שרשור שת"פוז!

Noich80

New member
חום אצל ילדים- שתפ"וז עם נורופן

הוזמנתי על ידי תפוז להרצאה בנושא חום בילדים בחסות נורופן.
שונאת פתאום להרגיש שהבת שלי חמה
....
אני אף פעם לא יודעת אם לתת תרופה להורדת חום או לא. מצד אחד- החום גבוה, מצד שני, החום הוא דרך של הגוף להתמודד עם המחלה -אז למה להוריד אותו?
מאיז טמפרטורה כדאי לתת תרופה אם כן? בכל כמה זמן?
בכל אופן- יש המון בלבול ותפיסות שהם לא בהכרח נכונות בחום אצל ילדים.
בכל אופן, באירוע הרצה לנו רופא ילדים אודות חום בילדים. היה מעניין מאוד! הוא הסביר שחום הוא רק סימפטום של מחלה ואינו מזיק בפני עצמו. הפתיע אותי לשמוע שהרבה הורים חושבים שחום גבוה אצל ילדים עלול לגרום לנזק מוחי,מה שכמובן חסר אחיזה במציאות. לדבריו, מחקרים הראו שאין קשר בין מתן תרפה להורדת חום לבין משך זמן המחלה מה שדי הפתיע וחידש לי. הוא אמר שאין טמפרטורת סף לתת לילד תרופה להורדת חום, כיוון שכל ילד מגיב אחרת לחום. נזכרתי שיומיים קודם הבת שלי התרוצצה בצהלות בכל הבית עם 40 מעלות חום, ומצד שני, יש ילדים שנשפים כבר ב 38 מעלות. לדבריו המטרה של התרופה היא לשפר את איכות חייו של הילד בזמן המחלה, לכן רצוי לתת אותה לילד שנראה "שפוך" וללא קשר לטמפרטורה. הוא הסביר גם שאי אפשר לצפות מתרופה שתוריד את טמפרטורת הגוף לטמפרטורה "רגילה"- אלא רק בכמעלה. עם זאת, ילד שמצבו לא משתפר לאחר שהתרופה ניתנה- צריך להבדק בהקדם.
הוא ציין משהו חשוב- שמסוכן מאוד לנסות להוריד את החום באמצעות הרטבת עור הילד באלכוהול וכמו כן למרבה הצער שגם הורדת חום אצל ילדים שנוטים לפרכוסי חום לא תמנע את הפרכוס.

הוא הסביר משהו שאף פעם לא הבנתי על שילוב תרופות (פרצטאמול ואיבופן)- הוא אמר שניתן לשלב ובמקרים רבים זה אפילו יעיל מבחינת זמנים הוא ציין שאפשר לתת תרפה מסוג אחר בכל שלוש שעות. עם זאת הוא אמר שאין המלצה כזו כיוון שזה פתח לבלבול מאוד גדול אצל ההורים ונטילת מינון יתר של תרופה.

וכיוון שבנורופן עסקינן, הוא ציין שבניגוד לתרופות אחרות לילדים- נורופן ניתן לתת בכל 6-8 שעות שזה טווח זמנים רחב הרבה יותר מתרפות אחרות מה שנותן לילד זמן ארוך יותר ללא חום ופחות פעמים ביממה "להציק" לילד עם מתן תרופה. אצלנו סירופים לא מתקבלים בברכה, אבל מסתבר שלנורופן יש פטנט ואקום שמאפשר מזיגה מדוייקת והגיינית של התרופה למזרק. העובדות הללו הופכות את נורופן למותג מוביל בישראל

עוד מידע בנושאים שכתבתי פה (שלא מהווה שום המלצה רפואית וכו) אפשר למצוא באתר נורופן - http://www.nurofenforchildren.co.il/ ובעמוד הפייסבוק של נורופן - https://www.facebook.com/nurofenforchildren

בכל אופן
היה ערב מושקע ומאוד מעניין, ממליצה בחום על הסרט שראינו אחרי "אהבה ולימונים", תודה לתפוז ולנורופן!

בלונה4

New member
מה שהרבה פעמים לא אומרים לגבי נורופן

הוא שזו תרופה לא מומלצת לילדים אסמתיים כיוון שהיא מעודדת התקפי אסטמה. האם הסבירו את זה בהרצאה? אני גיליתי במקרה אחרי שנעזרתי בכמה פעמים בנורופן והנחתי שהתקף אסטמה פשוט נלווה לחום, עד שרוקחת בקופ"ח שאלה פעם כשנתנה נורופן אם אין לילדה אסטמה...

