שרשור קינוחים טבעוניים...

lifegirl

New member
שרשור קינוחים טבעוניים... ../images/Emo3.gif

לאור בקשת הקהל, אני פותחת בשרשור קינוחים טבעונים. הקהל מתבקש להצטרף, ולחוות את דעתו! אוהבת, שני.
 

lifegirl

New member
עוגיות "חמאה" עדינות

(מתוך "עוגות לכל עת"/נירה שויאר, ובשינויים קלים...) *לחמם את התנור לחום בינוני* לערבב בקערה שטוחה: 3 כוסות קמח 1 ורבע כוסות פודינג וניל (לא אינסטנט!!!) 1 כוס סוכר - 400 גרם "מחמאה" (מרגרינה בטעם חמאה...)- לחתוך לחתיכות, לפזר על החומרים שבקערה. לאחד את כל החומרים בתנועות לישה, וללוש עד שמתקבל בצק רך וחלק. - להכין מהבצק גלילים בקוטר של 4 ס"מ, לעטוף בנייר פרגמנט, לשים בפריזר לרבע שעה. לחתוך לפרוסות בעובי של חצי ס"מ, ולהניח בתבנית אפיה (במתכון מצויין מרחק של ס"מ אחד בין העוגיות, מנסיון- צריך יותר!). לאפות כ- 20 דקות, עד שצבען זהוב. - לשחרר את העוגיות מהתבנית כשהן מוכנות, להשאיר לקרור בתבנית (כדי שיתקשו). - המתכון הוא לקילו עוגיות. זה המון... תכינו חצי כמות- אלא אם אתם באמת זקוקים לכ"כ הרבה... - חברה טבעונית ממליצה להכין את כל הכמות, ולהשאיר חצי (או יותר) מהגלילים בפריזר, כך תוכלו להכין במהירות עוגיות כשיתחשק לכם... - אלו העוגיות שהבאתי להפגנה לפני כמה שבועות. חלק זכו לטעום... (נטע). לדעתי יצא טעים נורא, אבל אני משוחדת, אז שהם יגידו (ואני מבטיחה לא לקחת ללב) בתאבון!
 

lifegirl

New member
עוגיות תבלינים...

(לא ניסיתי, אבל חברה הכינה וממליצה בחום): החומרים: 300 גר´ קמח כפית סודה לשתיה כף קינמון כפית וחצי ציפורן חצי כפית הל רבע כפית זנגוויל 200 גר´ מרגרינה 200 גר´ סוכר חום 2 כפות מים חמים כף וחצי מולסה (תחליף דבש) הכנה: לערבב את כל היבשים. להקציף את המרגרינה עם הסוכר- עד שנוצר ממרח להוסיף מים וסירופ. להוסיף את התערובת של המוצקים לאט... צרךי להיות במקרר 2-4 שעות. לרדד את הבצק- לעובי של 6 מ"מ. ליצור צורות (או עיגולים... תלוי כמה ילדותיים אתם...). לאפות בתנור כ- 8-10 דקות, בטמפ´ של 175 מעלות. תנסו ותדווחו איך היה.
 

lifegirl

New member
כדורי שוקולד של נטע ../images/Emo23.gif

כ"כ פשוט, כ"כ טעים. את המתכון נטע פרסמה בפורום הקודם שלנו... 200 גר´ ביסקוויטים 10 כפות סוכר 5 כפות קקאו 7 כפות חלב סויה 1 כפית תמצית וניל 100 גרם מרגרינה הוראות הכנה: לשבור את הביסקוויטים, לערבב הכל, ליצור כדורים, לשים במקרר
 

lifegirl

New member
טוסט צרפתי של יאיר...

והנה עוד מתכון מהפורום הישן. הקרדיט ליאיר... (שעוד לא נצפה בפורום הזה, אבל כרגע הוא גם בכלא- אז מותר לו...) (לא ניסיתי.. אבל נשמע מעניין...): 250 גר´ טופו מפורר 3/4 כוס חלב סויה או מים 1-2 כפות שמן בהיר כסף סירופ מייפל 1 כפית תמצית וניל חצי כפית קינמון מלח ים 4-6 פרוסות שלם מחיטה מלאה (פרוסות דקות) הוראות הכנה: לערבב הכל, חוץ מהלחם בבלנדר. מחבת לחום גבוה+שמן (שלא ידבק). לטבול את הלחם על שהוא מכוסה אבל לא ספוג. לטגן שתי פרוסות עד שכל צד מקבל צבע חום בהיר. לפני ששמים עוד פרוסות- לשים עוד שמן
 

lifegirl

New member
עוגת שוקולד של גלעד

ומתכון נוסף מהפורום הישן... עוגה *מצויינת!* של גלעד: 3 כוסות קמח 2 כוסות סוכר 1 כפית סודה לאפייה חצי כוס קקאו 1 כפית מלח 2 כפיות תמצית וניל חצי כוס שמן 2 כוסות מים 2 כפיות חומץ הוראות: לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות), לערבב את היבשים עם מזלג, להוסיף את הנוזלים- לערבב עד שמתמזג. לאפות 45 דקות בחום בינוני. להשאיר בתנור אחרי הכיבוי. לחכות שיתקרר.
 

