שרשור על סיכום שנת תשמ"ח במוסיקה הישראלית 1987/8

feldman89

Well-known member
סיכום שנת הפזמונים תשמ"ח:
כהרגלי, אני מקדיש פינה לשנת פזמונים ומתקדמים לעבר שנת תשמ"ח1987/8. זאת שנה שהניבה הרבה מאד אלבומים שהפכו לאלבומי מופת ונמכרו ונמכרים עד היום. רשת ג' הגדילה את המצעד שלה ל- 40 שירים במצעדים השבועיים ול50 שירים במצעד הסיכום השנתי. מצד אד הרבה שירי מחאה ורוק בועט ומצד שני גם הרבה פופ שמח. בעיניי זאת אחת השנים המפוארות במוסיקה. אז למלאכה כולל הקטגוריות
בלהקות: להקת "דור ההמשך" פורצת ומוציאה שירים מעניינים כמו "כפוי טובה" ו"דור ההמשך". כנ"ל להקת פנצ'ר בשיר מצליח "שיר מולדת" שמביע געגועים על מוסיקה ישנה יותר. וההרכב אורנה ומשה דץ- הופכים לצמד רשמי בעקבות השתתפותם ביחד בקדם אירוויזיון שנה קודם עם "קופידון". בשנת תשמ"ח הם כבר צמד בשל צאת האלבום "באותה המיטה" שמכיל כמה שירים מפורסמים כמו: עכשיו היא, קופידון, בין הסוף להתחלה. נוער שוליים- להקה בהנהגת מיקיאגי הנהדר פורצת בקטנה עם אלבום בכורה יפה ובו שירים שהקדימו את זמנם כמו קיר של אהבה, חידוש מופתי ללהיט "לך איתה", רובין הוד ועוד. האלבום נכשל מסחרית אומנם אבל בדיעבד הביא להם את הפריצה לקראת עוד שנתיים במוסיקה. ומי הלהקה שקוטפת את ההישגים? אכן להקת משינה עם יובל בנאי באלבום השני של ההרכב "משינה 2" ושירים יפים מאד: שלח לי מלאך, מדברים עליך, הכל עוד אפשרי וכמובן השיר המעולה גם "אנחנו שניים". לקראת סוף השנה יוצא סנונית ראשונה של האלבום השלישי והוא הקלאסיקה "אהובתי". זמרים בולטים: אורי פיינמן- איש שבמקצועו הוא מוסכניק מוציא שיר בכורה הקרוי "את אינך" ובונה לאט לאט את הדרך לעבר קריירה מוסיקלית. יזהר כהן ממשיך לבלוט עם שירי האלבום "צומת דרכים" שיצא בשנת 1987 וכלל גם: ערב ניגונים ובערה, אהבת סטראבידיוס ועוד. זוהר ארגוב נפטר באותה השנה באוקטובר 1987 בשל מנת יתר של לקיחת סמים אך מוציא את אלבומו האחרון: הדרך הברוכה- עם השיר היפהפה ,אל נבקש(יש דברים נסתרים). בני ברמן זמר וותיק שאהבתי חוזר לארץ ומוציא שיר נפלא בניחוח של פעם הקרוי "כמה טוב". דורון מזר הנפלא ממשיך לפרוח ויוצא באלבום השני "יש לי ים תיכון" ובו שירים לא מקוריים ומעוברתים אך יפים כגון: "כמו שאת", "ג'מילה,, טוב על הנשמה" ושני שירים שדווקא כן הצליחו והם כן עבריים: "שיר הבחורים" ו"כי אל אשר תלכי אלך". משפחת בנאי ממשיכה לככב: אהוד בנאי מוציא את אלבום הבכורה "אהוד בנאי והפליטים" ועם שירים שהופכים ללהיטי רדיו כמו: "ממשיך לנסוע" ו"עבודה שחורה". רמי קליינשטיין בעוד שנה יפה וכולל את השירים מאלבום הבכורה: שיר מדבר, ככה את רצית אותי שהוא חידוש ללהקת תמוז ושיר חדש