שרשור שאלות/בקשת מידע

m e l i k s o n

New member
עזרה בבקשה..

מישהו יודע מה אומרים סעיפי הליקוי האלה: 31617 26614 38622 68611 08711

שאלה חשובה ביותר!!!

הי יש לי מספר שאלות: 1. יום שני יש לי וועדה רפואית להורדת הפרופיל לפרופיל 21,כמו שהבנתי לפני הוועדה אני צריכה ללכת לשיחה עם קרפ"פ. הייתי בבית חולים 10 השארתי את המספר שלי ואף אחד לא חזר אלי. נשארו לי לי ימים ספורים עד לוועדה.מה אני יכולה לעשות בנידון?האם יש אפשרות להגיע לשם ולהכנס ללא תור שזומן מראש? 2.יש לי 5 גימלים.עכשיו המפקד שלי רוצה שאני לבסיס לעשות חפיפה למחליפה שלי ליום שלם. האם יש לו זכות לחייב אותי להגיע לבסיס ברגע שיש לי גימלים? מקווה לתשובה מהירה,תודה מראש.

giladf2

New member
חייב תשובה דחופפהההה

אני יתגייסתי לפני חודשיים וחצי בהתחלה הייתי במג"ב ואחרי שבועיים ואחרי דיכאון קשה המ"מ שלי שלך אותי לקב"ן והקב"ן הוציא אותי ממגב ושם אותי בטירונות כלל צהלית הטירונות עברה לי עם משברים והרבה דיכאונות ובערך שבוע לפני סוף הקורס(מאבטחי מיתקנים) כבר לא יכלתי ליסבול וביקשתי קב"ן והמפקדת שלי שאני חייב לציין הייתה שטטטטןןן לא היתיחסה אלי ויום למחרת אמרתי לה שאני יתאבד עם אני לא יראה ואז לקחו אותי ליראות רופא כי לא היה קב"ן והרופא הבטיח לי ליראות קב"ן ביום ראשון בערך שזה בערך יומים אחרי זה ועד היום כבר עבר חודש ולא ראיתי לא קבן ולא כלום ואתמול הגעתי ליחידה החדשה ובאמת יצא לי מאוד טוב קיבלתי קרוב מאוודד לבית לא בגלל ת"ש או משהו כי חבר שלי משך אותי לשם. וכל היום הייתי בדיכאון ומיתחילת השירות אני רוצה לעזוב והיום הגעתי ממש למצב שנישברתי ולא יכולתי ואני לא יודע מה לעשות מחר העם לחזור או ללכת לקצין העיר בקש קבן שרק באיומים אולי אני יקבל חלק המליצו לי ללכת לבר"ן בתל השומר ואני לא יודע מה לעשות אבל אי מרגיש שאני לא מסוגל ממש להיות שם ואני לא משקר וסתם מנסה לצאת מהצבאה זה באמת מכניס אותי לדיכאון קשהה שאני לא מבלה לא יוצא לא עושה כלום כל היום המחשבה רק איך לצאת מה אני עושה אני חייב דחווף תשובה בבקשה תעזרו לי

golden mask

New member
קשיי הסתגלות

עוד מספר שבועות אני עומד לסיים טירונות והפסיכולוג שלי המליץ לי לצאת משירות ביחידה קרבית בגלל שיש לי קושי בלעבוד בעבודת צוות. אני מתלבט אם לומר לקב"ן או לא.רציתי לדעת מה הן ההשלכות של יציאה משירות קרבי על קשיי הסתגלות והאם יכולים לשים אותי כאיזה עובד רס"ר באיזה בסיס למרות שיש לי נתונים גבוהים (קב"א ודפ"ר) או שדווקא בגלל הנתונים הגבוהים שלי אני אשובץ בתפקיד שדורש נתונים גבוהים . זה יכול לפגוע בי בעתיד ? מה היתרונות והחסרונות של זה?

זוקי47

New member
למי יש ניסיון בהפרעות אכילה וצבא../images/Emo24.gif../images/Emo151.gif

אני בת 17 , מטופלת במרפאה להפרעות אכילהמזה חודשיים .לא אושפזתי. פשוט אני מתעסקת באוכל בצורה אובססיבית ,מה לאכול מה לא לאכול .משתדלת לאכול דברים דלי קלוריות .אני לא מקבלת תרופות .משקלי 44 גובהי 1.51 . שאלתי קבלתי צוו ראשון לעוד חודש. האם כדאי ליידע את הצבא, שיש לי הפרעות אכילה, ואני בטיפול פסיכולוגי +תזונאית להפרעות אכילה ? האם מישהי יודעת, מה משקל המינימום שדרוש לגיוס?האם זה שמיידעים את הצבא לגבי הפרעת אכילה, ישפיע על הפרופיל, על גיוסי בכלל, על שיבוצי בצבא בעתיד ?האם יש לזה השלכות לגבי שירותי בצבא?אשמח לקבל כל דעה .הרבה תודה.

