שרשור שאלות\ בקשות מידע

aviv234

New member
סעיף ליקוי 31625

יום ראשון קיבלתי פרופיל 45 על בעיות אישיות מסוג B (http://www.levinsky.macam98.ac.il/psycho/lesson12.asp#t3_2) הייתי קורסיסט עד עכשיו ואני אמור לצאת מהקורס כי אני עם פרופיל 45 והקורס הוא לפרופיל 64 בלבד הפסיכיאטר רשם שהסיבה העיקרית שבגללה אני נמצא במצב שאני נמצא, היא חוסר ההתחשבות בי, והסיבה שאני לא מקבל מה שאני רוצה(אני יודע שזה נשמע מגעיל ומשתמט אבל זו המסקנה שהוא הגיע אליה) משום מה בבה"ד 20 החליטו ביום א' כשהגיעה החתימה מהוע"ר שאני אשאר בקורס עד שהם יקבלו אישור מקצינת קורסים, למרות שהקורס הוא לפרופיל 64 ומעלה והפסיכיאטר אמר לי במפורש שהוא פוסל אותי מהקורס. הבנתי שהם עושים זאת רק כדי שאחרים מהקורס לא ישבזו וירצו לעזוב. רציתי לדעת אם זה חוקי הדבר הזה, שמשאירים אותי מ9 עד 5 בערב עם הקורס אם הפסיכיאטר קבע שזו הסיבה שבגללה אני במצב שאני נמצא. ואם יש טלפון ש"צעירים" כמוני יכולים להתקשר אליו כדי לברר דברים כאלה, כי מנצלים את זה שאנחנו חסרי נסיון לצערי תודה מראש

grimmjow

New member
שאלות :x

הקב"ן אמר לי שאני צריך ללכת לקצין מיון, ואם אני לא מסכים לקחת אף אחד מהתפקידים שיוצעו לי, הוא יוציא אותי מהצבא. הוא יכול לשחרר אותי מהצבא בלי חתימה של הורים? איך עובד העניין הזה? ומה קורה בעצם במצב שאני לא רוצה שום תפקיד ממה שהקצין מיון מציע לי? זה נחשב סירוב פקודה או שפשוט מנסים למצוא לי עוד תפקידים?

ea53

New member
קצינת פניות הציבור

יקירי היקר, אני מבין כל כך את מצבך. אני מתאר לעצמי שאתה מרגיש כבול בתוך מערכת שלא מבינה אותך, לא מתחשבת בך, ולא מתעניינת בצריך השונים. למיטב ידיעתי, וללא שום איזשהי אסמכתא, הם חייבים לשחרר אותך ברגע שהפסיכאטר מחליט. יכול להיות שהם מסרבים לזאת בגלל שהנושא טרם הוזן במחשב ובתיקך האישי. מה אפשר לעשות? לפנות מיד לקצינת פניות הציבור של צה"ל (חיפוש קצת בגוגל, או בפורום מתגייסים) להרים טלפון על הבוקר, הם די יעילים שם. אופציה נוספת היא לפנות לנקח"ל, רק שאצלו גלגלי הצדק טוחנים לאט (וגם זה לפעמים). אופציה נוספת היא להתקשר אל הקב"ן ולהסביר את מצבך ולהגיד שזה מחריף את מצבך הנפשי. בהצלחה, מצפים לעדכונים .

aviv234

New member
תודה רבה על העזרה

אני לא ממש רוצה להתקשר אני נואש, אם אפשר לקרוא לזה כך..... עד שקיבלתי מה שקיבלתי הייתי צריך לעבור המון ייסורים. הייתי אצל 3 קב"נים, פונתי פעמיים למיון בגלל התקף חרדה והייתי אצל 2 פסיכיאטרים. אחרי הקב"נית השלישית, אמרתי נואש (חשבתי לפגוע בעצמי) אז לקחתי אחריות וברחתי מהבסיס הביתה ל15 יום ולאחר שיחה עם קב"ן באזרחות חזרתי לבסיס, קיבלתי 21 מחבוש על תנאי ופגישה דחופה עם פסיכיאטר, שנתן לי המלצה לפרופיל נפשי (45). כמובן שאחרי שקיבלתי את ההמלצה קבעתי תור לועדה רפואית, אצלנו בבסיס היה רק לאחרי שבועיים אבל לא היה אכפת לי היה תור בבאר שבע ביום אחרי אז נסעתי לבאר שבע, העיקר לצאת משם כמה שיותר מהר! קיבלתי את החתימה, קצין הרפואה אמר לי לגשת עם החתימה לשלישות של הבסיס ושם יטפלו בי. הגעתי לבסיס, חשבתי שנגמר הסיוט ומאז אני עדיין שם (שבועיים), עושה יומיות (עם הקורס) וממתין לאיזה צו סיפוח או משהו כזה, בידיעה שזה אמור לקחת חודש או חודשיים. אני לא מבין למה זה ככה אני כבר ממש חשבתי על להתאבד ולאף אחד לא אכפת ממני הפסיכיאטר רשם במכתב המלצה שלו שאני תמיד אומר שלאף אחד לא אכפת ממני בפגישה וגם שבכיתי בגלל זה.. הוא עשה ממני פסיכי, אבל באמת לאף אחד לא אכפת ממני זה לא שאני פסיכי! העובדות מדברות בעד עצמן ואין פלא שאני לא מתקשר! כי העבר הוכיח לי שלאף אחד ל-א א-כ-פ-ת-! בכיתי לו עם כמות נוזלים שלא הייתה מביישת את האוקיינוס השקט והוא העיקר אומר לי "תפסיק לשחק אותה בוכה! אין לך דמעות!" לא יודע מה לעשות כבר..... כן ניחשת נכון, אני שוב אגיד את זה, לאף, אחד, לא, אכפת !!!!!!!!!

