שרשור שאלות ותשובות - פרק האיחוד

wranger

New member
האם יש חוקי ברזל בחיפוש אחר דירה?

מחר אני מתכוון להתחיל לכתת את רגליי בחיפוש אחר דירה בפרברי תל אביב. כשדיברתי על זה עם ההורים שלי, הם מיד נזעקו ופתחו בשטף של אזהרות ואיסורים, כאשר העיקרי בהם היה "בשום פנים ואופן אל תשכור דירה בקומת קרקע", מטעמי פורצים כמובן. אז קודם כל, יש לזה בסיס? ואם יש סורגים?
שנית - מנסיונכם, האם יש איסורים גורפים כאלה, שלחלוטין לא כדאי לעבור עליהם? למשל, בשום פנים ואופן אל תיקח דירה שיש בה X!! או משהו כזה? ומנגד, האם יש דברים שחייבים, פשוט חייבים לחפש/לעשות, שיכול להיות שלא חשבתי עליהם?

השורד

New member
ארנונה

היי, 1. אם ארנונה לדירה בת 6 חדרים היא 600 ש"ח לחודש, מה תהיה הארנונה באותו אזור לדירת 4 חדרים? 2. מישהו יודע מה מחירי הארנונה באזור מרכז הרצליה ובשכונת וייצמן בעיר? 3. מה מחיר הארנונה ברמת השרון? תודה.

שרשור שאלות ותשובות - פרק האיחוד../images/Emo70.gif

יש לכם שאלה קצרה עליה אתם פשוט צריכים תשובה? כאן זה המקום. כל הלמה - כמה - איך - הישר לכאן.

מה בא קודם העבודה או הדירה

היי, אני מתכנן לעבור מאיזור י-ם לת"א בעוד כמה חודשים. השאלה היא האם כדי קודם למצוא עבודה באיזור המרכז ולאחר מכן לחפש דירה באיזור מתאים או להיפך קודם לעבור ואז להתחיל לחפש. תודה רבה

במה אתה מתכנן לעבוד?

אני מניחה שיש לך אי אילו חסכונות - המעבר תמיד דורש השקעה התחלתית - אבל כל היתר תלוי בסוג העבודה שאתה מחפש וכמה זמן לוקח למצוא אחת כזו. על מה חשבת?

JaneLame

New member
תלוי.

אם מצבך הכלכלי לא מזהיר, אולי באמת כדאי למצוא עבודה לפני שאתה מתחייב על חוזה. כשתדע כמה אתה מרוויח, תדע יותר טוב איזו דירה אתה יכול להרשות לעצמך. אני אישית עשיתי ההפך וקצת נדפקתי.

JaneLame

New member
זה אינדיבידואלי.

אתה יודע יותר מכולם מה חשוב לך. לגבי מה לגמרי "אסור" - עם קצת היגיון בריא אתה תדע לפסול דירה כזו כשתראה אותה. דירה בקומת קרקע - רק כזו שיש בה פלדלת+ סורגים+ תריסים. תריסים כי אם אי אפשר לראות מה יש בפנים, אז יותר סיכוי שלא ירצו לפרוץ.

ailag

New member
יש גם חוקים יותר כלליים

ואנשים יותר אבודים. אני למשל לא הייתי חושבת להסתכל אם זו פלדלת, ואולי גם לא חושבת לבדוק אם יש סורגים בקומת קרקע. אז לטובת אנשים כאלו, יש עוד טיפים? :)

ailag

New member
כוללים, נו. וגם זו לא מילה מתאימה

אתם מבינים מה ניסיתי להגיד..

JaneLame

New member
ובכלל

דירה בלי פלדלת זה מצויין אם אין לך חפציי ערך. אם יש לך סמרטוט רצפה אחד שעדיין שמיש לספונג'ה או שתיים, צריך פלדלת. בת"א הדירות ישנות ויש כל מיני דלתות עץ עתיקות שנשברות בבעיטה. פסלתי דירה ליד כיכר מילאנו בגלל דבר כזה, והיא הייתה יפה.

תשובות לשניכם - עד כמה שידי משגת

ל wranger - במאמרי הפורום ישנו מאמר ספציפי שרלוונטי לך: המדריך לשכירת דירה . הוא מאוד מקיף ומכיל את שלל העצות שניתן להעלות לגבי חיפוש ומציאת דירה. ל שורד - ארנונה מחושבת בגדול ע"פי השכונה ושטח הדירה - אבל לא בצורה לינארית - כי אם ע"פי מדרגות. לכן אין תשובה חד משמעית לגבי השאלה הראשונה. לגבי שתי השאלות האחרות - לי באופן אישי אין מידע לגבי האיזורים שמנית, אולי למישהו אחר מהפורום יש. לא מצאתי אתרים שמפרטים את תשלומי הארנונה בערים שונות, וגם האתר של עיריית הרצליה לא הועיל. לגבי רמת השרון - גם לא תהיה תשובה חד משמעית. זה איזור לא קטן, ולכן סביר שהתשלומים בו ישתנו לפי איזורים.

wranger

New member
תודה, אבל אני מצטרף לשאלה של גליה

כאן מעלי - נניח שאני מתיישב להכין רשימה של קווים אדומים, כפי שהמאמר בקישור מציע. בטח יש מיליון דברים שלא חשבתי עליהם. האם יש משהו, גם דברים שנראים לכם טריוויאליים, שאני צריך לקחת בחשבון?

למעלה