שרשור עבודה- סיכום שבוע והתחייבות לעתיד

שרשור עבודה- סיכום שבוע והתחייבות לעתיד../images/Emo88.gif

טוב עברו שבועיים מאז השרשור הקודם שלנו (היה עוד חנוכה) מאז.. אבנירו הספיקה להגיש את העבודה שלה, דפנה גמרה את הבחינות שלה, את מי אני שוכחת? מה עשיתם בשבועיים האחונים? ומה עומד לפניכם בשבוע הקרוב? אני יכולה לציין בסיפוק, שההצלחתי להשתלט על עוד קובץשל נתונים שהצלחתי לגמור לארן ולהכין. עוד לא לקודד, אבל בהחלט שלב אחד אחרון לפני... הצלחתי לקודד עוד שני קבצים. בקיצור - מסד הנתונים שלי הולך ונבנה לו
מה שעוד הספקתי הוא לשוחח עם מרצה מארה"ב שעוסק בתחום אחד מכל התחומים של המחקר שלי, והוא מאודאהב את הנושא שלי, ואת הגישה שאני מנסה לבסס. הוא אפילו הסכים עם דעתי (שהמנחה שלי לא מסכים אליה מראש, ועכשיו... אחרי ששמע שההוא "איתי" קצת "התקפל"...והסכים לקבל את זה אם "תצליחי להוכיח מספיק טוב"). בקיצור - עובדתלאט מאוד, ולא מספיק כמו שרציתי, אבל.. אפשר לציין התקדמות השבוע. מטרות לשבוע הבא: לגמור עוד קובץ להכין לקידוד. לגמור לקודד עוד קובץ אחד לפחות לנסות להבין מסקנות יש כנס ביום שלישי שבו אמורה להציג את דרכי העבודה... למען קבוצה גדולה של ד"ר ופרופ' שרוצים להתחיל להתעסק בתחום... נראה איך יילך ו.. אמור הלהתחיל לכתוב כבר משהו. המנחה שלי מאבד את הסבלנות לזה שאני רק "מדברת" על הכל, ולא כותבת כלום... מי מצטרף לשרשור?

NorthernStar

New member
הסמסטר הקודם הסתיים לו רק השבוע (מבחינתי)

בראשון בערב (כלומר יום לפני פתיחת הסמסטר הנוכחי) סיימתי לכתוב את העבודה האחרונה והמפרכת ושלחתי למנחה שלי באימייל. יכול להיות שאני אקבל קצת פידבק ממנו בפגישת הפאב שלנו היום. זהו, התחיל סמסטר חדש, ואני כבר יודעת, פחות או יותר, על מה אני כותבת בשני הסמינרים שלי ולכן אני צריכה להתחיל לאסוף לי כמה חומרי קריאה כדי שאוכל להתחיל לחשוב עליהם. במקביל כמובן - מטלות הכתיבה והקריאה הרגילות וטונות של שיעורי בית בערבית, כרגיל.

איזה כיף לך

אני כל כך מחכה שכבר יסתיים אצלנו הסמסטר. בעיקר - בקורסים שאני מלמדת כל כך הרבה מהמחיים שלי זה גוזל. ל אמצליח הלהגיע ללימודים שלי מרוב בדקיה של עבודות שלהם....

משוש30

New member
לסיים את ההרצאה השנייה

לסיים להגיש את המלגות לפנות את השולחן לפני הנסיעה לאיטליה בעוד שבוע וחצי...

d a p h n a

New member
השבוע לא עשיתי כלום, תכל'ס

בשבוע הבא אין ברירה ואני חייבת להתחיל לעבוד ברצינות על הפיכת הסמינר שלי למאמר לקראת הכנס. אם ישאר זמן וכוח אחרי שאסיים את זה, אנסה לכתוב את שני הגראנטים שעוד נותרו לי, כדי להתחיל את הסמסטר החדש עם לוח חלק ובלי יותר מדי חובות מעצבנים.

לפעמים מותר דווקא לא לעשות כלום

ואפילו ליהנות מזה. בטוחה שכשתובי לעבודה.. תשובי במלוא הכוח. (אל תשכחי, שבתקופה שלפני הבחיונות שלך עבדת יותר זמן ויותר במרץ מכוווולנו.. מגיע גם לך חופש לפעמים).

אולי אם אני אכתוב אצליח גם לעשות...