Felisa

New member
שאלה 2

לגבי השאלה הראשונה אני לא בטוחה. אני רק יודעת בטוח שאסור למפקד שלך לחייב אותך לבוא אם יש לך גימלים. דרך אגב, על מה את יוצאת מהצבא אם זה לא סוד?

disturbed fairy

New member
לא ממש לא כדאי לך

וזה כן נאמר מניסיון, תיראי ה"א זה משהו שפוגע בבריאות, ושבפוטנציה יכול להרוג, הגזמה אבל כן? הצבא רוצה לכסות לעצמו את התחת ולא רוצה לקחת סיכונים מיותרים, הוא ל-א אוהב לגייס בנות עם ה"א, במיוחד במשקל כמו שלך, שאמנם יחסית לגובה לא נמוך בצורהיסטרית, אבל הוא נמוך אין ספק... אם תצהירי על הה"א רוב הסיכויים שיתנו לך לדבר עם קב"ן, ויש סיכוי שירצו לשחרר אותך מהצבא, לצערי אני לא מגזימה..... לדעתי, על תצהירי, יש לך עוד שנה ומשהו עד הגיוס, תמשיכי עד אז בטיפול, תיידעי את המטפלים שלך שאת רוצה להתגייס ורוצה להגיע לגיוס במצב הכי טוב שאפשר, כמו שבמנילה, תבחרי אופציות לתפקידים שאת חושבת שתוכלי לצבא ולא יחריפו את הה"א [למשל קל"ב בסיס פתוח וכו', או ההפך ,תלוי באופי שלך...] במקרה הכי "טוב" שתצהירי לפני הגיוס תתגייסי מראש עם פרופיל 45 נפשי, וזה יפסול לך כל תפקיד אפשרי בערך, תוכלי להיו תרק עובדת רס"ר פקידה הגת וכו', מניסיון שלי בתוך המערכת, קודם תתגיסי, תנסי, תהי בפנים, להצהיר ולידע את הצבא- אפשר בכל זמן !! כשתרגישי שאת צריכה עזרה או שינוי שיבוץ כי הה"א מקשות עלייך, לקב"ן תמיד תוכלי לפנות וליידע אותו/ה .....

Googlish

New member
היי, מסכה מוזהבת...

ראשית כל, נתחיל בהסבר פשוט מאוד: העובדה שניגשים לקב"ן ביחידה או בכלל בצבא, אין פירושה שאתה "משוגע", "בעייתי", "רוצה לצאת מהצבא" או כל דבר הקשור והנקשר לכך, אלא בסה"כ פגישה עם איש מקצוע (ממש כמו איש המקצוע שלך, הפסיכולוג האזרחי), כך שאם תרצה לגשת לשיחה ו/או ייעוץ, תוכל תמיד לעשות כן ולקבל עיצות טובות באמת (תלוי כמובן בקב"ן וביחידה, אך באופן כללי הדבר בהחלט נכון). שנית, לשאלתך: להערכתי, ההשלכות של יציאה משירות קרבי אומרת לפעמים הרבה ולפעמים מעט, תלוי מאוד באיזה הקשר מדובר. באופן עקרוני, אין עניין באנשי-חוץ (לאחר סיום השירות הצבאי) באיזו יחידה היית, אלא האם שירתת 36 חודשים בסופו של דבר, אלא אם מדובר ברצון מסויים להיכנס כלוחם במטה ללוחמה בטרור (סתם, כמובן שהייתה דוגמא קיצונית שאין לה קשר כל כך, אך רק להבהרת העניין). מעבר לכך, ייתכן מאוד שהקב"ן (אם תקיים עמו בסופו של דבר שיחה ו/או ייעוץ) "יחליט" לאחר מספר מפגשים שאתה בסדר גמור, אין לך קשיי-הסתגלות שעולים על קשיי-הסתגלותו של החייל הממוצע, אלא בסה"כ נצמד לאותם נתונים. הקב"א והדפ"ר הגבוהים שלך יכולים בהחלט לסייע לך, אך אם תדע לנווט אותם למקומות הנכונים ולבקשות המתאימות, מאחר ואם הצבא לא יראה את הנתונים הללו כ'מסייעים' לך בהחלטות בעתיד, אזי תישאר במקומות שלא תרצה להיות ושאולי לא יתאימו לך, אלא לצבא עצמו וזאת כתוצאה מן היציאה מאותה יחידה קרבית. אני אאחל לך הצלחה בכל אשר תחליט בסופו של דבר, אך בהחלט מציע לך לנסות ולהתייעץ עם גורמים מתאימים בצבא ולא באזרחות (שהרי האזרחות נחשבת בצבא להמלצה בלבד!).

