שרשור על BMI, משקל, כושר וכאלה....

debby12

New member
מנהל
שרשור על BMI, משקל, כושר וכאלה....

אז ככה. כל חיי הייתי רזה באופן יחסי (בתור ילדה ונערה הייתי בכלל מהסוג השחיפי שבו הרופאים נוזפים בהורים למה הם לא מכריחים אותי לאכול יותר. סבתי המתוקה, עליה השלום, לדעתי חטפה את מחלת הלב הראשונה שלה מתוך חרדות על כך שאני לא אוכלת
.

אין לי חולשה מיוחדת למתוקים (כלומר - אני נהנית משוקולד פה ושם אבל אין לי בעיה להפסיק אחרי קוביה-שתיים). ובהיותי מצוליאקת עם חותמת, אסור לי לגעת ברוב הפיצה/עוגות/עוגיות שמגישים באירועי עבודה וכאלה - בשבילי זה כמו רעל עכברים. ועם כל האמור לעיל... לאורך השנים והלידות מסתבר שהתרחבתי עד מאוד
. בחגים בדצמבר יצא לי לעלות על משקל וחטפתי סחרחורת....

סקרנית להחכים מחכמת ההמונים פה - האם יש לכם שגרת ספורט שאתם מחבבים במיוחד ומהי (עד עכשיו היה לי רק פילטס אבל זה בבירור לא מספיק). אותו כנ"ל לגבי שגרת מזון לצורך ירידה במשקל.

בינתיים גילתי את Bright Line Eating סתם מתוך כתבה בטמקא. אני מנסה לעקוב אחרי זה (בלי החרטא של המדיטציה וההתחייבויות בכתב - יש לי מספיק כוח רצון משל עצמי). הצלחתי לרדת 7 ליברות ב-5 שבועות (הרבה יותר כיף למדוד בליברות מאשר בק"ג שם זה רק ירידה של 3.18 ק"ג עלובים...). הבעיה היא שחצי מהזמן מסתובב לי הראש מרוב רעב.... וחוץ מזה יש עוד כל כך הרבה לרדת

אשמח לשמוע הגיגים ,עידודים, סיפורי הצלחה, סיפורי כשלון, טיפים, המלצות, אנטי המלצות וכו'

randomwinds

New member
"שגרת ספורט" בפלנט פיטנס השכונתי מתורגמת ל"שגרת ינואר"

תופעה שחוזרת על עצמה מידי שנה. בימים הראשונים של ינואר הג'ים מפוצץ. אחרי בערך שבועיים, התפוסה יורדת פלאים - עד ינואר הבא.

עוד תופעה שחוזרת על עצמה היא מגוון הסיבות שאני יכול להעלות בדעתי כל יום מדוע לא ללכת לגי'ם היום.

הגישה שאימצתי היא להקפיד לבקר בחדר כושר כל יום סביב אותה שעה באדיקות "דתית". גים דוחה ישיבות, שבת ואפילו דוחה כיפור. אם מוישה ירד מההר (בפעם השניה) ביום כיפור ועוד עם לוחות אבן ביד! מי אני שאוותר על איזה שני מייל מזופתים בשיפוע של בקושי 1%

debby12

New member
מנהל
נשמע מעולה

2 מייל ביום, 7 ימים בשבוע? אליל אתה!.

אתה אשקרה רץ אותם? או ב"הליכה מהירה"?

randomwinds

New member
בשבוע שלי 6 ימים. אבל הנקודה אחרת ואפילו אלוהים פיספס אותה

הנקודה היא להתמיד. זה לא חכמה לעבוד 6 ימים וביום השביעי לנוח לנצח, נקודה שאלוהים קצת פיספס אם כי לזכותו יאמר שיש לו בעיה גדולה יותר. הוא לא קיים.

לעצם העניין, לי זה עובד. אחרי שעות של ישיבה, אני מרגיש טוב יותר אחרי פעילות גופנית למרות שישנה הרגשת עצלות לפניה.

