עוגת השוקולד הכי טעימה,קלה,מהירה וחסכונית
מדובר בעוגה שאני אופה ב-8 תבניות
אינגליש קייק, הן יוצאות אגדה. טובות בהקפאה וטעימות יותר אחרי ההפשרה. אם רוצים יוצא נפלא גם ב-2 תבניות ענק חד פעמיות, מופלא ליום הולדת לגן, או אירוח . מדהים באחריות. החומרים הדרושים: 8 תבניות
אינגליש קייק {או 2 תבניות ענקיות חד פעמי, או של התנור} חומרים יבשים: 1 ק"ג קמח 1 ק"ג סוכר 2 כוסות קקאו מר 1 כוס שוקולית מתוקה 2 שקיות אבקת אפייה 3 כפיות סודה לשתיה 6 שקיות סוכר וניל חומרים רטובים: 9 ביצים שלמות 6 כוסות מים {אפשרי מיץ או חלב} 3 כוסות שמן 1 בקבוק תמצית וניל 1 בקבוק תמצית רום אופן ההכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו, ומכניסים 2 רשתות. מכינים 2 קערות גדולות. מכניסים לאחת מהן חומרים יבשים, ולשנייה את הרטובים. מנפים לקערה אחת את כל החומרים היבשים. מערבלים בעזרת מערבל חשמלי את כל החומרים הרטובים. תוך כדי ערבול מכניסים כף אחר כף מהחומרים היבשים לקערת הרטובים. ממשיכים לערבל עד שהכל מתמזג לתערובת אחידה. יוצקים כ- 31/2 מצקות תערובת לכל תבנית אינגליש, ומסדרים אותן בתנור, כש- 4 למעלה ו- 4 למטה. אופים כ-15 דקות , פותחים ומחליפים מקומות, אלו שלמעלה יורדות למטה ולהיפך. {לא לפחד אבל חלק מהעוגות נפתחות מעט בחלקן העליון, וחלק לא... } כשהעוגות בתנור מכינים קרם שוקולד כלשהו, שאוהבים, {כשאין לי סבלנות, כוח או חומרים אני מדללת שוקולד למריחה במעט מים, ומורחת... טעים –אש ומומלץ לעצלנים}. מוציאים את העוגות, מורחים בקרם בוזקים קוקוס , או סוכריות צבעוניות, ומקררים. אני נוהגת לאפות אותן בכמויות כפולות ופשוט לחלק לחברים... אין אחד שנשאר אדיש לעוגות האלו, וישר רוצים מתכון... זה מצחיק , אבל נכון. וכעת הצעות לקרם לציפוי: קרם חלבי: 100 גרם שוקולד מריר +100 גרם שמנת מתוקה. ממיסים יחד את שניהם, מקררים ומצפים. קרם פרווה: 3 כפות מחמאה, 3 כפות סוכר, 3 כפות קקאו מר, 3 כפות מים / מיץ / יין- מתוק, מעט וניל ומעט רום. ממיסים הכל, פרט למחמאה, כשנמס מוסיפים את המחמאה תוך כדי ערבוב. זהו.