שרשור פרק 5.14

COOL BOY 1

New member
לא ממש הבנת למה התכוונתי../images/Emo3.gif../images/Emo58.gif

1.אם זה מה שצריך לקרות-אז זה לא כל הקטע שזה יקרה בכל מקרה? ושפשוט לא צריך לנסות למנוע את זה? אבל היא עושה הכלללללל כדי שהוא יגיע לאי למה היא כל כך מתאמצת אם זה הייעוד שלו הוא יגיע גם בלעדיה אחרי הכל זה כבר קרה לא? 2.אני לא מבין מה היה הפואנטה במה שהם הלכו לעשות ובעיקר אני לא מבין למה ג'ק וקייט לקחו בזה חלק...הם רצו להעלים את עצמם ולמחוק את הזיכרון של כל מה שקרה להם?

דנה1982

New member
נסיון נוסף... ../images/Emo58.gif

רואים שאני מבולבלבת, הא? 1. בדיוק בגלל זה אני חושבת שאולי אולי למרות הכל, אלואיז ניסתה לשנות את ההיסטוריה. אני מזכירה לך שהיא אמרה לפני שהיא לא יודעת מה הולך לקרות (בפעם הראשונה מזה זמן רב), מה שמעיד אולי על זה שהיא הצליחה ליצור שינוי כלשהוא ע"י זה שהיא שלחה את דניאל לאי והחזירה את שורדי האושיאניק. 2. דווקא מאוד הגיוני שהם רצו לשנות את העתיד ולמנוע את התרסקות המטוס. בהתרסקות מתו לא מעט אנשים ואלה שנשארו בחיים מתו במהלך השהות שלהם על האי. נכון שאם לא תהיה התרסקות אז קייט תהיה בכלא ואולי גם סוייר, ורוז עדיין תהיה חולה ולוק נכה וכו' וכו', אבל מניעת ההתרסקות תמנע הרבה דברים שקרו, כולל, אגב, ההעילמות של קלייר שאנחנו לא יודעים מה קרה לה. אני יכולה להבין את הרצון שלהם למנוע את ההתרסקות.

COOL BOY 1

New member
שיכנעת אותי../images/Emo3.gif../images/Emo58.gif

בקשר לראשון אני באמת חושב שזה ההסבר היחיד ההגיוני ובקשר לשני צודקת אני יכול להבין...אבל עדיין זה קצת מוזר כי בהנחה שזה יצליח להם כל ההיסטוריה הזאת לא קרתה והם עברו מלא מאז ההתרסקות וגם דברים טובים והם פשוט ישכחו את הכל

austin1

New member
והדעה שלי מהקומנה באותו נושא

אולי פה אני יקבל תגובות אבל בקומונה שקט מידי היום עדין אין הוכחה שאי אפשר לשנות כלום לפי סוף הפרק זה בהחלט נראה ככה וזה גם מה שהם רוצים שנחשוב אבל תקראו קצת בן השורות אלואיז לאורך כל החיים של דניאל מנתבת אותו להגיע בחזרה לאי ולא רק היא , ראינו גם את ווידמור מנסה לצרף אותו למשלחת ואת אלואיז מתעקשת שיצתרף למשלחת ואנחנו יודעים שיש אנשים כמו אבדון שהמטרה שלהם לכוון אנשים לאן שהם צרכים להגיע והשאלה הגדולה אם יש באמת כזה דבר גורל למה הוא צריך עזרה ? האם אבדון הוא השריף של הגורל ? האם בסופו של דבר דניאל צדק בפעם השניה וכן אפשר לשנות את העבר אבל באיזה מחיר הניצולים נמצאים בעבר אבל בעצם זה ההווה, שלהם שכן ניתן לשינוי כי הוא בעצם עוד לא קרה. בגלל זה הם המשתנים בכל התמונה .

