שרשור שירים סיפורים ציורים ותגובות

Dia Leoghann

New member
סוקי דארלינג...

בבקשה בבקשה בבקשה תכתבי הודעות כאלו קודם כל במיקרוסופט וורד, שם תוכלי לראות את כל שגיאות הכתיב שלך ולתקן אותן, ורק אז תעבירי את ההודעה לפורום. חבל שמשהו כמו הטקסט שכתבת יאבד הרבה מכוחו בגלל שגיאות כתיב שניתן להיפטר מהן בקלות בימינו.

kat re

New member
טוב מקווה שלא תסקלו אותי באבנים

החלטתי שאם עוד לא הרגתם פה אף אחד על השיר שלו אז אולי גם לא תהרגו אותי... אז הנה השיר שלי... על הר גבוה יושבת ובוהה ולפני נגלית הלבנה ובאורה אני רואה את אותה אחת היוצרת השומרת והמשמידה שעלי מגינה ואת דרכי מדריכה היא אם כל הקיום והקיים על גופי אני נושאת את סמלה ועל שפתיי רועדת המילה הישארי אל תעזבני, בך אני מפקידה את אמוני אני כקפואה בזמן כי היא מולי לא רוצה לאבד את התחושה שבי מתגברת ועולה תחושת אושר ושלמות למה? בי עולה השאלה הרי לפניי זאת האלה.

Swicca

New member
../images/Emo140.gifממש חביב.....

... פשוט המילים מתאימות כל כך ואני בדרך כלל שונא כל שיר שהוא בעברית אבל לא יודע כשקראתי את שלך לא היה לי חשק לחנוק את עצמי אלא זה היה די משמעותי ומרגיע !!! (כל הכבוד) אור ואהבה ,שימי.

humana

New member
I hope you won't mind...

I know I'm not a very active member here, but I follow your conversations. Poetry is not my strong side, but I draw with words. And while it might not be completely pagan in the sense used by some of the talnted poets here, it does have a point of glorifying nature, and I would like to share a piece or two with you. Deep blue colours drip into the whirlpool of clouds and air. The clouds respond by leaking into one another slowly, gently mixing and touching, exchanging philosophical ideas and looking like a very complex way of making love. The kind that makes you wonder “Er.. so where does this go?” The shades of the air are indecisive because the sun is still strong on one end of the sky while the other is occupied by the rest of the weather and the general effect is almost magical with colourful sparks everywhere.

Weirdi

New member
מלאך על הכתף

השליחות המקורית שלי הייתה למנוע רצח אני רציתי להתאבד כשהגעתי הייתי כבר עם האקדח בפה ניסיתי למנוע מעצמי אבל כשהתחלתי להסביר לעצמי כמה טוב יהיה אחרי שאתאבד הסכמתי עכשיו אני כבר מתה ואני כבר לא צריכה מלאך שישב לי על הכתף וכעונש , אני צריכה לשבת על הכתף השניה של מישהו אחר אני פשוט חייבת... זה יושב לי על הלב יותר מידי:)

שירת קיץ.

אני עדיין לא בטוח שזה שיר - אז חשבתי לפרסם את זה כאן. כך שאם תוכלו לתת לי ביקורת כנה ואמיתית, כולל כל הבעיות שיש בשיר - אני באמת אודה לכם מאוד. שירת קיץ. הג'קרנדה מטיף סגול. מעל ראשי הוא תולה חופת פעמונים ומבשם את האויר בריחות של קיץ. הרימון מחייך, נושק אדום בניצניו ההדורים כשקיעה מתוקת הלהט הנשקפת מחלוני. הכל לובשים לבן, גם הלבנה גבוה במרומים - מאזינה לרחש הלילות החמים. תות העץ יבשיל עוד מעט והלילות הומים זמזום החרקים. הרוח מבדר את הבדים שעל חבל הכביסה, רוקד ריקוד קיצי כליליות תחת העץ בחצרי. המרחבים נפרשים מלוא האופק והחופש מזמין את הרגלים והלב לערוך מירוץ בשדות. ביכורים נשאים בשיירות נמלים ארוכות. ילדים בלבן מהלכים למקצב תוף ומיתר בין קוביות חציר. הציפורים מזמרות מראשי האילנות שירה עליזה - שירת קיץ. תודה ויום טוב, -רובין עוטה המגבת.

romharel

New member
אתה צודק

זה לא שיר זו רשימת מכולת של ליל קיץ ומה עם המנחה לאלת השפה העברית? כמו פסטה יבשה ועגבניות ובזיליקום ושום [טרי] זה עדיין לא מעדן אלא רשימת מצרכים

זו גם דעתי.

