שרשור שאלות
ותשובות

פרח משי

New member
../images/Emo41.gifעוברים עיר - מה עושים????../images/Emo41.gif

היי
.. אני שוב פונה לעזרת חביבי הפורום
אני צריכה עזרה...
אני עוברת עיר - לת"א, ורוצה לדעת אילו עוד סידורים עלי לעשות פרט ל: 1. שינוי כתובת בת.ז. במשרד הפנים. 2. שינוי כתובת בדואר. 3. קבלת כרטיס תושב ותו חנייה בעיריית ת"א. 4. העברת חשבונות הדירה על שמי. האם יש דברים נוספים שכרוכים במעבר לת"א??

למה מתכוונים כאשר אומרים ריהוט חלקי

או ריהוט מלא? יש מיטה, מכונת כביסה, ארון? למה מתכוונים?

כמה יוצא בדרך כלל הוצאות בחודש להכל

אם משכירים זוג ב-400$? מה סך ההוצאות לזוג בחודש אם מוסיפים ארנונה, טלפון, אוכל, חשמל, כבלים ועוד. כמה יוצא לכם בדרך כלל למי שנמצא בזוגיות או שעבר את זה? כמה בערך?

karnaf7

New member
אם את משרתת במילואים אז יחידת

הקישור צריכה לדעת מהמעבר חוץ מזה, ידעת את כל מי שאני יודע עליו

altshift

New member
כל עוד החדר לא ריק לחלוטין....

אפשר לגידר אותו כמרוהט חלקית. זה יכול להיות רק ארון קיר או רק כורסא או בסיס מיטה ואיזו שידה. אין כלכך חוקים בכל דירה זה משהו אחר וצריך לבוא לראות. (או לברר בטלפון כמובן) בקיצור הכוונה שחוץ מ 4 קירות יש עוד איזה רהיט או שניים או יותר.

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

למצטרפים חדשים תמיד מוצעת כאן כוס
... תרצי לספר קצת על עצמך? נראה שיש לך הרבה שאלות, ולא על כולן ניתן לענות בשליפה. בקשר להוצאות, אני ממליצה לך לקרוא את http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=794&art_id=5, שעוסק כל כולו באמדן עלויות כולל לשכירת דירה. אם את חדשה בעסק, אמליץ לך לקרוא גם את המאמר השני: המדריך השלם למציאת דירה.

שלום לך

בתור מישהי שגרה עם חבר כבר שלוש שנים, רציתי לומר שההוצאות הן די גבוהות, אני אשתדל לפרט: מים- גרנו עד עכשיו במושב שתשלומי המים בו היו זולים אז זה יצא לנו כ-50 ש"ח לחודשיים. עכשיו כשנעבור לעיר זה בטח יהיה כ-100 או 150 לחודשיים. חשמל- היה יוצא לנו כ-550 לחודשיים בקיץ עם המזגן, מכונת הכביסה, בישול על כירה חשמלית (חוסך תשלום גז) וכו'. ארנונה- ברוב אזורי ת"א ה"עניים" יותר הארנונה לא כל-כך גבוהה וממה שנתקלתי היא מסתכמת בכ-150-260 לחודשיים (אפשר לבקש הנחה בעירייה בתור סטודנט). טלפונים- לפתוח קו בזק עולה כסף ולכן לא כל-כך שווה, אבל לגבי פלאפונים יוצא לנו כ- 160 לחודש לשנינו ביחד. אוכל- אני מבשלת הרבה, משתדלת להימנע מקניות של מאכלים מוכנים, מעדנים וכל מה שמנפח את הקנייה. כדי לצאת בזול כדאי לקנות הרבה ירקות בשוק (ב-50 ש"ח אפשר לקנות ירקות לשבועיים שניתן לבשל, לאדות, לטגן וכו'), בשרים לקנות באופן מבוקר. לקנות הרבה סוגי פסטות. חודשי היה יוצא לנו כ-400 ש"ח. כבלים- הייתי ממליצה להימנע, אם אתם סטודנטים, הרי אין זמן לראות הרבה טלוויזיה וחבל לשלם כ-200 ש"ח על כבלים (כבלים+חיבור לרשת- 300 חודשי). אני ממליצה רק להתחבר לאינטרנט (כ-50 ש"ח) ולוודא שקולטים ערוץ אחד וערוץ שתיים. קניות לבית- יש הוצאות שונות כגון מוצרי נקיון והיגיינה שהם דווקא יקרים ויכולים לנפח כל קנייה בסופר למימדי ענק (שמפו, דאודורנט, נייר טואלט, חומרי ניקוי). בקיצור, לנהל בית זה עסק יקר והכול תלוי במידת התחזוקה של הבית ובאורח החיים. בממוצע, היה הולך לנו כ-1200 ש"ח חודשי, לא כולל שכר הדירה. יש להוסיף לזה תחזוקת רכב (אם יש), כסף לבילויים וכו'. פשיטת רגל.

וכאשר אומרים מיטה זה כולל בדרך כלל

את המזרון או לא? האמת שהייתי מעדיפה בלי המזרון שלהם ורק הבסיס של המיטה. מעניין אם אפשר לבקש מבעלי הבית שיש להם מיטה אם מזרון להוציא אותו ולשים את שלנו. אני פשוט לא אוהבת לישון על מזרון שבו ישנו אנשים אחרים.

לי 4321

New member
משהוא יודע אם הארנונה עלתה

גם בתל אביב ובכמה אחוזים? ואם יש לי בלון גז ששיך לדירה שלי אז איך מסדירים את זה מול בעל הבית ? מי אמור לשלם עבור הבלון אם נניח צריך להחליף איך שנכנסים מה שאומר שהדירים הקודמים גמרו אותו.

karnaf7

New member
בלון גז זה כמו חשמל ומים - כלומר

עליך - זה מה יש צריך לשאול את בעל הבית אצל איזו חברת גז הוא מחובר ומה מספר החשבון שם הם באים תוך גג 3 ימים ובדרך כלל כבר באותו היום

נכון, ובכל מקרה

גז זו הוצאה יחסית פחותה, ביחס לחשבונות האחרים, כך שזה גם לא כ"כ נורא. לגבי ארנונה, הייתי מציעה לברר באתר של העיריה (אך אינני יודעת מהו), או לחילופין, להתקשר למחלקת הבירורים בטלפון שמופיע בתוך המאמר להערכת עלויות, בחלק של הארנונה. יש שם גם את שעות העבודה.

לי 4321

New member
באתר של העיריה לא כתוב כלום על זה

רק ראיתי (ושמעתי על זה בחדשות) את החשבון של ההורים שלי שעלה להם הארנונה באיזה 600 ומשהוא שקל אבל הם לא גרים בתל אביב. ובגלל השביתה אין עם מי לדבר בטלפון רציתי לדעת אם מישהוא פה שגר בתל אביב קיבל חשבון ארנונה בימים האחרונים ושם לב אם היה שם תוספת מס או לא.

בדיוק עכשיו בדקתי דואר והגיע

חשבון ארנונה ומים. אני גרה בת"א, והחשבון נשאר כמות שהוא.

gam ani

New member
סליחה על הבורות...

...אבל למה הכוונה ב"לשנות את הכתובת בדואר"? כלומר, צריך ממש לגשת למשרד הדואר, ולפנות למי בדיוק? תודה מראש.

karnaf7

New member
בשביל folow me

אם את רוצה שמכתבים שנשלחו לדירתך הקודמת יופנו באופן אוטומטי לכתובת הנוכחית

למעלה