דנה1982

New member
תגובה ../images/Emo58.gif לפרק 15

נכון, כשאני חושבת על זה, דניאל קיבל מאימא שלו המון "דחיפות" קדימה. כאילו היא התאמצה מאוד לשלוח אותו לאי וכשווידמור דיבר איתו, היא עודדה אותו ללכת על זה. באמת נשאלת השאלה אם זה הגורל שלו וזה יקרה בכל מקרה - למה היא צריכה להתאמץ כל כך לשלוח אותו לשם? ולכן כפי שאמרתי בהודעה הקודמת, אני חושבת שאולי אלואיז כן ניסתה לשנות את העבר. כשהיא שלחה את דניאל לאי זה היה הצעד הראשון. הצעד השני היה להחזיר את אלה שחזרו בידיעה שזה יעורר את דניאל. עובדה שכשהוא מצא את התמונה של הניצולים שחזרו, הוא מיד נכנס לצוללת וחזר לאי כדי לדבר איתם. אלואיז ניצחה על כל התזמורת הזו כי היא מנסה (אולי) כן לשנות את ההיסטוריה. ההקרבה שלה ושל ווידמור (של דניאל ופני) נובעת מהרצון לשנות את הכל ולכן היא גם לא יודעת מה עומד לקרות. עד לרגע שהניצולים חזרו ודזמונד נורה, היא ידעה בדיוק מה צפוי לקרות. מכאן והלאה העתיד הוא חור שחור שהיא כבר לא יכולה לצפות - כי היא הצליחה לשנות אותו. דניאל והניצולים שחזרו (שישיית אושיאניק) הם המשתנים. הניצולים שנשארו וחיו ששם אולי אמורים היו להישאר שם מאז ומעולם, אבל אלה שעזבו לא היו צריכים לחזור ולכן דניאל אמר להם שאימא שלו שיקרה להם וזה נכון שהיא שקרה להם, היא רצתה לשנות את העבבר ולכן שלחה אותם חזרה לאי. אבל בהנחה שזה נכון - למה בן ליינוס כל כך התאמץ להחזיר את הניצולים לאי? אם החזרה של ג'ק, קייט ושות' תשנה את העבר, למה הוא רצה שהם יחזרו ולמה הוא עזר לאלואיז? הרי אלואיז פעלה מתוך האג'נדה של ווידמור. ווידמור ובן במאבק תמידי מזה שנים. איזו סיבה יש לשניהם לפעול למען מטרה אחת משותפת? המעורבות של בן היא שלא מובנת לי.

rawsh

New member
כל הכבוד ליוצרים../images/Emo58.gif

על האומץ שגרם להם להעז שוב (אחרי כבר לא מעט פעמים) ולהרוג דמות ראשית בעלת חשיבות, ואף כזו שחביבה על הצופים. וכרגיל, לעשות את המוות הזה לכאורה אקראי, חסר טעם ומיותר לחלוטין (סביר שריצ'ארד צדק ודניאל לא התכוון לירות, אז זה אומר שלא היתה צריכה להיות שום אלימות. הרי לדניאל גם לא היה אכפת להילקח בשבי ולחלץ אח"כ את דרכו בדיבורים). ואני לא מדבר בציניות, זה טוב מאוד שהמוות היה רנדומלי וחסר טעם. כי כזהו המוות לעתים כה קרובות, כמעט תמיד בעצם. סביר שבהמשך יתברר שהמוות הזה, כמו רוב המיתות בסדרה הזו, משרת איזו תכלית, לפחות ברמה העלילתית, וזה בסדר גמור. אבל ברמת הדמויות ועולמן, כמו שאמר דיימון השבוע, צריך שהמוות יכה בנו חזק ובעיקר שיהיה סופי (לוק הוא היוצא מן הכלל שמקבל חנינה, שוב מצורך עלילתי). איזה סופרת אחת (נדמה לי שזו היתה קוני ויליס, סופרת המד"ב הספקולטיבי) אמרה פעם שהמוות הוא אחד מהנושאים שהכי ראוי לכתוב עליהם בספרות. וכדי לעשות את זה כמו שצריך, צריך לתאר אותו כמו מה שהוא באמת... אירוע שבו הדבר שנקרא קיום מגיע למצב שנקרא סיום. מעבר לכל הספיריטואליזם והמיסטיקה היפים, שגם זה בסדר גמור, כשכותבים עלילה בפיקציה שיש בה שמץ של ריאליזם אמפירי ולו חלקי, אי אפשר להתכחש לאמת הזו, ולהמשיך להשאיר את הדמות בסביבה או להחזיר אותה לחיים אחרי שחצתה איזה סף הסביר של מוות. בדיוק השבוע ראינו את זה קורה לסדרה אחרת שעשתה את זה פעם אחת יותר מדי, הלא היא "גיבורים" שצועדת בשנים האחרונות לצד אבודים כדרמת מסתורין אחות, צעירה בשנתיים וכושלת במקומות שאבודים התאוששה והתקדמה. שם סיימו השבוע עונה שלישית בטוויסט שנועד לרמות את המוות (וגם את איום האבטלה שריחף לרגע מעל שחקן או שניים) פעמיים, אבל היה כ"כ מופרך ומוגזם בפעם המי יודע כמה, שגבות התרוממו וליטרים של דיו אינטרנטי כבר נשפכו בכתיבת תגובות זועמות. התחמקויות מהסוג הזה הן פשוט wishy-washy מוחלטות, אם לצטט את הרלי, וכל הכבוד ליוצרי אבודים שהם חכמים קצת יותר מכדי להתדרדר לזה.

