שרשור שלם נמחק פה עכשיו

mother cat

New member
שרשור שלם נמחק פה עכשיו

חברים יקרים,

לבקשתה של פולי מחקתי הרגע את השרשור שלה. השרשור התדרדר לתקיפות אישיות מאד לא נעימות, התבטאויות פוגעניות, ואף איומים מרומזים. זה בשום פנים ואופן לא מקובל עלי. מעבר לעובדה המאד פשוטה שהיא שאלה שאלה אחת והרבה מהגולשים העדיפו להתיחס למשהו אחר לגמרי... אמנם בפורום פתוח יש לצפות למגוון תשובות ואף כאלה שלא מוצאות חן בעינינו, אבל זה כבר לגמרי עבר את גבול הטעם הטוב.

אני מודה שאישית אני מאוכזבת מהרמה שהדיון התדרדר אליה, במיוחד בגלל שנעדרתי ולא יכלתי לטפל בזה בזמן (עכשיו שזהב טהור הצטרפה לנהול אני מקווה שנוכל טוב יותר לדאוג לטיפול מהיר).
אני רוצה לחזור ולהדגיש כי הפורום נועד לתת תמיכה אחד לשני, להיות מקום לשיתוף ולדיון פורה. מותר ורצוי לתת חוות דעת שונות ואף להגיד דברים לפעמים קשים - השאלה היא איך עושים את זה. ירידה לפסים אישיים לא מקובלת ותמחק לאלתר!

בפורום אחר בו אני משתתפת מנהלת פעם המליצה לכל מי שכותב תגובה לחשוב שהוא עומד מול האדם ואומר את הדברים בעל-פה - אם זה משהו שלא הייתם אומרים פנים אל פנים, גם אל תכתבו את זה!!!

תודה,
אמא חתולה שמאש לא אוהבת להיות שוטר...

שני דברים ...

הראשון פגיעות אישית ואיומים, הן טאבו וחייבות להמחק לאלתר.
השני, חריגה מהנושא הספציפי של פותחת השרשור הינו לגיטימי לחלוטין.
מי שפותח שרשור יודע שהוא חולק את הפוסט שלו עם כל העולם וסגנו ותשובות יתקבלו בהתאם.
החריגה הזו מאפשרת דיון פורה יותר ומעניין יותר.
מקווה שלא נזדקק לשוטרים יותר.

mother cat

New member
מסכימה איתך, וגם אמרתי זאת

בהחלט כשפותחים שרשור מקבלים כל מיני תגובות, ולגיטמי לענות לא רק על השאלה של השואלת. מצד שני כשהשואלת בחרה להתעלם מתגובות שלא התיחסו לשאלה שלה אלא לרקע, היא הותקפה על זה. וזה לא מקובל עלי.
&nbsp
באופן כללי, אני חושבת שכולנו יכולים להשתדל קצת יותר לדבר אחד אל השני בכבוד, ולהתיחס אחד לשני במעט יותר חמלה. אני מאמינה שרב מי שנמצא פה זה בגלל שהוא בסיטואציה משפחתית מורכבת ורוצה עיצות, חוות דעת, ומקום לפרוק שבו מבינים אותו. ההתקפות האישיות לא תורמות לאף אחד.

poly1982

New member
תודה

ובעניין הסטיה מהנושא: אין לי בעיה לגלוש לנושאים אחרים. בהתחלה גם ניסיתי לענות על כך. כשראיתי שזה בסך הכל מהווה כר פורה להתקפות נוספות, ביקשתי להחזיר את הדיון לשאלה המקורית (ואז קראו לי נוקשה). לצערי גם זה לא ממש הצליח...
אני מודעת לזה שאת חלקכן לא שכנעתי שהבעיה לא נעוצה שם, וזה לגיטימי. אבל כשרוב השרשור הפך להיטפלות מכוונת למידע שנתתי בתור רקע בלבד - אני חושבת שמאחר ואני פתחתי את השרשור, לגיטימי לבקש מהמנהלת למחוק אותו.
(מניחה שעל ההתקפות האישיות עליי ועל משפחתי אין צורך לדבר.)

ornme

New member
יש מצב למניעת כניסת אורחים לכתיבה?

כי ההשתלחויות הללו ברובן באות מצד אורחים שונים, טרולים כאלו.
מקריאה בפורום לאורך שנים, אני חוששת שחלק מהטרולים הללו הם מתבגרים.

חלק גדול מהפורומים בתפוז חוסמים כתיבת אורחים.

mother cat

New member
כן, אנחנו שוקלים את זה.

זהב ואני נדסקס את האופציה ויתכן מאד שנעשה זאת, לפחות לתקופה.

poly1982

New member
כמו שאת יודעת אני בעד

והייתי בעד גם לפני מה שקרה.

אורח לרגע רואה כל פגע

לא חושבת שצריך למנוע כניסת אורחים, הרי אותו אורח יכול בשניות לפתוח ניק ולהמשיך במעלליו.
צריך פשוט לנהוג כלפי כל מי שפוגע ביד חזקה וזרוע נטויה.
בפורום אחר שאני כותבת , דוקא כמה ניקים קבועים וותיקים היו שורש כל רע , במיוחד בהדרת נשים, רק תגובות חריפות כלפיהם והתערבות המנהלת גרמו לחסימתם ובתקווה שגם להעלמותם לנצח.

poly1982

New member
כתבת בעצמך

ניקים קבועים אפשר לחסום, אורחים אי אפשר. אז הם יכולים להמשיך לפזר ארס ורעל, לכאורה כל פעם בשם אחר...
אני מתקשה להאמין שמישהו בניק קבוע היה מעז להתבטא כאן בפורום בצורה כ"כ מכוערת ואלימה, וגם אם כן - הוא/היא (מאמינה שזו היא, אגב) היתה נחסמת מיד. הטרולים יודעים את זה וחוגגים.

אופס

לא היה לי שמץ מושג שאורחים לא יכולים להחסם, מוזר מאד.
אין הגיון בשגעון.

poly1982

New member
גם לטעמי זה מוזר

אבל כל עוד זה ככה אני נגד כניסתם לפורום.

למעלה