שרשור עוגות קלות ומוצלחות

עוגת תפוחים עם פירורים וריבה

חומרים: 4 תפוחים חתוכים לקוביות קטנות 4 כפות סוכר 2 כפות קינמון 3 כוסות קמח תופח 1 כוס סוכר 1 כף חלב 1 חבילת מחמאה {200 גר`} חתוכה לקוביות קטנות {בטמפ` החדר} בערך כוס אחת ריבה לפי הטעם האהוב {תלוי בגודל התבנית}. אופן ההכנה: את קוביות התפוחים מערבבים עם 4 כפות סוכר וקנימון ומשהים בקערה. מערבלים יחד את חומרי הבצק {כל מה שנותר למעט הריבה} ויוצרים בצק נוח לעיבוד. מחלקים את הבצק לשניים, כשחלק אחד מכניסים למקפיא לזמן קצר, והחלק השני משטחים בתבנית משומנת. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. על שכבת הבצק שבתבנית אנו מורחים כמות נדיבה של ריבה ומעליה שמים את שכבת התפוחים. מוציאים מהמקפיא את ייתרת הבצק , מפוררים לפירורים מעל התפוחים ו...אודרוב לתנור , למשך כ-45 דקות או עד שהעוגה מזהיבה יפה. סה-טו. אמרתי קל, נכון? אז הנה. לתמונה
 
עוגת תפוזים "ארקפה" מעולה

החומרים: 125 גרם חמאה מומסת 2 כפיות שמן תירס או מזולה קליפה מגוררת מתפוז אחד 6 כפות תרכיז תפוזים קפוא 3 כפות אבקת סוכר 2 כפות גדושות שקדים טחונים 125 גרם קמח מנופה 2 ביצים טרופות 1 כף חלב פושר 1 כף מחוקה אבקת אפיה 2 כפות שקדים פרוסים 1 תבנית אינגליש קייק אופן ההכנה: · לחמם את התנור לחום בינוני 180 מעלות ולשמן את תבנית האינגליש קייק · בקערה לשים 2 כפות חמאה, שמן, קליפת תפוז, תרכיז תפוז קפוא ולערבב · במערבל לשים את יתרת החמאה, אבקת סוכר ולערבל לקרם אחיד · בהדרגה ותוך כדי פעולת המכשיר מוסיפים שקדים עד שהם מתערבבים בקרם. · מנמיכים את מהירות המערבל למינימום ומוסיפים בהדרגה 1/2 מכמות הקמח עד שהוא נעלם לגמרי בעיסה. · מעלים את מהירות המערבל לבינונית ומערבלים כך עד שהבצק אחיד. · מוסיפים את קרם התפוזים ומערבלים מס` שניות עד לקבלת מרקם אחיד. · מנמיכים למהירות איטית ומוסיפים את החלב הפושר, שארית הקמח, ואבקת האפייה. מערבלים עד לקבלת קרם אחיד · יוצקים לתבנית ומפזרים את השקדים. · אופים כ-40 דקות עד שהעוגה זהובה והשיפוד שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים ומכסים באבקת סוכר. כמובן שניתן להכפיל כמויות ולאפות בתבנית גדולה יותר.
 
עוגת השוקולד הכי טעימה,קלה,מהירה וחסכונית

מדובר בעוגה שאני אופה ב-8 תבניות אינגליש קייק, הן יוצאות אגדה. טובות בהקפאה וטעימות יותר אחרי ההפשרה. אם רוצים יוצא נפלא גם ב-2 תבניות ענק חד פעמיות, מופלא ליום הולדת לגן, או אירוח . מדהים באחריות. החומרים הדרושים: 8 תבניות אינגליש קייק {או 2 תבניות ענקיות חד פעמי, או של התנור} חומרים יבשים: 1 ק"ג קמח 1 ק"ג סוכר 2 כוסות קקאו מר 1 כוס שוקולית מתוקה 2 שקיות אבקת אפייה 3 כפיות סודה לשתיה 6 שקיות סוכר וניל חומרים רטובים: 9 ביצים שלמות 6 כוסות מים {אפשרי מיץ או חלב} 3 כוסות שמן 1 בקבוק תמצית וניל 1 בקבוק תמצית רום אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, ומכניסים 2 רשתות. מכינים 2 קערות גדולות. מכניסים לאחת מהן חומרים יבשים, ולשנייה את הרטובים. מנפים לקערה אחת את כל החומרים היבשים. מערבלים בעזרת מערבל חשמלי את כל החומרים הרטובים. תוך כדי ערבול מכניסים כף אחר כף מהחומרים היבשים לקערת הרטובים. ממשיכים לערבל עד שהכל מתמזג לתערובת אחידה. יוצקים כ- 31/2 מצקות תערובת לכל תבנית אינגליש, ומסדרים אותן בתנור, כש- 4 למעלה ו- 4 למטה. אופים כ-15 דקות , פותחים ומחליפים מקומות, אלו שלמעלה יורדות למטה ולהיפך. {לא לפחד אבל חלק מהעוגות נפתחות מעט בחלקן העליון, וחלק לא... } כשהעוגות בתנור מכינים קרם שוקולד כלשהו, שאוהבים, {כשאין לי סבלנות, כוח או חומרים אני מדללת שוקולד למריחה במעט מים, ומורחת... טעים –אש ומומלץ לעצלנים}. מוציאים את העוגות, מורחים בקרם בוזקים קוקוס , או סוכריות צבעוניות, ומקררים. אני נוהגת לאפות אותן בכמויות כפולות ופשוט לחלק לחברים... אין אחד שנשאר אדיש לעוגות האלו, וישר רוצים מתכון... זה מצחיק , אבל נכון. וכעת הצעות לקרם לציפוי: קרם חלבי: 100 גרם שוקולד מריר +100 גרם שמנת מתוקה. ממיסים יחד את שניהם, מקררים ומצפים. קרם פרווה: 3 כפות מחמאה, 3 כפות סוכר, 3 כפות קקאו מר, 3 כפות מים / מיץ / יין- מתוק, מעט וניל ומעט רום. ממיסים הכל, פרט למחמאה, כשנמס מוסיפים את המחמאה תוך כדי ערבוב. זהו.
 