tamarhp

New member
ומי ששברו את השיא היו נמלטים

שהראו ראש ערוף, ובעונה הבאה החזירו אותה לחיים.

דנה1982

New member
זה עוד ניחא. "24" ניצחו

בנמלטים עוד טענו שזה היה סתם ראש (של מישהי שדומה לשרה). ב"24" ראינו את טוני נדקר מהמזרק ונושם את הנשימות האחרונות בזרועותיו של ג'ק ואחרי כמה דקות פינו אותי בשק שחור מהמרפאה. ובכל זאת אחרי 2 עונות הוא חזר כטרוריסט הגדול של העונה...

laVita

New member
../images/Emo58.gif דניאל../images/Emo23.gif../images/Emo23.gif

עד שהתאהבתי בדניאל הרגו לי אותו :( אני התבלבלתי לגמרי מהמסע בזמן אני מקווה שמישהו פה יוכל לעשות לי קצת סדר בבלאגן. לא ברור אם ניתן או לא לשנות את העבר. מה יקרה אם לא תהיה התאונה הרדיואקטיבית? הם לא יגיעו לאי? אז מה יקרה איתם בעתיד? קייט תהיה בכלא? איך זה ישפיע עליהם עכשיו? הם יפסיקו מלהתקיים? אם הם ימשיכו להתקיים על האי מה יקרה איתם בעבר? התבלבלתי:( אלואיז ידעה שהיא הרגה את דניאל, הנחה שלי שזה זכרון שהיה לה כמו שהיה לדזמונד. בתחילת הפרק זה נראה כאילו דניאל יודע בדיוק מתי כל דבר אמור לקרות, זה כאילו הוא ניסה את זה בעבר. אולי זה כמו הקטע שקרה עם צ'ארלי, דזמנד ניסה לשנות את העתיד אבל זה התרחש בסוף רק בצורה שונה.

Oliviera

New member
Universe has a funny way of... ../images/Emo58.gif

"Universe has a funny way of course correcting", או בפירוש - מה שהיה, היה, ואם תנסה לשנות את זה, היקום יתקן את זה לפני שתצליח. - סעיד ניסה לשנות את העתיד בלנסות לרצוח את בן, ונכשל. - דניאל רצה לשנות את העתיד ע"י השמדת כיס האנרגיה, ונכשל. ג'ק וקייט לא יצליחו לפוצץ את כיס האנרגיה, מכיוון שיווצר פרדוקס - אם כיס האנרגיה יושמד, הצוהר לא יבנה, דזמונד לא יפספס את הלחיצה על הכפתור, טיסה 815 לא תיפול על האי, דניאל פאראדיי לא ישלח עם הצוות של ווידמור לאי, וג'ק, קייט ודניאל לא ישמידו את כיס האנרגיה. מה שהיה, היה. נ.ב. לקראת סוף הפרק, מחוץ לביה"ח, אלואיז אומרת לווידמור: "הוא היה הבן שלי!", בטון של "שלחתי אותו למותו", מה שמראה לנו על כך שהיא זכרה שהיא ירתה בו, ושהוא כנראה מת. השאלה היא - מתי היתה הפעם הראשונה שדניאל נשלח לאי בלי שאימו תדע שהיא הרגה אותו? :\

