שרשור שאלון,

DarlingAdam

New member
שרשור שאלון,

ואני מתנצל מראש אם כבר עשיתם כזה - מי פה שרת בצבא? מי יצא על פציפיזם? מי רצה לצאת על פציפיזם ונאלץ לצאת מסיבות אחרות? מי רצה לשרת ולא יכל עקב סיבות אחרות? בקיצור - שאלון שירות, מאחר ונראה שבינתיים לפחות זה הנושא החם היחיד בפורום. :( והצעירים שבינינו, ספרו לנו מה אתם מתכננים לעתיד, לקראת הצו. :)

יוֹאב

New member
אני

שרתתי בצה"ל (גם בשטחים) אני עדיין משרת (למעשה יש לי צו מילואים לאיו"ש בעוד 20 יום, שאני מנסה לבטל או לשנות שיבוץ)

CIRCUS CAT

New member
בקשתי ../images/Emo26.gif

להשתחרר מטעמי מצפון התקבלה ואני מחכה לוועדת מצפון.

שאלה -אליך ואל נטע (ההיא מלמעלה..)

אתן פשוט באות ללשכ"ג ואומרות שלא מתאים לכן להתגייס בגלל ששירות בצה"ל לא תואם את האמונות/מצפון שלכם, ואומרים לכם- בסדר. אין בעיה. ביי. ככה? בכזאת קלות? אתן לא מקבלות איזה עונש על עברה על החוק (חוק גיוס חובה)?

The Evil Cat

New member
אני לא מתכוון לשרת בצה"ל

אמנם יש לי עוד 4 שנים.. אבל אני לא מוכן לשרת. אני מתכנן לצאת על 'פרופיל 21 נפשי'.

the nt girl

New member
למה את בכלל שואלת אותו ברצינות?

יש לו עוד 4 שנים משמע הוא ילד בן 14... אז הוא אומר, שיגיד! אני בגיל 14 אמרתי שאני אלמד במגמת טכ"ם... (אופס! עשיתי את זה, פראיירית
)

Neta558

New member
לא, לא ככה

הי קשה להבין מההודעה של מיקי שזה לא "ככה בכזאת קלות"? וקצת הגיון - אם הצבא נתן לי פטור משירות, היכן העבירה על החוק?

Neta558

New member
עכשיו ראיתי שההודעה של מיקי מאח"כ

בכל מקרה, מהתיאור שלה אפשר להבין שלא משחררים סתם ככה, ובטח שלא במהירות או בקלות. צריך להגיש בקשה לועדת מצפון, לקבל אישור לועדה, להופיע בפניה וכו'.

CIRCUS CAT

New member
התהליך אמור להעשות ../images/Emo26.gif

לפני ההתיצבות לצו הראשון. אבל אני עשיתי אותו אחרי,וכן הגעתי ללשכה אך סרבתי לעשות את הבדיקות הרפואיות והמבחנים. התהליך הוא כתיבת מכתב לכמה סמכוייות בו אני מפרטת את סיבותי(הרבות) למה אני לא רוצה\יכלה לשרת בצה"ל. המכתב מגיע לאותם האנשים,הם שוקלים את העניין, אם באמת מגיעה לי הזכות "לקבל" ועדת פטור,שולחים לי את תשובתם ואז אני מוזמנת לאותה וועדה שקובעת אם אני רשאית להשתחרר מטעמים שבמצפון או שהסיבות שצייני לא נראות להם מספיק טובות. זו לא כזו קלות,לפעמים בשל סיבות מוזרות הם דוחים את הבקשה ולכן צריך להגיש ערעור על כך ושוב לבקש זימון לועדה נוספת. וכמו שנטע ציינה,זו לא עברה על החוק,הרי צה"ל מאשר זאת ונותן פטור מטעמי מצפון.

Mיקי_

New member
יש גם חוק שמחייב לשחרר על טעמי

מצפון, לצערנו בארץ הוא מיושם רק על בנות למרות שישראל חתומה על הסכמים בין לאומיים שאומרים אחרת... ובכל זאת לשאלתך, זה לא כזה פשוט השלב הראשון הוא באמת לבוא ולהצהיר על פצפיזם בלשכה אז את מתבקשת לכתוב מכתב מפורט המפרט את כל אמונותייך והאופן בו שירות צבאי מפר ומפריע להן, ומדוע אין ברצונך להתגייס. ולשלוח אותו לשר הביטחון, וראש מנהל גיוס. בינתיים לא חייבים להתייצב ללשכה וגם לא לעבור בדיקות לקביעת פרופיל או מבחנים פסיכוטכניים. עם אישור המכתב (תהליך שלוקח הרבה מאד זמן והרבה מאד התכתבות נוספת על גורמים צבאיים) ע"י הצבא (במידה ולא נמצאת סלקטיבי/ת) הגיוס שלך נדחה ואת/ה מוזמנ/ת לוועדת מצפון. את/ה צריך/ה לגייס שני עדים שיעידו לטובתך ועל יושר דברייך ואורח חייך בוועדה, בא יושבים 5 חברים שיצאו הרגע מימי הפלמ"ח עם ריחות הנפתלין עליהם... בוועדה ישתדלו להקניט אותך, לעצבן אותך, לשאול אותך שאלות לא לוונטיות ובעיקר להוציא אותך סלקטובית, יש לך זכויות ועלייך לעמוד עליהם, אם חלקן או כולן נשללו ממך יש זכות עירעור. לרוב הוועדה דוחה וניתן לערער (אני עברתי וועדה ראשונה) ואז אתם מוזמנים לעוד וועדה, כאן רבים וטובים נופלים, ולא הולכים עד הסוף... אבל יש לציין שלרוב מי שמגיע לוועדה שניה עובר. אל יאוש. באם שוחררת תקבל הבייתה תעודת פטור זמנית מהצבא מטעמי דת או מצפון, שתוחלף אחרי חודש בערך בתעודה רישמית וקטנטנה (למה לא מגיע לי לתלות על הקיר?) כל ההליך הזה במקרה הטוב לוקח חצי שנה, במקרים רעים הרבה הרבה יותר... וכמו כל דבר בצבא, בדר"כ זה דווקא רע... אני מצרפת את המכתב האישי שלי לדוגמא, כמובן שהושמטו כל פרטי האישיים... אבל זה המכתב הפרטי שלי, אוי לו למי שמעתיק, אבל אשמח להיות מקור למחשבה...

