שרשור פואמות אהובות

Random23

New member
שרשור פואמות אהובות

אני כותב גם בכדי ללמוד להעריך שירה אני זוכר איך בתיכון למדתי פואמות של ביאליק ולא הצלחתי להבין על מה הרעש לא דיבר אליי ולא בגלל קושי בהבנת הנקרא אולי אם נשיג אחד לשני כמה פואמות אהובות נוכל כולנו ללמוד ולהנות אשמח עם אנשים יוכלו לשרשר כאן פואמות (מפורסמות יותר או פחות, של יוצרים מבוססים) אהובות עליהם - או להראות לינקים? (בהנחה שזה חוקי והכל) ואולי להסביר בכמה מילים מדוע. מה דעתכם?

Random23

New member
ואם להתחיל -

possibilities / Wislawa Szymborska שיר שקראתי לאחרונה והותיר עלי חותם. השיר 'לא שירי' במופגן ובעצם מורכב מאוסף של משפטים במבנה דומה. הדבר שאהבתי במיוחד היה התמימות המופגנת כאן, ודרך ה'משחק' הפשוט של המשוררת, "אני מעדיפה.." נשקפת תמונת עולם. במיוחד השורה: (אנא הרשו לי לתרגם :) אני מעדיפה את האבסורד שבכתיבת שירה לאבסורד שבאי כתיבת שירה.

milim

New member
שיר מקסים ויוזמה ברוכה

צריך לשאול את קסנדרה אם מותר מבחינת זכויות יוצרים וכו'. מצווייייננננתתת סימבורסקה ובחרת אחד נהדר.תודה.

קסנדרה*

New member
גבי זכויות יוצרים, אז ככה.....

ניתן להעביר קישור לשיר, להעתיק לכאן שיר אסור, אלא אם עברו 70 שנה למות המשורר. ויסלבה שימבורסקה, עדיין חיה, שתחייה עד 120. אם אתם תנהלו דיון כלשהו אז ניתן להעלות כאן את השיר, במידה ולא, אז רק קישור. קסנדרה

milim

New member
קשור לבחירה שלי- "כמה טוב להכיר

את מיסטר ליר"- החמשירים והציורים שלו מלווים אותי מילדות כמו חברים טובים. עדין מתמוגגת מהנונסנס(באנגלית זה כל כך יותר חכם- איהגיון ולא רק שטות) המצורפת לחכמת חיים וראיית אנשים לפני ולפנים. אני אישית מתה על האישה עם כובע התתורה (ככה מתרגמים bonnet???) והציפורים:)

Random23

New member
מענייין

לא הכרתי את זה. ודווקא אני משתעשע במשהו דומה ביום האחרון (הרבה יותר רדוד וסקסיסטי עם חריזה גרועה בהרבה לצערי..שלא לדבר על משקל)

בעקבות שימבורסקה../images/Emo39.gif

ראנדום, בחרת באחד האהובים עליי. את השיר הבא כתבתי בעקבות שימבורסקה ובהשפעת השיר, לפני כשנתיים. אינטימיות (בעקבות ויסלבה שימבורסקה) אֲנִי אוֹהֶבֶת לָחוּשׁ אֶת הַדָּם פּוֹעֵם בְּעוֹרְקַי כְּשֶׁאֲנִי פּוֹסַעַת בִּמְהִירוּת עַל קַו הָחוֹף. אֲנִי אוֹהֶבֶת לִרְאוֹת אֵיךְ הָעֲקֵבוֹת שֶׁאֲנִי מוֹתִירָה מְאֲחוֹרַי מִתְכַּהִים בַּמַּיִם. אֲנִי מַעֲדִיפָה לִנְעוֹל נַעֲלַיִם וְלא סַנְדָּלִים. אֵינִי אוֹהֶבֶת לִגְרוֹב גַּרְבַּיִם מִצֶּמֶר. אֲנִי אוֹהֶבֶת לְהִתְבּוֹנֵן בְּכַפּוֹת יָדַּיִם. אֲנִי אוֹהֶבֶת לְהַעֲבִיר כַּף יָד פְּתוּחָה בְּשֵׂעַר ראשִׁי, אוֹ בְּשֵׂעַר ראשְׁךָ. אֲנִי אוֹהֶבֶת סְרִיגִים מִכֻּתְנָה. הַמַּרְאֶה שֶׁל שְׂדוֹת הַכֻּתְנָה הַמַּלְבִּינִים מַשְׁרֶה עַלָי תְּחוּשָׁה שֶׁל חופֶשׁ. עַנְנֵי נוֹצוֹת יָפִים בְּעֵינַי מְעַנְנֵי עַרֵמוֹת מַשְׁחִירִים, כְּבֵדִים מִמַּיִם. אֲנִי אוֹהֶבֶת אֶת הַמִּשְׁטָח הַצַּמְרִי, הַלָּבָן, הַנִּפְרַשׂ מִתַּחַת לַמָּטוֹס. אֵינִּי אוֹהֶבֶת לַטּוּס. אֲנִי מְתַעֶבֶת בָּתֵי חוֹלִים וּשְׂדוֹת תְּעוּפָה, שֶׁהֵם כּמוֹ מְדִינָה אֶקְסְטֶרִיטוֹרְיָאלִית, שֶׁיֵשׁ בָּה יוֹם מְלָאכוּתִי תְּמִידִי. אֲנִי שׂוֹנֵאת הָמּוֹן אָדָּם וְרִקוּדֵּי עַם. אֲנִי אוֹהֶבֶת מוּסִּיקַת בְּלוּז. הַשָׁעָה הָאֲהוּבָה עַלָי בַּיְּמָמָה הִיא שְׁעַת לַיְלָה מְאֻחֶרֶת, תֵּכֶף לִפְנֵי שֶׁמַפְצִיעַ יוֹם חָדָשׁ. דַּם הַזּוֹלֵג מִפֶּצַע פּתוּחַ עוֹשֶׂה לִי צְמַרְמרֶת. אֲנִי אוֹהֶבֶת אוֹתְךָ אוֹמֵר "שַׁדָיִם". אֲנִי אוֹהֶבֶת לְהִתְכַּרְבֵּל בַּמְּעִיל כְּשֶׁרוּחַ צוֹנֵן חוֹבֵט בְּפָנַי. אֲנִי אוֹהֶבֶת רֵיחַ שֶׁל חָלָב חַם עִם וָנִיל, וְאֶת טַעֲמוׁהַמָּר שֶׁל הַקָּפֶה. אֲנִי שׂוֹנֵאת גּוּיָאבוֹת. לִפְעָמִים אֲנִי שׂוֹנֵאת אוֹתְךָ. כְּשֶׁאֲנִי מְרִיחָה דֶּשֶא שֶׁנִקְצַּץ זֶה עַתָּה, אֲנִי חוֹשֶׁבֶת עַל הֶאָבִיב. אֲנִי אוֹהֶבֶת כָּל עוֹנָה בּעִתָהּ. חִלוּפֵי הָעוֹנוֹת מַשְׁרִים עַלָי תֻּגָּה. כְּמוֹ עַכְשָׁו. (מצטערת שאני עונה בשיר משלי דווקא, פשוט הזכרת לי נשכחות. תודה.)

