אצלי סבבה ../images/Emo13.gif
היום אני חוזר ללימודים...אז כבר טוב,בנוסף לדברים אחרים טובים.וכן,נכון שיש גם דברים לא הכי...כמו העבודה שלי...אבל גם זה יעבור...מתישהו... לגביי השינוי שלי...תראי,זו שאלה מורכבת...יש המון דברים כי את השינוי שלי אני לא עושה בדבר אחד,אלא במכלול השלם של מה שקרוי החיים שלי,כלומר בכל תחומי החיים שלי. ההתמקדות שלי כרגע היא יותר בנושאים של שינוי פנימי,ופחות שינוי חיצוני,אותו אני משאיר לטווח הארוך יותר,מתוך אמונה שהוא יבוא בעקבות השינוי הפנימי,ולא ההפך.אני אוהב להסתכל על זה כתהליך,כמסע שאותו אני עובר עכשיו,ודרכו אני לומד דברים,לומד להכיר את עצמי מחדש,אני מתנסה בחוויות, בתובנות חדשות,בתפיסת חיים שלמה חדשה וכדומה. אני חושב שיש לי מטרת-על אחת,והיא להיות אדם טוב יותר,על כל מה שזה אומר(לי ובכלל), וכל השאר הם רק אמצעים בשבילי להגיע ל"שם".לכן,אני לא מסתכל על מטרות כמטרות.אני מסתכל כיום על אמצעים המחולקים לפי מידת הטווח שאני שואף אליהם, שזה גם מכוון אותי למידת הגמישות שבהם אני משנה אותם.ככל שהאמצעי יהיה לטווח הקרוב יותר אני פחות אהסס או יותר ייטה לכיוון של גמישות רבה יותר,עד כדי הורדה או הוספה של דברים בצורה מאוד אימפולסיבית. אז עשיתי לעצמי רשימה כזו לפני בערך חצי שנה,ועכשיו שאני רואה אותה היא כבר השתנתה...ככה שכל הזמן היא מתעדכנת.אם הייתי צריך לעשות לי רשימה מחודשת אז בצורה מקוצרת ומתומצתת(מאוד!) היא היתה כוללת: לטווח הקצר- *התמדה סבלנית במדיטציה שאני מתרגל אותה עכשיו+כל שאר הדברים שקשורים להתפתחות האישית שלי,בעיקר בכל הקשור לתרגול רוחני,יישומו בחיי היומיום,ועיצוב (וייצוב) נפשי ורגשי.אם אפשר להגיד על משהו שהוא עיקר חיי כרגע אז זה התחום הזה,זה מה שנמצא בראש סדר העדיפויות שלי,כרגע.כמובן שזה תחום רחב מאוד,ואפשר היה לכתוב עליו הרבה יותר. *צמצום משמעותי של צפייה בטלויזיה לטובת פעילויות שונות ב-outdoors – לשחק יותר, לרקוד יותר,לטייל יותר,לעשות יותר פעילויות יצירתיות/אומנותיות ובאופן כללי לצאת יותר מהבית,או אם בבית אז לעסוק בדברים יותר "חיים" יוצרים,שאפשר להתפתח מתוכם. *לפתוח את עצמי לאפשרויות הטמונות ביצירת קשרים חברתיים חדשים.לאחרונה,זה היה תחום שקצת הזנחתי אותו,אבל אולי עכשיו זה זמן טוב להחזיר אותו בחזרה,שוב לא בצורה מוגזמת,אלא בצורה מאוזנת שלא תבוא על חשבון הדבר הראשון,אלא תשתלב איתו. לטווח הבינוני- *למצוא עבודה בתחום לימודיי.אני די סובל במקום הנוכחי שלי.יודע שזה פוגע ברמות האנרגיה שלי,ובתהליך שלי.אני מקווה כבר בשנה הבאה למצוא מקום שייתן לי אנרגיות חיוביות גם בעבודה.אם לא,אז לאחר הלימודים,כלומר בסיום השנה שלאחר מכן(או בקיצור עוד שנה וחצי בערך) לטווח הארוך- *המשך הקטנת החיכוך ביני לבין הוריי.זה דבר שנמצא בהשתנות מתמדת,למרות שלפעמים קשה לי לראות אותה אלא במבט לאחור.זו נקודה מאוד חשובה בשבילי על מנת להפנות את מבטי לעתיד בצורה שלמה ובריאה. *להתחיל חיים חדשים במקום חדש.למרות הסעיף הקודם,זה משהו שנפשי כמהה לו כבר הרבה זמן,ועד כה מסיבות(או תירוצים יש שיגידו) שונות לא יצא אל הפועל.כרגע,אני מתמקד בלימודיי,ולכן אני רואה את זה כדבר בר ביצוע לאחר שאלו יסתיימו.יכול גם להשתלב עם השינוי במקום העבודה.בהחלט אפילו עדיף שכך יהיה. *למצוא בת זוג ולהקים משפחה.זו כמיהה מאוד חזקה אצלי,ואף על פי כן,יש בי את ההבנה שאני,למרות גילי,עדיין לא בשל לזה,כרגע.בעבר ראיתי בנקודה זו את חלומי הגדול ביותר, אבל כעת אני רואה זאת כמשהו משלים לאחרים,אם אפשר להגיד,ולא כדבר היחיד שיעשה אותי שלם ומאושר.אין בכך להפחית מחשיבותו בשבילי,נהפוך הוא. לטווח העוד יותר ארוך- *הגעה לשלמות פנימית,המשך הגילוי של מי שאני באמת,המשך מימוש המציאות הפנימית בזו החיצונית,המימוש של ה"אני האמיתי" שלי במעשיי בעולם,הענקת משמעות לחיים (משמעות לעבר דרך ההווה והעתיד),השתחררות מתפיסות מטריאליסטיות שנטועות עמוק בתוכי,ובכלל מתלות גופנית וחושית לצורך תחושות נפשיות ורגשיות(למשל,השלמה עם סופיות החיים הפיסיים ונצחיות החיים הרוחיים),תחושה כללית של שלוות נפש ושקט פנימי,איזון והרמוניה...ועוד...וזה רק על קצה המזלג...כשתמיד מלווה אותי מטרת-העל שכתבתי בהתחלה-להיות אדם טוב יותר-לבדוק,לשאול,ללמוד,להתפתח,להתהוות...לחיות.