אני לא מצליחה להשתחרר משאריות חופש החורף. איכשהוא, שום דבר לא זז, והעובדה שהבת הקטנה שלי חולה כבר שבוע לא ממש עוזרת לעניין. מה על הפרק? 1. פוסטר שלי התקבל לכנס (זוכרים את הקיטורים?...) - עכשיו אני צריכה לצאת מהשוק שמעצם הקבלה, ולהתחיל לעבד את האבסטרקט או המיני-מאמר (1500 מילים) לפוסטר. אין לי מושג איך עושים את זה, אבל הדוקטורנטים במחלקה מתכננים פגישת עבודה בנושא בשבוע הקרוב כך שאולי זה יעזור. 2. להציג למנחה שלי מסמך מסודר, כולל שאלות מחקר וסקירת ספרות ראשונית, לקראת פגישה עם גורמים שקשורים לפרויקט המחקר העתידי שלי (זו היתה הסיבה לשאלה הקודמת). מה שאומר שיש לי עוד המון קריאה לעשות בסופ"ש הזה, אם אני רוצה לשלוח לה את המסמך ביום שני. 3. פגישה עם אחד המרצים במחלקה על פרויקט שאנחנו מנהלים בעצלתיים כבר שנה ומשהו, וסוף סוף יש לשנינו זמן ללחוץ קצת על הגז. 4. להעביר למנחה שלי הערות על מאמר שהיא כתבה וביקשה את חוות דעתי לגביו. אין לי זמן לזה, אבל זה חשוב מבחינת מערכת היחסים שלנו...

I Was Hoping

New member
חל"ת

סוף-סוף יצאתי לחופשה המיוחלת לכתיבת התזה, ואני משתדלת לעסוק בכך כמה שרק אפשר. זה היה השבוע הראשון שלי בבית, כך שיומיים עברו בלסדר את החומר עליו אני צריכה לעבוד מיידית לפרק הראשון, ועוד קלסר עם חומרים בסיסיים לפרקים הבאים. מצאתי גם את קפה "תוצרת הארץ" בכיכר מסריק, ועבדתי משם יום שלם ופורה במיוחד השבוע, כך שאני מתכננת לעשות זאת שוב השבוע, לפחות פעמיים. הגשתי את האפליקיישן לדוק' לארה"ב בשעה טובה ומוצלחת, ועכשיו נותר רק... לכתוב את התזה ולכסוס ציפורניים במתח, בציפייה לתשובות.

lirlurim

New member
סתם שאלה

כדי להגיש בקשה לארה"ב לדוק, את לא צריכה שיהיה בידך ציון התזה? תודה.

I Was Hoping

New member
לא בתחום שלי

כי אין תואר שני בהיסטוריה בארה"ב, הם לא מסתכלים על זה. מתואר ראשון ממשיכים שם ישר לדוק'. רק בארץ תנאי קבלה הכרחי ומשמעותי הוא ציון הסיום של המאסטר.

milindapanna

New member
לא כשמגישים את הבקשה,

אם המועמד מצהיר שהוא מתכוון לסיים את התואר השני עד תחילת הלימודים, אז הוא עשוי/עלול (משתנה מאונ' לאונ') להדרש להמציא מסמך המאשר את קבלת התואר (והציון בו) עד תחילת הלימודים (כלומר, עד ספט' או משהו כזה). באופן כללי לא נדרש תואר שני בכדי להתחיל דוק' בארה"ב, אבל זה לבטח לא משהו שיעמוד לך לרועץ.