actiVEgan

New member
אם יורשה לגלעד לציין

שבמקום קקאו אפשר לשים אבקת חרובים. יותר בריא (קצת פחות טעים, אבל קטנות). ד.א. - בכל מתכון אפשר להחליף את הקקאו באבקת חרובים יום טוב
 

lifegirl

New member
ספרה

מתכון נוסף, של עוגה/עוגיות, מעולה... (אבל משמין נורא) הסבתא הטריפולטאית שלי נוהגת להכין לי אותו... הוא קצת מסובך, אבל שווה (ומה אכפת לי? אני לא צריכה להכין אותו, סבתא עושה את זה למעני...) חומרים: 1 ק"ג סולת 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 חבילת קוקוס 1.5-2 כוסות מים 1 כפית אבקת אפיה לערבב הכל, לרפד תבנית, לסמן חתכים ולאפות. ניתן להוסיף שקדים או תמרים- ללא גרעינים- +קינמון (שטוגנו מעט ביחד). את התמרים יש לדחוף בין שתי שכבות של תערובת. את השקדים אפשר לשים בתוך התערובת- או מעל כקישוט. רוטב: 2 כוסות סוכר 2 כוסות מים וניל פלח תפוז עם קליפה לבשל את הרוטב- להכין ממנו "דבש". לאפות את העוגה- בתבנית עם שוליים גבוהים (אחרת הכל ישפך!!!)- בחום בינוני. להוציא כשמקבלת צבע חום-זהוב. לשפוך את הרוטב, ולתת לו להיספג. · כל הזכויות שמורות לסבתא שלי
 

lifegirl

New member
פנקייק טבעוני,

מתוך העלון של אנונימוס... החומרים: 2 כוסות קמח לבן כף שמרים יבשים כף שמן קורט מלח 2 כפות סוכר כפית תמצית וניל ½ 1 כוסות מים ½ חבילה אבקת אפיה אופן ההכנה: 1. שמים את כל החומרים מלבד אבקת האפייה בבלנדר ומעבדים עד שמתקבלת עיסה חלקה ללא גושים, נוזלית אך סמיכה. 2.מעבירים את הבלילה לקערה ומניחים ½ שעה להתפחה. 3. מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים. במידת הצורך מוסיפים בהדרגה מים עד ששוב מקבלים בלילה נוזלית סמיכה. 4. מחממים מחבת טפלון מרוחה בשכבה דקה של מרגרינה, ויוצקים שכבה דקה מהתערובת למחבת. 5. כאשר השכבה העליונה מאבדת את המראה הנוזלי שלה הופכים בעזרת מרית, ולאחר מספר שניות מוציאים מן המחבת ומניחים על צלחת. 5. מומלץ להגיש עם סירופ מייפל, סירופ שוקולד או ריבה. ניתן להגיש גם עם ממרחים או מטבלים מלוחים, כגון חמאת בוטנים.
 

lifegirl

New member
עוגת בננות ושוקולד צ´יפס,

מתוך העלון של אנונימוס.. החומרים 2 כוסות קמח שקית אבקת אפייה כוס פתיתי שוקולד (שוקולד צ´יפס) כוס סוכר ¾ כוס חלב סויה ¼ כוס שמן כפית תמצית וניל 3 בננות בשלות 150 גרם טופו מפורר אופן ההכנה: 1. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה ופתיתי השוקולד. 2. מערבלים במעבד מזון את הבננות, השמן, חלב הסויה, הסוכר, תמצית הווניל והטופו עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. 3. מאחדים את שתי התערובות לתערובת אחידה. 4. שופכים לתבנית אפייה משומנת ואופים בחום בינוני במשך שעה.
 