לא הייתה פעם כזו ../images/Emo58.gif

הוא תמיד נשלח לאי ע"י אימו, שיודעת שהיא הרגה אותו. הכל קרה פעם אחת. והציטוט של אלואיז לדזמונד בדבר הדרך בה היקום מתקן את עצמו, לא ממש קשורה למקרה הזה. סעיד תמיד ירה בבן, ודניאל תמיד רצה להשמיד את כיס האנרגייה (זה לא קורה רק הפעם, זה קורה תמיד). הדרך הכי נכונה להסתכל על זה היא כך: הכל נקבע מראש (לאנשים יש בחירה חופשית, אבל הבחירות שלהם קבועות מראש - אין כאן סתירה). בנוסף, הכל קורה בו-זמנית. העבר, ההווה, העתיד - הכל קרה, קורה ויקרה (בהתאמה או לא בהתאמה) פעם אחת. בעתיד שלנו (בואו נעזוב לרגע את הסדרה) יש כבר אנשים שיודעים מה קרה לך, אבל אין לך שום דרך לתקשר איתם, כי אתה בעבר שלהם, אבל לפי התיאוריה של יוצרי אבודים, זה כבר קבוע, והגורל שלך כבר קרה עם היווצרות היקום, אבל אתה עוד לא חווית זאת. כשתחווה זאת, יהיה תמיד את אותו אדם בעבר שקורא את התגובה הזאת ולא יודע מה יקרה לו. זה קורה בו-זמנית, אך בזמנים שונים (זו באמת הדרך הכי טובה לתאר את זה). לגבי "תיקון הדרך" של היקום - זה רק במקרה של דזמונד, שאיכשהו מסוגל לשנות פרטים (כנראה באמצעות מעבר ליקום מקביל). השוו פרקים 3.08 ו - 3.21 ותראו שבאחד מהפרקים דזמונד פונה לצ'ארלי ברחוב, אך בפרק השני לא נוצר ביניהם קשר. מדובר בשני יקומים מקבילים, אבל השוני בין שניהם כה זניח שאין לזה השפעה על מה שחשוב (בשניהם הטיסה תתרסק, בשניהם תהיה תקרית - כי אלו אירועים קריטיים).

laVita

New member
ספויילר

תהיה קטנה לפני שכולם טסו בחזרה לשנת 77, הראו את שאר נוסעי אושיאניק 815 חיים ושלמים(אנה מריה, צ'ארלי) והם גם זכרו את הארלי. ראינו שהעתיד השתנה, הם חיים! אז אולי הם כן הצליחו למנוע את התרסקות המטוס - אבל זה לא מסביר את העובדה שאנה מריה זכרה את הארלי. יש להם כל כך הרבה חורים לסגור

rawsh

New member
מה? הבנת לא נכון

אנה לוסיה (לא מריה) לא היתה בחיים כשהיא הופיעה כשוטרת ברחוב כשהרלי עצר בצד הכביש. זה היה רק חיזיון. כנ"ל לגבי צ'ארלי שהופיע בפני הרלי בתחילת עונה 4. ומאז לא ראינו אותו. אלה רק חזיונות.

laVita

New member
וואלה?

הייתי בטוחה שצ'ארלי חיזיון עד שהראו את אנה לוסיה(תודה על התיקון) אני לא זוכרת בדיוק את הקטע עם אנה לוסיה..מישהו אחר ראה אותה גם או רק הארלי? וואו אז זה פיספוס שלי, הייתי בטוחה שהם חיים אז הוספתי גם את הקטע הזה לערימת השאלות שיש לי

rawsh

New member
זה לא לגמרי מופרך, כי אמנם אותה אף אחד אחר לא

את אנה לוסיה אף אחד אחר לא ראה (סעיד ישב במושב ליד הרלי, אבל הוא היה מעולף), אבל את צ'ארלי ה"רוח" כן ראו אנשים... לפחות אחד מהמטופלים בסנטה רוזה (בית המשוגעים של הרלי) ראה את צ'ארלי בחצר והסב את תשומת ליבו של הרלי. אבל אולי זה לא משמעותי יותר מדי... הרי כבר ידוע לנו שה"חזיונות" האלה של אנשים/יצורים שלא אמורים להיות שם הם בשר ודם ואחרים יכולים לראות אותם (סוייר ראה את הסוס השחור של קייט, למשל).