לגמרי "אורה" שמתווסף כרצועת בונוס לאלבום הבכורה בפורמט של דיסק בלבד. מאיר בנאי גם יוצא באלבום השני שלו "גשם" ויוצא במופע מצליח עם שירים מהאלבום השני "השיר של אתי", תגידי אש תגידי מים", אל תלכי מכאן" ושני השירים האלמותיים שבו הם: "אצלך בעולם" ו"גשם". בועז שרעבי ממשיך לככב עם שירים יפים כמו: "לתת "- קלאסיקה שגדלה עליי עם הזמן, "כל עוד" שבין השירים הגדולים באותה השנה וגם הדואט ההומוריסטי והכיפי עם מתי כספי הגדול "שלום עליכם". שלומי שבת מוציא אלבום בכורה שלא זוכה להערכה כמעט ובכל זאת כולל כמה שירים כמו: קתרינה, לאן את הולכת, מן החושך חזרתי. אריק איינשטיין הענק בעוד שנה גדולה ממש עם צאת האלבום "על גבול האור" בנובמבר 1987 וכולל את: שיר השיירה, נודניק והשיר האלמותי "עוף גוזל". חיים משה ממשיך לפרוח ולהוציא קלאסיקות כמו: כל יום, עוד יום עולה, על סף דלתך, היא לקחה אותי, מן הקולות ועוד.. באפריל 1988 יצא אלבום נוסף. אדם הצעיר והמקסים הוא מכונת להיטים באותה השנה עם שירים מהאלבום הבכורה ובהם: "ימים ברקיע", "זריחה על המדבר", "נוסע רחוק" ו"הכרזת מלחמה". בפסטיגל הוא זוכה עם השיר "לא לוקח בקלות" ומתכונן לקראת האלבום השני שייצא. שלמה יידוב מוציא אלבום ומשחק אותה בסגנון הלטיני בשיר "חולם בספרדית". עוד זמר שבנה את הדרך לאט אך ביסודיות זה דני רובס שאני מאד מעריך אשר משחרר לאור את האלבום השני והמעולה "פנים ושמות" הכולל קלאסיקות רבות בזמר העברי: "לא נרדמת ת"א", "פנים ושמות,, "מחר הוא יחזור", ,קטע מסוכן, ו"זה לא אני". האלבום נמכר היטב והביא אותו לפריים טיים למרות קשיי מימון וחוסר שיווק של קידום האלבום. זמר נוסף שבלט זה גידי גוב עם צאת אלבומו המצליח "דרך ארץ" שכלל שירים נפלאים: שלל שרב, פרח, לוליטה, דרך ארץ, יורם, כמעט סתיו . דני סנדרסון הגדול וגאון יוצא באלבום שלישי "חכם על קטנים" המניב את שיריו הנהדרים: אצל הדודה והדוד, לונה, אור, לא זז מכאן, חתונה, חוש המישוש ועוד. זמר אחר שבלט זה אלון אולארצ'יק באלבום שני הכולל שירים לא פחות טובים מהאלבום הבכורה ושירים כגון: כל הליל אני בגנך, אני בחור אנאלוגי בעולם דיגיטלי, כאילו שעשועים. מני בגר האדיר לא ממש מצליח במכירות אבל מוציא אלבום חזק ביותר הכולל שירים נפלאים: המלך בלבן, כמו זאבים, לב שבור, תבכי ילדה תבכי בדואט עם יצחק קלפטר ועוד. אריק סיני באלבום חדש בשם "עכשיו" הכולל את האסופת השירים האדירים: עכשיו, אחת מהבוהמה, המשורר, רכה כמו משי, בלי המתוק ובלי המר. וכעת לשלושה האהובים עליי באותה השנה: 3. שלום חנוך- יוצא במופע ובאלבום חמישי בשם "רק בן אדם" שלא המריא במכירות כלל באופן מוזר אך כלל שירים שהצליחו יפה: הולך נד הרוח הקלאסי, רק בן אדם, בסוף אמצא אותך, היא אמרה, כדי לחיות, שנינו. 