שרשור פרק יומי - פרק 70

YaEl 15

New member
שרשור פרק יומי - פרק 70

בפרק האחרון לעונה, קווין וקולין מצליחים לחזור, סוף סוף, לעולם הביתי שלהם, אך מגלים כי משהו השתנה בהוריהם. התקציר באנגלית: (אם אני לא טועה
) Quinn tracks down the reclusive author, Isaac Clark, who confesses that his "novel" is in fact the history of his birth-world; he too is a slider. He knew Michael and Elizabeth Mallory, who helped develop the bio-weapon that virtually wiped out the Kromaggs of his universe. He agrees to supply the coordinates that will reunite Colin and Quinn with their true parents and their home world. But when Clark and his daughter slide there with our heroes, it becomes clear that Clark had an ulterior motive for returning: He's an exile with dangerous knowledge about something hideous that happened there twenty years ago. And just when everything seems to be going right for a change, the Sliders are forced to face the fact that nothinger here is what it seems... מצטערת על האיחור
דעות, שאלות, רעיונות, ושאר ירקות
אחרי הפרק (אני מקווה..)

S h a b i i

New member
באלי לבכות../images/Emo7.gif

אין קווין מה אני אעשה בלי החתיךמושלםהורס הזה?! ומי שעשה את כל הסדרה למעניינת?!את הפרק הזה תמיד שנאתי!! טוב, אתמול ראיתי אותו בצעקה 2
כ"כ מושלם שםם! טוב שיש את מגי
בכל אופן, פרק נחמד, הקטע שהאבא הסתיר את היד מאחור-זה היה די צפוי שהוא יוציא אקדח..גם למי שאף פעם לא ראה את הסדרה. והקטע שהם היו אמורים לעזוב את רמי-זה היה כ"כ מהיר, זה אל באמת היה משכנע שהם אהבו אותו כ"כ, כאילו , הם לא הולכים לראות אותו יותר לעולם! וזאת התגובה שלהם אליו? חיבוק מסכן? ואני לא מתכוונת שיתחילו לעשות לו מסיבת פרידה, זה פשוט לא נראה משכנע לדעתי. כל השאר היה דיי בסדר, מבאס שמאחרי הפרק הזה הסדרה הדרדרה.

בהמשך לחיבוק הקטן שקיבל רמי

שבי את צודקת , איך שכחתי להתייחס לזה , זה פשוט לא הגיוני. אחרי כל מה שהם עברו , הם אחים לכל דבר וככה לא מתייחסים לאחים. רמברנדט כל כך גיבור , כל כך אצילי , רוצה ללכת להילחם בקרומגס , להציל את העולם שלו במיוחד אחרי מה שהוא עבר. אני חושב שמגיע לרמי פרק נובל לאצילות , אני חושב שמגיע לו הרבה יותר ואני ממש מתפלא על קווין , מה זה החיבוק הזה ???????
גם רמי מיהר לברוח ואני לא הבנתי למה , לכו לצ'נדלר תורידו איזה בייגל טוסט בכיף עם איזה דיאט קולה צונן ותקנחו באיזה עוגת שוקולד חמה עם כדור גלידה בצד , לא יודע , משהו , כלום. ומגי כרגיל , ממש להזיל דמעות , אין לה עולם לחזור אליו לא יודע , לא קניתי. היא היתה מיותר בסצינה הזאת , אני חושב שכמה פרקים שעברו מאז היא מבחינתי לא התאקלמה כאחת מהחברה , ווידדדדדדדדדדדד את חסרה. בקיצור , משפיל , לא לזה ציפינו , שבי אני מצטרף למחאה שלך....

Th3onE

New member
שואה והיפוכה.