גירץ

New member
איפה ראיתי משהו דומה... ?

יופי שלא העתקת בכלל מהמכתב של פרופיל חדש. ולמה לא שמת אותנו (פח"ד)במכותבות?

Mיקי_

New member
באמת לא העתקתי!

בהחלט הסתכלתי בדבים שכתובים בהרבה מקומות אבל המכתב הזה הוא לחלוטין שלי (מעבר לנוסח שהוא רשמי על נידון וכ"ד...) מה שמאד חשוב בעיני הוא לכתוב את האמת שלך, ישבתי על המכתב הזה קרוב לשלושה שבועות... ולא פלא שהוא דומה למכתבים אחרים כי הרבה סרבנים עוברים דברים שמחדדים להם את התודעה. את פרופיל חדש לא שמתי במכותבות כיוון שדאז התנועה הזאת נראתה לי קיצונית מידי, ואולי גם היום. תנועה שמספקת מידע נהדר, אבל אני לא סובלת שום צורה של אניזם, שמשתמע בהחלט מהרבה פעולותיה. לשמיניסטים הצטפתי אח"כ ולכן לא שלחתי להם. והרגשתי שאני שולחת למקומות שנראו לי הי רלוונטיים באותו רגע. לא חשה להתנצל על כלום, עברי היטב על כל המכתב, ראי בעצמך את ההבדל בגישות, ובלל במכתבים...

Mיקי_

New member
* טעויות כתיב

דבים=דברים אניזם=אנרכיזם בלל=בכלל חוץ מזה עברתי על המכתב לבנות בפרופיל חדש עכשיו שוב, לא מצאתי אפילו משפט אחד "מועתק" יש כמה וכמה משפטים דומים, ואמור רעיונות דומים, אבל אי אפשר בשום אופן לומר שכללית ופרטנית המכתב הזה הוא כמו של פרופיל חדש, החל מכל מה שכתבתי על דמוקרטיה שהוא הפוך לחלוטין לכל רעיונות האנרכיה שכתובים בו, קלה בדברים שעברתי, וברעיונות שהשפיעו עלי. אפילו ראשי הפרקים מה שיראו דומים אינם כלל וכלל אותו הדבר ולא מציינים אותו הדבר. מעליב אותי המחשבה בכלל שהעתקתי משהו, ושאני "חייבת" איזשהו משהו למישהו אחר. היום אני תורמת מהמידע שלי לסרבנים שבדרך, מתדיינת איתם רבות (רק אתמול הייתה לי שיחה ארוכה עם אחד שכזה) ומרגישה שכמו שלי תרמו מידע, אני מחוייבת להעביר מידע הלאה, אני מפנה לעיון בחומרים של פרופיל חדש, אך לא מרגישה רציונלית או אמוציונלית חלק מהתנועה. אי לכך עברי על דברי, אולי בסוף תחושי צורך להתנצל.

the nt girl

New member
למה שיתנו להן עונש?

הן מקבלות שחרור על פי החוק, בדיוק כמו שכל בחורה דתיה שמבקשת פטור מקבלת, כל בחור ישיבה מקבל וכל קב"ניסט מקבל!

Mיקי_

New member
אני סרבנית מצפון ומשרתת בשירות לאומ

י אחרי שקיבלתי את הפטור מטעמי מצפון שלי וגאה על כך מאד

DarlingAdam

New member
אני השתחררתי,

לפני שש שנים לערך, על פציפיזם. אני קראתי לזה מערכת אמונות פוליטית וחברתית, אבל כשהפטור הגיע, הצבא קרא לזה "מצפון". השתחררתי מטעמי מצפון - וזה ניסוח של הצבא ולא שלי. זה הצחיק אותי בזמנו - הייתי צעיר - עכשיו זה רק מעציב. העובדה ש"מצפון" נחשב למשהו רע בימינו. ש"יפה נפש" היא קללה. שהרצון לא למות ולא להרוג נחשב לחולשה, לבעיה, לרוע או עצלנות.

אני מחזיקה בפטור מטעמי מצפון

וגאה בזה, אף על פי ולמרות ההתנגדות החזקה של הסביבה והרתיעה והתיעוב כלפי. אמרו לי שאצטער על כך, ניסו להניא אותי מהעניין, לשכנע אותי ללכת לצבא בכל זאת. כמה שיחות נשפכו על הנושא הזה... כמה אמרו לי שאני יכולה ללכת לצבא ולא לשרת בתפקיד פוגע.... אבל כל זה כבר לא משנה עכשיו, מבחינתי זה הדבר הנכון ביותר שעשיתי.

למעלה