ea53

New member
קב"ן

הי, קב"ן לא יכול לשחרר אותך. הוא מפנה אותך לפסיכיאטר שמחליט האם לשחרר אותך או לא. לשאלתך, הוא לא צריך לקבל אישור מההורים. נסי לדבר עם הקצין מיון בהיגיון, להבהיר לו עד כמה שניתן איזה תפקיד את מעוניינת. במידה ויציע לך משהו שאת לא מעוניינת, את תמיד יכולה לפנות לקב"ן שלך בחזרה או לקב"ן אחר. ולהסביר לו מה היה עם הקב"ן השני. נסי לפתור את הנושא עם קצין המיון, אם את רואה שלא הולך לך, נסי דרך הקב"ן או הפסיכיאטר. את יכולה להציע לקצין המיון שישאיר אותך עד שימצא תפקיד אחר, כי חשוב לך לתרום בצה"ל אבל שיתחשב במגבלותיך ובמצבך הבריאותי והנפשי. בהצלחה!

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שרשור שאלות\ בקשות מידע

כמו שהסברנו בפעם הקודמת גם הפעם אנחנו מרכזים את השאלות שלכם לשרשור אחד וזה בכדי שתוכלו לענות אחד לשני ומזכירים שאתם יכולים לפנות לפרום סדירים\ מתגייסים בקשר לשאלות טכניות שהרי הם יועדו לכך וכאן- בפורום תמיכה לחיילים אנחנו כאן כדי להיות ולהקשיב למה שעובר עליכם בשירות הצבאי בכדי לתת אחד לשני כתף תומכת בזמנים קשים מבקשים ממכם להשאר כאן- לספר על הדברים שאתם עברים לתמוך אחד בשני , ועל ההתמודדויות שלכם סהר תמיכה

lovelylove

New member
שלוםם

אני לא בטוחה שהשאלה כל כך קשורה לפורום אבל מישהו יודע מה פירוש סעיף ליקוי רפואי 83623 אמרו לי שזה הזעת יתר השאלה שלי אם הסעיף אומר שזה פוגע בתפקוד או שלא תודה מראש לכולם

eNIGmA 1989

New member
חייבת לשוחח עם קב"ן לפני הגיוס! איך?

יש לי בעיה פסיכולוגית שמקשה עליי מאוד בחיי היומיום, ואף יכול להוות סכנה עבורי בשילוב התנאים בצבא. (אגב, בצו הראשון סיפרתי על הבעיה, אך לא נראה לי שהתייחסו אליה). אציין שלא הובחנתי אף פעם אצל פסיכולוגים או בעלי סמכות אחרים בתחום. בעוד זמן מה (לא יודעת מתי, אבל בחודשים הקרובים) אני אמורה להתגייס, ואני רוצה לשוחח עם הקב"ן לפני כן בכדי להשיג הקלות מסויימות. כיצד עלי להשיג שיחה עם קב"ן? לשלוח פקס/מכתב ולאן? מה אני צריכה לכתוב במכתב? ואילו הקלות ניתן להשיג אצל הקב"ן, אם בכלל? מקווה שזה הפורום הנכון להפנות אליו את שאלתי ותודה מראש

mikeyy

New member
היי...

