שרשור שמן דגים אומגה שלוש ו CLO

המדמה

New member
שאלות

יש לי שתי שאלות בסיסיות בנוגע לתיסוף אומגה שלוש. 1. זה אפקטיבי רק לילדים צעירים, או גם לגדולים יותר בגילאי העשרה? 2. האם יש בארץ מישהו שיכול לפקח על העניין, ולייעץ איך בדיוק וכמה? תודה מראש ויום נעים.
 

Bath1

New member
חוסר בויטמין D

תוצאות בדיקות הדם של הקטנצ'יק הראו רמה מאוד גבוהה של Alkaline Phosphate.לדברי הנאורולוגית יש לתסף בויטמין D וכעבור חודש לחזור על הבדיקה. כדי לא לתסף יתר על המידה בדקתי את ההרכב של הקרלסון (The very finest fish oil)וראיתי שכתוב Vitamin A & D FREE. האם זה אומר שניתן לתסף בויטמין D בנוסף לשמן דגים ובהתעלם ממנו? מה דעתכם ? תודה
 

מנגו51

New member
אומגה 3-לילד ששוקל 20 ק"ג

היות ואני לא מבינה גדולה בכל הקטע הביו-רפואי, אשמח באם תעזרו לי, בני בן 6+ שוקל 20 ק"ג, ניסיתי אומגה3 בקפסולות וכ'-לא עזר. כיום, אני נותנת לו שמן דגים בטעם לימון של קרלסון,(מעל חצי כף בבוקר), האם המינון בסדר? כמה בדיוק אני צריכה לתת לו? והאם מספיק בבוקר? עלי לציין כי כבר כמה ימים אני נותנת וממש הרגשתי שיפור רציני בתחום התקשורתי!!! תודה על ההמלצה, וממש חבל שלא התחלתי קודם... שאלה 2:איפה ניתן להשיג שמן זה בעיר ניו-יורק שבמדינת ניו-יורק?(קצת קשה לי לבדוק באתר שיש במאמרים) כך, שאם יש מישהו מכם בעל נסיון, אשמח לשמוע. תודה מראש.
 

אור לנו

New member
מישהו יודע מהו תאריך התפוגה של

האומגה של קרלסון, יש לי הזדמנות - כרגע חד פעמית שיביאו לי מארה"ב בנובמבר את השמן - השאלה היא כמה בקבוקים להזמין. בהנחה שאני צריכה לתת לפשוש 5 מ"ל ביום,לפי החישוב שלי בקבוק גדול יספיק לי ל 100 ימים. בהנחה שאזמין כמה בקבוקים ואשמור את השמן סגור במקרר - לכמה זמן טוב השמן שלהם? (אני יוצאת מנק' הנחה שאם הפשוש לא יגיב טוב לשמן הספציפי הזה אני תמיד אמצא למי למכור את הבקבוקים החדשים.)
 

חלילית2

New member
שמן אומגה 3. איך נותנים אותו?

התחלנו אתמול אומגה 3 לילד. ישירות מהמזרק-לא הלך. הילד ירק את השמן למרחק קילומטר. מהול במיץ תפוחים-לא הלך. הילד שתה שלוק וסרב לשתות את היתר. היות והוא לא אוכל סלט ולא אוכל פסטה, אז לערבב את השמן ברוטב לסלט או ברוטב של הפסטה יורד מהפרק. בצהריים הוא אוכל סנדביץ, אבל אני לא אזליף לו שמן בטעם תפוז על הסנדביץ'... הבוקר גם ניסיתי לשים לו את השמן בתוך הבקבוק שלו עם חלב אורז וגם אותו הוא סרב לשתות. העדיף להשאר רעב במשך שעה שלמה עד ארוחת הבוקר ולא לשתות את הבקבוק... לדעתי זה או הריח של השמן שדוחה אותו, או הטעם המאוד חזק ודומיננטי, מה עושים? איך אתם נותנים לילד את השמן? איזה שיטה עובדת אצלכם?
 
למדמה שלום

בראש דף הפורום תמצא כותרת עם כתובית"האתר של גיא בן-צבי ,אומגה שלוש" תכנס אליה שם תוכל למצוא פירוט רב על היתרונות בשימוש באומגה 3 אצל ילדים וגם במבוגרים יותר.בהצלחה שלומית
 
על רגל אחת

המינון שאני משתמש בו לבתי, מנורמל למשקל שנתת הוא 2000-4000 מ"ג של EPA DHA. בכפית מידה (5 סמ"ק) של הקרלסון (VERY FINEST, לא COD LIVER OIL) יש 1300, כך שזה 2-3 כפיות. לגבי ניו-יורק - תיכנסי לאתר של ויטמין שופ, דרכו ניתן לאתר סניפים בכל מדינה בארה"ב. אפשר גם להזמין דרך אמזון. פשוט תקליקי בחיפוש באמזון very finest fish oil וזהו. זה יצא לך יותר זול במשלוח בתוך ארה"ב. עמית
 