2. שלמה ארצי- שלמה המדהים באלבום כפול "חום יולי אוגוסט" שכלל במרביתו גם שירי המנונים וגם אותנטיות רבה בהם: טלפני טלפני, אני כבר מצטער, ארץ חדשה ועוד הרבה שירים שאדבר עליהם בשנה הבאה תשמ"ט. 1. יהודה פוליקר- באלבום השלישי "אפר ואבק" שהוא אלבום ענק וחשוב כי זאת הפעם הראשונה שנעשתה יצירה מוסיקלית על התקופה האפלה והעצובה של העם היהודי. השירים הם עצובים מינוריים ונוגים ברובם ורבים מהם הפכו לפסקול חיינו: אפר ואבק, התחנה בטרבלינקה, כשתגדל, רדיו רמאללה, שיר אחרי הגשם, אהבה הורגת, מכאן ועד בכלל, חלום לים התיכון ועוד רבים אחרים. זה אלבום מופת שנמכר מעל 70,000 עותקים תוך שנתיים ועד היום אהוב. זמר ענק!! זמרות: נתנאלה עושה קאמבק רציני עם צאת האלבום שכלל: שלכת אבי, אופניים והשיר היפהפה "ספינת הזיכרונות". נורית גלרון בשנה לא הכי חזקה אבל כן ממשיכה לעשות מופע משותף עם יהודית רביץ והן מוציאות דואט מחודש לשיר "למה את בוכה". במקביל יוצא אלבום שירי ילדים משותף של נורית "ציפור הנפש" שבו יוסי בנאי שר איתה כמה שירים. פחות התלהבתי מהאלבום הזה אך בכל זאת אציין את: בוא וחבק אותי, מגירת החלומות והקלאסיקה "תחת עץ האהבה" שהוא בין20 השירים הכי אהובים בתוכנית של גלי צהל 4 אחה"צ. זמרת שעשתה הרבה היא מרגלית צנעני אשר הוציאה את האלבום השני והמעניין "שמור אותי". השיר שמור אותי הוא מעולה ועוד מתוסף אליו הקלאסיקה "כמו שאתה יודע" ו"מה קרה לה" מלך בלי מלכה ועוד. אילנית הנהדרת באלבום מעולה בשם "סרט בשחורלבן" יוצאת עם השירים: משהו אהבתי, קחי נשימה והפנינה. עפרה חזה ז"ל כבר מתחילה את הקריירה העולמית בשנה זאת אך מוציאה שירים כמו: "השנה אינשאללה", "שיר המאה", "ארבעים"מהפסטיגל והשיר המדהים "שביל תפוח הזהב". ריקי גל המקסימה בעוד שנה טובה מאד ממשיכה בכל הכוח ואלבום הבכורה שלה מביא שירים מצליחים:: "לא" ובמאי 1988 כבר האלבום השני יוצא לאור "מה זאת אהבה" הכולל את "מה זאת אהבה" המדהים, מקום לדאגה שהוא חידוש לשיר שביצעה שרה בדישי ועוד הרבה שירים מרגשים. סי היימן עושה צעד חשוב ומשחררת סופסוף אלבום בכורה מאד מצליח עם שירים חזקים: עיר מתנתקת, תוק תוק בכל שנה נולד תינוק, עד סוף המבול ושני הלהיטים המזוהים איתה ממש: לא עובדת בשביל אף אחד+ גיבור גדול. יהודית רביץ מביאה את האלבום "באה מאהבה" הכולל אתהשירים: באה מאהבה, הוא הולך ממך, רחבת הריקודים, שבתות וחגים, סוף לסיפור. שנה מעולה אדירה לטופ 5 שלי: 5. תיקו בין אסתר שמיר לריטה. אסתר שמיר ממשיכה במרץ ומקליטה עוד אלבום שייצא בתחילת השנה העוקבת. בינתיים היא מוציאה שיר מחאה נשכח אך מעולה "אנחנו באותה הסירה" ועוד שירים כמו: מחול האש, רגע לפני הסערה ועוד. ריטה שעמדה בפני מבחן האלבום השני בהצלחה יתרה בצדק מוציאה עוד אלבום רווי בקלאסיקות אהובות עד היו ואלבום זה הוא: "ימי התום" שיצא היום לפני 37 שנים. בין השירים: תחת ירח ערבי, "אני חיה לי מיום ליום", "עטוף ברחמים" ו"הנסיכה והרוח,". 