שרשור פייט קלאב

goldyboy

New member
שרשור פייט קלאב ../images/Emo67.gif ../images/Emo122.gif

הגיע הזמן לתת קצת ניתוח לסרט הזה, שהשפיע על המון אנשים, ושינה להם כמה נקודות השקפה (ביניהם אני). עכשיו אני קורא את הספר (באנגלית) שהוא גם מעולה, ויש דברים שם שנראים לי לא מובנים. אז כמו שיש פורום למטריקס, אז נראה לי כשאי שאנחנו נעשה לנו כאן פינה של פייט קלאב (במובן מסוים שני הסרטים האלה, שנראים שונים זה מזה לחלוטין, משלימים אחד את השני). אז ככה, שאלה: ג'ק אומר בסרט "ככל שהזמן עובר, שיעור ההישרדות של כולם יורד לאפס". מה זה אומר?

מיצי007

New member
התשובה שלי

קודם כל אני חושבת שאתה צודק בנוגע להערתך לגבי פייט קלאב. אבל אני לא חושבת שיש להשוות בכלל בין פייט לסרט מטריקס. לטעמי המטריקס זה סרט שעשו ממנו יותר מידי,לעומת פייט קלאב שזוכה להערכה הגדולה בין האנשים שבאמת מבינים את הכוונה הפשוטה והמורכבת ביחד של הסרט. בנוגע למשפט שאמרת:ככל שהזמן עובר,שיעור ההישרדות של כולם יורד לאפס אני חושבת שבמשפט הזה באה לידי ביטוי המורכבות שבפייט קלאב. הכוונה,לטעמי לפחות,היא שככל שבנאדם מתבגר הוא יותר מבין את משמעות המוות,יותר מודע לסכנות סביבו ולסביבה המתפתחת ומשתנה,וככל שהזמן עובר-המודעות של האדם גדלה. ככל שהמודעות של האדם גדלה והוא יותר מבין כך שיעור ההישרדות שלו יורד,מכיוון שרמת המודעות עולה עם הזמן האדם הופך יותר ויותר אדיש למה שעלול לקרות לו כי הוא כבר מבין זאת.ההישרדות המדוברת פה היא לא הישרדות פיזית-מבחינה של מוות פיזי,ההישרדות המדוברת כאן היא הישרדות רוחנית.אם האדם מבין יותר,יודע הכל,חסרות לו הפתעות בחיים,הוא הופך ליותר ויותר למעין יצור מקובע בדעותיו וכך הסיכוי שלו להמשיך ולהתקיים כאדם אחר במציאות אחרת(מציאות מתקדמת...) הולך ופוחת. הבנתוס
או שיותר מידי בלבלתי פה
מקווה שנתתי תשובה ברורה.

goldyboy

New member
התבלגנתי קצת ../images/Emo9.gif

אקרא שוב, לנסות להבין יותר טוב. בקשר להשוואה בין מטריקס לפייט קלאב, אז ככה: הקשר ביניהם, כמו שאני רואה אותו, הוא ששניהם מציעים אלטרנטיבה לצורת החיים של היום. אפשר להתווכח על טיבה של האלטרנטיבה, אבל עדיין. מטריקס מציע את העולם האמיתי כמו שהם רואים אותו, לעומת המטריקס שבו אנשים משועבדים לצורת החיים שלהם, ופייט קלאב מציע את העולם האמיתי שלו, שמתקיים אך ורק בשעות שבין מתי שפייט קלאב מתחיל לבין מתי שפייט קלאב נגמר, שנמצא במרתפים, שבו אנשים קורעים אחד לשני את הצורה, וע"י כך מגיעים לנירוונה, נגאלים, כמו שטיילר אומר (בספר), לעומת העולם שבחוץ שבו אנשים משועבדים גם לדרך חיים שלהם, בעיקר לתרבות הצריכה. זאת דעתי, למרות שזה לא פורום מטריקס כאן. את ההקשר עשיתי בשביל להבהיר שלמרות שזהו סרט חשוב ומשמעותי, אין עדיין מקום שבו אפשר לתת לו התייחסות ולנתח אותו, כמו שיש למטריקס למשל. אז המקום הזה נראה לי הכי טוב.

מיצי007

New member
אם ההקשר הוא ברמה כזאת

אז אתה צודק בהחלט. ותנסה לקרוא שוב,כי שקראתי את מה שכתבתי בפעם השנייה הצלחתי להבין למה התכוונתי

goldyboy

New member
נראה לי שהבנתי

בסרט, בעצם לדמות אד נורטון מגלם לא קוראים באמת ג'ק. זה שם שהוא לקח מהכתבים של הדייר שגר לפניהם שם שהיה כותב על עצמו בגוף ראשון בתור איבר בגוף של מישהו שקוראים לו ג'ק (אולי הוא עצמו). הרי לא אומרים את השם שלו שם, ובכרטיס ביקור שהוא נותן למרלה לא רשום השם (ואז היא שואלת אותו מה השם האמיתי שלו ואם זה אחד מהשמות המטופשים שהוא נותן לעצמו כל ערב). נראה שהוא בעצם כל כך חסר אישיות, שאין לו אפילו שם והוא צריך להמציא דמות ולקחת את הזהות שלה (טיילר).

