספר של אדוארד פרסל, ובספר פתרונות לתרגילים שבספר שהוא בהוצאת האו"פ גם כן. היתרון שכל זה בעברית החיסרון הוא שבהוצאה השניה של הספר האו"פ הוציא אחד מהפרקים (בכרך השני). יש גם ספר בעברית שנקרא שדות אלקטרומגנטיים שהוא יותר מתקדם מהספר הנ"ל, אבל לא השתמשתי בו כך שאני לא יודע.

אחמס1

New member
אין על ג'קסון

בתורת החשמל הקלאסית על כל סעיפיה, המרצים שלי (אנשים לא צעירים כלל!) למדו איתו ומלמדים איתו (ויודעים לקטר עליו). הספר אמנם מתחיל מהבסיס המוחלט, אבל קובץ די מהר לרמה מתקדמת וכדי להבין אותו טוב צריך לדעת מתמטיקה (בעיקר משוואות דיפרנציאליות חלקיות). ברמה קצת יותר נמוכה יש את הספר שאנחנו קראנו לו בזמנו "ברקלי", על שם האוניברסיטה, וזה הספר שאתה קורא לו פרסל. גם ג'קסון הוא מברקלי ד"א. בימי הביניים הם כרתו את ברית ה-cgs שג'קסון הפר במהדורה האחרונה אחרי מותו של פרסל ועבר (ברובו) ל-SI.

Rtitan

New member
אין...

על הכריכה של ג'קסון...

SpyKid

New member
בנושאים שונים בפיזיקה -

הרצאות פיינמן בפיזיקה. מדובר בסדרה של כ-12 כרכים (אפשר למצוא בספריות הטכניון וכנראה ברוב הספריות האחרות במקור האנגלי ובתרגום לרוסית), שמורכבים מהרצאות שפיינמן העביר לסטודנטים של שנה א'. מה שהכי אהבתי בהם זה ההסברים התיאורטיים המעמיקים והגישה השונה מהגישה הרגילה. פיינמן מסביר כל מיני תופעות כמו שימור אנרגיה ע"י אנלוגיות מעניינות שממחישות את העקרונות הפיזיקליים גם מבחינה אינטואיטיבית בנוסף לצורה הפורמלית. בנוסף לפיזיקה, מוסבר בספרים הרקע המתמטי הדרוש (מה שחסר בהרצאות שנה א' בטכניון...).

רזניק - האלידאי -קריין

לפחות לצורך הפיזיקות של הנדסה באת"א, הספיק ביותר. שני הכרכים.

אחמס1

New member
אני למדתי כימיה כללית מפטרוצ'י

הכוונה לספר של Petrucci, Harwood and Herring. מהדורה 7 או 8 (לא זוכר). זה היה ממש הנאה גדולה לעומת ההרצאות המשעממות. זה ספר שמעוצב בצורה מאוד צבעונית ונוחה, עם קטעי העשרה ותרגילים. עבור כל מי ששאל אותי תמיד המלצתי עליו. בשביל כימיה פיזיקלית יש את הספר של,נו ברח לי השם... לא מאוד התעמקתי בו, כי ממש לא היה לי כוח לכימיה פיזיקלית בזמן שלמדתי את זה, אבל קיבלתי את הרושם שאם מישהו באמת רוצה לדעת ולהבין - זה הספר בשבילו. אם מישהו ממש מעוניין שישלח לי מסר ואני אחפש את שמו.

למעלה