שרשור עוגות קלות ומהירות לשבת:

חופיתמ

New member
עוגה לשבת

בוקר טוב בנות רציתי להגיד לכן שהפורום שלכן נראה נחמד ואשמח לבקר בו מידי פעם. מישהי יכולה לתת לי מתכון לעוגה לשבת אבל שתהיה פרווה אפשרי עוגה עם קרם בחושה כל דבר יתקבל בברכה תודה והמשך יום מתוק.

חופית בוקר טוב מתוקה../images/Emo24.gifברוכה הבאה אלינו

אני נותנת לך מס' עוגות של רות וידאל , חברתי המדהימה. בבקשה: מוס שוקולד 200 גרם שוקולד מריר 5 כפות קפה נמס 6 ביצים או 7 להפריד 2 כפות קוניאק 4 כפות סוכר שקית שמנת מתוקה ההכנה אופן לשים שוקולד להמיס בלבד להקציף את שמנת מתוקה בלבד להקציף את החלבונים בלבד להפריד זה חלמונים קוניאק קפה נמס סוכר חלמונים להוסיף את שוקולד להוסיף תערובת ביחד מערבבים בכף לא מקיסר לקחת צלחות קטנות הגשה מוס שוקולד לשים מקרר לכבוד שבת וגם חגים וגם לכבוד ראש חודש בס"ד עוגת תפוזים עם שוקלית /חברה שלי חלי 5 ביצים קמח אוסם קטן 11/2 כוס סוכר 1 כוס מיץ תפוזים ו כוס שמן ההכנה אופן להפריד את הביצים להקציף את הלבן עם הסוכר , אח"כ להוסיף את הצהוב של הביצים , אח"כ לשפוך את השמן , להוסיף את הקמח ואת מיץ תפוזים לשים כל בתבנית להשאיר קצת ולערבב את הקצת עם שקולית או קקאו ולשפוך על העוגה עוגת שמרים החומרים לבצק: 1 ק"ג קמח 3 ביצים 2 מרגינה 2 אבקת סוכר וניל 3/4 כוס סוכר קורט מלח 1 כוס מים פושרים 1כף שמרים יבשים 1 שמרית אחת החומרים למלוי 1/3 כוס קקאו 1 כוס סוכר 3 כפות שוקולית 1כף נס קפה מעט קינמון 1/4 כוס שמן אופן ההכנה לנפות את הקמח בנפח משי 2} ביצים שלמות 3} ללוש בצדק מכל החומרים , לכסות ולהניח בצד להתפתה בשמך כשעה וחצי 4 }להכין הכלי נפרד את המילוי ולערבב היטב , 5} לרדד מהבצק עלים בגודל הרצוי לך , עליהם למרוח ריבה מעורבת {לא חייב אך מוסיף טעם משובח } ועליהם לפזר את מילוי השוקולד ולגלגל לרולדות , צורות נוספות רשומות במתכון לאפית חלות, 6} למרוח על העוגות ביצה שעורבבה עם 1/2 כפית נס קפה ועליה לפזר שומשום , 7} לאפות בחום בנוני-גבוה עד להשחמה חיצונית של העוגות, בהצלחה, בס"ד עוגת שוקולד חברה שלי חלי עוגה טובה 4 ביצים 1 1/2 כוס שמן 1 כוס סוכר 1 כוס מים פושרים 11/2 כוס שוקולית 2 כוסות קמח אוסם 1 כף רום לערבב הכול במקסר ולשפוך לתבנית חד פעמית בתאבון לכבוד שבת בס"ד עוגת תפוזים עם סירופ מייפל חברה שלי חלי עוגת משהו כדאי לעשות 1 כוס מיץ תפוזים 2 כוסות קמח אוסם 2 סוכל וניל 11/4 כוס שמן 3 ביצים ההכנה אופן לערבב הכל יחד במיקסר לשים הכל בתנית חד פעמית לפזר מעל 100 גרם אגוזים קצוצים להכניס לתנור ל 170 מעלות לצנן 5 דקות ולפזר סירופ מייפל , בתאבון לכבוד שבת עוגה טעימה משיהו תודה לרות וידאל הצדקת על המתכונים . תודה למביאה ברכה על הקישור לרות האהובה שלנו.

שרשור עוגות קלות ומהירות לשבת:../images/Emo212.gif../images/Emo212.gif

הוסיפו כאן בבקשה את העוגות הטובות והקלות שלכם. תודה, ארי.