אני מניח שזה מאוד אינדבידואלי ושמאוד יתכן שכל ענין הפעילות הגופנית שונה בין המגדרים.

אה כן, בכיפור הג'ים מוחלף בהליכה לפארק. אפילו המכולת של הרוסי בפרמינגהם שפתוחה כל השנה, סגורה בכיפור. ואני - קטונתי

iris mom of two

New member
ככה זה הגיל, משנה את המטבוליקה.

ממשקל אסור להתרגש. זה בסדר להיות קצת כבדים יותר. מה שחשוב זה הבריאות.
יש רזים עם כולסטרול גבוה, ושמנים שבריאים כמו שור.
אז מה כן?
להכנס לכושר זה תמיד טוב. השיטה שלי? להשתתף במרוצי 5 קילומטר. מה שיותר, לא כי אני מצפה להגיע למקום ראשון. כן בשביל החולצה שמקבלים. אבל עוד יותר כי מרוצים ה הדבר היחיד שיגרום לי לרוץ, ולהתאמן. אז אני רצה בין פעם לשלושה פעמים בשבוע.
בנוסף, אני מטפסת קירות, אבל כל דבר של אמוני שרירים יעזור. ומה שעובד בשבילי, לאו דווקא יעבוד בשבילך.
יש לי חברה בריקוד זה מה שעושה לה את זה, אחרת נשבעת בשחיה. שלישית נהנית דווקא מכדורשת.
מה יעבוד בשבילך? ספורט שתהני ממנו.
שגרת מזון? נראה שאת כבר עושה את הדברים הנכונים.

debby12

New member
מנהל
תודה
. ספורט שאהנה ממנו הוא לדעתי דבר

שאיננו קיים בעולמנו.... אולי פילטס רפורמר אבל נוכחתי שזה כנראה "לא מספיק".

באופן כללי ספורט הוא תמיד סבל עבורי.

iris mom of two

New member
פילאטיס זה מעולה, אבל באמת לא מספיק

את צריכה לשלב קרדיו. אם היית שואלת אותי לפני שנה הייתי אומרת לך שריצה זה לא בשבילי. בחיים לא נהניתי מריצה.
בינתיים הצלחתי להגיע runners high כמה פעמים, זה אמיתי!
אבל אולי רכיבה על אופניים? או חתירה באגם? יש המון דברים שאפשר לעשות.
&nbsp
ואם orange theory יעבוד בשבילך, גם זה מעולה. באמת שלא חשוב מה. יותר חשוב שזה יהיה משהו שאת תהיי מסוגלת להתמיד בו. לכל אחד יש את השיטה שלו, וכל אחד יכול, אבל זה לפעמים נסוי וטעייה. אל תהיי קשה על עצמך, ויהי מה

Mיה1

New member
OTF

ממליצה בחום. זו מסגרת של שעה עם מדריך/ת כושר שמנהלים תחנות של הליכון, חתירה ומשקולות/TRX. כל שיעור שונה מקודמו ועובדים על איזורים שונים.
יתרונות: לא משעמם, שילוב של אירובי ובניית שריר, הדרכה מונעת פציעות, מתאים לכל רמת כושר (למשל הליכון, אפשר לבחור בקצב הליכה ועם הזמו להשתפר ולעבור לריצה), אפשרות להצטרף לשעורים בOTF בעיר/סטייט/מדינה אחרת במסגרת המנוי וכך לא לפספס את שיגרת האימון.
חסרון:קצת פרייסי ביחד למקומות אחרים, התמכרות

debby12

New member
מנהל
מעניין! תודה. מעודי לא שמעתי על זה

אני מניחה שאת מתכוונת לרשת שנקראת OTF? https://www.orangetheoryfitness.com/service/directorylisting

מה ההבדל בין ORANGE 3G לבין ORANGE60?

בכל מקרה נראה מעניין בהחלט. אולי אחרי שאסיים את תקופת החובה שלי בסידור הנוכחי אנסה.