Random23

New member
הזדהות

מעניין שאת בוחרת לכתוב "שונאת". שימבורסקה לא דברה על שנאה או אהבה. היא דיברה רק על העדפה - המבט שלך מוחלט ובינארי, שלה הרבה יותר רחב.. הומני? אני חושב שהמילה מעדיפה קריטית בשיר שלה.. מה שיפה בכתיבה פרושה כזו(שלך ושלה כאחת) היא שיש שורות שמעוררות הזדהות עזה ביותר. אהבתי מאוד את השורה על הקפה. . לאהוב את החלומות הורודים, ו*גם* את המציאות הקשה. גורם לך להבין שלמרות הכל באמת יש דברים במציאות שאין בחלומות.. או שזה מה שאני בוחר לקחת :)

הזדהות עם ראנדום ומלים../images/Emo9.gif../images/Emo39.gif

ראנדום יקר, (כאן מותר להסביר, זה לא הפורום "ההוא"...) ראשית, לא רציתי להעתיק משימבורסקה אלא רק לללכת בעקבות רעיון. שנית - חשבתי לעצמי - למה שלא תגידי דברים ברורים (סופסופ)? למה שלא תאמרי שאת "אוהבת" או "מתעבת" או "שונאת"? כלומר, זה היה מעין משחק אומץ בלבחור ולהגדיר. אגב, שים לב שה"שנאה" אינה תמיד ברורה ונוקבת - "לפעמים אני...". זה נחמד בעיניי שאתה יכול לקחת מה שנוגע בך. תודה. מלים יקירתי, גם את (שונאת ריקודי עם)?

aiziq

New member
עכשיו הרגזתן אותי ../images/Emo46.gif

מה רע בריקודי עם

aiziq

New member
עד כדי כך התרגזתי שאני הולך!

לטייל במדבר יהודה ומקווה לחזור בריא ושלם מחר בלילה

milim

New member
לא לגלות לאף אחד בבקשה -

כמה פעמים ניסיתי ללמוד את הצעדים והקפיצות לימין ולשמאל ועוד בצעד תימני כמעט שברתי רגל של זה שלידי. בלט לא עזר לי אז הבנתי שרקודי-עם זה לאנשים מסוג אחר. ביום העצמאות במסיבה אני שרה בצד או מצטרפת בהתלהבות ליש לנו תיש

מבינה ומוסיפה../images/Emo39.gif../images/Emo13.gif

מבינה אותך מלים יקירתי, רק שאני תמיד תירצתי את הרתיעה הזאת לזה שאינני יכולה לסבול את האחידות והשורות והמעגלים וזה תמיד הזכיר לי את הסגידה לשמש העמים ואת "כל בני האדם שווים" ומה שלא - נחתוך... (אבל כמובן שזו רק אני). (ואיציק - בקשר להצעה שלך שתיכף תגיע - תודה, יש לי כבר משל עצמי).

milim

New member
בקטגורית שירה בציבור עם

הנקודה הצהובה שתמיד קפצה מעל המילים ועשתה לי סחרחורת וגם הקצב האיטי - של זו שמאגנת שהיא בדרך כלל זייפה בקול גדול. אבל כמה אני נמרחת היום לשמע המילים שירה בציבור (זה בשביל איציק:)

milim

New member
נו מה יש לי כל הזמן במקום הלא נכון

כיף לך בטיול איציק:)

למעלה