הפרק מציג את הקרומגס (שהם די מייצג לנאצים, הקסדות המדים וכו') כגזע הנחות באותו עולם שהיה וצריך למצוא להם פתרון סופי, במילותיו של האיש שהביא אותם לאותו עולם. המספרים על היד, המחנות וכו'. כמובן שאין אני בא להשוות סדרה לאסון הנוראי ולזוועת האנושת אז אל תקפצו עליי.

גלבטרון

New member
תיקון קל

זה כפי מתגלה בסוף הפרק, לא עולם הבית ה"מקורי" של קווין (קרומג-פריים) אלא עולם דומה לקרומג-פריים שם התפקידים של בני האדם והקרומגס הפוכים. היה בעבר דיון נחמד על מהות של העולם הזה ועולם קרומג פריים והקשר של קווין אליו, להלן הוא בקישור המצורף.

גלבטרון

New member
מאיזו שהיא סיבה הקישור לא הופיע אז הנה הוא שו

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=764&msgid=93707162 אני ממליץ בחום לקרוא אותו, הוא יבהיר הרבה דברים על הפרק

בהמשך לשרשור פרק יומי 69 + 70

אני חייב לציין בהמשך לתגובה של חברה שלנו בפורום לגבי הפרק ROADS TAKEN. הפרק הזה היה שונה כל כך , משהו שאנחנו לא רגילים אליו. קולין ורמברנדט יוצאים מהמערבולת , וכמה דקות אחריהם שוב נפתחת המערבולת ונפלטים מגי וקווין. העולם שם נמצא במין מלחמה כזאת וכולם מחסלים שם אחד את השני ברחובות. קווין ומגי מקבלים חום גבוה ומתברר מתחילים ליגסוס מזקנה ואין שום תרופה נראית לעין. הרעיון של עולם בועה שנוצר ברווח של פתיחת שתי המערבולות , עולם שהכיל את חיים שלמים של מגי וקווין כולל הולדת בנם תומס זה בהחלט משהו שאנחנו לא רגילים אליו , בהחלט הברקה ענקית. מעבר לשטיקים הרגילים שהיו שם , לאפקטים הפרימיטיביים של אותה תקופה , והפאשלות במשחק. מעבר לכל אלה היה רעיון שונה , כולנו הרגשנו איך נהיה לנו עור ברווז מהצמרמורת ששמענו את תומס הבן של קווין ומגי מקריא את המשפט הזה שהוריו אהבו לשמוע , רגע לפני שהכל חוזר לקדמותו. המפגש הסופי בין קווין ומגי הצעירים , לאלה המבוגרים סתם את הגולל על פרק ענק שהותיר אותנו פעורי פה ונסערים (לפחות אותי). (ציון 9.9 מתוך 10... בגלל מגי כמובן..)
אני חושב שזה אחד הפרקים הטובים של הסדרה וכמו שהוא טוב כך הוא גם היה עצוב בסוף. לגבי פרק 70 זהו פרק סיום עונה לפי מה שהבנתי ואני די מאוכזב ממנו , ציפיתי ליותר. רציתי שיתנו לנו את ההרגשה שזה העולם האמיתי אפילו שאנחנו יודעים שזה לא. הם עשו את זה קצר מדי וברור מדי , הם סיבכו את העלילה כאילו הקרומגס זה עם שעשו להם שואה ובני האדם אשמים בכך , והכניסו עניין של נשק ביולוגי שעשו עליהם ניסוי , הכל היה מסובך. ועל קונספירציה של אדם ואח שלו שהם בעצם חסידי אומות הקרומגס והם הצילו אותם מבני האדם והחביאו אותם וגם שלחו אותם לעולמות אחרים למרות שרובם הושמדו. המפגש עם ההורים הוא ברור מדי , רואים שהם לא מזהים אותם , אבל לא ברור לי דבר אחד , איפה הבנים שלהם באמת , הבנתי שקווין בזמנו נחטף אבל הוא שוחרר בסוף , והם היה להם בן נוסף (קולין) ? לא ברור. הפרק היה צריך להיות הרבה יותר מסעיר ומותח ולא כך היה , לפחות דאגו לנו לבלונדה החביבה שעשתה לנו קצת נעים בעיניים וגם מין רומן קטן עם קולין שהיה יכול להיות אבל כידוע שום דבר לא יוצא מזה בסוף. קצת סצינות מרדפים עם המכוניות קצת סיפקו את הסחורה אבל בגדול פרק בינוני. 5 מתוך 10 ולו רק בגלל שזה פרק סיום עונה וכך לא מסיימים עונה , לא התרגשנו , לא הצטמררנו , לא הזלנו דמעות בסוף , ובטח לא נשארנו פעורי פה..... אז יאללללה לפרק הבא.

