שרשור שאלות שונות - מן הגורן ומן היקב

debby12

New member
מנהל
באיזה גיל הילד/ה הופך למלש"ב?

טסים לישראל באמצע יוני, ופתאום קלטתי שבכורתי תהיה בת 15 וחודשיים.

יש לכם מושג באיזו גיל אמורים לגשת להסדיר את עניין הפטור משירות בטחון? ואם כבר - אשמח לשמוע רשמים וחוויות שלכם מהתהליך - כגון: כמה זמן לקח? האם שני ההורים והמלש"בית צריכים להופיע? ועוד ועוד

<פעם, אחרי שסוף סוף הסתיים השירות הצבאי המגעיל שלי, הגעתי לנתב"ג לטיול איוורור. למרבה הזוועה הייתי רק חודשיים לפני גיל 20 כי קפצתי כיתה וסיימתי את השירות הצבאי בגיל הזה. עצרו אותי בביקורת הגבולות ולא רצו לתת לי לצאת מהארץ כי "לא כתוב לנו במחשב שהשתחררת"
. גודל החרדה זכור לי עד היום. שלחו אולי לאיזה משרד "קצין העיר בנתב"ג" במקום אחר בבנין ושם נתנו לי פתק קטן שאישר ששירתתי כחוק וסיימתי את העינוי באופן מלא....>

placid1

New member
בגיל 16.5 ניתן להתחיל את התהליך.

בטורונטו זה קל, יש לנו קונסוליה בעיר שניתן לקבוע תור באינטרנט ולא צריך לנסוע רחוק. בינתיים עשינו את זה פעמיים, בפעם הראשונה הילדה נשלחה לבד ואז אמרו לה שצריך לבוא עם הורה, אבל ויתרו לה, קיבלו את הטפסים ואחרי כחודשיים הגיעה דחיית הגיוס (זה לא פטור).
בפעם השניה עשינו הכל בדואר, כי אני מכירה מישהי בקונסוליה אז נחסך הביקור.
את טופס דחיית השחרור סרקנו ובנוסף לוקחים עותק נייר בכל ביקור בארץ. עד היום לא התבקשו מעולם להציג את הטופס.

JimmyGee

New member
The kid has to be 16.5

I did it for both kids in Atlanta. Very easy. Fill out a form and take it to the consulate with the passports.
One parent and one kid need to go to the consulate.
This may have changed so check with them.
For my daughter a few years ago I did it all by mail. Renew her passport and get the army postponement.
For my son I had to go to the consulate to renew the passport and get the army letter. It was required to come in person (child and 1 parent) but I am not sure if it's because of the passport or the army forms.

Mיה1

New member
המתבגרות קיבלו את טופס דחיית הגיוס במקום

הן הגיעו עם אביהן לתור שנקבע מראש בשיקגו. זה היה תור משולב גם עבור הוצאת דרכונים חדשים כך שאני לא זוכרת אם על הבקשה לדחיית שרות נדרשת חתימת שני ההורים או שזה היה הטופס לדרכון. אישרו להן את בקשת הדחייה במקום ושידכו לדרכון החדש. היה זריז.

kestrel

New member
למישהו יש נסיון עם ילדים שנולדו בחו״ל ומעולם לא נרשמו

כאזרחים?
בכניסה לישראל אף פעם לא עשו בעיות, רק שאלו אם לג׳וניור יש דרכון ישראלי והכניסו ללא בעיה עם דרכון זר
&nbsp
&nbsp

JimmyGee

New member
I had no problem until my son was 15

I entered Israel with both my kids having just an American passport until my older son was 15.
I never had a problem.
When he was 15 we went to the consulate and registered / got him an Israeli passport. when he turned 16.5 we also got the military deferement.
As little kids I never had a problem but didn't want to take a chance once my kids got to be "army age".

debby12

New member
מנהל
תודה רבה לכל העונים והעונות

נראה שיש לנו עוד יותר משנה אם כך.

Midriff

New member
רק לספר

שעשינו לפני כמה חודשים בשגרירות בשיקגו, שלחנו טפסים בדואר, קיבלנו את הטפסיי דחיה בדואר אחרי שבועיים

למעלה