אבל אני לא מצליח ליצור הקשרים בין התיאורים בדרך שגם תעביר את התחושה של הקיץ וגם תיצור יחידה שירית שלמה ומאוחדת. אז מה עושים? למישהו יש רעיונות איך לפתור את הצרה? תגובות נוספות? תודה רבה, -רובין עוטה המגבת.

romharel

New member
כמו עם פסטה

מבשלים על אש קטנה.......[הרבה תיסכול וקצת יאוש ולא מוותרים ומערבבים [את המילים והרעינות] שלא ידבקו לסיר

רשימות ואסתטיקה

השיר שכתב דתן הוא רשימת תאורי הקיץ המגיע, והכך הוא מעביר בצורה נהדרת את יפי העונה (והתפתחותה). המשֻתף והמאחד את אברי הרשימה הם הזמן והדובר, ולא איזו אחדות עלילתית או מעגליות רעיונית, אשר הן יכולות להיות נחמדות, אך בשום אפן לא מחֻיבות המציאות. הרי העולם בנוי מדברים שונים זה מזה, והמאחד אותם הוא המצאותם בנקֻדת זמן מסֻימת, ובעיני מתבונן אחד, ולא איזו אחדות קוסמית, למען השם, אנו פוליתאיסטים, גם אם בגשה פנתאיסטית. נתן כמֻבן למצא דמיון בין הדברים, אך לדעתי הקשר המצוי בשיר בין אבריו, הוא ההשתנות שגורם הקיץ (ואפילו: ההתכוננות), מספיק בהחלט, ואף ממחיש במיֻחד, כאמור, את יפי העונה. מלכי אכד (או ליתר דיוק, סופריהם), היו כותבים רשימות ארֻכות של דברים שונים בעולם: צִפֳּרִים, בהמות, נהרות, עצים, דגנים, הרים, ועוד ועוד. החוקרים היו סבורים שנים רבות שמדֻבר בלא יותר מאשר לקסיקונים, והשתמשו בממצאים הנהדרים כדי ללמֹד על חיי התקופה. אך בעקבות גלויים נוספים התברר שרשימות אלה אינן לקסיקונים, כי אם שירה. איך? פשוט מאד: התגלתה רציפות התפתחותית-סגנונית בין הרשימות הללו לבין מזמורי החכמה, וכן טקסטים המתארים את הרשימות בתור שירה (כך מתפרש טקסט כמו מלכים ה 12-14). מתברר כי המשורר נסה להשתלט על הגוון הנמצא בעולם באמצעות רשימות אינסופיות של התופעות אותן הוא תאר, ולא משנה אם מיחסים לרשימות משמעות מאגית או רגשית בלבד. הז'אנר לא הסתים כמבן עם שלמה המלך, ומוצאים שירי רשימות עד וכולל ימי הבינים. כשנחשפתי למידע זה פניתי מיד לבצע את מה שמשמן רציתי ולא העזתי - כתבתי רשימת תופעות חֹרף ספציפית - כלומר: לא רק התופעה, אלא גם המקום בו היא מתרחשת. למה לא העזתי קֹדם? חשבתי, כמו דתן, שרשימה חסרה אחדות, אשר האסתטיקה מחיֶּבֶת. למה תמיד רציתי? כי היא לא. לדעתי מה שקרה כאן זה שדתן, המשורר הנפלא, קָרַב לאמת, אך הקונבנציות הרתיעו אותו לפתע. מזל שלפחות כתב את השיר, לפני שהן השתלטו עליו כליל. תודה דתן, והוסף לכתֹב לפני ההתלבטות, כאשר עשית.