4. קורין אלאל- קורין מוציאה את אלבומה השני והמעולה ממש- "פירות אסורים"שממנו יוצאים: כבשים, פירות אסורים, שישי בלילה, תינוק בוכה ועוד הרבה אחרים. קורין היא אבידה ענקית שאיבדנו השנה הזאת ומבחינתי אחת היוצרות האהובות והראויות. 3. ירדנה ארזי- ירדנה היפה והכריזמטית שהיא גם פרפורמרית ענקית לכל היותר משגרת עוד להיטים מהאלבום הצועני: אל תעיר אותי בבוקר, מה יש לי וגם באפריל אותה שנה מייצגת אותנו באופן מרשים באירוויזיון עם השיר השובה לב "בן אדם" ושרה את שיר ההוקרה לשושנה דמארי ז"ל- עגילי דמאר. ומה עוד? דואט ממלכתי ומלכותי עם יהורם גאון "אדם אחר" והשיר "מחוזות האהבה" שאני אוהב בכל מאודי.
2. תיקו בין אילנה אביטל לבין חוה אלברשטיין. אילנה משחקת אותה באופן ראוי עם שירי האלבום "בלי בושה" ובהם: "תן", "קלף חזק" שבמקור ביצעה אסתר שמיר, "אתה המלך" המדהים ו"עוד תראה אותי" וגם "כמו זרים" .. סנונית ראשונה מהאלבום הבא "כיוונים נעלמים" שהיה חדשני עוד יותר הוא השיר "מגדלים בשמיים" המופתי. השנייה חוה יוצאת בעוד אלבום מופת שקרוי "הצורך במילה הצורך בשתיקה" שבו הרבה שרים מדהימים: קרקס, האוצר, שובע, הכישוף, קלפיםעלהמרפסת, רקמה אנושית אחת ושיר השנה הפרטי שלי "געגועים" שמדבר על הגעגוע להורים בשבת בבוקר. אלבוםמ ופתי שהיא ראויה לשבחים עליו. 1.זמרת השנה שלי היא גלי עטרי המלכה! גלי באלבום שזוכה להכניס ברשת ג' 7 שירים לראש המצעד ו6 מהם גם מביאים לה את פרס אלבום הטוב של השנה בתחנה(גלי צהל הפסיקו אגב את המצעד השבועי בספטמבר 1987 ולכן פחות משמעותיים). האלבוםנמכר ב-80,000 עותקים וזוכה לכל שבח. שירי נצח כמו: קסמים, רק אתמול, נפאל, כי איתך נ.ב, מקיץ אל החלום והשיר המדהים לא פחות "עוד מעט". ללא ספק היא הראויה
וכעת לקטגוריות החשובות:
1. הרכב השנה: משינה
2. זמר השנה: יהודה פוליקר
3. זמרת השנה: גלי עטרי
4. תגלית השנה: אורי פיינמן
5. שיר השנה: געגועים- חוה אלברשטיין
6. שיר האנדרייטד: סוף לסיפור- יהודית רביץ+ שיר אחרי הגשם- יהודה פוליקר
7. אומן אנדרייטד: מני בגר/ שלום חנוך/ אריק סיני/ דני סנדרסון
8. אלבום השנה: אפר ואבק- יהודה פוליקר, חום יולי אוגוסט- שלמה ארצי, הורך במילה הצורךבשתיקה-חוהאלברשטיין
וצעד אחד לפני ההר- גלי עטרי
9. קאמבק השנה: בני ברמן+ נתנאלה
10. הקליפ הטוב ביותר: הנסיכה והרוח- ריטה+ עוד מעט- גלי עטרי

