שרשור שירים סיפורים ציורים ותגובות

mara jade

New member
אממ לא....../images/Emo4.gif

בין אוסף התקליטים המאוד מכובד שלי

ליתר דיוק הדיוק

ט'שרניחובסקי.... גרתי ברחוב הזה כל חיי עד שעברנו לראשון... :)

romharel

New member
לטשרניחובסקי אין צ'ופצ'יק

לז'בוטינסקי יש ועוד על הזין

Dia Leoghann

New member
תודה גרסיאלה!!

תודה גרסיאלה!! אני חוזר ומזכיר את תרגומו הנפלא של טשרני... (לא חשוב) לאודיסאה ואלידה של הומרוס. לינקים לקניית הספרים דרך מיתוס ניתן למצוא מדי פעם בדף הכניסה לפורום שלנו.

טלה בר

New member
המצאת אות בעברית

אין אות כזאת ט' - יש צ' שאותה אפשר לכתוב במקום טש.

טלה בר

New member
עברית/ערבית

יש אמנם קשר היסטורי בין עברית לערבית, אבל אין קשר ישיר בכתיב ובצליל ההגאים בין שתי השפות.

חזון נביא האשרה .שאול טשרניחובסקי

אשר חזה ביום שחוט אליהו והאנשים אשר אתו את נביאי הבעל, ארבע מאות וחמשים איש, אל נחל קישון וימלט אל עמק יזרעאל. ותהי עליו הרוח וינבא בעמק: עדים אתם לי, התבור הבודד ורכסי הכרמל המכחילים מימיני, הרי גלבע, הרי מלכים, וגבעת המורה, מורמה מגבעות. יהיה חזוני לאחרית-הימים, ינצרנו חיק העמק הגדול, ערוצי נחלים על מדרונות גבעות. לאחר יובלות תגלנו הכנרת, שפועי רמות ברוכי -שמש. ללאם יקום חלומי שמור, למעפילים מבניכם תעודתי אנחילנה. אל תאמרו, השוחטים: שחטנום, אבדו עובדי-הבעל, נכחדו. הנה הקהה הקהיתם מאכלותיכם, פגומות חרבותיכם מרב שחיטה, ולו לא תוכלו, כי לא בכחכם הוא. הוי, הוי, כהני יהוה אלהים, צאו וחשבו, חקרו ותמצאו: מתי ימלך אדני לבדו במאמר-נביאיו ותורת-כהניו ברתוקות ברית-דוגלים בשמו, אם לא לכשתשרשו מן הארץ ותתלשו כהתלש היבלית מן הקרקע. וחקותם חקות, וגדרים וסיגים למעשר ותרומה באפס תנובה; הלכות-קדשים תעמיקו תדרשון - ועולותיכם וזבחיכם לא תקריבו; דיני שבתות ומועדים תגבירו, כי ידיכם מעבודה ומעשה שבתו; אחרים יחרשו - ואתם תאכלו; נכרים ירעו - ואתם תשבעו; זרים ישבו - ואתם תשבו. במסגרות סעיפיכם לחייו של אדם לפני אלה אלהיכם תצדקו בבלי קרקע ובאפס עבודה, באין מדינה וממשלות עם. ושכחתם את הבעלים ונכרתו מפיכם, מפי זרע-זרעכם, ולא יזכרו. בעל-פעור המפרה למפלצת יהיה, ובעל-זבוב לשמצה ושנוא אדם. חי אני אם לא תצאו מחפשים נתוצות-מזבחותם בכל הארץ ופליט אבנים משרידי-במותיהם על גבעות דבוהות ואת כל תל-חרבות ותחת כל עץ עתיק ורענן. ביום פקדי אתכם עליהם תתרפקו. הוי, הוי העמק הגדול והפורה, אשר ברכו בעלים כליותיו, עמק יזרעאל, עמק קדומים! כמלוך עליך יהוה - תֵּשָׁם, ובעבדך לצלוב ירבו חרבותיך, ובצל נביא המדבר יכסוך בצות, מארה לחיה וקללה למתים בך; בשרידי-חוותיך ישרץ מתעב-גוי, בנקיקי ההרים הסוגרים עליך. עד בא יבוא דור-מעפילים, חלוצי-הגולה וחולמי פדותך, והייתי להם לאלהים, אני בעל-עמק, אדון-הקרקע, אדני העמק. ועלתה קטרתי - עשן גללי-גמלים, בֹּשֶׂם אדמה תחוחה במחרשה, ניחוח ערמות קש מזהיב ויבש מתחת לטרבל ומבין מוריגים; וריחה של נשובת קלת-כנפים בשעת ההרקדה ובנפה בנפות והבל רפתים על זבלן וחלבן. ירבצו שדות עיפים ממשא- מעניותהרות לדגן ולחציר; פרות-אדירים תגעינה למשגלן, פר אסור בברזליו אל חח בשפתו, בורץ ברב-אונו, כבד-זרע; שוש תשיש הבחורה אל הריון-מעיה ותגל בגיח בניה מתוכה. כל מקום יעדר וישׂדד - מזבחי, ואשר יזרע וייֻער - במה לי. ואשרק לאחי אשר בשפלה, לבעל-שרון בכליל זמורות גפנו, המחיך בין עצי-הדר והדסים ותועה בכרמים שִׁכּוֹרִים מחמר; ולבעל-הר אחי על צלעות ההרים, במשתלות, שנתעו בין טרשים ואבנים, הוא גרב קדש הרי יהודה ואפרים. כי ציון במעדר תפדה ושדיה בעבודה, כברכת אל חדש בעל-עמק. תל-אביב 1933

