שרשור שאלות / בקשות מידע

almon3

New member
עזרה בקשר לפרופיל 45 נפשי ותפקידים...

שלום, אני חייל כבר 3 חודשים וקצת סיימתי טירונות קרבית אבל יחד עם זאת אני קורס מבחינה נפשית, הגעתי מזמן למסקנה שאני לא מסוגל להמשיך במקום בו אני נמצא, לאחר דיבורים והתערבות של ההורים בסוף יצא שהייתי אצל הקבני"ת וכרגע היא נתנה לי הזדמנות לחשוב ולהתלבט בין לנסות להתמודד ולקבל אולי עזרה ( דבר שאני ממש לא מעוניין בו, אין לי אנרגיות להסביר למה אז בבקשה אל תציעו לי...) לבין להוריד את הפרופיל ל45 נפשי זמני - קשיי הסתגלות. הייתי רוצה להוריד פרופיל אבל הפחד הגדול שלי הוא מה יהיה אחר כך? איזה תפקידים אני יוכל לקבל? יש לי נתונים מאוד גבוהים קבא מעל 54 ואני חייל טוב מאוד מבחינת המפקדים שלי ... -ברור שאני לא מצפה למשו גדול מדי, אבל חשוב לי מאוד לתרום ולעשות תפקיד משמעותי ככל האפשר... - יש אפשרות שהקבנית או המפקדים ימליצו עליי לתפקידים מסויימים?( אני נחשב במחלקה לאחד החיילים הטובים מבחינתם והייתה הפתעה גדולה לכולם כל הסיפור הזה) ושוב אין סיכוי שאני נשאר איפה שאני , מבחינתי זו לא אופציה... תודה מראש...

jepe

New member
מה זה סעיף ליקוי 32657?

התיעצתי אצל קבן וזה הסעיף שהוא רשם לי. רציתי לדעת מה הוא אומר.

dyns

New member
קבן מילואים

מאז המלחמה האחרונה שבה שירתתי כלוחם, החיים שלי התדרדרו אני לא מצליח להתרכז בכלום, אני לא נרדם בלילות ויש לי לפעמים סיוטים, עזבתי את הלימודים וכו'... האם מישהו מכיר איזה מחלקה צבאית שעוזרת בנושא הזה למילואימניקים? למי אני צריך לפנות כדי לקבל עזרה?

mete0ra

New member
פרופיל 45

דבר ראשון יורידו לך את הקבא התפקידים שתוכל לעשות הם נהג פקיד ועובד רס"ר אני מבין שאתה נרתע מזה אבל אתה צריך להבין שקודם הבריאות שלך מה הפרופיל שלך? לא חייב להוריד את הפרופיל ל 45 אם יש לך פרופיל גבוהה אתה יכול לבקש ממנה להוריד אותו ל 72 או 64 וככה היא תוכל להעביר אותך לתפקיד אחר שעדיין צורך קורס לצערי הקב"נים בצבא לא ממש מחפשים לעזור אז אתה תצטרך להתעקש שיהיה בהצלחה

disturbed fairy

New member
חוצזמה שזה פרופיל 21 אתה מתכוון?

אף אחד גם לא הרופאים לא זוכרים בע"פ מה כל סעיך אומר, אני יודעת רק שהספרה האחרונה זה הרמת חומרה- כש7 זה הכי גבוה מה שאומר פרופיל 21 והשאר זה חילוק לפי נושא [סוג הבעיה] ותת נושא...

disturbed fairy

New member
רק אם אתה בשירות מילואים פעיל

כרגע , אחרת אתה לא חייל, ואם אתה מעוניין בטיפול, אתה לא צריך לשלם בעבורו אלא פונה לרופא משפחה שלך [כן משפחה, לא יחידה] ומספר לו מה העניין הוא מפנה אותך למרפאות בריאות הנפש של הקופ"ח או בבי"ח הממשלתיים, עם הפניה, או לא זוכרת איך קוראים לזה באזרחות, מה שאומר שאתה לא משלם על זה אלא הקופ"ח שלך... ובכלל, אתה אזרח, למה לך להתעסק עכשיו בכלל עם המערכת הצבאית?? מה שכן אם אתה בוחר לתבוע את הצבא, על הנזק הנפשי שנגרם לך, אתה יכול. אבל זה כבר עניין אחר...

jepe

New member
כנס

גם עכשיו אתה יכול לראות קבן,זה לא קשור לכך אם אתה בשירות פעיל או לא. ההבדל הוא שקבן לא יטפל בך או ירשום לך תרופות אם צריך. הוא יכול להמליץ על שחרור או הורדת פרופיל וכו'. טיפול ממש תקבל רק באזרחות מפסיכולוג או פסיכיאטר שאיתם תהיה במעקב מה שאין בקבן. קבן רק רושם המלצות וזהו אתה לא רואה אותו יותר. מה שאני ממליץ לך לעשות זה ללכת לדבר עם מישהו צקצועי באזרחות ועם החוות דעת הזאת לבקש לראות קבן דרך קצינת קישור שלך. בקבן תספר לו כל מה שעובר עליך והוא יוכל להמליץ על לעבור תפקיד, הורדת פרופיל או אפילו שחרור תלוי בחומרת המצב שלך. בהצלחה,תרגיש טוב.

