שרשור שאלות ותשובות

לי 4321

New member
למשהוא יש רעיון מה לעשות

עם שירותים דוחים? כמובן שהחלפתי את המושב אסלה אבל מבפנים זה כזה דוחה יש פסים כאלה כמו שבר באסלה למישהוא יש רעיון מה אפשר לעשות עם זה? אולי להדביק משהוא עמיד במיים?

מה אעשה, אנה אלך ../images/Emo35.gif שרשור ש-ת

השרשור הזה נועד לשאלות שלא ממש יתפתח דיון מתוכם. אנא הקפידו לשרשר לכאן. זה גם מונע משרשורים קודמים להדחק אחורה, וגם מגדיל את הסיכויים שתקבלו תשובה, כי אם מישהו בא לענות על שאלה אחת, קיים סיכוי לא רע שהוא או היא יתעכבו גם על שאלות אחרות ויענו להן.

אני לא בטוחה, אבל הנה ניסיון

לא הבנתי איפה בדיוק נמצאים הפסים, והאם הם שברים באמת, או רק מן לכלוך שדבק ולא יורד (כמו כשיש נזילה ואז החרס הופך לחום במקומות שכל הזמן יש מים.). מכל מקום, אם זה לא עניין שמשהו שם שבור, ואקונומיקה לא עובד, יש איזה טריק שראיתי בתכנית עיצוב ושיפוץ של הבי.בי.סי, שהפעילו אותו על אמבט גועלי: יש מין צבע יסוד כזה שמורחים, ולאחריו עוד חומר נוסף שבסופו של דבר צובע ונותן ציפוי עמיד בפני מים. האמבט אחרי השיפוץ נראה כמו חדש. כמובן שאין לי מושג איך קוראים לחומרים הללו, אבל מה שאת יכולה לעשות, זה ללכת למספר רשתות של עשה-זאת-בעצמך ולשאול. אם בשני מקומות שונים נותנים לך את אותה תשובה - כנראה ששווה לנסות.

puruo

New member
נסי את פורום עשה זאת בעצמך...

אני בטוח שתקבלי שם את השמות\יצרן של החומרים הנ"ל

David Ochayon

New member
הכללת שיפוץ בחוזה שכירות

שלום, אני לקראת חתימה על חוזה שכירות של חדר בדירת שותפים. השירותים בדירה הם כרגע במצב של אמצע עבודה כשאר הרבה בלטות בחוץ ויש הרבה חורים בקיר וחרסינות שצריכים להחזיר. השאלה היא, האם כשנכתוב את החוזה מומלץ בשבילי להכניס סעיפים כל שהם בקשר להתחייבות בעלי הדירה לסיום השיפוץ ובתקופת זמן מסויימת או שנהוג במקרים כאילה פשוט לסמוך עליהם?

זו שאלה מצויינת - וזה דבר חשוב!

אני מניחה שמצבם של השירותים לא מאפשר כרגע מגורים בנוחות. העניין הוא, כמובן, שאתם נכנסים לדירה כשהם כאלו, ואם הם ישארו במצבם זה, לא בהכרח תהיה לכם עילה לסיים את החוזה במידה והם לא יתוקנו: הבעלים יוכלו לטעון שהייתם מודעים למצבה של הדירה כשנכנסתם אליה, ובהעדר מסמך שאומר אחרת, ההנחה היא שאתם משלימים עם זה. כך, קיימת האפשרות שבעלי הדירה לא ישלימו את השיפוץ, ובאם תרצו לעזוב תצטרכו לשלם את כל מה שהתחייבתם לו ע"פי החוזה. הדרך שלכם להגן על עצמכם היא כזו: בחוזה ישנם סעיפים אשר מגדירים אותם מראש כתנאי יסוד לחוזה (מציינים שהם כאלו בחוזה.): משמעותם היא כי באם הסעיפים הופרו, רשאי הצד הנפגע לסיים את החוזה ללא תשלום פיצויים לצד השני. לפני שאתם חותמים על חוזה, הציבו כתנאי יסודי את מועד סיום השיפוצים (בתיאום עם המשכירים.). נניח, חודשיים. אם אחרי חודשיים השירותים עדיין במצב לקוי, אתם יכולים לבוא לבעל הדירה ולומר לו שאתם בוחרים לסיים את החוזה. בהצלחה!