עלייך לכתוב במכתב אישי שלך מדוע את מעוניינת בפגישה עם קב"ן, ולמעשה כל מה שכתבת כאן, רק בפירוט יותר ["בעיה פסיכולוגית" - מהי וכו']. את המכתב עלייך לשלוח ללשכת הגיוס האזורית שלך ותכתבי במכתב האישי עצמו "עבור מדור בריאות הנפש - לשכת גיוס X", ולקוות שהם ייראו לנכון לזמן אותך לקב"ן. כתבת שלא פנית לפסיכולוגים או לבעלי סמכות אחרים בתחום בריאות הנפש. האם פנית ליועצת בית-ספר אולי? אם לא, את יכולה לפנות אליה על מנת שתוכל לכתוב לך המלצה/ חוות דעת עבור הצבא, מה שייתן לך יותר סיכוי לראות קב"ן בלשכת הגיוס אליה את שייכת וכן הקלות מתאימות בתנאי השירות [במידה ואת רוצה לשרת]. הקלות בתנאי השירות מטעם קב"ן הן בד"כ שירות קרוב לבית [קל"ב], לינת בית, פטורים למיניהם... בהצלחה

פסיכיאטר ופטור....

היי לכולם, המצב הוא כזה: בעקבות בעיות אישיות אצלי ובעיות אישיות ביחידה שלי, פניתי לקבן לאחר שהפעם הקודמת היתה רק בקיץ ודבר לא עזר. הפעם ניגשתי כשאני במצוקה קשה מאוד, והחלטתי שאני באה עם מטרה- לשפוך בפני הקבן את כל מה שעובר עלי ושיינתן לי פיתרון. מפה לשם, הגשתי לו מכתב שלי, דיברתי איתו על הכל, קצת התפרקתי, ושוב, מפה לשם- הוא הזמין את הוריי באותו בוקר, ואחרי שיחה רצינית מאוד עם הקבן, אני, והוריי, הוחלט לתת לי פטור *זמני* מלינה בבסיס+שמירות למשך חודש. בנוסף- הוא קבע לי תור לפגישה מקצועית/ייעוץ עם פסיכיאטר בדיוק ביום שפג תוקפו של הפטור. כלומר בתום החודש... הייתי רוצה לדעת, בהנחה שמצבי הנפשי השתפר פלאים (או לפחות מתחיל להשתפר..) מאז הפטור ו אני מסבירה זאת לפסיכיאטר בהיגיון, אפשרי מבחינתו לתת לי פטור קבוע (לנוכח מצבי שעליו לא אפרט)? כלומר האם יש לפסיכיאטר סמכות לתת פטור קבוע? (אולי הוא יוכל להוריד לי פרופיל ורק אז?) הרי הוא פסיכיאטר, ומעל לקבן. או אולי כל מה שהוא יכול לעשות זה לחדש את הפטור לעוד חודש ולקבוע לי תור נוסףאצלו?.. מה בכלל המשמעות של פגישה מקצועית? מישו יודע? ושוב, מה הסיכויים לדעתכם שהוא ימליץ לי על פטור קבוע מלינת בבסיס? דבר כזה קורה? בתודה מראש

mikeyy

New member
זה אפשרי.

פסיכיאטר צבאי מוסמך לתת לך הת"ש 7 רפואית - לינת בית. אם תתעקשי ותראי לו שאם יהיה לך את הלינת בית, תוכלי להסתגל יותר ולשרת כמו חיילת אמיתית [תשתמשי במילים האלו
] אז אין סיבה שהוא לא יביא לך המלצה להת"ש. [= בהצלחה

שאלה

לא מזמן הורדתי פרופיל רפואי ל45 וכשחשבתי שאני יוצא מהבסיס אמרו לי שזה פרופיל עורפי קידמי ולכן לא אוכל להיות קרוב לבית... ברצוני לדעת מה הזכאות שלי עם פרופיל רפואי 45 מה מותר לי ומה אסור לי לעשות.. תודה

navyseal78

New member
45 ?

משמעות פרופיל 45 = פסול קורסים. כמו כן לא יכול לשרת בגדודים, באיזורים בסיכון א'. אין שום מניעה או הגבלה מבחינת מרחק מהבית. במידה ומדובר בפרופיל פסיכיאטרי אתה יכול לשרת בכל מפקדה שאינה באיזור קרבי - (שטחים, גבול לבנון) ובכל תפקיד -טבח, אפסנאי, וכו'.

navyseal78

New member
זה חוקי. אין מה לברר.

אתה כשיר לשירות בצבא. עניין השיבוץ יכול להתעכב מעט, אם אתה כשיר לשירות אתה אמור להיות מסוגל לעמוד בכך. לא נראה לי שמישהו מנצל אתך, אתה נשמע די בקיא בכל הזכויות והחובות הקיימים

aviv234

New member
סבבה אחי תודה

פשוט לא ידעתי אם זה בסדר כי אני בדיכאונות.... כנראה שזה מכל הצבא ולא רק מהתפקיד. ואני לא כזה בקיא תאמין לי שאני לא אשאל שאלה אם אני אדע את התשובה שלה מראש.

למעלה