שני דברים

למיטב זכרוני השמן תקף ל- 9 חדשים או שנה. לא מומלץ לך להחזיק את אותו בקבוק פתוח במשך 100 יום. במינון נמוך כזה, קני את הבקבוקים הקטנים של 200 סמ"ק כי אחרת אחרי 100 יום כבר תיתני לילד שמן מחומצן לגמרי ורק תזיקי. אין צורך לאחסן את השמן במקרר כל עוד הוא סגור. ארון אפלולי וקריר יספיק. עמית
 

razgalili

New member
אצלנו

כל פעם שיטה אחרת למשך תקופה נתנו בכפיה באמצעות מזרק - מחזיקים את הראש של הפשוש שלא יזוז, מטים מעט לאחור, ומכניסים את המזרק עד מאחורי הלשון. מחזיקים את הילד עד שהוא בולע (אין לו ברירה כי עד שהוא בולע הוא לא יכול לנשום) כעבור זמן הפשוש פיתח יכולות יריקה מתקדמות ונאלצנו לפתח שיטות אחרות. שמן הדגים של קרלסון הוא בעל טעם לימון מלאכותי אבל בלי טעם דגים. רוב הילדים מסוגלים לאכול את זה בלי בעיה. שמן דגים מססתר טוב בתוך גלידה או תחליפי גלידה (פירות קפואים מרוסקים בבלנדר וממותקים זה תחליף מצויין לגלידה) או בתוך ריבה קפואה. הקירור מקהה את הטעם והריח האופיינים.
 

חלילית2

New member
האם השמן מאבד מתכונותיו בחום?

חשבתי היום למה לא להכין עוגת תפוזים, כזו מהעוגות היבשות הפשוטות, ופשוט לשים בתוכה את השמן. ואז ממילא העוגה כולה היא בטעם תפוז אז הילד לא יבחין באיזה טעם שונה..אפילו כבר הצלחתי למצוא מתכון לעוגה כזו בלי חלב, אבל יש עם זה 2 בעיות. הראשונה: איך אני מבטיחה שהילד יקבל באמת את הכמות של 5מ"ל ליום? והשניה: האם השמן אינו מאבד מהאפקטיביות שלו בחום? אודה לתובנות בנושא.
 

חלילית2

New member
מקפיצה..אשמח לעזרה.

ואם אשים את השמן לא בתוך העוגה אלא עליה אחרי שהיא כבר מוכנה? זה יהיה יותר טוב?
 

guybz

New member
השמן מתחמצן בחום. האמת הוא מתחמצן

אפילו בטמפרטורת החדר אם הוא חשוף לחמצן. שמן דגים הוא מוצר מאד רגיש. לא בא בחשבון לבשל איתו או אפילו להכניס אותו למשקה לפני החימום. בעיה נוספת שתגלי היא שחימום שלו גורם לריח מאד חזק בגלל האידוי המהיר. את יכולה לטפטף את השמן על העוגה אחרי שהיא מתקררת אבל צריך לאכול מיד ולא לשמור גיא
 

חלילית2

New member
תודה גיא ../images/Emo140.gif

כרדי שגם יתרכ בני הבית יוכלו להינות מהעוגה חשבתי באמת רכק על החתיכה שאחתוך עבור בני אחרי שהעוגה תתקרר לשים את השמן. ואת שאר העוגה לשמור נקיה, ומחר לתת לו חתיכה נוספת שוב עם שמן. נראה איך זה הולך..
 

razgalili

New member
את יכולה לנסות

לערבב את השמן עם ריבה או ממרח דומה, לקרר בפריזר ולמרוח על העוגה לפני שאת נותנת לילד. הקור מחליש את הטעם בדיוק כמו שהחומ מחזק אותו.
 

neomyz

New member
תוקף

לי יש בקבוק של קרלסון שתקף עד 2009, ככה שדוקא כאן לא צריכה להיות בעיה. ההמלצה של קרלסון להשתמש תוך 3 חודשים מיום הפתיחה.
 

אור לנו

New member
תודה לכם. עמית - גם אם אקנה את

הבקבוק הגדול ואחרי 3 חודשים אזרוק את מה שנשאר כדי לא לקחת סיכון לגבי החמצון של השמן, עדיין ייצא לי יותר זול משמעותית מאשר לקנות את הבקבוקים הקטנים.
 

guybz

New member
בשום אופן לא לשמור מחוץ למקרר

ההנחיות של המפיצים לא מספיק חמורות כמו כן בשום אופן לא להחזיק את השמן 4 שנים, לא סגור ולא פתוח. בתור אחד שביקר במפעל שמיצר את השמן ומכיר טוב את הכימיה- מדובר במוצר מאד רגיש לאור חום ולחות. השמן הנוזלי בבקבוק איננו מוגן בפני חימצון החל מרגע הפתיחה. במפעל כאשר הוא בצובר הוא מוחזק כל הזמן תחת חנקן. בבקבוק אחרי הפתיחה הוא תחת חמצן. השמן בקפסולות בערך פי 10 יותר עמיד בגלל שהג'לטין של הקפסולה מהווה מחסום לחמצן. אבל גם בקפסולה אחרי מספר חודשים בטמפרטורת החדר השמן מתחמצן. בקיצור- לקנות שמן נוזלי רק בבקבוקים הכי קטנים שיש לשמור כל שמן דגים אך ורק במקרר גם אם זה קפסולות וגם אם זה נוזל לא לשמור את השמן במקרר יותר משנה כל הנ"ל מנסיון של מי שקנה שמן דגים מחומצן על המדף בארץ (יותר מתוצרת אחת) וחקר את הנושא לעומק טיפ- איך נדע אם השמן מקולקל? א. לפי הריח שישתנה מריח קל של דג לריח חזק של דג מקוקלק ב. לפי הטעם- דבר ראשון מופיע טעם לוואי מר חזק שצורב בחלק האחורי של החיך, כמעט בגרון גיא
 
למעלה