g86

New member
ניתן לבטל קה"ס

אני, שנתיים ו-10 חודשים בצבא, אלחוטן (עשיתי קורס מת"מ בבה"ד 7), קיבלתי קה"ס 41 ביום הגיוס, הייתי אמור להיות בקרבי. בפז"מ של שנה רציתי לצאת לקורס קצינים אולם מה שמנע ממני אז לצאת לקורס היה הסעיף הזה. צריך לדבר עם מדור אבחון והערכה בבקו"ם - שם קיבלתי את הקה"ס ושם גם ביטלתי. זה תהליך שלוקח חודש ימים. בסוף לא יצאתי לקורס מסיבות אחרות. לא יעשו ממך עובד רס"ר. אתה תוכל להיות בחילות שהם תומכ"ל. בהצלחה!!

navyseal78

New member
חשוב להצהיר, לבקש לשרת.

הצבא מגייס חייילים \חיילות עם הפרעות אכילה. הפרעת אכילה מאובחנת יכולה לקבל גם טיפול, משולב תרופתי, שיחתי. בכל מקרה אם תצהירי אכן, ייתכן שתקבלי פרופיל אך זה עדיף על הגעה לשירות ביחידה שלא תתאים כי לא יכירו את הבעיה שלך. אם תפגיני מוטיבציה לא ישללו ממך את הזכות להתגייס אלא פשוט יקלו עלייך על פי צורך. -כמו כן לצבא מרפאת אכילה בצריפין ומי שמוסמך לטפל בבעיה במסגרת הצבא זה הקב"ן, מדובר לרוב בטיפול עם דיאתנית ופסיכיאטר.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שרשור שאלות/בקשת מידע

שלום לגולשי הפורום, מכיוון שפורום "תמיכה נפשית לחיילים" הינו פורום תמיכה נפשית, ואינו פורום מומחה שמספק מענה מקצועי/צבאי לשאלות, אנו נאפשר שאלת שאלות שכאלה על גבי הפורום בשרשור מיוחד, בו תוכלו לסייע זה לזה מניסיונכם ונוסיף המלצה ובקשה להעביר שאלות טכניות/מקצועיות/צבאיות לפורום סדירים או לפורום מתגייסים, שזו מטרתם, בין השאר. פורום תמיכה נפשית לחיילים הנו מקום לחיילים שרוצים לספר על בעיות אישיות שמאפיינות את שירותם הצבאי ולקבל תמיכה, הקשבה וסיוע, מכל מי שירצה לבוא לכאן, חיילים ואזרחים כאחד. הפורום הזה נועד להיות קבוצת תמיכה ולהכיל את הדיונים בין אנשים שנמצאים בשלבים שונים של התמודדות עם קושי וכאב נפשי. כאן המקום להעלות סוגיות של התמודדות עם קשיים במהלך השירות הצבאי, התמודדות עם המסגרת התובענית, עם יחסם של מפקדים, עם שיבוץ לא מתאים לתפקיד, התמודדות עם הטרדה מינית או מערכות היחסים שנוצרות בין החיילים. ואולי, בעיקר, התמודדות עם השינוי הגדול שנוצר בחייו של החייל - אדם שכבר לא נמצא תחת הגדרה של מי שהוא בחסות הוריו, אלא שהמערכת והמסגרת קובעות עבורו איך יראה עולמו ומה יעשה בחיי היום יום שלו. אנחנו מזמינים אתכם להמשיך ולשתף אותנו בתחושות כאן בפורום.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
קישורים

מהודעתנו הראשית נשמטו הקישורים לפורום סדירים ופורום מתגייסים תודה

אפריל1188

New member
פגישה 2 עם קבן

יש לי הפניה לקבן בבית חולים 10 השאלה היא מה אני צריכה לקחת חוץ מההפניה.

disturbed fairy

New member
היית כבר בפגישה 1?

אם כן, אז רק הפניה, לפגישה הראשונה רק מביאים את ההפניה מהרופא יחידה ואת החוו"ד דעת מפקד... מתי יש לך תור? אם לא אכפת לך שאנ ישואלת, פשוט כי גם אני שם...

disturbed fairy

New member
אה אוקיי

אבל רגע היית כבר בפגישה 1 או לא? וכן הימי קבלת קהלת הם א,ב,ה מ8 עד 12, אבל כעיקרון את צריכה להיות שם ב8 כדיי להרשם, אם תבואי אאחרי רוב הסיכויים שלא תיכנסי באותו היום...

drnaji

New member
אתה לא צריך אישור של מפקד כדי לככת לקב"ן

פשוט תברר מה המספר של משרד הקב"ן ותקבע איתו פגישה. אחרי שיהיה לך תאריך ושעה תלך למפקד שלך ותגיד לו שאתה הולך לקב"ן בתאריך ובשעה הזו. לפי חוקי צה"ל אתה מחוייב לראות קב"ן אם אתה רוצה בכך בין אם המפקד שלך רוצה ובין אם לא. בהצלחה ותעדכן!

למעלה