עוגת שוקולד תפוז

עוגת שוקולד תפוז- 2 כוסות קמח תופח כוס סוכר 2 כפות גדושות קקאו כפית וחצי סודה לשתיה שתי ביצים 1 כוס חלב חצי כוס שמן גרידת תפוז +מיץ מתפוז אחד רבע כוס מים לערבב היטב את כל החומרים חוץ מהמים (בכף, לא צריך לערבל או משהו כזה) כשהכל הומוגני להוסיף מים ולערבב שוב. העיסה יוצאת די דלילה לשמן תבנית , לצקת את העיסה, לאפות כ45 דקות בחום של 150 מעלות - לבדוק אם מוכן על ידי נעיצת קיסם במרכז - הקיסם צריך לצאת יבש. אני מכינה חצי כמות ואז זה מספיק לתבנית אינגלישקייק.
 

סויה 1

New member
עוגת גבינה מהירה.

החומרים: שלושה גביעי גבינה 9% 1 שמנת חמוצה 1 כוס סוכר 4 כפות קמח תופח 4 ביצים אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים יחד. מכניסים לתבנית מלבנית, ואופים עד שמזהיב.
 

סויה 1

New member
עוגת לייקח(ספוג) -גבינה.

המצרכים: 6 ביצים 3/4 כוס סוכר 1 כוס קמח+1כפית אבקת אפייה 1 כף שמן 1 כף מיץ לימון שני גביעים של גבינה שמנה 2 שקיות אבקת סוכר וניל 2 כפות סוכר 1 כף פודינג אינסטנט וניל. ההכנה מפרידים חלבונים חלמונים, ומקציפים את החלבוניםעם הסוכר לקצף יציב. מוסיפים לקצף את החלמונים,השמן והלימון ומערבבים בעדינות. מערבבים קמח עם אבקת האפייהומוסיפים בהדרגה אל הקצף בתנועות קיפול. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26-24 ס"מ, עכשיו שימו לב לקונסטרוקציה..... שופכים לתבנית 1/3 מבלילת הבצק,ואופים בחום בינוני 10 דקות. מערבבים את הגבינה עם אבקת הסוכר וניל,2 כפות סוכר והפודינג וניל. מוסיפים לתערובת הגבינה 1/3 מבלילת הבצק ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת-גבינה בצק על החלק האפוי, ומעליה יוצקים את ה-1/3 שנותר מבלילת הבצק. אופים 50 דקות נוספות. מתקבלת עוגה קלילה לא משמינה וטעימה להפליא.
 

רינת103

New member
עוגת גבינה ללא אפיה

עוגת גבינה ללא אפיה של רינת המצרכים: חבילת ביסקוויטים פתי בר 500 גרם 1-מיכל גבינה לבנה 750 גרם 1/2-כוס סוכר 1-כף תמצית רום 1/2-כוס חלב אופן ההכנה: בקערה לערבב את הגבינה,סוכר ותמצית רום. לתבול ביסקוויטים בחלב להניח בתבנית,למרוח שכבה של גבינה,לסדר שוב ביסקוויטים טבולים בחלב,שוב שכבת גינה,כך להמשיך 4-שכבות.לכסות בנייר אלומיניום ולהכניס למקרר. *אם רוצים אפשר להוסיף ציפוי לעוגה,או קרם,או שוקולד,או סירופ שוקולד,או קצפת.
 

מיכל אה

New member
עוגת שוקולית

5 ביצים 3/4 כוס שמן יחד המיקסר ולהוסיף לאט לאט 1 כוס סוכר 1 כוס קמח תופח 1 כוס שוקולית 2 תבניות אינגליש קייק ולתנור 180 מעלות לחצי שעה ולבדוק עם קיסם בזמן שזה בתנור ממיסים שמנת מתוקה עם שוקולד מריר או נוטלה כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור יוצקים מעל את השוקולד המומס החם נחטף ובתיאבון 5 דקות ומוכן
 
למעלה