מאן דהו

New member
שאלה לגבי גובה ערבות

אני מתכנן לשכור חדר בדירה. הדירה היא דירת 5 חדרים בפתח תקווה. בעל הבית גר שם והוא משכיר שלושה חדרים לשוכרים. בעל הבית דורש שטר חוב בסך 30,000 ש"ח שעליו יחתמו גם הערבים. רציתי לשאול אם זה סכום מקובל, ומה בכלל המשמעות של שטר החוב הנ"ל אני סומך על בעל הבית הוא נראה לי אדם אמין וישר אבל כמו שאתם יודעים, הסכמים חותמים בשביל לא להשתמש בהם אודה אם תוכלו להשיב בהקדם

זה סכום סביר

המשמעות של שטר חוב היא שבמידה והפרת חוזה (לא שילמת,גרמת נזק לדירה), בעל הבית יכול לממש את השטר ולקבל ממך כסף לפיצוי. היתרון של הערבות הזו מבחינתך הוא שכדי לממש את שטר החוב יש לפנות לבית המשפט, ולכן אתה מוגן יותר מפני לקיחה שרירותית של הכסף שלך. מכיוון שבעל הדירה יכול לפנות למימוש השטר בטענה שגרמת נזק לנכס, חשוב מאוד שבחוזה יצויין כל ליקוי, קטן ככל שיהיה, שכבר מצוי בדירה.

מאלפת23

New member
שאלה בקשר לדמי ערבות

אני נכנסת לדירה בקרוב והפלא ופלא הבעל בית לא ביקש דמי ערבות!!
יכול להיות???

יכול גם יכול

שני גרתי במשך שנתיים בדירה שהיה רק חוזה, לא שטר בטחון, לא ערבות ולא כלום והיה בסדר גמור

moran224

New member
שאלה דחופה - סורגים בדירה

היי , חייבת להתייעץ .. ראיתי דירה שממש אהבתי , סיכמתי עם בעלת הדירה להיפגש לחתום על חוזה (היא אפילו ביטלה עם מישהו בגללי) וכשהגעתי הבייתה פתאום אמא שלי העלתה נקודה שבכלל לא שמתי לב אליה.. מודבר בדירת קרקע ללא סורגים ופתאום נכנס מרכיב הביטחון האישי שלי..פריצות וכו'. אני מאוד רוצה ת'דירה ,שלא נדבר על חוסר הנעימות מבעלת הבית אחרי שנתתי לה את המילה שלי ומצד שני מלאת חששות מכך שאין סורגים .. מה לעשות??? מורן

בוקר טוב ../images/Emo142.gif

העניין הוא שאין כאן כ"כ מה לעשות - זו החלטה שלך. התקנת סורגים זה עסק יקר, ועל אף שאפשר יהיה לבקש, לא נראה לי שבעלי הדירה ירוצו להתקין. אם יש שם תריסים אפשר להקפיד להוריד אותם בלילה, אולי זה עוזר ואוטם קצת, אבל באמת - אלו שיקולים שהם בינך ובין עצמך, כי אף אחד לא יכול באמת לעוץ לך לגור בדירה ללא סורגים - ואם כן זה חסר משמעות - כי בסופו של דבר את זו שתגורי שם, ולא מי שנתן לך את העיצה.

moran224

New member
בוקר טוב..

בוקר טוב חציש' , תודה על התגובה המהירה! האמת שזאת התלבטות מאוד קשה ... זה דיי מוזר האמת שלא שמתי לב לדברים האלה כשהייתי בדירה פעמיים. בכל אופן הגעתי למסקנה שאין ברירה וחייבים להתגבר על הפחד , מה היית עושה אם זאת הייתה החלטה שלך? אגב, אני שואלת סתם כדי לשמוע נוספת.. שוב תודה על "ההקשבה" --

