שרשור - ספרי ילדות ונוער בנושא

sagiberg

New member
שרשור - ספרי ילדות ונוער בנושא../images/Emo186.gif

"מחלות והצטננויות" או סתם בהקשר לחורף. אני מתחילה עם הספר המתוק- שמוליק קיפוד . ספר שאירח לי לחברה בימי מחלה רבים והשאיר בי חיבה עזה לקיפודים

MetaalSryus

New member
יש את הספר../images/Emo141.gif

אני בריא (ברח לי השם של הסופר) שזה כזה ספר של מחלות מסודר לפי האלף בית. ההקדמה שלו אומרת: "זה ספר הבריאות לילד החולה וספר מחלות לילד הבריא יקרה הבריא, ויבלה יצחק החולה-ויבריא" הספר נורא חמוד וכתוב ביחרוזים, כך שעד היום אני זוכרת קטעים ממנו בע"פ ונזכרת בו כל פעם שאני חולה...

ורדה ש

New member
מחלות ממש עצובות

שמוליקיפוד באמת מתוק, אבל יש ספרים נורא נורא עצובים על מחלות: על מחלות של ילדים ועל מחלות של בני משפחה. הנה כמה מהיותר עצובים שיצאו בשנים האחרונות: סיפור קטן על תקווה גדולה/אורה ק - התמודדות עם סרטן (לגילאי 9-11 ) אניזו /משה גרנות - ילדה בת 9 מתמודדת עם מחלה קשה (נרמז שמדובר בסרטן) השחר של גאיה/ שגית אמת - לנוער צעיר, נערה בראשית גיל ההתבגרות שמתמודדת עם מחלה אכזרית. אבא של ענבל/דן כספי - סיפור אמיתי מהחיים על הילדה ענבל ואבא שלה שסובל מנכות קשה. וקצת פחות חדשים: אמא חולה/עדנה רזי - מחלת נפש דכאונית של אמא והשפעתה על המשפחה. הקיץ של אביה/ גילה אלמגור אני אתגבר/דבורה עומר... סוד הגן הנעלם... היידי בת ההרים... אוף! יש עוד המון המון, אבל די! אני נעשית מדוכאת מהעומס הזה. זה טבעי שיש הרבה יותר ספרים על מחלות, נכות ושאר צרות מאשר על ילדים בריאים שמחים ומאושרים. טולסטוי כבר רמז לנו שהאושר הוא משעמם והמצוקה היא המעניינת: "כל המשפחות המאושרות דומות, אבל המשפחות האומללות אומללות כל אחת בדרכה". (הפתיחה ל"אנה קארנינה")

שמוליקיפוד אכן שולט ובנוסף

היה לי כילדה ספר שמאוד אהבתי- תותי חולה, ספר צילומים שמספר על אשפוז בבי"ח.

למעלה