שרשור שהוא בעצם שניים...

talblumberg

New member
שרשור שהוא בעצם שניים...

דבר ראשון תודה על ההיענות על השרשור הקודם שלי על הקונצ'רטים לכינור. אז יש לי שני שרשורים שהתשובות אליהן מעניינות אותי בפורום הזה והגעתי למסקנה שיהיה דווקא יותר מעניין לאחד את השרשורים לשאלה אחת בעלת שני סעיפים: 1 . מנו את הסימפוניה/סימפוניות האהובות עליכם ומדוע ?(לא חובה אבל רצוי) 2 . מהם הם ההרכבים האהובים עליכם במוסיקה הקלה ?(זמרים /להקות לבחירתכם) זה מעניין איזה סגנונות של מוסיקה קלה שונים מגיעים למוסיקה הקלאסית והאם זה משפיע באמת על הסגנון הקלאסי שהם אוהבים וכיצד... אז הנה התשובות שלי: 1. דבוז'אק "סמפוניית העולם החדש" -העוצמה, המלודיות היפות , והעירוב של הנושאים בפרקים השונים אחד בשני ברליוז "הפנטסטית" - כי היא פשוט פנטסטית - עצמתית , אוונגרדית ומקורית 2. beatles, queen, pink floyd, radiohead, muse, simon and garfunkel, madness, כוורת, משינה ,רוקפור (של פעם) החברים של נטאשה ועוד ועוד...

השישית של בטהובן...מהתחלה ועד הסוף.

והשלישית של ארוו פרט - למי שאוהב כלי נשיפה ממתכת... בעניין המוסיקה הקלה אני צריך לחשוב...אבל הראשונים שעולים לי לראש הם קווין, פינק פלוייד, נירוונה (
), רדיוהד החדש, פייט'לס, מטאליקה, ועוד... ריי צ'ארלס נחשב קל?

lvb

New member
תשובות

1. שאלה בלתי אפשרית עבורי. סימפוניית "יופיטר" של מוצרט היא אחת הפסגות המוסיקליות עבורי, יחד םע החמישית של בטהובן, אבל הן לא בהכרח האהובות עליי ביותר. יש המון: בטהובן 2, ברהמס 3, מנדלסון 3, שוברט 8 (היא פשוט יותר טובה מכל האחרות), מאהלר 2, ברנשטיין 2, ליסט "פאוסט" ועוד ועוד... 2. במוסיקה קלה יש גם המון. אציין את האהובים במיוחד: חוה אלברשטיין, שלמה ארצי (הישן), אריק איינשטיין, עברי לידר, החלונות הגבוהים, ויוצרים ישראלים כמו סשנה ארגוב, משה וילנסקי, יאיר רוזנבלום ונעמי שמר. במוסיקה הלועזית קודם כל הביטלס, ג'וני מיטשל אחת האהובות עליי, פלסיבו ולאחרונה גם doors. אני מאוד אוהב שנסונים, בייחוד אדית פיאף, וזמרות ג'אז כמו בילי הולידיי ואלה פיצג'רלד. גם פסנתרני ג'אז כמו ביל אוונס ונגנים אחרים כמו מיילס דייוויס.