Mיה1

New member
ההבדל

ORANGE 3G מחולק ל 3תחנות קצרות מתחלפות וב ORANGE60 בדרכ מחולק ל2 תחנות ועושים חצי שיעור בכל תחנה. כל השיעורים אורכים 60 דק'

danakama10

New member
לגבי התעמלות

טרמפולינה. יש כאלו קטנות שאפשר לשים בפינה בחדר שינה. אפשר לשים מול טלויזיה/אייפאד או פשוט להקשיב תוך כדי לאיזה פודקאסט נחמד וכך הזמן עובר מהר. עדיף לקנות אחת מקצועית שעולה $$$ אם יש אפשרות. יש כאלו שאת יכולה גם לקפל בקלות לתוך מזוודה (גדולה) ולקחת איתך. תחפשי ביוטיוב rebounder workout, יש המון רעיונות. כל דבר שאת עושה על הטרמפולינה שורף הרבה יותר קלוריות ונאסא הגיעו למסקנה שהתעמלות על טרמפולינה היא הספורט המועדף ביותר לאסטרונאוטים מבחינת חיזוק העצמות, ויש לזה המון יתרונות נוספים.
לגבי אוכל - לקצץ כמויות בצורה שאת רעבה כל הזמן זה לא טוב. תורידי פחממות ותעלי את % השומן שאת אוכלת (כמובן ששומן בריא), ותאכלי כמה שפחות אוכל מעובד וכמה שפחות סוכרים, הם הבעיה העיקרית.

placid1

New member
טרמפולינה יכולה להיות בעייתית לנשים מבוגרות/מתבגרות, בעיקר

כאלה שעברו לידה או מספר לידות. האימפקט יכול להחמיר או לגרום בעיות שקשורות לרצפת האגן, ביניהן דליפת שתן.

debby12

New member
מנהל
תודה. הטרמפולינה איננה בשבילי - היא עושה לי אסוסיאציות

של ברכיים מתקפלות לתוך השיניים....

אוכל מעובד (אפילו ברמה של לחם) יצא מחיי יחד עם כל סוג של סוכר וכל סוג של קמח (גם קמח נטול גלוטן. קמח עם גלוטן ממילא אסור לי). ההרגשה של הקילוגרמים נושרים היא מעצימה ולא מוכרת לי [זו הפעם הראשונה בחיים שאני באופן רשמי בדיאטה בנסיון לרזות]

danakama10

New member

ממש לא צריך לקפוץ גבוה, נהפוך הוא.
בכל מקרה, מקווה שתמצאי את התוכנית שמתאימה לך.

nogala1

New member
ספורט זה נהדר להמון דברים אבל... זה לא מרזה

או , כמו שאמר לי הרופא - הפה שלנו תמיד יהיה מהיר יותר מהרגליים שלנו (תרגום קלוקל מאנגלית)
הדרך היחידה לרזות היא לאכול פחות ומתוך מודעות למה שאנחנו אוכלים - היות ואת מתארת מצב שבו עלית לאחרונה במשקל - האם בדקת את בלוטת התריס שלך ?
בעלי ואני נרשמנו דרך עבודתו לתוכנית שנקראית naturally slim (היא תוכנית און ליין ) ושנינו ירדנו במשקל ושמרנו על המשקל החדש כבר יותר משנה .

debby12

New member
מנהל
תודה. אני מסכימה איתך שמספורט

לא נהיים רזים. פשוט זה בריא בלי קשר.... לא בדקתי את בלוטת התריס - אולי שווה לבדוק. אבעיה היא שזה לא "לאחרונה" אלא זה באופן הדרגתי בערך 8 שנים בערך

gal1245

New member
וגם צום לסירוגין

אז הנה מה שאני עושה: לפני כמה שבועות התחלתי בסוג של דיאטה קטוגנית (סוג של, כי אוכלת יותר דגים ועוף מאשר בשר), בינתיים הולך טוב ולהפתעתי אני לא מרגישה רעב והקילוגרמים די נושרים. בשבילי זה היה יעיל מאוד בהתמודדות עם דפוס של נשנוש בלתי פוסק ורכבת הרים של רמות סוכר בדם. התכנית היא להמשיך עם הקיטו רק עוד כמה חודשים (ואז להוסיף מגוון פירות,ירקות, קטניות וכו').