Oz815

New member
אני חייב לומר שהרעיון מעניין

אם הם משנים את העבר ואיכשהו שתי האפשרויות (העבר המקורי והעבר ששונה) מתקיימות ביחד אז כל מי שמת (צ'ארלי וכו') לא מת ואז נוצר איזהשהו מצב מוזר שצ'ארלי "מת, אבל גם נמצא פה" (כמו שהוא אמר). למרות שאני בטוח שזה רק חזיונות/רוחות/ווטאבר שיסבירו אחר כך, ואי אפשר לשנות את העבר אבל כרעיון בפני עצמו זה נחמד

כמה דברים ששמתי לב אליהם:

ליוצרים יש נטיה לפצל תמיד את הניצולים: סעיד אי שם ביער, סאן ולוק אי שם בעתיד/הווה קייט וג'ק תקועים ליד מחנה האחרים הארלי ומיילס בטח יברחו לחוף סויר וג'ולייט יהיו עכשיו בשבי וכל המתח של הפרקים הבאים יהיה סביב ה"מתי הם יפגשו" (זה מעצבן
)
הילדה ששחקה את שרלוט ממש יפה
לא משנה באיזו שנה אתה , תמיד כשתגיע למחנה של האחרים , כולם יהיו לבושים מדים מאובקים וריצ'רד יצא מאיזה אוהל לבוש בצורה אופנתית , וכולו מצוחצח נקי.. וצעיר חחח

rawsh

New member
לגבי הנקודה הראשונה זה נראה לי זמני../images/Emo58.gif

מאוד הפעם, הם הופרדו כרגע אבל במהלך הפרק הקרוב בוודאי יתאחדו שוב, לקראת פרק הסיום. אולי כולם ימצאו את דרכם אל החוף כמו שסוייר אמר. למרות שעושה רושם שלפחות סוייר וג'ולייט לא הולכים לשומקום בינתיים... אנשי דארמה לא ימהרו להניח להם. ולגבי הנקודה השלישית, חחח לא חשבתי על זה. עוד משהו מוזר זה שנראה היה שריצ'ארד לא מזהה את דניאל, שזה קצת מוזר כי דניאל היה המדען לכאורה מצבא ארה"ב שאנשיו של ריצ'ארד לכדו בשנת 1954, והוא זה שדיסקס עם ריצ'ארד לגבי הפצצה וכו' ואפילו חלק איתו את הגילוי האישי שהוא, דניאל, מאוהב בשארלוט. ריצ'ארד לא היה שוכח פגישה כזו. אבל היה יפה שדניאל עצמו נראה קצת המום לראות את ריצ'ארד באותו מראה בדיוק כמו 23 שנה לפני כן. כי דניאל אכן לא ידע שריצ'ארד לא מזדקן.

tamarhp

New member
לגבי הפסקה השניה

ריצ'ארד שואל אותו - "אנחנו מכירים מאיפשהו?" מה שמראה שריצ'ארד כן זוכר את דניאל ודניאל מוכר לו, רק ריצ'ארד לא מצליח לשים את האצבע על "מאיפה אני מכיר אותו?". מן הסתם אחרי שדניאל הזכיר את הפצצה וכו' ריצ'ארד ייזכר - "אההה וואלה נכון! ראיתי אותו ב54 עם האיש המוזר הזה שנעלם לי באמצע האוהל והסביר לי דברים מוזרים!!! אם ככה הוא בטח דובר אמת והוא באמת הבן של אלואיז והגיע מהעתיד וכו'!".

למעלה