ady18

Well-known member
צעד לפני אלבום חשוב של גלי ידוע לי שאתה מטורף עליו
שנה חזקה של פוליקר
אולי לא להרגיז אני כן נותנת בשנה הזאת לאילנית בחווה בתיקו קשה מתנצלת

feldman89

Well-known member
צעד לפני אלבום חשוב של גלי ידוע לי שאתה מטורף עליו
שנה חזקה של פוליקר
אולי לא להרגיז אני כן נותנת בשנה הזאת לאילנית בחווה בתיקו קשה מתנצלת
מקבל אבל את חייבת להודות שזאת שנה יפה של גלי ואם להיות כנים, האלבום הזה של גלי שבר הרבה שיאים כיוצא בזה הן מבחינת כמות השירים שצעדו במצעד השנתי- 6. אף זמר או זמרת והן מבחינת הצלחתו ברדיו. אולי את לא אוהבת אותה אבל גלי עטרי בימי גדולתה היא זמרת מאד מאד טובה ווקאלית עם שירה מרגשת ומדוייקץ כיום הרבה פחות ובה קולית אבל אז היא היתה מדהימה בטירוף ונשמעה מעולה. גם אין הרבה זמרות שמביאות להיטים במצעד של רשת ג' מ"ולנטינו" ועד מהמרחקים" שזה אומר 30 שנים בדיוק. אובייקטיבית היא מאד בולטת ולא תמיד קיבלה אהבה ביחס לכישרון. לא חייבים לאהוב את כל השירים של אומן, מותר לא ליפול אבל גלי עטרי זמרת מדהימה ובין המוכשרות שיש. מאד צרם לי שפעם השווית בינה לבין הגברת נועה קירל

ady18

Well-known member
מקבל אבל את חייבת להודות שזאת שנה יפה של גלי ואם להיות כנים, האלבום הזה של גלי שבר הרבה שיאים כיוצא בזה הן מבחינת כמות השירים שצעדו במצעד השנתי- 6. אף זמר או זמרת והן מבחינת הצלחתו ברדיו. אולי את לא אוהבת אותה אבל גלי עטרי בימי גדולתה היא זמרת מאד מאד טובה ווקאלית עם שירה מרגשת ומדוייקץ כיום הרבה פחות ובה קולית אבל אז היא היתה מדהימה בטירוף ונשמעה מעולה. גם אין הרבה זמרות שמביאות להיטים במצעד של רשת ג' מ"ולנטינו" ועד מהמרחקים" שזה אומר 30 שנים בדיוק. אובייקטיבית היא מאד בולטת ולא תמיד קיבלה אהבה ביחס לכישרון. לא חייבים לאהוב את כל השירים של אומן, מותר לא ליפול אבל גלי עטרי זמרת מדהימה ובין המוכשרות שיש. מאד צרם לי שפעם השווית בינה לבין הגברת נועה קירל
אמרתי האלבום הזה קצת פחות.

ady18

Well-known member
אלבום ענק של יהודה בקצת יהודה מאשר קצת בשלמה חום יולי אוגוסט אבל אפר ואבק מצמרר
נראה לי שיותר ירח ולונה פארק מאותם השנים.
כנראה

feldman89

Well-known member
תראי: אילנית זמרת ענקית בכל שנה אבל בשנה הזאת לא בלטה או הצטיינה בהרבה שירים. אני אוהב אותה מאד מאד אבל היא לא בשנה הזאת הבחירה שלי. אילנה אביטל כבר יותר מתבקשת להיות זמרת השנה והיא ראויה מאד לפי דעתי.