disturbed fairy

New member
אתה ממש חכם

כל העניין הוא שהוא רוצה עזרה, לא פטורים או הקלות. ואת זה קב"ן לא יכול לתת לו כי הוא ל-א בשירות פעיל. זה הכל. הוא לא דיבר על פטור ממילואים, אם את זה הוא רוצה, אז כאמור לפנות לקב"ן דרך הקצינת קישור, אבל למיטב הבנתי, הוא ביקש עזרה. אז למה לבלבל לו את המוח עם כל זה?!

jepe

New member
אם היית קורא את ההודעה שלי כמו שצריך

היית קורא שרשמתי שקבן לא יתן לו טיפול אמיתי אלא רק המלצות לשחרור או הורדת פרופיל. וטיפול ממש הוא יקבל רק באזרחות ע"י פסיכולוג או פסיכיאטר.

disturbed fairy

New member
קראתי, קראתי, אתה זה שאולי לא קרה

בידיוק- הוא לא ייתן לו טיפול. אז למה? אני אמרתי שקב"ן יעזור לו רק במדיה והוא בשירות ילואים פעיל, ואתה סתרת את זה "גם עכשיו אתה יכול לראות קבן,זה לא קשור לכך אם אתה בשירות פעיל או לא" אז להמ לבלבל את המוח? קב"ן לא יוכל לעזור לו, וזהו. מה העניין בסתם לסבף ולסתור תשובות אחרות?

disturbed fairy

New member
איזה בולשיט!!!!!!!!!!!!!

"דבר ראשון יורידו לך את הקבא" למה דלבר שטויות בלי לדעת? הייתי אצל קב"נית בטירונות פעם אחת, אצל אותה קב"נית פעם אחת בקורס, ואצל קב"נית עעכשיו אחרי כמעט שנה בצבא, בטיפו לקובע, ואחרי הורדת פרופיל,, הקב"א שלי הייתה, נשארה, ותהיה עד סווף השירות שלי, 553, חדל זיוני שכל. "לצערי הקב"נים בצבא לא ממש מחפשים לעזור אז אתה תצטרך להתעקש שיהיה בהצלחה" תתפלא הקב"נים בצבא כנראה קצת יותר חכמים ממך, נכון יש קב"נים אטומים, שנמאס להם, שכבר לא באמת אפכת להם, ולא באמת מנסים לעזור, כי נמאס להם לראות ערסים שבאים ומחרטטים אוצתם שהם רואים חזירים וורודים מעופפים, כדייי לקבל 21, או שהם משתינים במיטה כדיי לקבל לינת בית. אם חייל/ת באמת במצקוה, ובאמת צריכים עזרה והקלות ויש להם מוטיבציה להמשיך לשרת. הקב"ו ירצה לעזור לו, וגם יעזור. ומניסיון אישי שלי, אל תעשה הכללות, הקב"נים בצהל ממש לא אטומים או כל דבר בסגנון, תפסיק ללכלך סתם, הם אנשים כמו כולם, רק שהם בחרו ללמוד ואז להתגיייס לצבא, במקום לעשות צבא ללכת ללמוד ולעבוד במקום אזרחי. זה שהם עובדים בשביל הצבא, לא אומר שהם "גרועים" להפך, הצבא ממיין טוב טוב את העתודאים שלו !

