שרשור קישורים מעניינים

gwizard

New member
תיקונים לכתבה

OK, אז ככה. לפי הידוע לי (וארדן יתקן אותי אם אני טועה), לוא זה לא שם של פנתיאון, אלא זה שם תואר אשר מתאר יישות שהיא רוח של אב קדמון (ancestor) אשר לו (או לה) סוגדים כמו לאל/ה. כמו כן, לא ידוע לי על "אל ראשי" מסויים כי למרות שיש לואות גדולים יותר וקטנים יותר מבחינת מעמד, אין כזה מושג של לוא אחד ששולט בכולם. וודו שייך לפאגאניזם ולא מונוטאיזם. סאנטריה אומנם בהחלט הושפעה מהנצרות, אך ללכת ולומר כי היא ערבוב של וודו ונצרות זה ללכת קצת רחוק מדי. זה נכון שישנם הרבה אלמנטים נוצריים, אך לישו (לדוגמה) סוגדים כלעוד קדוש ולא כבן האל היחיד שקיים. סאנטריה זה גם פאגאניזם, למרות האלמנטים הנוצריים שבה. בקיצור, עוד מאמר שיטחי שלא מפרט יותר מדי, משמיט דברים וגם לא הכי מדוייק. חבל שלא עושים מחקר מעמיק לפני שכותבים כתבה.

RainBird

New member
תיקונים לתיקונים ../images/Emo13.gif לואה זה אכן לא שם של הפנתאון אם כי "איפה" Ifa שזו משפחה אלוהית מסוג מסויים. יש רוח "גדולה" שהיא האב או האם של כל הרוחות אבל הוא\היא אנדרוגנית ולרוב לא מתערב\ת בחיי האדם. שמו\ה אוקסלה. לוודון בארצות הנוצריות הקתוליות (שזה חשוב בגלל פולחן הקדושים שחסר אצל הפרוטסטנטים) יש מקבילה קדושה של קדוש לכל לואה, אבל זה וודון לכל דבר- והנצרות היא רק מסיכה. המאמר אכן שיטחי, אבל לא נוראי כ"כ. סתם רייקני מפרטים

neophile

New member
והיא אחת ויחידה?

"יש רוח "גדולה" שהיא האב או האם של כל הרוחות "

neophile

New member
לוויליאם בלייק

יש פנטאון וודוני מעניין משלו...אפשר לראות אותו וגם לקבל פריסת טארוט ב www.facade.com

RainBird

New member
סביר להניח שלא יחידה. כי יש אלף זרמים ומסורות. אבל מאוד נפוצה זה בטוח. דווקא בוויקיפדיה מתואר שאובטלה הוא גם הבן של אולורון היוצר\ת. ממה שקראתי שנכתב על ידי זרמים מסורתיים שונים אובטלה מזוהה לאולורון.

neophile

New member
אז גם הוא אל יוצר?

לדוגמא במיתולוגיה ההינדית יש הרבה אלים ואלות יוצרים...ובכלל בלאגן שלם ,אין פנטאון מקובע או משהו כזה... אני מתאר לעצמי שהמיתולוגיה היוונית העתיקה היתה עשירה לא פחות ובטח לא פחות מבלבלת...אני נוטה לראות את ה"סדר" במיתולוגיה היוונית כתוצאה של סינון רב על ידי גורמים ממסדיים מסויימים. האם לדעתכם יש קשר בין הכאוס הזה, לבין free flow of magick?

למעלה