אני עשיתי את ההחלטה הזאת

אני גרה בדירה שכורה במושב, כמובן שזה בית קרקע כמו כל הבתים במושב. לאף אחד מהחלונות בדירה שלי אין סורגים. ואני יכולה להגיד ככה: קודם כל יש יתרונות לכך שאין סורגים - אפשר לפתוח את החלונות בלי להרגיש תחושת בית-כלא. החסרונות - תראי, לגבי החשש שיפרצו לכאן ויגנבו משהו, הוא עולה מדי פעם במחשבות שלי, אבל אני פותרת אותן בכך שממילא אין אצלי דבר משמעותי לגנוב, כך שלקחתי בחשבון את העניין הזה. לגבי החשש שאיזה סוטה יפרוץ באמצע הלילה ויתנפל עליי, גם הוא עולה מדי פעם. אצלנו במושב יש שמירה מאחת-עשרה בלילה, כך שאז תחושת הבטחון עולה במקצת, מאוד תלוי באיזה אזור את מתכננת לגור, מיהם השכנים שלך ואם יש איזשהו מנגנון שאת יכולה ליצור לעצמך למצבי חירום. (נגיד אולי לחצן מצוקה), זה מעלה את הבטחון בצורה משמעותית. הדבר השלישי שאני מוצאת בעייתי, קשור אצלי לפחד ממציצנות ולחלונות הפתוחים כמעט תמידית. זה מצריך תשומת לב מיוחדת (לוודא שהם סגורים) כשמתלבשים או כשיוצאים מהמקלחת או כשלא מעוניינים שמי שעובר ברחוב יסתכל מה את עושה, במיוחד אם ברחוב חשוך והבית מואר, אבל לומדים להתרגל לזה, ולפתח טכניקות שהפרטיות תישמר. מקווה שעזרתי קצת להקל על ההתלבטות. בכל מקרה, צריך לקחת את זה בחשבון בכל השיקולים, ואל תתני לשיקולים של "לא נעים לי" לפגוע בהחלטה שלך. ובנוסף לכך, כמדומני בדירות ללא סורגים שכר הדירה נמוך יותר מדירות דומות שיש להן סורגים. כך שקחי את זה גם כקלף מיקוח למשא ומתן.

moran224

New member
מדדים לביטחון האישי?

יעל , תודה רבה על הטיפים והעזרה.. באמת נתת לי נקודת מבט חשובה על כל העניין, השכנים שלי הם אנשים מאוד מבוגרים והשכונה עצמה לא מאופיינת באנשים בעלי אמצעים , בכל אופן הדירה היא לא חזיתית אלא פונה לגינה , גם אצלי לא יהיה כ"כ מה לקחת במידה וייפרצו. אני חושבת שאני אנסה להתמקח עם בעלת הדירה על מחיר השכירות ( אני משאירה את המיקוח להוריי שיהיו היום כשנחתום על החוזה ...) ונראה מה ייצא, קרוב לוודאי שאפתח טכניקות דומות לשלך בנוגע לפרטיות .. האם את סוגרת את כל התריסים בלילה ?

בלילה אני לא סוגרת, גם לא ביום.

אני אוהבת שהדירה שלי מוארת באור של בוקר כשאני מתעוררת. מצד שני אני לא אלך לישון כשהם פתוחים לרווחה ואפשר לטפס בקלות ולהיכנס לבית. אני מניחה שאם מישהו ירצה להיכנס אני אשמע אותו די בקלות מתעסק עם התריסים, כי הדירה קטנה. הדלת לעומת זאת נעולה כשאני הולכת לישון.

ואגב, מצאתי שוילונות על החלונות

תורמים מאוד לתחושת הפרטיות, למרות שאצלי הם לבנים, כמעט שקופים. בכל זאת זה עוזר קצת, גם יפה אסתטית, אז מומלץ.

שרשור שאלות ותשובות ../images/Emo70.gif ../images/Emo124.gif

שאלות שאינן קשורות לאחד השרשורים הקיימים - נא לשרשר לכאן. ואם למישהו/י יש עצה או מידע לגבי השאלות - אתם מוזמנים לענות!

JaneLame

New member
תפעול דוד חשמל.

כמה זמן אני צריכה להדליק אותו לפני המקלחת (בהנחה שאני מתקלחת 10 דקות בלי חפיפת שיער)?

למעלה