לונה המלינואה המעורבת שלנו
הגיע בלחץ הילדים והבעל, ואני מאוהבת בה עד מעל לאוזניים. היא גוש מתיקות עצום, בהמה גדולה שמתנהגת כמו פודל ננסי, סופר צייתנית, נאמנה ונעימה (וגם גוש לכלוך חובב התפלשות במים בקיץ הזה, חם לה).
היו לי כלבים תמיד מגיל אפס ועד שלושים. כשהכלב האחרון מת בשיבה טובה (טובה מדי, אם שואלים את מי שגר איתו), עשינו ילדים. כשהילדים גדלו, הם דרשו כלב, ועכשיו נראה שהיא תישאר איתנו כשהם ילכו לדרכם.
לונה הולכת לפנסיון כשאנחנו בחופש. פעם אחת השארנו אותה בגינה (שם היא ממילא נשארת כשאנחנו לא בבית) עם דוגווקר, ולא אהבתי אותו או את הסיטואציה. מכיוון שכשמשעמם לה היא מחרבת את הגינה (עוד יותר מבדרך כלל), היא הולכת לפנסיון מפנק בקיבוץ, עם חברים, וספרינקלרים של מים שמקררים לה את הקיץ, ומועדון של אוטיסטים שבא לשחק עם הכלבים פעמיים בשבוע, וכר דשא גדול להתפרע. לפעמים אנחנו תוהים איך היא מוכנה לחזור משם.
אנקדוטה? כשאני מטיילת איתה אני בדרך כלל לא לוקחת אתי כלום, גם לא טלפון (בפיגמה שלי אין כיסים...). היא כל כך גדולה שאני לגמרי לא חוששת גם ללכת איתה בלילה ברחובות הנטושים, ולא מרגישה צורך לקחת אמצעי חילוץ איתי (למרות שלדעתי אם מישהו יתקוף אותי היא עשויה ללקק אותו, מפונקת שכזו). השוטר הקהילתי שלנו כמעט התפלץ כשהוא שמע את זה...