שלום לך
בתור מישהי שגרה עם חבר כבר שלוש שנים, רציתי לומר שההוצאות הן די גבוהות, אני אשתדל לפרט: מים- גרנו עד עכשיו במושב שתשלומי המים בו היו זולים אז זה יצא לנו כ-50 ש"ח לחודשיים. עכשיו כשנעבור לעיר זה בטח יהיה כ-100 או 150 לחודשיים. חשמל- היה יוצא לנו כ-550 לחודשיים בקיץ עם המזגן, מכונת הכביסה, בישול על כירה חשמלית (חוסך תשלום גז) וכו'. ארנונה- ברוב אזורי ת"א ה"עניים" יותר הארנונה לא כל-כך גבוהה וממה שנתקלתי היא מסתכמת בכ-150-260 לחודשיים (אפשר לבקש הנחה בעירייה בתור סטודנט). טלפונים- לפתוח קו בזק עולה כסף ולכן לא כל-כך שווה, אבל לגבי פלאפונים יוצא לנו כ- 160 לחודש לשנינו ביחד. אוכל- אני מבשלת הרבה, משתדלת להימנע מקניות של מאכלים מוכנים, מעדנים וכל מה שמנפח את הקנייה. כדי לצאת בזול כדאי לקנות הרבה ירקות בשוק (ב-50 ש"ח אפשר לקנות ירקות לשבועיים שניתן לבשל, לאדות, לטגן וכו'), בשרים לקנות באופן מבוקר. לקנות הרבה סוגי פסטות. חודשי היה יוצא לנו כ-400 ש"ח. כבלים- הייתי ממליצה להימנע, אם אתם סטודנטים, הרי אין זמן לראות הרבה טלוויזיה וחבל לשלם כ-200 ש"ח על כבלים (כבלים+חיבור לרשת- 300 חודשי). אני ממליצה רק להתחבר לאינטרנט (כ-50 ש"ח) ולוודא שקולטים ערוץ אחד וערוץ שתיים. קניות לבית- יש הוצאות שונות כגון מוצרי נקיון והיגיינה שהם דווקא יקרים ויכולים לנפח כל קנייה בסופר למימדי ענק (שמפו, דאודורנט, נייר טואלט, חומרי ניקוי). בקיצור, לנהל בית זה עסק יקר והכול תלוי במידת התחזוקה של הבית ובאורח החיים. בממוצע, היה הולך לנו כ-1200 ש"ח חודשי, לא כולל שכר הדירה. יש להוסיף לזה תחזוקת רכב (אם יש), כסף לבילויים וכו'. פשיטת רגל.