S P O C K

New member
זה לא שהוא חסר אישיות

זה שהוא מייצג את כל הגברים. NO? או ש.. גם וגם o_O

מיצי007

New member
הוא לא מייצג רק גברים שירלי

הוא מייצג יותר מזה. טיילר\ג'ק יכל להיות גם אישה מצד יוצר הסיפור. הוא מייצג את המסר של הסרט,לאו דווקא כדמות גברית או נשית. תראי,היוצר של הסיפור צ'אק פאלניק בחר בדמות הגברית,כי הוא אמר בעצמו שהוא קצת דבק לסטריאוטיפים-שיצירת הסביבה של מועדון קרב הכרחית להיות מלאה בגבריות מתפרצת,אבל מבחינה של בחירת הדמות לאחר מכן וקביעת מינה לפי המשך העלילה,זה לא היה משנה אם היא הייתה גברית או נשית. פשוט בגלל המועדון קרב,הסופר חש שיש צורך שהדמות תהיה גברית.

S P O C K

New member
אני דוקא קראתי באיזשהו מקום

שהסרט בין השאר מתאר את המלחמה של הגברים בעולם נשי.

מיצי007

New member
לדמות באמת אין שם

הדמות היא חסרת זהות לחלוטין.היא משמשת ככלי להעברת המסר. ג'ק,זה באמת הדייר שגר בבניין לפני שטיילר פלש אליו. הוא כתב קובץ סיפורים על האיברים שלו,לא בגוף ראשון-אלא בגוף שלישי. קראו לו ג'ק על הסט צילומים וזה בכלל התבסס בכל מיני מקומות כשמה של הדמות בגלל שזה היה יותר נוח להגיד ג'ק מאשר המספר\הקריין כל פעם ופעם. הדמות היא חסרת כל אישיות,האישיות המדומה שלה היא טיילר. כפי שציינתי,הוא שם רק כדי להעביר את המסר.

מיצי007

New member
זה מה שהיה לי על המחשב

עד לפני חודש. אם הייתי יכולה להעלות את הטפט לגלריות הייתי,אבל פשוט יש לי בעיה עם המחשב.

S P O C K

New member
אם כבר אנחנו עושים שרשור כזה..

מה התפקיד של מרלה? עכשיו אני מניחה שכמו שהם נלחמים כדי לספק יצר פרהיסטורי, אז מרלה היא כדי אממ.. יצר פרהיסטורי אחר? אבל חוץ מזה - יש לה עוד משהו, לא? ובסוף כשהם מחזיקים ידיים מול הבניינים המתמוטטים - מה הנקודה של זה? כשראיתי את זה בפעם הראשונה, זה נראה לי כאילו הם האדון והמלכה של העולם החדש..חח

מיצי007

New member
אני אשתדל לענות לך על זה

אבל שוב אני אומרת-זה רק מנקודת המבט שלי.
מה התפקיד של מרלה
אני חושבת,שבהתאם למה שאמרת-נכון היא שם כדי לעורר יצר פרההיסטורי של תשוקה ואהבה אצל טיילר\ג'ק. אבל היא גם שם כדי לדחוף את הדמות של טיילר להבנה,וכאשר היא מצליחה בכך היא מעוררת בו את הצד האנושי שבו,שהיה כבוי מזה זמן רב בגלל ההשתלטות של טיילר על גופו ונפשו. היא דוחפת אותו,מאוהבת בו,רוצה אותו-כל התכונות האלו מעידות על האנושיות שבה. היא נפגעת ממנו,היא תקועה במעין יחסים מאוד מוזרים ולא ברורים. זה התפקיד שלה,מקווה שהבנת.
הנקודה של החזקת הידיים-לטעמי,בגלל שהסוף שם שונה מהספר,אני יכולה להסביר את זה רק בכך שבסוף הסרט הרי הגיבור של הסרט מגיע להבנה ולהשלמה עם עצמו. הבניינים מתפוצצים וקורסים אבל הוא עומד שם ומשלים עם עצמו. מרלה היא חלק מהתהליך הזה,והחזקת הידיים מול הבניינים הקורסים מראה על איזשהו התחלה חדשה של תהליך שיקום. אמנם הוא היה מטורף,אבל עכשיו הוא עבר את הנקודה הזאת בחייו והוא יכול גם להמשיך בחייו הנורמלים עם מרלה.

goldyboy

New member
היא לא מבינה אותו

ג'ק הרי חושב שהוא אדם אחד וטיילר הוא אדם אחר. אבל היא רואה את ג'ק כטיילר ולהיפך. למעשה כבר אין ג'ק. זה הכל טיילר. והיא לא מבינה איך זה שרגע אחד טיילר שוב אתה, וברגע השני הוא שואל אותה מה היא עושה בבית שלו. רגע אחד הוא טוב אתה, ואחר כך הוא מגעיל אליה. והיא אוהבת אותו. גם ג'ק לא מבין למה היא תמיד חוזרת. כאילו שהוא מסוכסך אתה אבל זה בגלל שהיא אוהבת את טיילר. אבל בעצם אין ג'ק והכל זה טיילר. והיא מפתחת בו תלות. הוא בעצמה אדם מאד מעורער וזה נראה טבעי שהיא, עם כל האישיות המורבידית שלה תיכנס לסוג כזה של יחסים מעוותים עם טיילר.

למעלה