ady18

Well-known member
תראי: אילנית זמרת ענקית בכל שנה אבל בשנה הזאת לא בלטה או הצטיינה בהרבה שירים. אני אוהב אותה מאד מאד אבל היא לא בשנה הזאת הבחירה שלי. אילנה אביטל כבר יותר מתבקשת להיות זמרת השנה והיא ראויה מאד לפי דעתי.
ומי זכה במצעד המקורי

feldman89

Well-known member
יהודיץ רביץ הביאה חתיכת אלבום. גם ידוע שאתה לא אוהב .
זה לא נכון ולא מדוייק. יחסית אל הרבה אנשים ואל הקהל אז אני פחות אבל אני כן אני אוהב מאד. באה מאהבה השיר לא הכי הכי אהוב עליי ובכלל האלבום "דרך המשי" אהוב עליי הרבה יותר בתקופה ההיא. שיר יפה באה מאהבה אבל את בעצמך לא בעדו אז למה את מתפלאת?!

ady18

Well-known member
זה לא נכון ולא מדוייק. יחסית אל הרבה אנשים ואל הקהל אז אני פחות אבל אני כן אני אוהב מאד. באה מאהבה השיר לא הכי הכי אהוב עליי ובכלל האלבום "דרך המשי" אהוב עליי הרבה יותר בתקופה ההיא. שיר יפה באה מאהבה אבל את בעצמך לא בעדו אז למה את מתפלאת?!
הבנתי.

ady18

Well-known member
חווה ראויה גם ביתקו אמרתי
אחרי זה הגברת יהודית.

ady18

Well-known member
זמר השנה: אדם, זמרת השנה: ירדנה ארזי ולהקת השנה: משינה.
הטעם שלי בשנה הזאת אחר קצת וזה לטובה מבחינתי.
פשש וואו כיוון אחר לגמרי.
אדם פצצה בדיבעד אני מרגישה פספוס שאני ארצה להכיר עוד ועוד.
משינה בהתחלה לא היה לקבל כבר אמרתי בעבר
ירדנה לא בשנה גדולה כזאת?
לא ידוע קצת בלבל אותי

נערך לאחרונה ב:

feldman89

Well-known member
פשש וואו כיוון אחר לגמרי.
אדם פצצה בדיבעד אני מרגישה פספוס שאני ארצה להכיר עוד ועוד.
משינה בהתחלה לא היה לקבל כבר אמרתי בעבר
ירדנה לא בשנה גדולה כזאת?
לא ידוע קצת בלבל אותי
אדם- יש לי הצתה מאוחרת עם הזמר המשגע הזה. למדתי לאהוב אותו באמת באמת. הוא ומני בגר פשוט זמרים ענקיים באותה התקופה!!
משינה- להקה נהדרת
ירדנה בשנה חזקה פחות או יותר זה הכל יחסי. כמובן שהאלבום "עוד יום אחד" הוא בטופ האלבומים של ירדוש אבל לא מציין אותו עדיין כי חלק מהשירים בו הם מתשמ"ט

ady18

Well-known member
אדם- יש לי הצתה מאוחרת עם הזמר המשגע הזה. למדתי לאהוב אותו באמת באמת. הוא ומני בגר פשוט זמרים ענקיים באותה התקופה!!
משינה- להקה נהדרת
ירדנה בשנה חזקה פחות או יותר זה הכל יחסי. כמובן שהאלבום "עוד יום אחד" הוא בטופ האלבומים של ירדוש אבל לא מציין אותו עדיין כי חלק מהשירים בו הם מתשמ"ט
הבנתי סבבה

למעלה