Reign In Blood

New member
ספוניה היא הצורה

האהובה עליי במוסיקה קלאסית.. ועל כן יהיה לי נורא קשה למנות סמפוניות האהובות.. אך ישנ כמה בולטות אצלי: בראהמס- סמפוניה רביעית אשר לא דומה לאף אחת אחרת- פשוט לשמוע.. ביצוע מומלץ הוא קרלוס קלייבר הגדול.. בנוסף, מי שראה במצו- משדרים לאחרונה את הסמפוניה הרביעית של בראהמס בביצוע ראטל.. שווה לצפות.. בטהובן, מנדלסון (במיוחד השניה) שוברט והרשימה ארוכה- הם אחרי בראהמס! ונצל"ש קטן שמאוד מאוד ישמח אותי: * ביצוע אותנטי מומלץ לסמפוניות של מוצארט, למוצארט פחות התחברתי בסמפוניות ואשמח לקנות ביצוע אותנטי שיעביר לי מספר שעות של הנאה.. * לאחרונה התחברתי נורא למאהלר.. אשמח אם כל אחד ירשום את המהאלר האידיאלי בשבילו.. בינתים זאת הרשימה שהמליצו עליה: 1- קובליק 2- מהטה/ברנשטיין 3- אבאדו/ הייטנק 4- ריינר 5- ברבירולי/קאראין 6- בולז 7- אבאדו 8- שולטי 9- קאראין השיר על הארץ- וולטר

talblumberg

New member
עכשיו שאתם מזכירים את זה

באמת קשה לי עם העובדה ששכחתי לציין את הרביעית של ברהאמס והשמינית של שוברט, יצירות מופת

lvb

New member
המלצות

1. יש כמה ביצועים יפים לסימפוניות של מוצרט. אני מאוד אוהב את נוויל מרינר, שהוא לא אותנטי, אבל מאוד סגנוני. לא כל כך נהניתי מהסטים של טרוור פינוק או כריסטופר הוגווד. יש ביצוע של 4 האחרונות עם נורינגטון שהוא נפלא בעיניי. גם את הביצועים של טון קופמן אהבתי מאוד, ויצא לא מזמן דיסק ובו הסימפוניות האחרונות עם מינקובסקי. במהלך שנה הבאה אמור לצאת סט של די הרבה סימפוניות של מוצרט עם נורינגטון והתזמורת שלו בשטוטגרט, שמנגנים על כלים מודרניים אבל כל השאר תקופתי. 2. להמליץ על ביצועים למאהלר זה קשה, כי המנצחים מאוד שונים זה מזה (השווה את שולטי, לוולטר, להייטינק וכו'). ביצועים אהובים עליי: 1- ברנשטיין וקונצרטחבאו אמסטרדם. 2- ברונו וולטר, או קלמפרר, או (שונה לגמרי) שולטי עם לונדון, ואבאדו בהקלטה חיה מלוצרן. ממש יפה. 3- ברנשטיים עם ניו יורק. 5- לא אהבתי את שולטי ואת אבאדו. מצטרף להמלצה על ברבירולי. 6- הקלטה שאני מאוד אוהב - זובין מהטה והפילהרמונית הישראלית. 7- אבאדו, שוב עם לוצרן. הקלטה מאוד מיוחדת. 9- ברנשטיין עם וינה. באמת מדהים. 10 - ראטל, בהשלמה של דריק קוק. דווקא מוצלח מאוד. השיר על הארץ - ברונו וולטר עם קתלין פרייר בהקלטה האחרונה שלה. פרט לאלו אני ממש ממש ממליץ בחום על הסט של קלאוס טנשטדט שעושה מדהים את כל הסימפוניות. יש גם סט שעשוי להיות מעניין של גארי ברתיני. לאחרונה יצאו הראשונה, הרביעית והחמישית (והשניה בדרך) עם רוג'ר נורינגטון והתזמורת משטוטגרט, בנגינה, כפי שהוא קורה לזה, נכונה היסטורית. שמעתי חלקים מזה, זה מאוד מעניין, ועם כל הפתיחות - צריך יותר מהאזנה אחת כדי להשתכנע במאהלר ללא ויברטו....