את רצינית?

לבן שלי היה אסטמה של תינוקות והייתי נותנת לו נורופן כי אקמולי לא ממש עזר.

לי מומחה ריאות לדים אמר שממש אין בעיה

כי גם לי איזה רוקחת אמרה את זה
לבן שלי יש אסטמה קשה ולא ראינו שום החמרה עם נורופן-להפך

בלונה4

New member
אני מדווחת מה שהרוקחת אמרה

ומסתבר שגם כתוב בעלון לצרכן (עם עוד מספר דברים) - התרופה עלולה להביא להחמרה באסתמה. אני מבינה שזו תופעת לוואי ולא *כל* הילדים האסמתיים יסבלו ממנה. נראה לי שזה משהו שכדאי להיות מודעים אליו כשבוחרים תרופה להורדת חום. זה הכל.

בדיוק בגלל זה

שאלתי מומחה ריאות שאפעס- מבין באסטמה ומטפל באסטמה של הילד שלי...
הוא אמר שמדובר על מעט מאוד מקרים ורק באסטמה של מבוגרים (ז"א אסטמה שהיא "לכל החיים" ולא האסטמה שיש לרב הילדים שחולפת על גיל 6)

Tula1

New member
אני גם משתמשת בנורופן

זה מה שהילדים שלי הכי מגיבים אליו מהר
כבר שנים שאני נותנת לכולם רק נורופן
לשמחתי הרבה - טפו טפו- הם לא צריכים את זה לעיתים קרובות

(ולא, לא הוזמנתי על ידי תפוז ....זו המלצה מכל הלב ואמיתת לגמריי)

טוב גם אני פספסתי אותך... שת"פ נורופן

קבלתי את ההזמנה של נורופן לתיבת המסרים והתלבטתי אם ללכת. האמת שמה שהפיל את הפור היה הרעיון לצאת לבד לאן שהוא וזה היה תרוץ מצוין.
הילדים הפרטיים שלי אינם מוכנים בשום פנים ואופן לטעום את הסירופים של הפרצטמול למינהם ומוכנים רק לנורופן. כך שסה"כ אני קהל שבוי.
בכל אופן היה ערב מוצלח ביותר והאמת שלמדתי מעט אבל פרטים משמעותיים. ההרצאה היתה קלילה אבל מקצועית ומגובה ביבליוגרפית ונשאלו שאלות שנענו ברצינות. דובר על ההבדלים בין התרופות השונות ומשמעות השילוב ביניהן. לא הרגשתי שמשווקים לי משהו אחד אלא שבאמת סוקרים ולא משמיצים את הצד השני.
למדתי שאם ילד מקיא/משלשל את התרופה תוך שעה ממתן התרופה ניתן לתת מנה נוספת. למדתי שיש נרות נורופן והתאכזבתי לגלות שיש כדורים לעיסים לילדים שאינם ניתנים לשיווק בארץ עדיין. למדתי מה משמעות החום (סימפטום). מתי חשוב לפנות לרופא (בייחוד כשיש פריחה של שטפי דם קטנים). בכלל לדבר על הנושא ברוגע ולא כשיש ילד חולה אפשר לשמוע ולהפנים יותר.
למדתי שהתרופה מיועדת להוריד חום במעלה-מעלה וחצי ואם זה מה שירד והחום עדיין מעל 38 אז בלי פניקה, זה לא אומר שהתרופה לא משפיעה אלא שהיא פשוט עושה את פעולתה.

היה כאן דיון על הילד האסמטי. חייבת לציין שהדבר לא צוין בהרצאה. הילד שלי אסמטי לצערי ומוכן רק לנורופן. מעולם לשמחתי לא חווינו התקף אסטמתי או העצמה של התקף בעקבות השימוש בתרופה. אני שומעת על העובדה הזו לראשונה (ולמען האמת זו נקודה קצת מלחיצה).

ראינו את הסרט המקסים "אהבה ולימונים", מומלץ בחום.
תודה לנורופן ולתפוז על ערב מלמד ומהנה.

למעלה