Dia Leoghann

New member
שרשור שירים סיפורים ציורים ותגובות

מעכשיו, בכל יום ראשון יפתח שרשור שכזה שאליו תוכלו לצרף את יצירותיכם ולהגיב על יצירות של אחרים.

suki da yo

New member
טוב, גם לי מגיע...

למרות שזה לא שיר (שירה אף פעם לא הצליחה אצלי, לא ככותבת, וגם לא כל כך כקוראת), אני מידיי פעם שופכת את מה שיש בפנים. זה יופיע בבמה מתישהו, אבל זה בהחלט קשור לפה. זה לא מלוטש, כי את כל כל כל היצירות שלי בבמה ( ולא שיש כל כך הרבה) אני כותבת כשאני נמצאת מול הדף יוצר, בלי לחשוב לפני זה על מה הולך להגיע פה. Today I repent. I will do this in english because: A. I just had my english Bargut. Well, had it a few days ago, but I'm on a roll. B. I cannot think of the hebrew word for repent withoutI thinking it has a whole other meaning. Nothing like what I want to do here. It is the same word, but in my mind's eye it is not. C. I was always ordered to repent in english, in hebrew it was never really said. Actualy, the real reason for this whole pointless piece is to use the word repent. Foolish, eh? but I like the way it sounds. Re-pent. Re-pent. If you say it enough times it will lose all meaning. All that will be left is re-paint. So today, I, Suki Da Yo, am going to paint myself purple. Why purple? You're not suppose to get that one, by the way... OK, so to re-paint myself, right? Purple, right? OK. I am pagan, a stone in the antient circle- said Silver Ravenwolf, and for once I like what she had to say. I am pagan, a part of the never ending circle. Never believe anyone who says "The never endling circle", as it has ended and restarted so many times, in so many ways, that is that is really left now is the vague idea of it. I worship the Goddess and the horned God. Well, that is another piece of someone els's righting, though many pagans write that one atleast once. I believe in the great god and goddess, the lord and the lady of all. I do not worship them as I don't think they need it or have any wish that I do it. i should have written i honor the goddes and the god. I love life and everything in it. or I eccept life and everything in it. Or rather- i try to. And that really is what being pagan really means to me. i am not here to repent to jesus, and to the biblical god, or not even to ask my mom and dad's forgivness for being all that of an outcast. I an not even here to stang out to those jesus-loving repenters who come to pagan forums and chats and meetings and everything you can think of to send us jesus's love , and tell us he will forgive. to order us to repent. I AM PAGAN i am here to re-paint my life in many colors, and look at them through the joy of the never ending love of the lord and the lady.

למעלה