תודה על הניתוח המעמיק,

ההתייחסויות ההיסטוריות (והמחמאות
). יכול להיות שאתה צודק ואני רק פוחד משבירת הקונבנציות (ועל זה יאמר: שגול את המערכת - f**k the system), אבל עדיין... אגב, עם כל הכבוד לכתיב החסר - שמי נכתב עם ו"ו (דותן).

korinalir

New member
שירים

נרגעה אל תוכה, כשאמרת לה נצח מה יפה הילדה שזועק בה הקול מיוחדת, נפחדת, מסוגלת לבטח, לעפעף בריסיה, להשמיד את הכל סודותיה קסומים, שתיקתה לוחשת מגלה מסתורי העולם הגדול תפרוש את כנפיה, תעוף אל הקשת החלום להתגשם עוד יכול נבואה עתיקה, כבר דופקת בפתח ילדה ישנה במעמקי השאול ************************ השתקפות נוצצת על המים שיער כחוטי זהב טהור עיניים בצבע דבש משדרת כוח, מתיקות וחוכמה זוהרת בצבעי אדמה תינוקת של העולם לא מבינה דבר לא מודעת לכמה שהיא יודעת עומדת מולם אור קורע את השמיים צל פוגע באדם כפותה בחוטי זהב כלואה בלבם ***************** I feel Your hands touching me Your guidance leading me You're blessing of my being You loving and accepting who I am Who I am to be I know The trues is yet to come Your knowledge's sinking in to me Your power flowing in my blood Answers will be mine To questions yet unfound

kat re

New member
והנה שיר נוסף

מקווה לקבל ביקורת בונה.... היא בודדה באמונתה אין עוד כמוה , היא בטוחה מלידתה כמוה שלא רוצים חוקים קובלים שלא רוצים אמונה שלא משתלבת עם החיים כל עוד בזדון לא תפגע באיש תעשה מה שלנכון אתה מרגיש משחר ילדותה מילה אחת היא זוכרת כרעם מהדהדת באוזניה - כופרת באלים שלה היא בוטחת ובזכותם את הטפות המוסר היא שוכחת היא זועקת , היא צורחת והיא בוכה נמאס לה לחיות לבדה היא נושאת עיניה לרקיע בתוך השחר המפציע וחום השמש היוקד היא שוכחת את אותו מוקד אז היא מגיעה להבנה עמוקה שאותה קוסמת צדקה יש לך אמונה יותר מזה את לא צריכה

ביקורת בונה

ואני מאוד מקווה שלא תעלבי או משהו כזה - כי זו לא הכוונה. גם בשירך הקודם וגם בשיר הנוכחי - בניגוד מוחלט לשני השירים הראשונים יש רמה מעבנת של שטחיות, בעיקר בגלל שכבר ראיתי שאת מסוגלת ליותר. בשני השירים האחרונים את נותנת לעצמך להגרר יותר מדי אל מחוזות הקיטש/הפלצנות במקום לקחת את הרעיונות (שהם טובים באמת) לכיוונים עמוקים יותר. בשניהם, אגב, החרוזים מאולצים. עצתי לך היא לא לכפות על עצמך חרוזים, לעבור על השיר אחרי שכתבת ולבדוק אם את מרוצה ולכתוב מעומק הבטן. יום (או שמא כבר לילה) טוב, -רובין עוטה המגבת.

אופס - עשיתי סמטוכה.

הפכתי אותך ואת ווירדי לאותו אדם. כאשר כתבתי שני שיריך הראשונים, התכוונתי לשיריה של ווירדי. ויוצא מזה שאני די קוטל אותך, לא? אני מצטער וחשוב לי שתביני שזו לא המטרה - אני באמת מנסה לת פה ביקורת בונה. טקט הוא פשוט לא כ"כ התחום שלי... בכל מקרה - הביקורת הנ"ל עדיין עומדת בעינה. -רובין עוטה המגבת.

romharel

New member
יא ירח יא ירח ../images/Emo29.gif מה עשית?

זיווגת בת ובת.............

למעלה