איזה יופי של שבוע היה לי! אין הרבה כאלה, בחיי

קודם כל, הגשתי למנחה שלי את הפרק האחרון מהתיזה יחד עם פרק הסקירה הספרותית, ועכשיו כל מה שנותר לי הוא לנוח כמה ימים, ואז לחזור לקרוא את התיזה כולה ולערוך הגהות סופיות, ומשם ישר לדפוס! (בתקווה שהפרק האחרון לא יקבל יותר מדי הערות...) חוצמזה, ביום חמישי ה-8/1, היה יומולדתו ה-74 של המלך אלוויס פרסלי, וקיבלתי מבן משפחה המתגורר בחו"ל בוטלג מתנה, הופעה של אלוויס בלאס-וגאס משנת 1969. איזה קונצרט, אילו ביצועים, משהו לא נורמאלי! במיוחד אהוב הביצוע המ-ע-ו-ל-ה של אלוויס ללהיט SUSPICIOUS MINDS, ביצוע של 8 דקות אלוהיות. באמת מלך. גם ברגעים אלו ממש אני מאזין לאותו בוטלג. איזה תענוג צרוף!! ואילו היום בצהריים, אני פותח את האי-מייל, ואני מקבל מכתב מיו"ר הוועדה לתלמידים מתקדמים מבית הספר ללימודים קלאסיים מאחת מן האונ' שאליהן הגשתי בקשה ללימודי הדוקטוראט, והופעתי לקרוא שאותה ד"ר נחמדה עברה על האפליקציות שלי, ומאוד התרשמה מהן, ואף ציינה שאני a very strong candidate, במילים אלו ממש. היא הוסיפה וכתבה, שלמרות שעוד לא עבר הדד-ליין לקבלת כל הבקשות, הבקשה שלי מרשימה במיוחד. מה אומר ומה אגיד? כיף לקבל אי-מיילים כאלה פתאום באמצע היום. זהו, מחר יום שבת, ואם יהיה מזג אוויר טוב כנראה שאצא לרכיבה עם קבוצת הרכיבה של האונ', כי גם ככה הלימודים מושבתים. מעניין, בגלל טילי GRAD, יכול להיות שלא נהיה GRADUATES בסופו של דבר...
דאנטה

מממאיה35

New member
מצטרפת!

איזה כיף, אפשר לסמן
על אבסטקרט לכנס שיתקיים באפריל. הגשתי את האבסטרקט בחמישי, לפני היציאה לסופש, כדי שיהיה לי סופש רגוע ושקט. עכשיו נשאר לחכות לתשובה (חיובית, כמובן
) לשבוע הקרוב - לחזור למאמר (השלישי). פגישות שבועיות עם המנחֶה מציבות מטלות שבועיות, ורק ככה אני מתקדמת, לא יאומן איך התקדמתי
מאז שהנהיג את הפגישות האלה (כי אין לדבר עם המנחה ו"טוב טוב אני אשים בצד ואעשה מתישהו", אלא ישר עושה וצריכה להביא ולדבר שוב עם המנחה בפגישה שבוע אחרי). אז לשבוע הקרוב - אנחנו חוזרים לעבוד על המאמר
. המטלה הקרובה - לכתוב בנקודות מה אני הולכת להגיד בכל אחד מהפרקים בו, בהתאם לגרפים ולטבלאות שיכנסו לתוכו (אלה כבר כמעט מוכנים). צריך להיות מוכן ליום שני, לא בטוחה שאספיק אבל ננסה מחר. המטלה הזו בהנחיית המנחה שלי, נשמעת לי דיל טוב - ככה כשאשב לכתוב בעצם אצטרך לעבות כל אחת מהנקודות הכלליות האלה, והעבודה והכתיבה תהיה מובנת ומסודרת כבר מראש ולא מתפרסת ו"ללכת לחפש איפה להגיד מה".. בנוסף - צריכה לזמן ועדה מלווה וגם להכין מערך שעור לתרגול של יום שלישי. שייגמר כבר הסמסטר הזה... ~שבוע טוב~

מעיןבר

New member
../images/Emo178.gif

אני חייבת להתקדם בהכנת המצגת. אבל יש ערימה גדולה של דוחו"ת מעבדה לבדיקה על שולחני, אני צריכה לסייע בחיבור בחינה ובשעה טובה ומוצלחת העמדתי שני ניסויים לשבוע הקרוב. נקוה לטוב.

polinomialy

New member
אצלי -

סיימתי ללטש את פרק השיטות, לסגור ולהגיש אותו. המנחה שלי רוצה לקרוא את הכל יחד לכשהכל יהיה מוכן ולא לקרוא כל פעם פרק בנפרד, אבל ביקשתי ממנו לרפרף על זה בכל זאת. התקדמתי מאוד בכתיבת פרק התוצאות. מקווה לסגור גם אותו השבוע. התחלתי לקרוא מאמרים בשביל המבוא. הצגתי את המחקר והתוצאות שלי בפני קבוצת המחקר שלי וזה יצר דיון וסיעור מוחות יעיל ביותר. מצאתי שם של מנחה שנראה לי ממש אחלה. אני צריכה לנסח מכתב ולשלוח לו, נראה אם הוא מעוניין בדוקטורנטים... זהו. זה מסכם גם את שהיה וגם את שיהיה.

למעלה