חום אצל ילדים- שתפ"וז עם נורופן
הוזמנתי על ידי תפוז להרצאה בנושא חום בילדים בחסות נורופן.
שונאת פתאום להרגיש שהבת שלי חמה
....
אני אף פעם לא יודעת אם לתת תרופה להורדת חום או לא. מצד אחד- החום גבוה, מצד שני, החום הוא דרך של הגוף להתמודד עם המחלה -אז למה להוריד אותו?
מאיז טמפרטורה כדאי לתת תרופה אם כן? בכל כמה זמן?
בכל אופן- יש המון בלבול ותפיסות שהם לא בהכרח נכונות בחום אצל ילדים.
בכל אופן, באירוע הרצה לנו רופא ילדים אודות חום בילדים. היה מעניין מאוד! הוא הסביר שחום הוא רק סימפטום של מחלה ואינו מזיק בפני עצמו. הפתיע אותי לשמוע שהרבה הורים חושבים שחום גבוה אצל ילדים עלול לגרום לנזק מוחי,מה שכמובן חסר אחיזה במציאות. לדבריו, מחקרים הראו שאין קשר בין מתן תרפה להורדת חום לבין משך זמן המחלה מה שדי הפתיע וחידש לי. הוא אמר שאין טמפרטורת סף לתת לילד תרופה להורדת חום, כיוון שכל ילד מגיב אחרת לחום. נזכרתי שיומיים קודם הבת שלי התרוצצה בצהלות בכל הבית עם 40 מעלות חום, ומצד שני, יש ילדים שנשפים כבר ב 38 מעלות. לדבריו המטרה של התרופה היא לשפר את איכות חייו של הילד בזמן המחלה, לכן רצוי לתת אותה לילד שנראה "שפוך" וללא קשר לטמפרטורה. הוא הסביר גם שאי אפשר לצפות מתרופה שתוריד את טמפרטורת הגוף לטמפרטורה "רגילה"- אלא רק בכמעלה. עם זאת, ילד שמצבו לא משתפר לאחר שהתרופה ניתנה- צריך להבדק בהקדם.
הוא ציין משהו חשוב- שמסוכן מאוד לנסות להוריד את החום באמצעות הרטבת עור הילד באלכוהול וכמו כן למרבה הצער שגם הורדת חום אצל ילדים שנוטים לפרכוסי חום לא תמנע את הפרכוס.
הוא הסביר משהו שאף פעם לא הבנתי על שילוב תרופות (פרצטאמול ואיבופן)- הוא אמר שניתן לשלב ובמקרים רבים זה אפילו יעיל מבחינת זמנים הוא ציין שאפשר לתת תרפה מסוג אחר בכל שלוש שעות. עם זאת הוא אמר שאין המלצה כזו כיוון שזה פתח לבלבול מאוד גדול אצל ההורים ונטילת מינון יתר של תרופה.
וכיוון שבנורופן עסקינן, הוא ציין שבניגוד לתרופות אחרות לילדים- נורופן ניתן לתת בכל 6-8 שעות שזה טווח זמנים רחב הרבה יותר מתרפות אחרות מה שנותן לילד זמן ארוך יותר ללא חום ופחות פעמים ביממה "להציק" לילד עם מתן תרופה. אצלנו סירופים לא מתקבלים בברכה, אבל מסתבר שלנורופן יש פטנט ואקום שמאפשר מזיגה מדוייקת והגיינית של התרופה למזרק. העובדות הללו הופכות את נורופן למותג מוביל בישראל
עוד מידע בנושאים שכתבתי פה (שלא מהווה שום המלצה רפואית וכו) אפשר למצוא באתר נורופן -
http://www.nurofenforchildren.co.il/ ובעמוד הפייסבוק של נורופן -
https://www.facebook.com/nurofenforchildren
בכל אופן
היה ערב מושקע ומאוד מעניין, ממליצה בחום על הסרט שראינו אחרי "אהבה ולימונים", תודה לתפוז ולנורופן!