המאהלרים שלי

ככלל אני ממליץ מאוד על הסט של שולטי. יש שם ביצועים אדירים לרוב הסימפוניות. 1 - שולטי-שיקאגו, אבאדו-ברלין, ברונו וואלטר 2 - אבאדו-לוצרן, ראטל-בירמינגהאם 3 - אבאדו-ברלין, שאיי-קונצרטחבאו, סינופולי-פילהרמוניה, ברנשטיין-ניוי יורק, שולטי-שיקאגו 4 - אבאדו-ברלין, הורנשטיין 5 - אבאדו-ברלין 6 - שולטי-שיקאגו, אבאדו-ברלין, קאראיאן-ברלין 7 - אבאדו-ברלין, שולטי-שיקאגו, סינופולי-פילהרמוניה 8 - שולטי-שיקאגו, ראטל-ברלין, סינופולי-פילהרמוניה 9 - אבאדו-ברלין, שאיי-קונצרטחבאו, הייטינק השיר על הארץ - קלמפרר, יוכום

Petrus

New member
ביצועים בכלי התקופה למוצרט

קיימים מספר ביצועים לסימפוניות של מוצרט בכלי התקופה, שניתן להשיג היום. ראשית, יש דיסק כפול של וירג'ין (במחיר של 60 ש"ח) שבו נורינגטון מנצח על ה-London Classical Players וכולל את ארבע הסימפוניות האחרונות של מוצרט. מדובר בביצועים פשוט מפילים לדעתי, טמפואים מבריקים ונמרצים, הדגשות של מקומות דיסוננטים, כלי הנשיפה יוצאים החוצה ומצלצלים נהדר -- תענוג לאוזניים. לפני כשנה ומשהו יצא דיסק הכולל את הסימפוניות ה-40 וה-41 עם מרק מינקובסקי. הביצוע ל-40 הוא סוער וקודר באופן מיוחד, אך לדעתי הביצוע ל-41 חיוור משהו. בכל מקרה, מדובר בהקלטה חיה ולכן ההקלטה לא טובה כמו שההקלטות של Archiv יכולות להיות. לאחרונה יצא גם דיסק עם סימפוניות 38 ו-41 בניצוח רנה יקובס עם תזמורת הבארוק של פרייבורג. לא שמעתי את הדיסק אך רפי לביא די קטל אותו בביקורת שהתפרסמה לא מזמן. בכל זאת כדאי לשמוע כי יקובס עושה דברים מעניינים. לסיום, אמליץ על מכלול הסימפוניות של מוצרט עם טרבור פינוק. מדובר בסט של 11 דיסקים שכולל את כל הסימפוניות (או כמעט את כולן) שהן בוודאות של מוצרט (לא תמצא שם דברים שהתגלו שנכתבו על ידי לאופולד מוצרט או אנשים אחרים). בארץ הסט עולה 440 ש"ח, אבל ניתן לקנות אותו באתר הקנדי www.mymusic.com ב-45.99 דולר קנדי (שהם כ-165 ש"ח) במחיר הזה אני בהחלט ממליץ לכל אחד לרכוש את הסט הנפלא הזה.

Petrus

New member
אם אתה מתכוון להקלטות עם פראג

בהחלט מדובר בהקלטות מעולות, אבל התזמורת לא מנגנת בלי התקופה. עם זאת, הנגינה היא סגנונית ותקופתית לחלוטין, ומי שמעדיף לשמוע פרשנות תקופתית מבוצעת בכלים מודרניים, אלה בהחלט ביצועים מומלצים.

אני לא זוכר אילו סימפוניות שמעתי בניצוחו

ואם בכלל שמעתי בניצוחו סימפוניות. עד כמה שאני זוכר הוא הקליט רבות או את כולן. מה שאני כן זוכר הוא הקלטתו שאהבתי עד מאוד את "כך עושות כולן". לא בכלי התקופה אבל במובנים רבים יותר אותנטי מכמה שמנגנים בכלי התקופה אך לא מפיקים ממנה את האפקטים הנהדרים שהוא הפיק. גם זה היה לפני שנים רבות...