mete0ra

New member
דבר ראשון תרגע וכנס

בקשר למה שאמרתי על הקבא אז ככה לפי מה שידידה שלי שהיא משקית"ש אמרה לי הקבא יורדת במקרים של הת"ש או הורדות פרופיל מכל סוג שהוא כיוון שערך החייל בעיניי הצבא יורד,חייל עם בעיות ת"ש לא יכול לשרת בכל תנאי ולכן הערך שלו יורד וחייל עם בעיות בריאות (נפשי או פיזי) גם הערך שלו יורד וככה נקבעת הקבא עכשיו בקשר לקבנים בצה"ל דבר ראשון כנראה שאתה לא מבין כל כך הרבה בהבדלים בין פסיכולוג אזרחי לבין קב"ן פסיכולוג אזרחי קובע אבחנה ולפי האבחנה ממשיך טיפול ככה אמור גם לפעול קב"ן אלא שהקב"ן מוגבל על ידיי המערכת הצבאית למשל קב"ן לא יכול להמליץ על פרופיל מסויים ללא קריטריונים מסויימים זתומרת שגם אם בן אדם בדיכאון אמיתי וסובל והוא לא עולה על קריטריונים שקבועים על ידיי הצבא! אז הבן אדם לא יוכל לקבל טיפול בצורת הורדת פרופיל עוד משהו שאולי אתה לא יודע קב"ן לא יכול לתת פתורים/שינוי מקצוע/פסילת קורס אלא אם כן הוא מוריד פרופיל בקשר לערסים שמחרטטים אתה צודק יש הרבה מאוד מקרים של שקר לקבנים ובגלל זה הם מפתחים "קרום" של ציניות וסרקזם לגביי פניות של אנשים,מה שלרוב רק פוגע באנשים שבאמת בדיכאון ובאמת סובלים וזו בעיה רצינית,היו מספיק מקרים של אנשים שבאו לקב"ן עם בעיה אמיתית וקיבל את פניהם קב"ן עם היערות ציניות ומזלזלות ורק דירדר את מצבם סיפור שאני מכיר שקרוב אליי הוא על בחור שפנה לקב"ן שהיה במצוקה נפשית רצינית,הבעיה היא שהבחור בא עצבני (בדרך כלל בן אדם בדיכאון לא מתבטא בעצבים) ושם התחילה הבעיה הוא לא ענה על הקריטריונים הנכונים שהקב"ן קיבל ולכן נתפס בעיניי הקב"ן כ"חרטטן" ,הקבן ענה לו בציניות ושלח אותו לדרכו לבד,הבחור תלה את עצמו...ואילולא מפקד שעבר שאיזור והציל אותו הוא היה גומר את הסיפור שלו באותו יום. הבן אדם נשלח לאשפוז כפוי ושם נמצא מסוכן לעצמו ולאחרים! אני מסכים שיש הרבה שמנצלים את המערכת בתירוצים על מצבים נפשיים אבל אני לא מסכים שצריך להציג אדישות ולתפוס כל מטופל חדש כקודם כל שקרן ורק אחר כך מטופל אם יוכיח את עצמו מקווה שהבנת מאיפה אני בא עכשיו ויש דרך לדבר לא צריך להתעצבן אני מציג את הדיעה שלי כמו כולם ורק מנסה לעזור אשמח לענות על עוד שאלות אם יש לך.

disturbed fairy

New member
טוב דבר ראשון

אני בחורה, היי
דבר שני, אני רגועה. דבר שלישי ולעניין, חבה שלך לא הסבירה לך נכון, הקב"א מורכבת מהרבה גורמים בינהם דפ"ר, צד"כ וכ' וכו', אבל אין שום קשר לפרופיל הרפואי שלך, לכן צה"ל הפריד בין הפרופיל הרפואי לקב"א שלך, היות וזה שניי דברים שונים. עוד אני יודעת להבדיל טוב מאוד בין קב"ן לפסיכולוג אזרחי היות והייתי צאל שניהם, תתפלא, אבל דווקא הקב"נית שאאני אצלה היום, עולה פי כמה וכמה [וכמה] על הפסיכולוגית האזרחית. וגן קב"ןן לפי האחבנה ממשיך טיפול, הוא לא מוגבל על ידי כלום, הוא יכול להוריד פרופיל אם העניין נראה לו מתאים, והוא יכול גם להמליץ על שינוי שיבוץ, וגם על המשך טיפול אצלו במדיה והחייל רוצה, וכן טיפול פסיכיאטרי.... בקשר לחייל שסיפרת עליו, כמו שאמרתי, יש ויש, ניתקתי גם בקב"נים פחות אנושיים. כמו בכל מקום- יש ויש. והמצב הוא כזה בגלל אותם אנשים שמנסים להתחמק מהשירות ומנסים לנצ לאת המערכת הרפואית, לכן גם הרופאים וגם הקב"נים שמשרתים כיום בצה"ל, מתנהגים לעיתים, באדישות, כי לא תמיד זה קל להבדיל מי משחק אותה ומי לא..

שוב בולשיט!

הקבנים בצבא הם לא יותר טובים מאנשי מקצוע באזרחות. להיפך, לרוב הם פחות טובים. הם נשארים בצבא כי אין להם מה לחפש באזרחות ואף אחד לא יקח אותם... צא מהצבא! זה לא ישנה לך כלום האמן לי. אני יצאתי על 21 וזה לא מזיז לאף אחד.בשביל מה לבזבז 3 שנים והמון אנרגיות. צא מהצבא תתחיל טיפול באזרחות. ותודה לי בעוד כמה שנים...

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שרשור שאלות / בקשות מידע

גם הפעם אנחנו מרכזים את השאלות שלכם לשרשור אחד וזה בכדי שתוכלו לענות אחד לשני ומזכירים שאתם יכולים לפנות לפרום סדירים\ מתגייסים בקשר לשאלות טכניות שהרי הם יועדו לכך וכאן- בפורום תמיכה לחיילים אנחנו כאן כדי להיות ולהקשיב למה שעובר עליכם בשירות הצבאי בכדי לתת אחד לשני כתף תומכת בזמנים קשים מבקשים ממכם להשאר כאן- לספר על הדברים שאתם עוברים, על הקשיים הייחודיים בשירות, לתמוך אחד בשני , לנסות להתמודד ביחד , איתכם סהר תמיכה

למעלה