micmic16

New member
אצלנו תמיד הולכים עוגיות קורנפלקס

במקור, המתכון של אודוטה, מאחד מספרי הבישול הישנים שלה. שוברים לחתיכות 3 חבילות שוקולד חלב (אפשר גם מריר לעניני הטעם, החבר'ה שלי מעדיפים שוקולד חלב) עם כף וחצי שמן (קנולה) ממיסים בסיר על אש קטנטונת עד שהשוקולד נמס כשנמס מכבים את האש ומוסיפים 4 חופנים של קורנפלקס רגיל (הצהוב של תלמה או התרנוגל של קלוגס). מערבבים בעדינות ומכסים את פתיתי הקורנפלקס בשוקולד (לפעמים אני רואה שיש בקרקעית הסיר עוד שוקולד מומס אז אני מוסיפה עוד קצת קורנפלקס ומערבבת היטב. יוצקים כפית של הקורנפלקס במנג'טים (אצלנו אוהבים לקשט גם בסוכריות צבעוניות של עוגה) מניחים בתוך קופסא עם מכסה (מנסיון חייבים לכסות במכסה, כי העוגיות סופגות ריחות מהמקרר) ומקררים לכמה שעות. אצלנו העוגיות האלה הן להיט, ובכל הזדמנות שהילדים צריכים להביא עוגה לבי"ס או לגן אנחנו מכינים אותם.

הייתה לי הרגשה שזו את../images/Emo13.gif

השארי איתנו זה המקום הכי מתאים לך עם כל האהבה שלך לבישול ואפיה. גברת מנהלת שהיא אחותי שלי, תדאג להביא לך מה יבוא לך. נכון ארי? בדף 5 יש סברינה קלה חבל"ז מתכון של מליאל, היום אני ויפה נכין 2 לשנינו, אמנם חלבית אך כמו שאני מכירה את אהבתכם לעוגות זה מתאים לך. יאלה נשמה תיהי בקשר ושיהיה לך המשך יום נעים

micmic16

New member
יכול להיות מעניין עם חמאת בוטנים.

תנסי ותשתפי איך יצא.

../images/Emo151.gifעוגת גזר עוגה מעדן פשוט ../images/Emo212.gif../images/Emo91.gif

בס"ד עוגת גזר 5 גזר מגורד על פומפיה {דק} 2 כוסות סוכר חום 3/4 כוס שמן 4 ביצים לערבב הכול להוסיף גזר מגורד , אח"כ להוסיף 2 כוסות קמח מלא או קמח אוסם 1 כפית אבקת אפיה 1 1/2 כפיות סודה לשתיה 1 כף קינמון מלא לערבב הכול ולאפות בשתי תבניות "אינגליש קייק" או תבנית 26 אפשר להוסיף אגוזים תאבון שיהיה בתיאבון בהצלחה

עוגת גבינה ופרורים של קרין גורן

עוגת גזר 5 גזר מגורד על פומפיה {דק} 2 כוסות סוכר חום 3/4 כוס שמן 4 ביצים לערבב הכול להוסיף גזר מגורד , אח"כ להוסיף 2 כוסות קמח מלא או קמח אוסם 1 כפית אבקת אפיה 1 1/2 כפיות סודה לשתיה 1 כף קינמון מלא לערבב הכול ולאפות בשתי תבניות "אינגליש קייק" או תבנית 26 אפשר להוסיף אגוזים תאבון שיהיה בתיאבון בהצלחה

וואוו טעות חחחחחחחחחח

הנה המתכון החומרים הדרושים בצק לתחתית ולפירורים: 11/2 כוסות (210 גרם) קמח תופח 1/3 כוס (65 גרם) סוכר 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות 3 חלמונים למלית הגבינה: 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 3/4 כוס (150 גרם) סוכר 1/2 חפיסה אינסטנט פודינג וניל 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן (עדיף נפוליאון) ההכנה מכינים את התחתית והפירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח תופח, סוכר וחמאה ותערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק לחים. מהדקים כ-2/3 מהפירורים בידיים לתחתית התבנית העגולה, מרופדת בנייר אפייה. את היתרה מהדקים לעובי 1/2 ס"מ על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים להזהבה כ-20 דקות. מצננים לחלוטין. מפוררים את הבצק האפוי (החלק הקטן) לפירורים ושומרים בכלי אטום עד השימוש. מכינים את מלית הגבינה: במיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה עם סוכר ופודינג עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים פנימה את הגבינות. מרכיבים ומצננים: כדאי להשתמש בשקף לאפייה להקל על החילוץ – מניחים יריעת שקף בהיקף הפנימי של התבנית. יוצקים את תערובת הגבינה מעל התחתית האפויה ומחליקים. מפזרים מעל את הפירורים ומעבירים בכלי אטום למקרר למשך הלילה, להתייצבות. לפני ההגשה מקפיאים חצי שעה כדי שהעוגה תהיה קרה ביותר. פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

רינת103

New member
עוגת אגוזים בצ'יק

*מתאים לתבנית מספר 26 המצרכים: 11/2-כוסות קמח תופח 11/2-כוסות סוכר 1-כפית תמצית וניל 1/2-כוס מיץ תפוזים 1-מרגרינה רכה או 1-כוס שמן 400-גרם אגוזי פקאן טחונים 4-ביצים בקערה לערבב את הסוכר והקמח להוסיף את שאר המצרכים ולערבב היטב,לצקת לתבנית משומנת ולהכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-35 דקות עד שהעוגה משחימה וקיסם יוצא נקי. *אפשר להחליף את אגוזי הפקאן באגוזי מלך או בוטנים או שקדים.

למעלה