penj

New member
עוגות שמרים

לאוהבי בצק והתעסקות עם בצק, מתכון של סבא שלי שיחיה: לבצק: 1 ק"ג קמח לבן 1 כוס סוכר 1 כפית סוכר 3/4 כוס שמן חמניות 1 כף שטוחה מלח 50 גרם שמרים טריים או 3 כפות שמרים יבשים 2 כוסות מים פושרים מנפים את הקמח לקערה גדולה, יוצרים בקערה שני "צדדים" (שקעים) שביניהם קמח, בצד אחד שמים את השמן, המלח והסוכר. בכוס גדולה או קערית שמים את השמרים עם כפית הסוכר ומוסיפים כוס מים. מערבבים היטב עד להמסה. נותנים לשמרים לתסוס במשך עשר דקות ואז שופכים את התערובת לצד השני של הקמח. מוסיפים לאותו הצד עוד כוס מים (לא לדאוג שזה גולש לצד השני) ומתחילים לעבד לבצק חלק וגמיש. מוסיפים קמח אם זה דביק או מים אם הכל עוד לא נדבק ביחד. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים עוד חמש דקות. משמנים את הקערה הגדולה ושמים בה את הבצק. מכסים במגבת נקיה. נותנים לבצק לתפוח כשעה וחצי עד שהוא מכפיל את נפחו. לאחר שעה וחצי נותנים לו "בוקס" להורדת הנפח ונותנים לו לתפוח פעם נוספת כשעה. בינתיים מכינים את המלית: 1 כוס סוכר 2 כפות קקאו 1/2 כפית קינמון (או יותר אם אוהבים) מערבבים הכל ביחד. אחרי שהבצק סיים לתפוח בשנית לשים אותו מעט ומחלקים לארבעה כדורים שווים. לוקחים כדור אחד ומרדדים אותו למלבן בעובי חצי סנטימטר. מפזרים רבע מהמלית על המלבן ומגלגלים לרולדה הדוקה. צובטים טוב את הקצוות כדי שלא תיפתח. מניחים על תבנית שטוחה משומנת (או מרופדת בניר אפיה). עושים את אותו דבר עם שלושת הכדורים האחרים. מכסים את הרולדות במגבת נקיה ונותנים להן לתפוח כמחצית השעה. מברישים כל רולדה במעט מרגרינה מומסת. מחממים תתנור ל180 מעלות ואופים כארבעים דקות. אולי זה נראה הרבה עבודה אבל זה לא ממש ובכל אופן שווה כל דקת עבודה
 

lifegirl

New member
כדורי-תמרים..

(קצת כמו כדורי שוקולד, אבל לא... דיי טעים, וטוב לנמנעי הקקאו שביננו...) החומרים: תמרים מרוסקים (בא מוכן), אגוזים, פצפוצי אורז, סילן, קוקוס לקישוט. (מערבבים את ממרח התמרים, האגוזים ופצפוצי האורז- וצרים כדורים...) בהצלחה!
 

haleth

New member
מתכונים טבעוניים של אמנונימוס

מהמתחרים בוואלה: http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6741536
 

TimBuck2

New member
שאלה קטנה

הקדמה: אני "רק" צמחונית גוף ההודעה: לאחרונה חלב ממש מגעיל אותי. כלומר, כשהוא בתוך איזו עוגה או משהו, אני בסדר, אבל ככה סתם... אני מרגישה שאני שותה שתן של פרות... בה... וזו בערך הארוחת בוקר שלי (צ´יריוס עם חלב, סוכר דמררה וצימוקים) השאלה היא- יש הבדל גדול בין חלב סויה לחלב רגיל? (גם הטעם אבל גם המחיר). עוד שאלה (שקשורה לשרשור...)- עד כמה התחליף הזה של חלב סויה טוב? אפשר לתקוע את זה בכל מתכון כתחליף לחלב רגיל (שתן...
) סיום: תודה שצפיתם!
 

pomelit

New member
האמת היא שיש הרבה תרבויות

שרואות בחלב הפרשה של בעלי החיים, בדומה לשתן.
בעיקר במזרח
 

mitzy miaoo

New member
יש הבדל

חלב הסויה של "צוריאל" ממש טעים לדעתי, יותר מחלב רגיל, ובכל מקרה ההבדל לא כזה דרמטי. אפשר בהחלט להשתמש בו בתור חלב לכל דבר במתכונים. ההבדל העיקרי הוא במחיר - ליטר חלב סויה עולה בערך 9 ש"ח.
 

TimBuck2

New member
למה

לשתות חלב רגיל עולה הרבה (הרבה) פחות.... בה! זה לא פייר! הטבעונות הופכת לנחלת המעמד הבורגני הגבוה. אשכרא ילדי שמנת (מסויה).
 

מור ק

New member
תודה לך כל כך! :)

איזה כיף! נראה לי שאכין למשפחה משו לכבוד שבועות... :) ממממממממ רעיון מעולה ותודה רבה. אוהבת מור(צ´ו)
 
למעלה