גלבטרון

New member
זה מכיוון שזה לא הסוף המקורי שתוכנן לעונה.

בהתחלה כל העיניין של השבב וזה שקוויין בעצם מקרומג-פריים היה אמור להיות תחבולה של הקרומגס על מנת שקוויין יצליח לפצח את הקוד שמאחורי כלוב הגלישה ויצליח לגרום לקרומגס לחזור לקרומג-פריים. משמעות שם הפרק הזה הוא "התגלות" והסיבה לכך היא שבמקור לפרק הזה היה סוף שונה מאוד מימה שבסוף צולם ואנו ראינו. לפי התסריט המקורי, הפרק היה אמור זהה לזה ששודר עד לרגע בו הגולשים מגיעים לעולם של אייזק (שבמקור כן היה אמור להיות קרומג-פריים) אך אז קולין היה אמור להתנהג באופן מוזר, מה שהיה מתברר הוא שקולין אינו באמת אחיו של קוויין אלא העתק גנטי שלו מדגימות שנילקחו מקוויין בפרק "הפלישה" שבעונה השנייה והפרק היה אמור להסתיים כאשר אח עומד מול אח וברקע צי הקרומגס מתחיל לפלוש חזרה לעולם הזה. הרעיון הזה ניזנח משתי סיבות עיקריות, הראשונה, המפיק הראשי של הסידרה אז , דייויד פקינפה, מאוד לא אהב את הרעיון והשתמש בפרק "ליפשיץ חי" כדי לטעון שלשיבוט גנטי לא יכול להיות כפיל בעולם אחר (דבר שניתן היה בקלות להתגבר עליו ולטעון שקולין הוא פשוט אח של קוויין מעולם אחר שעבר שטיפת מוח כמו רמי) והסיבה השנייה היא, שבזמן עונה 4, ג'רי אוקונל קיבל דיי הרבה סמכויות, הוא כעת לא היה רק השחקן הראשי אלא גם במאי, מפיק וכותב ולכן התפקיד של אחיו צ'ארלי נתפס כיותר מסתם כנבל (דמות לעונה אחת ולא קבועה) ולכן אם במידה ותהיה עונה חמישית יוכל צ'ארלי להמשיך להיות חלק מהצוות הקבוע. ולכן כל הרעיון של השיבוט נזנח וכל הרמזים שפוזרו בפרקים הקודמים של עונה 4 לכך שמשהו לא בדיוק בסדר עם קולין נזנחו גם כן וכל הסיפור על כך שקוויין למעשה לא באמת מעולם הבית "שלנו" אלא מקרומג-פריים, שהיה אמור להיות בדיה, תחבולה שנוצרה ע"י הקרומגס כדי לגרום לקוויין שלנו לעזור להם להגיע הבייתה, נהפכה ל"נכונה". והעולם אליו מגיעים הגולשים שלנו הוא למעשה עולם הכמעט זהה לעולם קרומג-פריים אלא ששם אלה היו בני האדם שניסו להשמיד את הקרומגס החלשים ולא ההפך (משהו בדומה לעולם אליו הגיעו הגולשים בפרק "תסמונת פוסט טראומת הגלישה" מעונה השנייה).

למעלה