שרשור עידכוני "בלי פאניקה!!"

גרומיט

New member
פרק ראשון מספר חדש - ואליס של פק"ד

הפרק הראשון מתוך "ואליס", ספרו של פיליפ ק. דיק שאמור לצאת השבוע בהוצאת אודיסיאה, פורסם ברגעים אלה בבלי פאניקה. תהנו

גרומיט

New member
מדריך עזר לכתיבת סיפורים

לפני כשבועיים פרסמתי ב"בלי פאניקה" את מדריך טרקי סיטי לכתיבת סיפורי מד"ב. המדריך נועד לשמש ככלי עזר לכותבי סיפורים, תוך איתור שגיאות נפוצות של כותבים מתחילים. משום מה שכחתי לפרסם אותו גם בפורום הזה, וכיוון שללא ספר יש כאן כותבי סיפורים, נראה לי שמגיע גם לכם
הלינק, כאמור, נמצא כאן או למטה

גרומיט

New member
לחובבי גיימן - "וירוס" - שיר מתורגם

"ויורס", שיר מתורגם של ניל גיימן, פורסם ברגעים אלה ב"בלי פאניקה". השיר פורסם במקור בשנת 1990 באסופת סיפורים בענייני מחשבים שנקראה "חלומות דיגיטליים". הוא מפורסם אצלנו באדיבות הוצאת "אופוס", ובעקבות עזרתו של ארז אברמוביץ, יו"ר האגודה הישראלית למד"ב ולפנטסיה. תהנו

mermit

New member
תיקון טעות.

זה לא ואליס, אלא Martian Time-Slip, ספר אחר של פיליפ דיק שעומד לצאת באודיסיאה. אני עוד לא יודע מה תרגום השם לעברית. בכל זאת תיהנו.

xslf

New member
אני בדיוק באמצע לקרוא את הספר

(בפעם השנייה). בקריאה שנייה מאוד בולטת שם העובדה שהוא נכתב בתקופה שארה"ב הייתה שמרנית למדי- הספר כביכול מתרחש בעתיד (טוב, 1994. איך שהזמן טס), אבל ההתיחסות שם לנשים היא בהחלט ברוח החלק השמרני של שנות ה-60. מוזר...

גרומיט

New member
בדיקת מציאות - סיפור מתורגם חדש.

חדש ב"בלי-פאניקה" - בדיקת מציאות, סיפור קצר של דיוויד ברין שנכתב לכתב העת Nature כחלק מפרויקט סיפורים קצרצרים לסוף המילניום. תהנו

גרומיט

New member
מה הרעיון לשרשר לעמוד אחורי? ../images/Emo46.gif

אני אמנם מבין שהמפלצת הדו-ראשית החביבה לא רוצה יותר מדי הודעות בנושאים דומים בדף השער, אבל לשרשר הודעה חדשה לפתיל שנפל לעמוד השני? מה ההגיון? טוף, אם ההודעה הזאת לא תקפיץ אותו למקום הראוי, נאלץ לשלוח מחש

למעלה