עוד לפני כן התחלתי לעשות צום לסירוגין (18-6), התרגלתי לדלג על ארוחת בוקר, או יותר נכון לוותר על המשהו המתוק ליד הקפה של הבוקר. להבנתי הלא מבוססת מדעית, הגבלת שעות האכילה מאפשרת לגוף זמן לסיים את העיכול ולהתפנות לתהליכים חשובים אחרים (פירוק שומנים, אבל לא רק).

ספורט: מתאפקת לא לרוץ בינתיים, כדי לא להכניס את הגוף לסטרס שעלול דווקא לעצור ירידה במשקל. עושה הליכות ארוכות כשאפשר.
ויוגה, אין על יוגה, לגוף ולנפש. העניין זה למצוא מורה טוב/ה שהופכים את השעור למשהו שהוא מעבר לרק ספורט (בהשוואה לפילאטיס למשל). חסרון - השעורים ארוכים, בד"כ שעה וחצי, וסך הכל עם התארגנות, נסיעה, חנייה, קרוב לשעתיים וחצי.

גם אני ממליצה לחשוב על הנושא ההורמונלי, יש לזה הרבה השפעה על המטבוליזם שלנו. אם רלוונטי אז באמת שווה לבדוק את בלוטת התריס (צריך לעשות פאנל מקיף, לא רק TSH), להשתדל לישון מספיק וטוב ולהפחית סטרס כמה שאפשר (לצערי כרגע לא ממש אפשר).

כשאני חושבת על זה, המוטיבציה שלי לדיאטה התעוררה בין היתר בהקשר של הדיון שהיה פה על ביטוחי חיים וכשהתברר לי שיש לרוב בדיקה רפואית ורצוי להיות עם BMI תקין. אז תודה לפורום

debby12

New member
מנהל
כמוני כמוך...

הסיבה בגינה עליתי על המשקל בסוף דצמבר היתה כי בא הלבורנט של חברת הטרם לייף אינשורנס לקחת דם ולמדוד גובה ומשקל. ואז חטפתי את השוק.....

תודה על מה שכתבת אבל לא הבנתי מה זה 6-18. צמים משש בבוקר עד שש בערב?
או שהכוונה שכל האכילה נעשית רק במשך 6 שעות ביממה על פי בחירתך? (אני מניחה משהו כמו 12 בצהריים עד 6 בערב?). ואז במהלך שש שעות האכילה המותרות את אוכלת מה שמתחשק לך? מאיפה הרעיון של ה"קיטו"? (נשמע לי כמו בירת אקוודור....).

שאי ברכה על השגיך הנאים

gal1245

New member
התכוונתי 16-8...

אוכלים בחלון זמנים של 8 שעות (לא משנה מתי, כל עוד זה לא באמצע הלילה). בפועל אוכלת מארוחת צהריים, ועד 6-7 בערב. למזלי זה דווקא הולך בקלות.

לדיאטה קטוגנית הגעתי בעקבות בת משפחה שעושה את הדיאטה בארץ בליווי רפואי. יש קהילות, פורומים ומתכונים לרוב. זו דיאטה שנוייה במחלוקת (כמו הרבה דיאטות אחרות) וקיצונית למדי, אבל הרבה עקרונות כמו הורדת גלוטן, סוכר, מזון מעובד, ואכילת שומנים בריאים נראים לי חיוביים באופן כללי. אני לא ממש קרניבורית, וגם מאוד אוהבת פירות, כך שבתכנית לעבור לאכילה מגוונת יותר תוך חודשיים שלושה.
תודה על העידוד, בהצלחה גם לך

למעלה