נורינגטון ומינקובסקי

אכן מעולים. (לדעתי דווקא ההפך, ה41 ייצא הרבה יותר טוב מ40 אצל מינקובסקי ובמיוחד הבלט מאידמנאו שזו גולת הכותרת של הדיסק לדעתי) שמעתי חלקים מההקלטה של יאקובס וממה ששמעתי אני לא ממליץ על זה. הביצועים הכי טובים למוצרט בכלי התקופה זה לדעתי גרדינר עם הEBS. הם אמנם לא הקליטו את רוב הסימפוניות, אבל מה שקיים זה פשוט נפלא.

Petrus

New member
גרדינר

איזה סימפוניות של מוצרט הוא הקליט? בכל מקרה, ההקלטות לא נמצאות בהדפסה כבר כמה שנים.. אני מניח ומקווה שהן יראו אור שוב מתישהו באיזו גירסה מוזלת.

אני יודע על 34, 35, 40 ו41

אולי הם יצאו מהקטלוג בארץ, אבל אני הזמנתי ממש לפני כמה חודשים מאמזון בארה"ב.

svevo

New member
עוד כמה

טון קופמן הקליט לאראטו שמונה מהסימפוניות. ביצועים מעולים עם צליל חם מאוד והקלטה מעולה. גם את בריכן אסור לשכוח. הדיסק של 40 ו-41 נחשב כבר לקלסיקה. פרייבורגר בארוקאורכסטר הקליטו את הפריזאית (מס.31) השנה יחד עם קונ. לחליל ונבל וסימ. קונצ'רטנטה לכלי נשיפה, לדעתי - דיסק חובה. כדאי גם להקשיב לאנימה אטרנה של המנצח יוס ואן אימרזיל שמקליטים בלייבל הצרפתי זיג זג. יש הקלטה ל 40/41/39 ועוד הקלטה למס. 29 האלוהית יחד עם שני ביצועים מדהימים לקונצרטי לכינור (השני והשלישי עם מידורי סיילר). את מינקובסקי שמעתי ולא אהבתי. גם יעקובס נשמע לי אגרסיבי מדי, אבל זהו טעמי הפרטי.

shakedsham

New member
יאללה

שניה של סיבליוס, שישית של בטהובן, 25 של מוצרט. אפשר גם להוסיף את הרביעית של בראהמס, ואולי אף את השביעית של שוסטקוביץ'. רד הוט צ'ילי פפרז, רדיוהד, דקסטר גורדון, מתי כספי...

dombi7

New member
וואו זה יהיה קשה

בוא נתחיל מפרוקופייב 5, היא פשוט זורמת וכיפית (והבה סולואים לקלרינט!) אני אקח כמו האחרים גם את ברהמס 3 בשביל המלודיות המדהימות שיש שם. ואת דבוז'ק שביעית מאותה סיבה. גם ברוקנר שביעית היא יצרת מופת לדעתי. גרנדיוזית ופרק שני פשוט מהמם. סימפוניית הפרידה של היידן, אחת המינוריות ההכי טובות שלו. והייתי הולך גם על שוברט 2, למרות שהיא לא הכי פופולרית ונראה ליש אף אחד לא מכיר אותה. אבל היא די ממכרת. הנושאים שלה פשוט נפלאים. 2. המממ קווין, איגלס, הייתה תקופה של קולדפליי , והרבה ביטלס כמובן...

Molchansky

New member
סימפוניות

אני אוהב את הראשונה של בטהובן, הסימפוניה שאני הכי אוהב. הראשונה של מאהלר, מספר 40 ו-41 של מוצארט, של ברהמס.

לי זה לא היה קשה להחליט...

"הים" של דביסי. אני לא יודע מה זה "מוסיקה קלה". יש מוסיקה טובה ומוסיקה פחות טובה... יש ז'אנרים שונים, וגם שם יש דיונים על סגנון. גם בתחום המוסיקה הקלאסית-מערבית יש לא מעט יצירות "קלות", בעוד שבג'אז וברוקנרול יש לא מעט תחכום. ולתשובה: מיילס דייויס דיוק אלנגטון ה"ביטלס"

למעלה