שרשור פתגמים שחוברו על תימנים

שרשור פתגמים שחוברו על תימנים ../images/Emo13.gif

אני פותח בשניים: 1. לתימני ממוצע שתי פיאות- והמון המון בתי כנסיות 2. כי מציון תצא תורה- ומתימני לא תראה אגורה

ונוסף גם הוא על שונאינו...

``וארשעו, שאלו באד`אנאכ וזאעו. וקאלו אמין! אמין! שאלק רב אלעלאמין!``

לפני כמה שנים

החזיק באוזני בוגר תימני בשם ג`יהאת והחל להטיף לי מוסר בסגנון המשא אשר ייסרתו אימו של אגור בן יקא. ואף כי לא הבנתי דבר וחצי דבר עכ``ז זה היה די מצחיק.

ממה שהבנתי ממו``ר אבי

וארשעו =תרגום של ויעפלו. שלו באד`אנך וזעו=נטלו את אוזנך [איני זוכר מהו הפועל וזעו ?] וקאלו אמין אמין=ויאמרו אמן ! אמן! שלאק רב אלעלמין. =ייקחך אדון העולמים. וכמו כן אינני זוכר איזה מישגה עשיתי באותו יום עד שזכיתי להטפת מוסר יוצאת דופן זו?

קליל 1

New member
מציע תרגום..

וארשעו..קרי עשית מעשה רשעות,מעשה רע שלו באדנק וזעו.. יחזיקו חזק באוזן שלך..וינערו אותה..

קליל 1

New member
../images/Emo197.gif

אל הרבה..מייה..ואלזגמה..ואחדה תרגום: תברחי מאה פעם..אבל כשאתפוש אותך..זה יהיה לתמיד.

קליל 1

New member
../images/Emo197.gif

גד קולתאלק..לא תידי אל גליטה..גומי שרג..גאלת אנא מרידה.. תרגום: כבר אמרתי לך (לגבר-בן) אל תביא את שמנה(אישה שמנה)..אתה תאמר לה קומי..כבר מאוחר..והיא תגיד לך.."אני חולה"

קליל 1

New member
../images/Emo197.gif

פומי..אקדם מן אומי תרגום: הפה שלי קודם לאמא שלי.

קליל 1

New member
../images/Emo197.gif

לא תדחק על אזדן אל חמר..תצמח בצברק.. תרגום: אל תצחק על האוזן של החמור..כי בסוף תצמח לך כזו בצוואר

קליל 1

New member
../images/Emo197.gif

סיט מיניש..ליש.. וסיט ..לגעת ידיש.. וסיט..נגזיני חמרי סר 6 אגורות ממך..בשבילך.. ו6 אגורות הינה אני שם בתוך היד שלך.. ו 6 אגורות..תביאי לי מהר..החמור שלי ברח

קליל 1

New member
../images/Emo197.gif

גרגעו וטלוב מינו מחילה גם אתה לוקח אותו על הגב..וגם צריך לבקש ממנו סליחה על זה שלא נוח לו..

ומשמע ודומה ומשא

מליצת הרמבם באיגרת תימן. הובאה במסעות חבשוש בהקשר לסיבולת של יהודי תימן עם שכיניהם הערבים, לעומת יוסף הלוי שליח כי``ח שלא יכול היה להבליג על עלבונו כאשר הוגאלו בגדיו בד`ימאם מת. לא כיהודי תימן השומעים חרפתם ואינם מגיבים

קליל 1

New member
על אותו משקל

אלי דכלתו בידק..כרגק ברגלו זה שהכנסת אותו למקום העבודה בידיים ..יבעט אותך החוצה ברגליים

על כך נוהג הייתי להגיב

לאותם אשכנאצים שלימדו את גזענותם לגרמנים ``אשכנאצי קטן שכל של שפן ושל המן``

עד כאן! (ואני מדבר ברצינות)

לא כל האשכנזים הם גזענים, כמו שלא כל המזרחיים הם גזענים. מי שגזען ושופט את חברו לפי מוצאו, הוא פשוט אדם קטן בעל שכל של אפרוח

למעלה